Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημαινει οτι δεν υπαρχουν ολα διαθεσημα και θα τα στειλουν σε δοσεις;-)

Πως γινεται να παραγγελνω απο τους πρωτους και να μην ειναι ολα διαθεσιμα?

Οταν λες θα τα στειλουν σε δοσεις υπαρχει πιθανοτητα δηλαδη να μου στειλουν 2 κομματια π.χ αυριο και το αλλο μετα οταν το ξαναεχουν διαθεσιμο?

Στην περιπτωση των μεταφορικων τι γινεται γιατι στα 3 κομματια εχει δωρεαν αποστολη.

• Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως γινεται να παραγγελνω απο τους πρωτους και να μην ειναι ολα διαθεσιμα?

Οταν λες θα τα στειλουν σε δοσεις υπαρχει πιθανοτητα δηλαδη να μου στειλουν 2 κομματια π.χ αυριο και το αλλο μετα οταν το ξαναεχουν διαθεσιμο?

Στην περιπτωση των μεταφορικων τι γινεται γιατι στα 3 κομματια εχει δωρεαν αποστολη.

Ναι. ετσι εγινε σε μενα.βεβαια το θεμα ειναι ποτε θα υπαρξει ξανα διαθεσημοτητα,μεταφορικα δεν χρεωνεσαι
Δημοσ.

"Υπερβολικο" ρευμα μια συσκευη δεν μπορει να δεχθει μονο απο το δικτυο ρευματος. Ας μην ξεχναμε και τους κεραυνους. Υπαρχει μια μικρη μεν πιθανοτητα δε να περασει κατι τετοιο ειτε μεσω της κεραιας ειτε μεσω του τηλεφωνικου καλωδιου που φερνει το σημα σπιτι σου και να παρει παραμαζωμα ειτε μια τηλεφωνικη συσκευη/ρουτερ ή μια τηλεοραση.

Οι περισσοτεροι δεν το χρησιμοποιουμε και ειναι η αληθεια οτι πχ για το τηλεφωνικο καλωδιο μπορει να εχει και καποιες αρνητικες επιπτωσεις υπο κανονικη λειτουργια. Π.χ. αν δοκιμασω να περασω το τηλεφωνικο καλωδιο πρωτα μεσω του ups ή καποιου πολυπριζου ασφαλειας, ανεβαινει καπως ο "θορυβος" της τηλεφωνικης γραμμης και σε οριακες περιπτωσεις μπορει να παιξει ρολο σε μια adsl συνδεση (π.χ. να χασεις καποια mbps στο κλειδωμα ή να οδηγησει σε αποσυνδεσεις).

Έκανα δοκιμή στο πισι με το καλώδιο της κεραίας και το σήμα μειώθηκε τραγικά σε σημείο που τα περισσότερα ψηφιακά δεν έπαιζαν και τα υπόλοιπα είχαν σπασίματα. Απ' ότι φαίνεται σίγουρα επηρεάζει πολύ. Στο ρούτερ δεν το διακινδυνεύω γιατί είμαι ήδη οριακά οπότε πιθανή αύξηση παρεμβολών ή θορύβου θα μου κάνει ζημιά στον συγχρονισμό και στη σταθερότητα.

Δημοσ.

Έκανα δοκιμή στο πισι με το καλώδιο της κεραίας και το σήμα μειώθηκε τραγικά σε σημείο που τα περισσότερα ψηφιακά δεν έπαιζαν και τα υπόλοιπα είχαν σπασίματα. Απ' ότι φαίνεται σίγουρα επηρεάζει πολύ. Στο ρούτερ δεν το διακινδυνεύω γιατί είμαι ήδη οριακά οπότε πιθανή αύξηση παρεμβολών ή θορύβου θα μου κάνει ζημιά στον συγχρονισμό και στη σταθερότητα.

Αυτο ειναι το "τιμημα". Για αυτο σου ειπα οτι δυνητικα προστατευουν απο μια ακραια πιθανοτητα (τα modules για τηλεφωνο και κεραια) αλλα το "κοστος" στο σημα της κεραιας ή το θόρυβο της τηλεφωνικης γραμμης μπορει να ειναι σημαντικο για τα την περιπτωση σου.

Παντως πριν 2 ωρες το 8αρι το εβγαζε ακομα διαθεσιμο. Τωρα το εχει εξαντλημενο.

Δημοσ.

Και γω παρέλαβα χθες το βραδυ απο Public Ζωγραφου.

Ειχα δώσει παραγγελία στις 27/2 πρωι πρωι για ενα 8αρι και ενα 5αρι.

Δημοσ.

Φιλε μπραβο που ενημερωνεις αλλα θεωρεις οτι συμφερει οικονομικα κατι τετοιο; 50 το μηχανημα και αλλα τοσα να σου ζητησει ο ηλεκτρολογος θα φτασεις σιγουρα στα 80 μπορει και 100€. Με τοσα λεφτα παιρνεις 8-10 πολυμπριζα ασφαλειας σε προσφορα που τα χρησιμοποιεις και για πολυμπριζο αφου ουτως ή αλλως θα χρειαζοσουν σε ορισμενες συσκευες πχ. στο pc. Ασε που μπορει να την πατησεις απο τη μπριζα του τηλεφωνου. Αυτος ο επιτηρητης φανταζομαι θα ειναι μονο για τη μπριζα ρευματος.

Αν νομίζεις πως οι επιτηρητές τάσης που δίνονται από ABB / HAGER/ SCHNEIDER  είναι το ίδιο πράγμα με τις ΚΙΝΕΖΙΕΣ που πάτε και αγοράζετε τότε τι να πω ...  :-D

Αυτός εδώ ο επιτηρητής είναι φτιαγμένος για να προστατεύει εργαλεία χιλιάδων €€€ !

CM-ENS

Μόλις θα πεις στον πατέρα σου πως με ένα τέτοιο θα προστατέψει τα 5 κλιματιστικά inverter που έχετε στο σπίτι (αν είσαι μικρός), μόλις του πεις πως θα προστατέψει τηλεοράσεις, ψυγεία, και οτιδήποτε ηλεκτρονικό , που το έχει πληρώσει με αίμα, τότε θα δεις αν θα το αγοράσει ή όχι ... :-D

Και κάτι ακόμα ! Μην νομίζετε πως τα πολύμπριζα προστασίας θα σας προστατέψουν από κεραυνούς ... Εκεί θες άλλο εργαλείο και όχι επιτηρητή τάση !

Αντικεραυνική προστασία προσφέρει ένα τέτοιο υλικό !

25042-tb-lknbjohbn.jpg

Τώρα αν νομίζεις πως ένα πολύμπριζο το οποιο κοστίζει 6€ μπορεί να σου προσφέρει πραγματική προστασία επειδή το λέει η διαφήμιση του , τι να πω ... :fear:

Δημοσ.

Μην νομίζετε πως τα πολύμπριζα προστασίας θα σας προστατέψουν από κεραυνούς ... Εκεί θες άλλο εργαλείο και όχι επιτηρητή τάση !

Φανταζομαι εννοεις "Μην νομιζετε πως οι επιτηρητες τασης θα σας προστατεψουν απο κεραυνους" ;)

Επισης, αν αγορασεις τα εργαλεια που λες, σε ποιες πριζες θα καταφερεις να στριμωξεις τις 10αδες ηλεκτρικες συσκευες σου; ;)

Οι περισσοτεροι εδω δεν νομιζω οτι αγοραζουν τα πολυπριζα για προστασια απο κεραυνους (αν και πολλα παρεχουν εγγυησεις δεκαδων ή και εκατονταδων χιλιαδων ευρω σε περιπτωσεις ζημιας) αλλα τα αγοραζουν επειδη ειναι απλως.... πολυπριζα σε τιμες κινεζικων της λαϊκής (αντε λιγακι παραπανω αυτα, αλλα πχ τα philips που ειχαμε παρει με 5 ευρω τα 8-πριζα ουτε σε κινεζοκινεζικο δεν τα βρισκεις). Και φυσικα εκτος του θεματος "πολυ"πριζο οπως καταλαβες, εχω το θεμα οτι δεν αντεχω να βλεπω κινεζοκινεζικα πολυπριζα που με το που βαζεις το φις στην υποδοχη ακους και βλεπεις ενα ωραιοτατο "ΤΣΑΦ" και λες "τωρα μου το εκαψε ή την γλιτωσα παλι?"

Καλυτερη λυση λοιπον εαν εχεις δικιο ειναι η αγορα και των επιτηρητων σου και ποιοτικων πολυπριζων (καθως και η τοποθετηση ποιοτικων -"ενισχυμενων"- πριζων στο σπιτι απο την ηλεκτρολογο), και καλυτερη ευκαιρια για ποιοτικα πολυπριζα απο αυτη ειναι αρκετα σπανια (για την ακριβεια μονο εκεινα τα philips εχω δει 2 φορες οπως ειπα - κριμα που δεν πηρα περισσοτερα απο 2 τοτε -).

Δημοσ.

Αν το πολύμπριζο το αγοράζεις μόνο για να μπορείς να τοποθετήσεις πολλές συσκευές και δεν περιμένεις να σου προσφέρει ασφάλεια τότε πάω πάσο .

Απλά αναφέρθηκαν σαν ευκαιρία για  να προστατέψουν τα μηχανάκια τους πράγμα που δεν θα το προσφέρουν τα πολύμπριζα.

Προτιμώ ένα πολύμπριζο χωρίς καμιά προστασία αλλά ποιοτικό , παρά πολύμπριζο με προστασία ! 

Φανταζομαι εννοεις "Μην νομιζετε πως οι επιτηρητες τασης θα σας προστατεψουν απο κεραυνους" ;)

Επισης, αν αγορασεις τα εργαλεια που λες, σε ποιες πριζες θα καταφερεις να στριμωξεις τις 10αδες ηλεκτρικες συσκευες σου; ;)

Οι περισσοτεροι εδω δεν νομιζω οτι αγοραζουν τα πολυπριζα για προστασια απο κεραυνους (αν και πολλα παρεχουν εγγυησεις δεκαδων ή και εκατονταδων χιλιαδων ευρω σε περιπτωσεις ζημιας) αλλα τα αγοραζουν επειδη ειναι απλως.... πολυπριζα σε τιμες κινεζικων της λαϊκής (αντε λιγακι παραπανω αυτα, αλλα πχ τα philips που ειχαμε παρει με 5 ευρω τα 8-πριζα ουτε σε κινεζοκινεζικο δεν τα βρισκεις). Και φυσικα εκτος του θεματος "πολυ"πριζο οπως καταλαβες, εχω το θεμα οτι δεν αντεχω να βλεπω κινεζοκινεζικα πολυπριζα που με το που βαζεις το φις στην υποδοχη ακους και βλεπεις ενα ωραιοτατο "ΤΣΑΦ" και λες "τωρα μου το εκαψε ή την γλιτωσα παλι?"

Καλυτερη λυση λοιπον εαν εχεις δικιο ειναι η αγορα και των επιτηρητων σου και ποιοτικων πολυπριζων (καθως και η τοποθετηση ποιοτικων -"ενισχυμενων"- πριζων στο σπιτι απο την ηλεκτρολογο), και καλυτερη ευκαιρια για ποιοτικα πολυπριζα απο αυτη ειναι αρκετα σπανια (για την ακριβεια μονο εκεινα τα philips εχω δει 2 φορες οπως ειπα - κριμα που δεν πηρα περισσοτερα απο 2 τοτε -).

Δεν υπάρχουν ενισχυμένες πρίζες ... Ο όρος ενισχυμένη πρίζα πηγαίνει προς την καλωδίωση έως την πρίζα !!

Ολες οι πρίζες της αγοράς είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν έως 16Α φορτίο! Μετά πας σε πρίζες βιομηχανικου τύπου.

πχ

images?q=tbn:ANd9GcQewkEvUeRvhWqOMRlPaUr

Αν ο ηλεκτρολόγος τοποθετήσει 2,5 mm^2  καλώδιο προς την πρίζα, έχεις το δικαίωμα να τραβήξεις 16Α από την πρίζα σου ! Αν ο ηλεκτρολόγος τραβήξει 1,5mm^2 καλώδιο έχει δικαίωμα για 10Α ! (Κάθε γραμμή ασφαλίζεται με την ανάλογη ασφάλεια (μικροαυτόματο) ανάλογα την καλωδίωση!

Επίσης η τοποθέρηση κατά ISO λέει πως ΔΕΝ πρέπει να έχεις πτώση τάσης λόγω αντίστασης του αγωγού πάνω στην γραμή πάνω από 1% !!
Αρα αν η πρίζα απέχει πολλά μέτρα από τον πίνακα διανομής πρέπει να πας σε μεγαλύτερη διατομής καλώδιο σύμφωνα με τον τύπο που έχετε κάνει στο σχολείο R =ρ x (L/S )  :-D

R = αντίσταση αγωγού

ρ = ειδικά αντίσταση χαλκού

L = μήκως αγωγού 

S = διατομή αγωγού. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω στο σχολειο εκανα μονο το 16>10 :P

edit: Βλεπω εκανες εντιτ, δεν εννοουσα προφανως την βιομηχανικη πριζα ρε συ, αλλα ακριβως αυτο που εγραφες πριν (α, οκ βλεπω δεν το εσβησες), γιατι φυσικα και δεν θα σου δωσουν ολες οι πριζες του σπιτιου 16Α, συνηθως οι ηλεκτρολογοι βαζουν 1-2 τετοιες καλωδιωσεις ανα οροφο/διαμερισμα (και αν -- τωρα στα πολυ καινουργια σπιτια δε ξερω αν εγινε "στανταρ" αυτο, ας πουμε απο 20ετιας και πισω --), επισης πρεπει να ελεγχθουν και οι ασφαλειες κλπ (εχω καψει μερικες που ...'βρηκα ετοιμες') γιατι αν τραβηξεις 30-40Α αρχιζουν και κλαινε...

τωρα θα μου την πεσουν για το φαινομενο του θερμοκηπιου :P

edit2: την 35αρα ασφαλεια που δειχνεις παρακατω την εχω καψει για πλακα :P οταν επεσαν πανω της 2 κλιματιστικα + ψυγειο + τηλεοραση + υπολογιστης + ηχοσυστημα + φωτα +... πλυντηριο!!! Ευτυχως που δεν εβαλα και καμια σκουπα :Ρ

• Like 1
Δημοσ.

Οι ηλεκτρολόγοι αν είναι σωστοί σήμερα πρέπει να δίνουν :

Μόνο 2,5mm καλωδίωση προς τις πρίζες ανά 5 ή 6 (16Α) ! 

Κάθε δωμάτιο την δικιά του ασφάλεια (γραμμή) 

Κάθε κλιματιστικό την δικιά του γραμμή ! 

-----------------------------------------------------------

Κινήσεως μικροαυτόματους προς τα κλιματιστικά  Κ ή 6000

Καμπύλης C και 3000 προς τις υπόλοιπες .. ταχύας 

Ρελέ διαρροής τύπου Α για έλεγχο διαρροής και των ηλεκτρονικών συσκευών (παλμικό) !

Θεμελιακή γείωση .

40Α δεν μπορείς να τραβήξεις από μια γραμμή ! Θα σε κόψει ο μικροαυτόματος αμέσως .

Μάλλον εννοείς την τήξεως την κεντρική τύπου neozet .

1235_NEOZET_35A1360740103511b3f076a060.j   714-797-large.jpg

Εκεί καλό είναι να βάζετε ασφαλειοαποζεύκτη με τηκτά 

_________________4ee4563d0fd6b.jpg  _________________4ed1fa8810a1b.jpg

• Like 2
Δημοσ.

αυτο που γραφει το 8αρη για 25.000 ευρω τι ακριβως ειναι?

Ολα τα πολυπριζα ασφαλειας για να διαφημισουν τον εαυτο τους και να υπερασπιστουν την καλη φημη τους (πχ APC, MGE κτλ) προσφερουν σε περιπτωση που επελθει το μοιραιο (δλδ καει ο εξοπλισμος) και το πολυπριζο δεν εκανε τη δουλεια του οπως επρεπε, σου αποζημιωνουν εξοπλισμο μεχρι το ποσο που οριζει η καθε εταιρεια. Καποιες δινουν 25Κ, αλλες 90Κ κτλ.

Το θεμα ειναι οτι αν επελθει το μοιραιο και καει ο εξοπλισμος σου (χτυπα ξυλο), θα πρεπει μαζι με τον εξοπλισμο να τους πας και το πολυπριζο για να εξετασουν οτι υπεστη ιδια ζημια την οποια για χ,ψ λογους (πχ αστοχια υλικου) δεν μπορεσε να αποτρεψει.

Αν πχ καει η τηλεοραση σου, λογω κεραυνου που χτυπησε την κεραια, αλλα εσυ δεν ειχες συνδεσει την κεραια με το αντιστοιχο tv module δεν θα παρεις αποζημιωση.

Αν ομως λογω υπερτασης γινει καρβουνο το πολυπριζο και ολες οι συνδεδεμενες συσκευες τοτε θα το εξετασουν και μαλλον θα σε αποζημιωσουν.

Δημοσ.

Καλα οχι απευθειας χτυπημα κεραυνου στο σπιτι :-P

Αν εχει προστασια τηλεφωνικης γραμμης ή/και κεραιας τηλεορασης και ο κεραυνος "περασει" στις συσκευες σου μεσω ειτε του τηλεφωνικου καλωδιου (πχ τηλεφωνο, ρουτερ κτλ) ειτε μεσω της κεραιας (πχ τηλεοραση) τοτε "υποτιθεται" οτι το πολυπριζο θα σε προστατεψει.

Διαφορετικα το module tel/tv δεν εχει μεγαλο λογο υπαρξης (που να βλεπω εγω τουλαχιστον καθως η πιθανοτητα να υπαρξει υπερταση ρευματος και αυτη να χτυπησει το κεντρο του ΟΤΕ και να περασει μεσω του χαλκινου τηλεφωνικου καλωδιου στο σπιτι σου ή να χτυπησει τυχον ενισχυτη  της κεραιας και μετα μεσω του καλωδιου τηλεοπτικου σηματος να γυρισει στην τηλεοραση ειναι πολυ μικρη καθως σε μια τετοια περιπτωση η υπερταση ρευματος θα ειναι στη γειτονια σου αρα θα σε χτυπησει και εσενα αμεσα μεσω της ΔΕΗ).

Οπως και να εχει μακρια απο εμας.... για αυτο αλλωστε αγοραζουμε τετοιου τυπου συσκευες υποτιθεται.

Δημοσ.

Παραγγελια (2*8αρια και 1*5αρι"ΤV") καπου 8:38 το πρωι 27/2/2013...

Αποστολή παραγγελίας από το Public.gr

Αγαπητέ πελάτη,

Η παραγγελία σας, έχει αποσταλεί με την εταιρία ACS και θα σας παραδοθεί μέσα στις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αποστολής από την
σελίδα της παραγγελίας στην ενότητα «Ιστορικό Παραγγελιών» του
Public.gr.

κλπ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...