feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 εντάξει το παράχεσες. Δεν έχει σημασία. Αλλά το να πετάμε έτσι απλά χαρακτηρισμούς σε συνομιλητές είναι τουλχ. ανώριμο. Δε βοηθάει και πολύ στη συζήτηση Ενταξει τωρα, αμα ειναι να χρησιμοποιουμε την Γουικιπιντια για να ορισουμε/ερμηνευσουμε τον φασισμο.... Και γω τοτε μπορω να σου πω οτι ο ρατσισμος σε αυτα τα καθεστωτα και η δηθεν ανωτερότητα της φυλης τους ηταν προσχμημα αλλα και πατημα για να ανεβουν στην εξουσια. Ήταν επισης και αφορμη για την διαξαγωγη του πολεμου. Οτι ταχα η ανωτερη φυλη επρεπε να επιβληθει των αλλων κατωτερων. Η αιτια ηταν αλλη ομως. Τα γερμανικα μονοπωλια και οι μεγαλες γερμανικες επιχειρησεις, επρεπε να ανακτησουν τη "θεση" και τη δυναμη τους που απωλεσαν μετα την ηττα του 1ου παγκοσμιου πολεμου -και μετα τους δυσμενεις ορους που τους επεβαλαν. Σιγα μη κανουμε ευαγγελιο την γουικιπιντια τωρα. Επίσης, οι μεθοδοι στα φασιστικα καθεστωτα δεν αλλαζουν. Και ειναι ιδιοι με αυτους που χρησιμοποιει σε αυτη τη περιπτωση το κρατος. Ειναι ιδιες μεθοδοι που χρησιμοποιουσε η χουντα του 67, η χουντα του μεταξα αλλα και μετεπειτα κυβερνησεις. Το να σε πλακωσει στο ξυλο, πριν ακομα αποδειχτει η ενοχη, ειναι φασιστικο. Και οποιος το υποστηριζει αυτο, ας μην "τσινιζει" μετα που το λενε φασιστα. ΥΓ Δεν εχω διαβασει καθολου τη συζητηση, απλα με αφορμη αυτο το ποστ, εγραψα οτι εγραψα.
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ναι αλλά μη κάνουμε και την τρίχα τριχιά. Αν εγώ πω πως δεν συμφωνώ με τις καταλήψεις , δεν σημαίνει πως είμαι φασίστας. Επίσης η τοποθέτηση ταμπέλας αποκλείει περαιτέρω επιχειρηματολογία. Αν πω κάποιον φασίστα ή αναρχοκομμούνι , ε παύει εκεί πέρα η κουβέντα. Μετά αρχίζει το θέατρο του παραλόγου. Το link ήταν απλά για να τονίσω πως η αποδοχή μιας μεθόδου έστω (και στα στενά πλαίσια που αναφέρεται το thread) δεν σε κάνει και αυτομάτως εκπρόσωπο του φασισμού.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εκτός αν ήσουν στα Εξάρχεια εκείνη τη μέρα το μόνο που έχουμε είναι μαρτυρίες διαφορετικών πλευρών. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια πέραν των ανθρώπων που ήταν εκεί και των εμπειρογνώμων. ήταν στα Εξάρχεια εκείνη τη μέρα αλλά όχι κοντά στο συμβάν
feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 @Dakonblackblade Η αποδοχη της μεθοδου δεν σε κανει αυτοματα φασιστα. Αλλα πιστευω οτι καποιοι που τις αποδεχονται μπορει να ειναι. Αλλοι παλι, μπορει απλα να μην σκεφτονται τη σοβαροτητα του περιστατικου, και γι αυτο τις αποδεχονται. Και λεω για τη "σοβαρητητα του περιστατικου", γιατι τα κρουσματα κρατικης βιας και καταστολης εχουν αυξηθει επικινδυνα, με τελευταιο περιστατικο το χτυπημα σημερα της απεργιας των ναυτεργατων. Παντως για μενα, αυτος που χρησιμοποιει αυτες τις μεθοδους, ΕΙΝΑΙ φασιστας.
kanesaxo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Τι ωραία... Μόνον σε αυτή τη χώρα, θα πιάναν 4 πρόσωπα που κάναν ΛΗΣΤΕΙΑ με απειλή καλάσνικοφ (Δε κλέψανε τσαντα απο γιαγια στο παζάρι), ταυτοποίησαν DNA 2 εξ'αυτών (αν δεν απατώμαι) το οποιο βρισκόταν σε χώρους που φιλοξενούσαν τρομοκρατικές ομάδες και θα ασχολούνταν η μισή χώρα με το οτι τα παιδια ήταν τα καλύτερα, ότι ακούνε χατζηδάκι μπιτλς και οχι χεβι-μεταλ, ότι διαβάζουν σάρτρ και πάει λέγοντας. Το οτι χρησιμοποιείται βία κατά την σύλληψη είναι απίθανο έτσι; του λές "ασε το οπλο σου αγόρι μου κι έλα να φορέσεις τις χειροπαίδες σα καλό παιδί"...ΕΛΕΟΣ. Και επειδή κι εγώ πιστεύω οτι φάγανε κάποιες ψιλες μετά τη σύλληψη, ένα θα πω. Σιγά τα ωά. Αύριο θα είσαι εσύ ο Χ στη τραπεζα υπαλληλος που θα φας τη σφαίρα, εσύ που πηγες στο μωλ να δείς ταινία, εσύ ο μπάτσος που θα παει να τον συλλαβει και θα φάει τη σφαίρα, και πάει λέγοντας. Πάρτε απόφαση κάποιοι σε αυτό το μπουρδέλο, οτι δε γίνεται σήμερα να λες αυτά και αύριο τα άλλα. Χαρακτηριστικα θυμάμαι κανάλια την εποχή του φίλου μας του πάσσαρη. "Γιατί δε στήνουν έναν εκαμίτη με ενα σνιπερ να του ρίξει μια να τον καθαρίσει, και σκότωσε τόσα ατομα και και και". Και μόλις ας δεχθούμε οτι γίνετια ενα τέτοιο μέτρο, σα να ακούω "ελλάς, το "δημοκρατικό" κράτος, εν ψυχρώ δολοφονία, δικάστηκε απο χέρι μπάτσου" και ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Οχι πως οι μπατσοι ειναι άγιοι. Αλλά πρέπει να γίνουμε USA και τα λέμε μετά. 5
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Όσα είδα στο αυτόφωρο Κι ένα μικρό έξτρα. Μεμονομένα περιστατικά, όπως Οι βασανισμοί στη ΓΑΔΑ Αν πω κάποιον φασίστα ή αναρχοκομμούνι , ε παύει εκεί πέρα η κουβέντα. Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω γιατί το αναρχοκομμούνι είναι προσβλητικό. Και ο αναρχισμός, και ο κομμουνισμός, είναι ιδεολογίες με σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και την ισότητα. Πως εξισώνεται αυτό με τον χαρακτηρισμό του φασίστα; 2
feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Και επειδή κι εγώ πιστεύω οτι φάγανε κάποιες ψιλες μετά τη σύλληψη, ένα θα πω. Σιγά τα ωά. Αύριο θα είσαι εσύ ο Χ στη τραπεζα υπαλληλος που θα φας τη σφαίρα, εσύ που πηγες στο μωλ να δείς ταινία, εσύ ο μπάτσος που θα παει να τον συλλαβει και θα φάει τη σφαίρα, και πάει λέγοντας. Επισης, αυριο μπορει εσυ να γινεις δεκτης της κρατικης βιας χωρις να εχεις αποδειχθει ενοχος ή ακομα χειροτερα, χωρις να εχει στοιχειοθετηθει κατηγορια. Σκεψου το.
dhmhtrhs79 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Τι ωραία... Μόνον σε αυτή τη χώρα, θα πιάναν 4 πρόσωπα που κάναν ΛΗΣΤΕΙΑ με απειλή καλάσνικοφ (Δε κλέψανε τσαντα απο γιαγια στο παζάρι), ταυτοποίησαν DNA 2 εξ'αυτών (αν δεν απατώμαι) το οποιο βρισκόταν σε χώρους που φιλοξενούσαν τρομοκρατικές ομάδες και θα ασχολούνταν η μισή χώρα με το οτι τα παιδια ήταν τα καλύτερα, ότι ακούνε χατζηδάκι μπιτλς και οχι χεβι-μεταλ, ότι διαβάζουν σάρτρ και πάει λέγοντας. Το οτι χρησιμοποιείται βία κατά την σύλληψη είναι απίθανο έτσι; του λές "ασε το οπλο σου αγόρι μου κι έλα να φορέσεις τις χειροπαίδες σα καλό παιδί"...ΕΛΕΟΣ. Και επειδή κι εγώ πιστεύω οτι φάγανε κάποιες ψιλες μετά τη σύλληψη, ένα θα πω. Σιγά τα ωά. Αύριο θα είσαι εσύ ο Χ στη τραπεζα υπαλληλος που θα φας τη σφαίρα, εσύ που πηγες στο μωλ να δείς ταινία, εσύ ο μπάτσος που θα παει να τον συλλαβει και θα φάει τη σφαίρα, και πάει λέγοντας. Πάρτε απόφαση κάποιοι σε αυτό το μπουρδέλο, οτι δε γίνεται σήμερα να λες αυτά και αύριο τα άλλα. Χαρακτηριστικα θυμάμαι κανάλια την εποχή του φίλου μας του πάσσαρη. "Γιατί δε στήνουν έναν εκαμίτη με ενα σνιπερ να του ρίξει μια να τον καθαρίσει, και σκότωσε τόσα ατομα και και και". Και μόλις ας δεχθούμε οτι γίνετια ενα τέτοιο μέτρο, σα να ακούω "ελλάς, το "δημοκρατικό" κράτος, εν ψυχρώ δολοφονία, δικάστηκε απο χέρι μπάτσου" και ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Οχι πως οι μπατσοι ειναι άγιοι. Αλλά πρέπει να γίνουμε USA και τα λέμε μετά. Άντε ρε φασίστα, βασανιστή Επισης, αυριο μπορει εσυ να γινεις δεκτης της κρατικης βιας χωρις να εχεις αποδειχθει ενοχος ή ακομα χειροτερα, χωρις να εχει στοιχειοθετηθει κατηγορια. Σκεψου το. Ναι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν. Tragic.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ναι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν. Tragic. Σαφώς και όχι.
kanesaxo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Eχει συμβεί, σε γήπεδο. Ελα όμως απο την πλευρά των ματατζήδων. Οταν είμαστε εξω απ'το γήπεδο 5000 ατόμα και υπάρχουν 100 μαλάκες εκεί μεσα που κάνουν το ντού, θες να μου πείς πως ο ματατζής θα δώσει στη μάζα γλειφυτζούρια για να κάτσουν ήσυχοι; Ε τότε κι εγώ ο τενεκές που παω να δώ το ματς σα το παιδί μου, θα φάω το χημικό μου και μπορεί και καμμιά γκλομπιά. Να βγώ και τι να πώ; Γιατί με χτυπήσατε, δεν έκανα τίποτε; Οταν είμαι μέσα σε ενα μπούγιο κόσμου. Δείτε σας παρακαλώ τα πράγματα σφαιρικά... Τώρα, απο κεί και ύστερα τι άλλο να προσθέσω. Είναι θέμα χρόνου να κλειδωθεί το τοπικ, διότι οι ιντερνετικοί παρείσακτοι της κάθε πλευράς θα το μυριστούν (αν δεν εχει γίνει ήδη) και να αρχίσει η φασαρία. 1
feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ναι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν. Tragic. Αν θες να σηκωσεις κεφαλι, ιδιες και περισσοτερες. Πιστεψε με! Αν εισαι βολεμενος ή σε πιανουν οι αδικιες της κυβερνησης αλλα δεν αντιδρας τοτε εχεις δικιο. Ειναι λιγοτερες οι πιθανοτητες.
g_alkis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλά έγραψε ένας. Δεν γίνεται να βρεθείτε σε ένα γήπεδο να σκοτωθείτε μεταξύ σας οι defencoleftoindymediaδες να ησυχάσουμε; Death match όμως όχι χαζοξύλο. 2
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλά έγραψε ένας. Δεν γίνεται να βρεθείτε σε ένα γήπεδο να σκοτωθείτε μεταξύ σας οι defencoleftoindymediaδες να ησυχάσουμε; Death match όμως όχι χαζοξύλο. Σαν να λέμε, οι βασανισμοί κρατουμένων σε ένα δημοκρατικό ( ; ) κράτος, δεν αφορούν την κοινωνία. Μόνο τους αναγνώστες του defencenet και του indymedia. 1
Str Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 βασικα μαλλον σε εχασα. στο πρωτο σου ποστ εγραψες οτι ο ενας επιλεγει στοχο βασει φυλης και ο αλλος βασει κοινωνικης θεσης; ποιος ειναι ο ενας και ποιος ο αλλος; μαλλον εκει σε εχασα και παρεξηγησα.. ποιος είναι φασίστας και ποιος είναι επαναστάτης... εκεί απαντούσα. ΟΧΙ δεν συμφωνώ με αυτή τη μορφή βίας (των εν λόγω "επαναστατών" στην προκειμένη περίπτωση) ΟΧΙ δεν συμφωνώ με τη βία του φασισμού (που βασίζεται στο μίσος και τη μισαλλοδοξία, γιατί είναι κατευθυνόμενη) ΟΧΙ δεν συμφωνώ με τη βία του δημόσιου υπαλλήλου (μπατσο-ξύλο) όταν υπερβάλει εαυτόν και βγάζει τα κόμπλεξ της ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ τη βια του καταπιεσμένου ως το τελευταίο όριο του "ή θα κάτσω να με σκοτώσετε (στην πείνα και την εξαθλίωση) ή θα σας σκοτώσω, πράγμα που δεν έχει καμία βάση στην Ελλάδα του σήμερα... ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με τη μορφή της κρατικής βιας που βλέπω τριγύρω μου... αλλά μέχρι την "επανάσταση (sic)" έχουμε πολλά κιλά λίπος να κάψουμε και πολλά μυαλά να αλλάξουμε και στο κάτω κάτω της γραφής, αν θέλουνε παντού κάμερες (οι υπέρμαχοι του νόμου και της τάξης), γιατί δεν βάζουμε και μέσα στα αστυνομικά τμήματα, και στα γήπεδα, και στις πορείες? να δούμε μια και καλή ποιοι πατάνε το νόμο (μπάχαλοι), να τους πιάσουμε, να δούμε στην επόμενη πορεία πόσα άτομα θα κατεβούν (αν δεν κινδυνεύουν σωματικά από μλκς και μπάτσους) και να δούμε τι θα βρουν να βγάλουν τα κανάλια να πουν όταν θα μαζευτεί η μισή Ελλάδα στους δρόμους χωρίς να ανοίξει μύτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις