MostDef Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 καλά πόσο στενομυαλιά πια. ;γι αυτό και το θέμα εστίαση Ελλάδα έχει μείνει καμιά 30αριά χρόνια πίσω δυστυχώς. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 καλά πόσο στενομυαλιά πια. ; γι αυτό και το θέμα εστίαση Ελλάδα έχει μείνει καμιά 30αριά χρόνια πίσω δυστυχώς. 30 χρονια σε σχεση με ποιον ? Πρωτον η Ελλαδα εχει πλουσιοτατη παραδοσιακη κουζινα.Ειμαι σιγουρος ,δεν χρειαζεται να ειμαι γνωστης του χωρου κρινω απο την κατασταση της οικονομιας και τα αναπτυξιακα προτυπα που υπηρχαν ,οτι δεν την διαφημισε οσο επρεπε.Αυτη τη στιγμη και σχολες υπαρχουν και αξιολογο δυναμικο και χωροι και προοπτικες.Οι γνωστες (σε εφτιαξα Τουφα ? ) θα φροντισουν να δεσουν αυτην την παραδοσιακη κουζινα με νεες γευσεις και να βαλουν τις καταλληλες πινελιες.Φανταζομαι οτι δεν θεωρουν στενομυαλια το οτι καποιος μπορει να προτιμα το κοκορετσι απο το σουσι ας πουμε.Υπαρχει κοινο για ολα Αλλα να κανω και εγω μια ερωτηση , απο περιεργεια.Πως απεκτησε η Γαλλια την πρωτοκαθεδρια στην υψηλη γαστρονομια ? Εξαλλου παιζουν πολλα ρολο.Ο ισχυρος δεσμος της οικογενειας ας πουμε σε αντιθεση με πολυπολιτισμικες κοινωνιες και αλλες νοοτροπιες ειναι καθοριστικος και εδω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Οι πιο πολλοι ανθρωποι εχουν προβλημα με εναν συνδιασμο ή ενα υλικο επειδη το φαγανε λαθος. Μετα το κολλημα τους δεν τους αφηνει να δοκιμασουν κατι ξανα. Μετα εχουμε μια αλλη ομαδα ανθρωπων, που σαν πραγματικοι κωλογεροι δεν δοκιμαζουν κατι επειδη νομιζουν οτι ξερουν καλυτερα. Φυσικα και αυτοι ειναι οι χειροτεροι, γιατι νομιζουν οτι αυτα ειναι εξωτικα/περιεργα και αλλες τετοιες μπουρδες που μονο καποιος γερος θα τα λεγε. Σταματηστε να ειστε κολλημενοι, υπαρχει λογος που μερικοι συνδιασμοι δουλευουν, οσο και να λετε τις ανοησιες σας πως δεν: https://www.foodpairing.com/en/what-is-foodpairing/the-science-behind/ Υπάρχουν κι αυτοί που δεν το έφαγαν ποτέ - σωστά ή λάθος - οι οποίοι ορισμένα πράγματα δεν τα δοκιμάζουν, διότι ...έτσι! Ό,τι κι αν λέει η χημεία και οι διάφοροι ειδικοί. Όχι επειδή «νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα», όχι επειδή προσπαθούν να αποδείξουν κάτι σε κάποιον, απλά επειδή δε διεγείρει την επιθυμία τους να τα δοκιμάσουν, κάποιος γευστικός συνδυασμός... ...ακόμα πιο απλά, επειδή η γευστικές προτιμήσεις είναι διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο... ...και, ακόμα πιο απλά, επειδή η όσφρηση για κάποιους, προηγείται τής γεύσης και «αποφασίζει» για το αν θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή. Δε μιλάμε δε, αποκλειστικά για συνδυασμούς, αλλά και για αμιγείς οσμές και γεύσεις. Εγώ για παράδειγμα, δεν τρώω κανένα ψάρι, αφενός διότι απεχθάνομαι τη μυρωδιά τους κατά το μαγείρεμα, αφετέρου διότι, ακόμα κι αν δεν έχει προηγηθεί επαφή μου με τη μυρωδιά αυτή, η απέχθεια συνεχίζεται και όταν το μυρίσω απευθείας σερβιρισμένο. Γενικότερα, δεν πλησιάζω κανένα φαγητό, του οποίου η μυρωδιά δε μου αρέσει. Τι ίδιο ισχύει και για τα «εντόσθια», όπως και για κάποια κρέατα. Ακόμα και το δημοφιλέστατο αρνάκι, δεν το αντέχω σα μυρωδιά, ούτε καν στην κλασσική μορφή «ψητού στο φούρνο». Στο δικό μου μυαλό λοιπόν, αφού έχει προηγηθεί η αρνητική οσφρητική εντύπωση, αποκλείεται η περίπτωση να το δοκιμάσω. Δεν παραξενεύομαι όμως με το γεγονός ότι στους περισσότερους, αρέσουν τόσο τα ψάρια, όσο και το αρνάκι. Ούτε τους θεωρώ «κωλόγερους», «ξερόλες», ή «κολλημένους». Αυτή την κάργια όμως, που παρουσίασε σε μαγειρική εκπομπή, αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με «φυτευτές» αντζούγιες - πως βάζουν το σκορδάκι; έτσι ακριβώς... - τη θεωρώ ανώμαλη, ό,τι κι αν λένε «αυτοί που ξέρουν»... ...δικαίωμά της αυτής να το παρουσιάζει, δικαίωμά τους κάποιων να το τρώνε, δικαίωμά μου να το θεωρώ φρίκη, δικαίωμά τους να με λένε «κολλημένο»... καλά πόσο στενομυαλιά πια. ; γι αυτό και το θέμα εστίαση Ελλάδα έχει μείνει καμιά 30αριά χρόνια πίσω δυστυχώς. Έχεις απόλυτο δίκιο, συμμερίζομαι την απογοήτευσή σου... ...δεν έχουμε ελπίδα να γίνουμε άνθρωποι ποτέ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 @ deesnider μην τους αποπαιρνεις. Μπορει να ειναι και λιγο ευρωλιγουρηδες. Μπορει το πασχα να αλοιφουν το αρνι με σαλτσα πορτοκαλιου και να το τρωνε με μουσικη υποκρουση Μπαχ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Μπορει το πασχα να αλοιφουν το αρνι με σαλτσα πορτοκαλιου και να το τρωνε με μουσικη υποκρουση Μπαχ. Το μυστικό με τη σάλτσα πορτοκαλιού στο σουβλιστό αρνί, είναι να τη βάλεις επάνω αφού το βγάλεις από τη φωτιά, ώστε να μην προλάβει να στεγνώσει και να κολλήσει άνετα η ζάχαρη άχνη στην πετσούλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Το τζατζικακι στην απ'εξω ? Οπισθοδρομικο πλεον ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 καλά πόσο στενομυαλιά πια. ; γι αυτό και το θέμα εστίαση Ελλάδα έχει μείνει καμιά 30αριά χρόνια πίσω δυστυχώς. Γιατι στενομυαλια;Επειδη δεν μας αρεσουν καποιες "ψαγμενες" γευσεις;Και σε κυριλε εστιατοριο εχω φαει,και τα "γευστικα μυστικα της ανατολης" εχω προσπαθησει να εξερευνησω και καθε φορα το μετανιωνα ακομη περισσοτερο.Ειδικα σε ενα με ιαπωνικο φαγητο που ειναι κοντα στο συνταγμα μετανιωσα την ωρα και την στιγμη.Φαγαμε λιγο,πληρωσαμε πολλα και ασφαλως δεν χορτασαμε.Μετα πηγαμε σε ενα σουβλατζιδικο,ευχαριστηθηκε η ψυχη μας λιπος. Γενικα το στυλ:ταβερνακι παλιου τυπου,κρασακι και τα γνωστα κρεατικα χωρις σαλτσες μανγκο,πορτοκαλι,ανανα κτλ δεν τα αλλαζω με τιποτα.Πασχα δεν ερχετε;Χωριο δεν θα παω;Της τρελης εχει να γινει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 τζατζικακι ...ανώμαλε!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Γιατι στενομυαλια;Επειδη δεν μας αρεσουν καποιες "ψαγμενες" γευσεις;Και σε κυριλε εστιατοριο εχω φαει,και τα "γευστικα μυστικα της ανατολης" εχω προσπαθησει να εξερευνησω και καθε φορα το μετανιωνα ακομη περισσοτερο.Ειδικα σε ενα με ιαπωνικο φαγητο που ειναι κοντα στο συνταγμα μετανιωσα την ωρα και την στιγμη.Φαγαμε λιγο,πληρωσαμε πολλα και ασφαλως δεν χορτασαμε.Μετα πηγαμε σε ενα σουβλατζιδικο,ευχαριστηθηκε η ψυχη μας λιπος. Γενικα το στυλ:ταβερνακι παλιου τυπου,κρασακι και τα γνωστα κρεατικα χωρις σαλτσες μανγκο,πορτοκαλι,ανανα κτλ δεν τα αλλαζω με τιποτα.Πασχα δεν ερχετε;Χωριο δεν θα παω;Της τρελης εχει να γινει. δεν ξερω ρε φιλε τι εφαγες στο γιαπωνεζικο αλλα εγω δινω την ζωη μου για ενα κατσουντον. https://www.google.be/search?q=katsudon&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IYJ6Ub6rC-m70QWk94DwBg&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=909#imgrc=_ σκετη τσοντααααααα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με «φυτευτές» αντζούγιες Ποιος ξερει ποσες γνωσεις κρυβει αυτο το γευσιγνωστικο εργο τεχνης , αυτη η παινδαισια γευσεων , αυτο το ονειρικο παιχνιδισμα στον ουρανισκο Aλλο ενα ..εργο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Garum Προφανως και μιλατε χωρις να εχετε ιδεα τι λετε μερικοι. Σταματηστε το. Και ο απο πανω ακυρωνει την mock turtle soup... Νταξει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MostDef Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 δεν ξερω ρε φιλε τι εφαγες στο γιαπωνεζικο αλλα εγω δινω την ζωη μου για ενα κατσουντον. https://www.google.be/search?q=katsudon&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IYJ6Ub6rC-m70QWk94DwBg&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=909#imgrc=_ σκετη τσοντααααααα με γάμησες τώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Aλλο ενα ..εργο Δες την υπογραφή μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 με γάμησες τώρα. ενταξει σορρυ αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω, αυτο το μεγαλειο πρεπει να το δει ολος ο κοσμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 δεν ξερω ρε φιλε τι εφαγες στο γιαπωνεζικο αλλα εγω δινω την ζωη μου για ενα κατσουντον. https://www.google.be/search?q=katsudon&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IYJ6Ub6rC-m70QWk94DwBg&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=909#imgrc=_ σκετη τσοντααααααα Σιγουρα δεν ητανε κατσου-κατι,αλλα δεν ηξερα τι ετρωγα.Εγω ακολουθησα εναν "ψαγμενο" γνωστο που μια φορα ειχαμε βγει σε ταβερνακι και μας το επαιζε ιστορια οτι δεν ξερουμε να τρωμε κτλ και τον πεισαμε να μας παει να δοκιμασουμε "divine" γευσεις. Αυτο το καλτσοκατι ποσο κανει;Χορταινεις;Μεγαλουτσικο φαινεται παντως. Γενικα δεν εχω προβλημα να δοκιμαζω νεα πραγματα απο εστιατορια κτλ,απλα οσες φορες το εχω κανει αηδιαζω.Αντιθετως οσες φορες εχω φαει τοπικες συνταγες απο επαρχια παντα μου αρεσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα