Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι. Προφανώς δεν είναι important, γι' αυτό δεν έγινε αυτόματα η ενημέρωση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η ενημέρωση λέει συγκεντρωτική ΚΒ3105210. Από το ιστορικό των ενημερώσεων παρατηρώ ότι έχουν αποτύχει δύο που σχετίζονται με την ασφάλεια  του windows diffender. Μήπως φταίει το antivirus, έχω το bitdefender free.

Από τις μαλακίες της Microsoft.

Προφανώς εννοεί ότι η επανεκκίνηση θα γίνει σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αν εσύ κλείσεις τον υπολογιστή σου νωρίτερα, τότε δεν έχει νόημα.

Ok το έπιασα.

Κλασσική περίπτωση Post hoc ergo propter hoc πλάνης.

Το πρόβλημα δεν είχε καμιά σχέση με το ότι έκανες εσύ επανεκκίνηση.

Και αυτόματα να γινόταν, το ίδιο πρόβλημα θα δημιουργούταν.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα έχω καταλάβει.

Καθόμαστε και λέμε ότι τα Windows 10 είναι λειτουργικό χωρίς προβλήματα, χωρίς να το έχουμε ψάξει σε βάθος.

Είναι σαν να κρίνουμε το πόσο καλό είναι ένα αυτοκίνητο από το χρώμα του και από το πόσες βαλίτσες χωράει στο πορτ-μπαγκάζ.

Η ενημέρωση λέει συγκεντρωτική ΚΒ3105210. Από το ιστορικό των ενημερώσεων παρατηρώ ότι έχουν αποτύχει δύο που σχετίζονται με την ασφάλεια  του windows diffender. Μήπως φταίει το antivirus, έχω το bitdefender free.

Αν δεν έχει απενεργοποιηθεί το Defender με την εγκατάσταση του BitDefender, είναι μεγάλη μαλακία της Microsoft, και μάλλον αυτό έχει συμβεί.

Μπορείς να το ελέγξεις τρέχοντας το autoruns, στο ΤΑΒ logon, και να διαγράψεις την σχετική αναφορά:

https://download.sysinternals.com/files/Autoruns.zip

ΠΡΟΣΟΧΗ: το autoruns είναι εργαλείο που μπορεί να προξενήσει μεγάλο πρόβλημα στο λειτουργικό σου αν δεν ξέρεις το τι κάνεις.

H γνώμη μου πάντως αναφορικά με τα antivirus είναι ότι,  αν είσαι προσεκτικός ο Defender της Microsoft σε συνδυασμό με το Malwarebytes Anti-Exploit είναι υπέρ αρκετός.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/

Αν πάλι δεν είσαι προσεκτικός, ότι και να βάλλεις δεν θα σε προστατεύσει.

Η καλύτερη προστασία για τον υπολογιστή σου, είναι η προσεκτική χρήση του.

Ο BitDefender που έβαλες, καλός και χρυσός είναι, και τα καλύτερα αποτελέσματα έχει στα συγκριτικά test.

Αλλά σε τρελαίνει με τα fault alerts.

Δημοσ.

Σε εμενα που δε ξεκιναει ο WD επειδη ειναι κλειστος απο το AV, μου βαζει ολες τις ενημερωσεις του κανονικα. δε τις θελω βεβαια.... αλλα τον πινω.

Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα έχω καταλάβει.

Καθόμαστε και λέμε ότι τα Windows 10 είναι λειτουργικό χωρίς προβλήματα, χωρίς να το έχουμε ψάξει σε βάθος.

Είναι σαν να κρίνουμε το πόσο καλό είναι ένα αυτοκίνητο από το χρώμα του και από το πόσες βαλίτσες χωράει στο πορτ-μπαγκάζ.

Αν δεν έχει απενεργοποιηθεί το Defender με την εγκατάσταση του BitDefender, είναι μεγάλη μαλακία της Microsoft, και μάλλον αυτό έχει συμβεί.

Μπορείς να το ελέγξεις τρέχοντας το autoruns, στο ΤΑΒ logon, και να διαγράψεις την σχετική αναφορά:

https://download.sysinternals.com/files/Autoruns.zip

ΠΡΟΣΟΧΗ: το autoruns είναι εργαλείο που μπορεί να προξενήσει μεγάλο πρόβλημα στο λειτουργικό σου αν δεν ξέρεις το τι κάνεις.

H γνώμη μου πάντως αναφορικά με τα antivirus είναι ότι,  αν είσαι προσεκτικός ο Defender της Microsoft σε συνδυασμό με το Malwarebytes Anti-Exploit είναι υπέρ αρκετός.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/

Αν πάλι δεν είσαι προσεκτικός, ότι και να βάλλεις δεν θα σε προστατεύσει.

Η καλύτερη προστασία για τον υπολογιστή σου, είναι η προσεκτική χρήση του.

Ο BitDefender που έβαλες, καλός και χρυσός είναι, και τα καλύτερα αποτελέσματα έχει στα συγκριτικά test.

Αλλά σε τρελαίνει με τα fault alerts.

O windows defender φαίνεται  απενεργοποιημένος, αλλά λέει ότι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα στο μέλλον.

Δημοσ.

Και για να μην με ξαναπείτε Hater, να πω και ένα καλό για τα Windows 10.

Απ' ότι φαίνεται, τα Windows 10 κάνουν καλύτερη διαχείριση των πόρων του συστήματος.

Έτρεξα τόσο το OCCT CPU stress tool, όσο και το Processor Diagnostic Tool της Intel, στο ίδιο μηχάνημα και με Windows 7, και με Windows 10.

Και τα 2 εργαλεία έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα.

Η μέγιστη θερμοκρασία που δημιουργήθηκε στην CPU με τα Windows 10 ήταν 60ο, ενώ με τα Windows 7  ήταν 69ο.

Όλα τα tests έγιναν σε θερμοκρασία χώρου 20ο, σε laptop Lenovo Z500, με επεξεργαστή i5-3210Μ υπερχρονισμένο κατά 15,7% και 12 Gb RAM.

Αυτό (με την προϋπόθεση ότι τα utilities που χρησιμοποίησα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα λειτουργίας στα Windows 10) σημαίνει ότι για την εκτέλεση του ίδιου έργου τα Windows 10 είναι πιο αποτελεσματικά και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στην CPU, γεγονός πολύ σημαντικό για την αυτονομία των laptops.

Αποτελέσματα με Windows 7:

post-294072-0-68984800-1447254943_thumb.png

Αποτελέσματα με Windows 10:

post-294072-0-65642300-1447257408_thumb.png

Δημοσ.

Και για να μην με ξαναπείτε Hater, να πω και ένα καλό για τα Windows 10.

Απ' ότι φαίνεται, τα Windows 10 κάνουν καλύτερη διαχείριση των πόρων του συστήματος.

Δεν το λες και νέο.

Από το 2012 που βγήκαν τα Windows 8 

είχε αποδειχτεί πως τα Windows 7 υστερούν στη διαχείριση μνήμης. 

Οποιοσδήποτε είχε βάλει στην άκρη τις παρωπίδες της εποχής 

γνώριζε πολύ καλά πως από την εποχή των Vista και  έπειτα 

η Microsoft βελτιωνόταν σε κάθε νέα έκδοση λειτουργικού ως προς τη διαχείριση μνήμης  πάντα. 

Τελικά μάλλον 

ίσως λόγω και του ότι τα 10 είναι ακόμα σε beta στάδιο

τα 8 είναι το πιο ελαφρύ σύγχρονο λειτουργικό Windows 

Δημοσ.

Μπα ολοι ετσι λιγο πολυ τα εχουμε, μη νομιζεις, Απο τα 8 και μετα τα μαμησανε λιγο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπα ολοι ετσι λιγο πολυ τα εχουμε, μη νομιζεις, Απο τα 8 και μετα τα μαμησανε λιγο

Τα Windows 8, μια χαρά λειτουργικό είναι.

Αλλά για tablets.

Για desktop, όχι.

Στο tablet που έχω με Windows 8 (από αυτό γράφω τώρα), δεν θα το αναβαθμίσω σε 10 με τίποτα.

Στα desktops και στα απλά laptops (χωρίς οθόνη αφής), ακόμα και με προφορτωμένα Windows 8, έκανα downgrade σε 7 και τώρα έβαλα 10.

Αλλά σαν λειτουργικό τα 10 εγκαθίστανται με μεγάλα προβλήματα, και απαιτούν δεκάδες ώρες δουλειάς και ειδικές γνώσεις για να τα συνεφέρεις.

Επεξ/σία από Euclides
Δημοσ.

Τα Windows 8, μια χαρά λειτουργικό είναι.

Αλλά για tablets.

Για desktop, όχι.

...Στα desktops και στα απλά laptops, ακόμα και με προφορτωμένα Windows 8, έκανα downgrade σε 7 και τώρα έβαλα 10.

σωστά...

προτιμότερα τα βαριά 7άρια

από τα ελαφρύτερα 8 με classic shell

Δημοσ.

σωστά...

προτιμότερα τα βαριά 7άρια

από τα ελαφρύτερα 8 με classic shell

Και πως μετράς την ελαφρότητα?

Σε κιλά, ή απλά αναμασάς μια κουβέντα που άκουσες?

Δημοσ.

αναμασώ benchmark tests

αναμασώ τις αιτιάσεις της ms

κι επίσης αναμασώ την εμπειρία της απόδοσης στο ίδιο hw

αλλά μάλλον δε θα αρκούν αυτά...

Δημοσ.

αναμασώ benchmark tests

αναμασώ τις αιτιάσεις της ms

κι επίσης αναμασώ την εμπειρία της απόδοσης στο ίδιο hw

αλλά μάλλον δε θα αρκούν αυτά...

Εγώ σε ρώτησα το πως μετράς την ελαφρότητα, μια και χρησιμοποίησες τον όρο αυτό.

Αν υπάρχει κάποιο benchmark που να συγκρίνει ελαφρότητες, σε παρακαλώ να μου δώσεις link για να το καταλάβω και εγώ.

Δημοσ.

Πραγματικά εσύ θα ανατρέψεις το σύμπαν.  :-D

Δε λέω, χρήσιμο είναι κάποιες φορές να αμφισβητείς

αλλά στο βαθμό αυτό το τερματίζει κανείς.

Boot_01.pngBoot_02.pngBoot_03.png

Synthetic_01.pngSynthetic_02.pngSynthetic_03.png

κλπ κλπ

Λες να μην υπήρχαν benchmarks;  B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά είναι cherry picking και όχι όλη η δοκιμή που έκανε η TechSpot.

http://www.techspot.com/review/1042-windows-10-vs-windows-8-vs-windows-7/

Υπέπεσες στο σφάλμα του confirmation bias και αντί να δώσεις το παραπάνω link με ολόκληρη την δοκιμή ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, παρουσίασες μόνο επιλεκτικά κάποια στοιχεία για να επιβεβαιώσεις την άποψή σου.

Είμαι ενήμερος για την συγκεκριμένη σύγκριση που έκανε το TechSpot (την οποία έλαβα υπόψη όταν αποφάσινα να κάνω downgrade από τα Windows 8 στα Windows 7), η οποία καταλήγει:

"After watching near-identical results pour in on most tests, from application to encoding, to storage and gaming, it's hard to read too much into results as there are many variables we can't control."

Benchmark που να συγκρίνει ελαφρότητες όμως δεν μου είπες, που μπορώ να βρω?

Επεξ/σία από Euclides
Δημοσ.

Βασικα η δικιά  σου η ελαφρότητα δεν συγκρίνεται με τιποτα.Μεινε με τα 7αρια οσο καιρο ακόμα θες,δεν θα κανουμε αγωνα να σε πεισουμε με το ζόρι να βαλεις τα 10, ουτε θα ψάχνουμε το ιντερνετ για πάρτη σου.Δοξα το θεο εχουμε πραγματα να ασχοληθούμε.Αν θες να αποδειξεις κατι καντο εσυ,σε αλλο θεμα.................7αρια - VS -other microsoft  OS.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...