Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, fastnq2 said:

μιας και νομίζω ότι μπορείς να δώσεις αίμα κάθε 6 μήνες

Κάθε 3 μήνες για άντρες...

http://ekea.gr/faq/

Επεξ/σία από ThReSh
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Μια καλή πατέντα για την αιμοδοσία (επειδή για να δώσεις πρέπει να είσαι εξοδούχος και μετά σου δίνουν ΕΥ και περνάς την έξοδό σου μέσα στη μονάδα) είναι να δίνεται αίμα όταν είστε σε άδεια πχ σε νοσοκομείο που μπορεί να σας δώσει μια βεβαίωση ότι δώσατε κι έτσι δε χάνεται την έξοδο και τσιμπάτε και τις τιμητικές.

Άμα δεν έχουν ζητήσει άτομα για αιμοδοσια και πας από μόνος σου μπορεί να στην φάνε. Έτσι μου είχαν φάει την δική μου.  

Btw.  Όταν δεν έχουν αίμα και πρέπει να αγοράσουν από Ελβετία, το παίρνουν κάνα 300€ το λίτρο. Καταλαβαίνετε για τι εκμετάλλευση πρόκειται όταν σε έχουν στο τζάμπα δουλεύεις για αυτούς και να δίνεις και το αίμα σου για δύο μέρες άδεια. 

Δημοσ.

Φιλε fastnq2 θα με βγαλουν Ι4 για αυτο το λογο; Δεν εχω καποιο θεμα παθολογικο απλα γενικα εχω ζαλαδες με ηλιο κτλ 

Ελπιζω να μην βγω Ι4 για αυτο το λογο 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, 19pac είπε

Φιλε fastnq2 θα με βγαλουν Ι4 για αυτο το λογο; Δεν εχω καποιο θεμα παθολογικο απλα γενικα εχω ζαλαδες με ηλιο κτλ 

Ελπιζω να μην βγω Ι4 για αυτο το λογο 

Όχι ρε χαλάρωσε.Οταν θα έρθει η ώρα της ορκωμωσιας απλα θα πεις ότι δεν θέλεις γιατί φοβάσαι μην δεν αντέξεις και αυτό είναι όλο.Στην απίθανη περίπτωση που λοχαγος το πάρει πάνω του και σε βάλει με το ζόρι πηγαίνεις στον γιατρό λες ότι δεν μπορείς βγάζει παραπέμπτικο κ αυτό είναι όλο 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pablo_Hasan είπε

Υπηρεσίες φύλαξης; Ιδιωτικές εταιρίες δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το Ι, μόνο αν έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Μην παραπληροφορειτε τον κόσμο. 

Ναι, απαγορεύεται. Το ζήτημα είναι οτι οταν στο ζητήσουν, αν εσύ πεις δεν επιτρέπεται να το ζητάτε τοτε θα σε απαντήσουν αυτοί "μάλιστα, συγνώμη για την ταλαιπωρία, θα σας ενημερώσουμε αν προκύψει κάτι" και πολυ απλα δεν θα σε προσλάβουν. 

Το ίδιο πράγμα με το απολυτήριο και το Ι5 ψυχολογικό, αν σου ζητήσουν απολυτήριο στρατού και εσύ τους πας το χαρτί που λέει οτι εχεις νόμιμα απαλλαγεί χωρις να αναφέρεται ο λόγος (επειδή υπάρχει και χαρτί που γράφει τον λόγο) τοτε ο άλλος θα καταλάβει οτι εχεις Ι5Ψ. 

Δημοσ.

όπως είπα παραπάνω όσοι εργοδότες έχουν πάει στρατό ξέρουν τι παίζει και δεν ασχολούνται...

Το χαρτί δεν γράφει ότι έχεις απαλλαγεί,  αλλά ότι δεν υπεχεις στρατιωτικών υποχρεώσεων. 

• Super Moderators
Δημοσ.
58 minutes ago, Pablo_Hasan said:

Άμα δεν έχουν ζητήσει άτομα για αιμοδοσια και πας από μόνος σου μπορεί να στην φάνε. Έτσι μου είχαν φάει την δική μου.  

Είχες δώσει αίμα σε στρατιωτικό νοσοκομείο ή σε κανονικό?

Δημοσ.

Στο 401, όταν ήμουν σε άδεια. Όταν επέστρεψα μου είπαν μπράβο, αλλά όταν πήγα να την πάρω στο τέλος έκαναν τους Κινέζους. :-D

Btw.  Δεν είναι 300€ το λίτρο, αλλά γύρω στα 460€.  Μία μονάδα, δηλαδή μια αιμοδοσία από φαντάρο είναι 0,4l,  περίπου 180€ αν την έπαιρναν από την Ελβετία.  

Το 2015 η Ελλάδα εισήγαγε 27.050 μονάδες αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έναντι 5.000.000,00 ευρώ. Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας σε αίμα κυμαίνονται από 550.000 έως 700.000 μονάδες.

http://www.imerodromos.gr/i-emodosia-eine-i-pio-altrouistiki-praxi-pou-bori-na-kani-kapios/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Pablo_Hasan είπε

Αν δεν θέλει να δουλέψει σε σώματα ασφαλείας,  καλύτερα να το κάνει,  θα γλιτώσει την ασκοπη ορθοστασια σε αγηματα, σκοπιες, φρουρες, αναφορές, κτλ 

Ναι κλαιν

Σε εμάς από λάθος πήγαν να μας βγάλουν 12 άτομα κουφούς σε ένα λόχο (στατιστικά σπάνιο δηλαδή να είμαστε τόσοι κουφοί) και εγώ λέω τέλεια θα είμαι άοπλος να ξυνομαι και πήγαν κάτι αλλα κομαντα που το πήραν πατριωτικά και το έκαναν θέμα και μας ξαναπερασαν ακουογραμα και μου μπήκε το Ι1 στο πάτο

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

μάγκες με ήρθε απόσπαση για ένα μήνα Λέσχη αξιωματικών Λάρισας. ξέρει κάνεις γενικώσ τι παίζει;

• Super Moderators
Δημοσ.
39 minutes ago, billyst said:

μάγκες με ήρθε απόσπαση για ένα μήνα Λέσχη αξιωματικών Λάρισας. ξέρει κάνεις γενικώσ τι παίζει;

Ζωάρα, καλό φαγητό, καθαριότητα παντού. Λίγο προβλεπόμενες καταστάσεις αλλά πρακτικά τίποτα τραγικό. :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billyst είπε

επίσης αν είσαι κομπλέ παίζει να σου δώσουν μεγάλη τιμητική (μέχρι 10 μέρες) συνήθως όσοι παν στην λέσχη για καιρό την παίρνουν

19 ώρες πριν, Pablo_Hasan είπε

Υπηρεσίες φύλαξης; Ιδιωτικές εταιρίες δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το Ι, μόνο αν έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Μην παραπληροφορειτε τον κόσμο. 

απ το απολυτήριο φαίνεται περίπου αν ήσουν γιωτάς ή όχι ... δεν γίνετε να ήσουν πχ τσολιάς, τενεθ, εδ ακόμα και απλός πεζικάριος τυφεκιοφόρος και άοπλος

Δημοσ.

Οι εταιρείες φύλαξης παίρνουν κοντές-υπέρβαρες-μεσήλικες γυναίκες  που προφανώς δεν έχουν υπηρετήσει πουθενά... στο Ι κάποιου άντρα θα κολλήσουν ; 

Επίσης αν και είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αυτές οι εταιρείες για κορόιδα ψάχνουν που θα δουλεύουν 10ωρα / 28 μέρες το μήνα, για 5 κατοστάρικα οπότε δεν νομίζω να απορρίπτουν εθελοντές (εφόσον έχουν τη κατάλληλη άδεια πιστοποίηση)

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ είναι πολιτικό προσωπικό στο ΥΠΕΘΑ που έχουν πάρει απαλλαγή, τι συζητάτε τώρα... 

1 ώρα πριν, ziaba είπε

επίσης αν είσαι κομπλέ παίζει να σου δώσουν μεγάλη τιμητική (μέχρι 10 μέρες) συνήθως όσοι παν στην λέσχη για καιρό την παίρνουν

απ το απολυτήριο φαίνεται περίπου αν ήσουν γιωτάς ή όχι ... δεν γίνετε να ήσουν πχ τσολιάς, τενεθ, εδ ακόμα και απλός πεζικάριος τυφεκιοφόρος και άοπλος

Υπάρχει και βεβαίωση ότι δεν υπεχεις στρατιωτικών υποχρεώσεων,  δεν φαίνεται τίποτα και έχει την ίδια χρήση με απολυτηριο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...