Iris_89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ε, κανα ελαιόλαδο, καμιά ελιά... Και αυτά, τι νόμιζες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Σοβαρά τώρα, υπάρχει λόγος να αποφεύγει κανείς να πίνει γάλα αν του αρέσει; Ε υπάρχουν πολλές συνήθειες που μας αρέσουν, ενώ στην πραγματικότητα μας κάνουν κακό. Δεν γνωρίζω αν το γάλα ανήκει σε αυτές βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasjuve Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει ένα ζήτημα για το αν πρέπει να τρώμε τροφές που έχουν χαμηλότερο ph από το σώμα μας το oποίο έχει αλκαλικό ph. Αυτό γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί επιβιώνουν σε όξινο περιβάλλον και τροφές όπως τα γαλακτοκομικά είναι χαμηλού ph. Γι 'αυτό και το νερό της χώρας μας ως αλκαλικό θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Επίσης μπορεί να βρεθούν αντιβιοτικά στο γάλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unabomber Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ναι είπαμε, θα γεμίσεις καρκίνο! Α και μπορεί τα αυτιά σου από την υπέρκατανάλωση να αρχίσουν να γίνονται μυτερά σαν του σατανά! Εδω βλεπουμε ενα παραδειγμα κλασσικης υπερκαταναλωσης γαλακτος..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ε υπάρχουν πολλές συνήθειες που μας αρέσουν, ενώ στην πραγματικότητα μας κάνουν κακό. Δεν γνωρίζω αν το γάλα ανήκει σε αυτές βέβαια. ΟΚ. Ούτε και γω γνωρίζω, αλλά σαν αφελής σκέφτομαι πως αν ήταν το γάλα στην ίδια κατηγορία με το τσιγάρο όπως κάποιοι κοντεύουν να το παρουσιάσουν, κάτι θα είχα ακούσει μέχρι τώρα όχι στο ινσόμνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Για όποιον ενδιαφέρεται να δει τι έχει να πει και το Harvard επι του θέματος, ας ρίξει μια ματιά εδώ: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/calcium-full-story/ Μια σύνοψη: Milk and dairy products are a convenient source of calcium for many people. They are also a good source of protein and are fortified with vitamins D and A. At this time, however, the optimal intake of calcium is not clear, nor is the optimal source or sources of calcium. As noted earlier, the National Academy of Sciences currently recommends that people ages 19 to 50 consume 1,000 milligrams of calcium per day, and that those age 50 or over get 1,200 milligrams per day. Reaching 1,200 milligrams per day would usually require drinking two to three glasses of milk per day—or taking calcium supplements—over and above an overall healthy diet. However, these recommendations are based on very short-term studies, and are likely to be higher than what people really need. Currently, there’s no good evidence that consuming more than one serving of milk per day in addition to a reasonable diet (which typically provides about 300 milligrams of calcium per day from nondairy sources) will reduce fracture risk. Because of unresolved concerns about the risk of ovarian and prostate cancer, it may be prudent to avoid higher intakes of dairy products. At moderate levels, though, consumption of calcium and dairy products has benefits beyond bone health, including possibly lowering the risk of high blood pressure and colon cancer. (20–25) While the blood pressure benefits appear fairly small, the protection against colon cancer seems somewhat larger, and most of the latter benefit comes from having just one or maybe two glasses of milk per day in addition to what we get from other foods in our diet. Getting more than this doesn’t seem to lower risk further. tl:dr Με μέτρο το γάλα και όλα τα παράγωγα του δεν προκαλούν πρόβλημα, ίσα ίσα είναι καλά για τη υγεία. Το πρόβλημα υπάρχει (και αυτό δεν είναι διαπιστωμένο) άμα αυξηθεί η ποσότητα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει ένα ζήτημα για το αν πρέπει να τρώμε τροφές που έχουν χαμηλότερο ph από το σώμα μας το oποίο έχει αλκαλικό ph. Αυτό γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί επιβιώνουν σε όξινο περιβάλλον και τροφές όπως τα γαλακτοκομικά είναι χαμηλού ph. Γι 'αυτό και το νερό της χώρας μας ως αλκαλικό θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Δε νομίζω ότι επιβιώνει κανένας μικροοργανισμός από την παστερίωση. Το έχουμε τι είναι η παστερίωση έτσι; Επίσης μπορεί να βρεθούν αντιβιοτικά στο γάλα. Πολλά πράγματα μπορεί να βρεθούν σε πολλά πράγματα. Γενικά και αόριστα αυτό δεν είναι επιχείρημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasjuve Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δεν μιλάμε για τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γάλα και σκοτώνονται με την παστερίωση . Χαμηλώνει το ph του σώματος-αίματος και κάνει πιο ανθεκτικούς τους παθογόνους που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στο σώμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ison_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δεν μιλάμε για τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γάλα και σκοτώνονται με την παστερίωση . Χαμηλώνει το ph του σώματος-αίματος και κάνει πιο ανθεκτικούς τους παθογόνους που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στο σώμα. Αποβάλλεις τα περίσσεια οξέα με τα ούρα. Το pH του αίματος δεν αλλάζει για κανένα λόγο, αλλιώς θα πέθαινες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Τα 1000mg την ημέρα είναι δύσκολο να τα φτάσεις αλλά μπορείς να λάβεις ασβέστιο από το ψωμί, τα όσπρια, τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα αυγά και επίσης το νερό που πίνουμε. Αν ψάξεις θα βρεις κι άλλα. Ποιο ψωμι και οσπρια... Οταν διαβαζετε κατι μη μενετε μονο στο "ποια τροφη περιεχει ασβεσριο/σιδηρο/βιταμινες κλπ" αλλα και στο ΠΟΣΗ απο αυτη τη ποσοτητα απορροφαται! Ευσι λεγανε κ οι παλιοι οτι εχουν οι φακες σιδηρο...ναι εχουν αλλα το οτι τα 2/3 απ αυτο πανε στη λεκανη, δε το λεγανε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δεν μιλάμε για τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γάλα και σκοτώνονται με την παστερίωση . Χαμηλώνει το ph του σώματος-αίματος και κάνει πιο ανθεκτικούς τους παθογόνους που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στο σώμα. Ναι, αν δε λειτουργούν τα νεφρά σου είναι όπως τα λες. Αλλά τότε θα έχεις και πιο σοβαρά προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasjuve Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ποιο ψωμι και οσπρια... Οταν διαβαζετε κατι μη μενετε μονο στο "ποια τροφη περιεχει ασβεσριο/σιδηρο/βιταμινες κλπ" αλλα και στο ΠΟΣΗ απο αυτη τη ποσοτητα απορροφαται! Ευσι λεγανε κ οι παλιοι οτι εχουν οι φακες σιδηρο...ναι εχουν αλλα το οτι τα 2/3 απ αυτο πανε στη λεκανη, δε το λεγανε!! Το ίδιο ισχύει για τα πάντα. Και για το γάλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Είναι απίστευτο πάντως το σε πόσους μύθους πιστεύουμε και τους συντηρούμε χρόνια τώρα... Γιατί έτσι μας αρέσει! Γιατι μια χαρα δεν ειναι οι δοξασιες ? Ποιος εχει ορεξη τωρα να κανει ενα σωρο επιστημονικες αναλυσεις (απο το google) πριν φαει ? Ε αν εχει καποιος ανησυχιες παει σε ενα διατροφολογο και του φτιαχνει ενα πιο τεχνοκρατικο μενου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Τι τεχνοκρατικα πραγματα ειναι αυτα ? Το πινουμε γιατι ειναι γαματο μονο για βουταμε τσουρεκι με νουτελα και για να βαζουμε κακαο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Στην χειροτερη ρε παιδια, να παιρνω μια ταμπλετα ασβεστιου απο σκευασμα, αν δεν μπορω με την διατροφη να φτασω στην προσληψη ασβεστιου που θα επρεπε! Απο το να επιβαρυνεται καποιος (νομιζω οι περισσοτεροι εκει καταληγουμε), με 'αντιβιοτικα' στα γαλατα, κακης ποιοτητας γαλα, λακτοζη, κλπ κλπ κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα