Προς το περιεχόμενο

Ζωή χωρίς γάλα


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 404
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δοκιμάστε almond milk και δεν θα ξαναγυρίσετε πίσω ποτέ.

Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλίως δε με χάλαγε

 

Εγω συντασσομαι με το παιδι πιο κατω και λεω, γαλα μονο στο καφε, γιατί αλλιώς με πάει σερπαντίνα. Αρκούμε σε γιατούρτι και τυριά (όχι αρκούμαι απλά, τα ΣΚΙΖΩ)

Είναι αυτό 'δυσανεξία στη λακτόζη;

Μικρός δεν το χα.

 

 

 

Συμπτώματα : τυμπανισμός, φούσκωμα, αέρια, εκρηκτικά κακάκια.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδώ λέει για πηγές ασβεστίου

Τρόφιμα Μερίδα Ασβέστιο (mg)  

Γάλα  1 φλιτζάνι  300  

Γιαούρτι  1 φλιτζανι  274  

Κίτρινο τυρί  30 γρ  250  

Τυρί cottage  1/2 φλιτζάνι  70  

Παγωτό  1 φλιτζάνι  188  

Σπανάκι μαγειρεμένο  1/2 φλιτζάνι  122  

Μπρόκολο μαγειρεμένο  1/2 φλιτζάνι  90  

Σαρδέλες με κόκκαλο  90 γρ  321

 όπου περιλαμβάνεται κι το γάλα. Δε ξέρω πού είδατε ότι δεν ισχύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και περιέχει ασβέστιο. Ασβέστιο, όμως, σε ανόργανη μορφή, το οποίο δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθότι η βιοχημεία μας απαιτεί οργανικό ασβέστιο. Οργανικό ασβέστιο μπορείς να πάρεις άφθονο από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ειδικά σπανάκι), από το μπρόκολο, το μαρούλι, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υιοθετώ κάτι από τα παρακάτω απλά το βρήκα και είπα να το postάρω προς σχολιάσμό.

Δυστυχώς μετά από διάβασμα 11 σελίδων δεν κατάφερα να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με το αν είναι καλό ή κακό ή αδιάφορο το να πίνω γάλα.

 

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο

Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο.

Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.

Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια τηςδιαδικασίας της παστερίωσης.

Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα.

 

Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.

Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.

Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

 

 

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

 

 

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

 

 

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών

Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

 

 

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

 

 

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

 

 

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα:

The Deadly Poison, by Robert Cohen

The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement

 

Πηγή

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχολιασμός: απορώ γιατί χάνετε το χρόνο σας διαβάζοντας μαλακίες.

 

"katohika.com", "antiaginglifeextension.com", "The Deadly Poison". Πως λέμε αντικειμενική επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση για σκεπτόμενους ανθρώπους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Defacer μπορεις να παραθεσεις καποια αξιοπιστη πηγη που να ειναι αντιθετη στο παρακατω?

 

"Φυσικά και περιέχει ασβέστιο. Ασβέστιο, όμως, σε ανόργανη μορφή, το οποίο δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθότι η βιοχημεία μας απαιτεί οργανικό ασβέστιο."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχολιασμός: απορώ γιατί χάνετε το χρόνο σας διαβάζοντας μαλακίες.

 

"katohika.com", "antiaginglifeextension.com", "The Deadly Poison". Πως λέμε αντικειμενική επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση για σκεπτόμενους ανθρώπους.

 

Δεν διαφωνώ για την ποιότητα των μέσων που λες αλλά ο σχολιασμός που επιζητούσα από τυχόν γνώστη του θέματος ήταν για αυτά που γράφουν και όχι για τα ίδια τα μέσα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λέει ο defacer είναι ότι ο σχολιασμός για αυτά που γράφονται περνάει αναγκαστικά πρώτα από την ποιότητα των ίδιων των μέσων, οπότε ξεκινάς από εκεί. Αν τα μέσα είναι γτπκ δεν χάνεις τον χρόνο σου παραπάνω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Defacer μπορεις να παραθεσεις καποια αξιοπιστη πηγη που να ειναι αντιθετη στο παρακατω?

 

"Φυσικά και περιέχει ασβέστιο. Ασβέστιο, όμως, σε ανόργανη μορφή, το οποίο δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθότι η βιοχημεία μας απαιτεί οργανικό ασβέστιο."

 

Not really γιατί δεν έχω ψαχτεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά με 10 δευτερόλεπτα googling βρήκα αυτό, το οποίο

  • Φαίνεται έτη φωτός πιο ισορροπημένο σαν ανάλυση από τις εξώφθαλμα βαμμένες καραγκιοζιές που σχολίασα παραπάνω και
  • Δε λέει απολύτως τίποτα που να μοιάζει με αυτό που έκανες quote.

Update: βασικά λέει το ακριβώς αντίθετο:

 

Good sources include dairy products, which have the highest concentration per serving of highly absorbable calcium

 

Δεν διαφωνώ για την ποιότητα των μέσων που λες αλλά ο σχολιασμός που επιζητούσα από τυχόν γνώστη του θέματος ήταν για αυτά που γράφουν και όχι για τα ίδια τα μέσα.

 

Όπως είπε και ο αρχάγγελος, το πρώτο φίλτρο μπαίνει αλλού. Δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω σοβαρή ανάλυση για το αν υπάρχουν εξωγήινοι επειδή κάτι άκουσα να λέει ο Χαρδαβέλλας. Αν το έλεγε ο Neil DeGrasse Tyson θα το έψαχνα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχολείσαι με πίπες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπε και ο αρχάγγελος, το πρώτο φίλτρο μπαίνει αλλού. Δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω σοβαρή ανάλυση για το αν υπάρχουν εξωγήινοι επειδή κάτι άκουσα να λέει ο Χαρδαβέλλας. Αν το έλεγε ο Neil DeGrasse Tyson θα το έψαχνα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχολείσαι με πίπες.

 

Δεν έχεις άδικο.

Από τότε φτιάχνω κεφίρ στο σπίτι. Είναι τόσο νόστιμο που τελικά αύξησα το γάλα που πίνω στο 1λτρ/ημέρα. Μαζί και η γυναίκα μου. Φυσικά δεν με φουσκώνει καθόλου, μιας κ ο εν λόγω μύκητας τρέφεται με την λακτόζη του γάλακτος.

 

Υπόψιν πως το σπιτικό κεφίρ δεν έχει καμια σχέση με το άνοστο πράγμα που πουλούν στα supermarket (νομίζω της μεβγαλ).

 

Με κατέστρεψες...

Διάβασα το post σου, διάβασα μετά και για το κεφίρ ότι είναι καλό κτλ και είπα να δοκιμάσω.

Πήγα και πήρα σήμερα και μόλις το άνοιξα και το μύρισα κόντεψα να ξεράσω.

Στην συνέχεια έκανα δοκιμή γεύσης με κλειστή την μύτη και ήταν εξίσου αηδία.

Απορώ πως το πίνεις ρε φίλε. Για την ιστορία, ήταν κεφίρ Όλυμπος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Not really γιατί δεν έχω ψαχτεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά με 10 δευτερόλεπτα googling βρήκα αυτό, το οποίο

  • Φαίνεται έτη φωτός πιο ισορροπημένο σαν ανάλυση από τις εξώφθαλμα βαμμένες καραγκιοζιές που σχολίασα παραπάνω και
  • Δε λέει απολύτως τίποτα που να μοιάζει με αυτό που έκανες quote.

Update: βασικά λέει το ακριβώς αντίθετο:

 

"Λες και δεν ξέρουμε από που τα παίρνουν όλοι αυτοί"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουλαχιστον το γιαουρτι εχει τα πριοβιοτικα...

 

Όχι, το συνηθισμένο γιαούρτι δεν είναι σίγουρο ότι έχει προβιοτικά. Τα περισσότερα γιαούρτια υπόκεινται σε θερμική κατεργασία που σκοτώνει τα όποια βακτήρια υπήρχαν μέσα του.

 

Μόνο το "ζωντανό" γιαούρτι, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα στο κουτί ότι έχει ζωντανές καλλιέργιες γαλακτοβάκιλλων, περιέχει εγγυημένα κάποιες ποσότητες.

 

Αυτός που θέλει να καταναλώσει προβιοτικά, ή θα τα λαμβάνει σε μορφή χαπιού ή θα κάνει παραγωγή κεφίρ και θα πίνει κάθε μέρα ένα ποτήρι γάλα που ζυμώθηκε από τους μύκητες.

 

Το τελευταίο είναι η καλύτερη λύση όλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...