bilya Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Με βάση τι το λες αυτό? Μπορείς να αιτολογήσεις κάπως αυτό που λες πέρα από τις κραυγές των δασκαλοπάτέρων ? αν κρίνω από την αναλογία δασκάλων / μαθητών στην ΕΕ είμαστε εξαιρετικά καλά στο τομέα αυτό πίσω μόνο από το Λουξεμβούργο (και ίσως - δεν έχει στοιχεία - τη Δανία). Αν έχεις κάποιο ισχυρότερο κριτήριο/μέτρο να το ακούσω. Μαθητές / δάσκαλο (2001-2005) Luxembourg : 8 Greece : 9 Norway : 9 (2006-2010) Sweden : 10 Poland : 10 Hungary : 10 Austria : 11 Belgium : 11 Latvia : 11 Malta : 11 Germany : 12 Portugal : 12 Estonia : 12 Lithuania : 12 Netherlands : 12 Italy : 12 (2006-2010) Spain : 13 Cyprus : 14 Finland : 14 Croatia : 15 Slovakia : 15 Ireland : 16 Bulgaria : 17 Slovenia : 17 Romania : 18 France : 18 UK : 18 Denmark : No data πηγή : world bank quoted for emphasis 9 μαθητες ανα δάσκαλο ναι γιατι υπαρχουν νησιά με ενα δυο μαθητές. Απο το δημοτικο σε τάξεις με πανω απο 20 ατομα ήμουνα. Εσυ ήσουν σε ταξεις με 9 άτομα? Θα μας τρελανεις εκτος κ αν ήσουν σε κανενα απομακρισμενο χωριό. 5
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Οταν πληρωνουν αλλοι για εμας ετσι παειΣε τι αναφέρεσαι; 9 μαθητες ανα δάσκαλο ναι γιατι υπαρχουν νησιά με ενα δυο μαθητές. Απο το δημοτικο σε τάξεις με πανω απο 20 ατομα ήμουνα. Εσυ ήσουν σε ταξεις με 9 άτομα? Θα μας τρελανεις εκτος κ αν ήσουν σε κανενα απομακρισμενο χωριό.9 μαθητές ανά δάσκαλο σε καμία περίπτωση δεν είναι μέσος όρος, μάλλον μετράνε και τους αποσπασμενους που δεν έχουν μπει ποτέ σε αίθουσα. Greek statistics... 1
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 9 μαθητες ανα δάσκαλο ναι γιατι υπαρχουν νησιά με ενα δυο μαθητές. Απο το δημοτικο σε τάξεις με πανω απο 20 ατομα ήμουνα. Εσυ ήσουν σε ταξεις με 9 άτομα? Θα μας τρελανεις εκτος κ αν ήσουν σε κανενα απομακρισμενο χωριό. Δηλαδή οι άλλες χώρες δεν έχουν ειδικές περιπτώσεις? Δεν είπα ότι η τάξη έχει κατά μέσο όρο 9 μαθητές και αν θες την άποψή μου, ΝΑΙ ΚΑΚΩΣ υπάρχουν σχολεία με 2 μαθητές (και όχι κυρίως για πρακτικούς/οικονομικούς λόγους) , αλλά η αίσθησή μου είναι (δε μπορώ να ξέρω σίγουρα με στοιχεία) ότι απλά πάρα πολλοί "εκπαιδευτικοί" φιδιάζουν σε απίστευτες θέσεις "εκαπιδευτικές άδειες" κλπ. Από όσο ξέρω πχ (τουλάχιστον προ κρίσης) Δ.Υ αν εδινε κατακακτήριες και πέρναγε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιούταν εκπαιδευτική άδεια ίση με τη διάρκεια της σχολής.
tsifotis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Ναι, αλλά είναι αυτό που περιγράφεις ο μέσος όρος; Γιατι ο μέσος όρος θα μπορούσε να είναι τύποι σαν τον ts, ο οποίος ναι μεν έχει κουραστεί με όλο αυτό, ναι μεν ειναι πρόθυμος να αλλάξει με την πρώτη ευκαιρία, αλλά κανείς δεν του την δίνει. Και επιπλέον, αρκεί ένας μαλάκας να φέρει τούμπα 9 πρόθυμους, σε ένα κράτος που θα του δώσει την ευκαιρία. Επίσης, δεν ειμαι υπέρμαχος του αν όλοι έκαναν το πρώτο βήμα τοτε θα αλλάζαμε. Συμφωνώ, αν όλοι έκαναν το πρώτο βήμα, θα αλλάζαμε, όπως αν όλοι γινόμασταν χορτοφάγοι θα σώζαμε τα ζώα. Δυο-τρεις στους εκατό, δεν κάνει καμία διαφορά για μένα. Ο μεσος ορος ειναι πολυ χαμηλος οταν γινετακ συγκριση με αλλες ευρωπαικες χωρες. Το αποδεικνυουν οι εκλογες, οι ουρες, οι οδηγοι, οι υπηρεσιες, οι λουομενοι, οι γειτονες. Θα μπορουσε να ειναι αλλα δυστυχως ο κοσμος οπου βρισκει μαφιοζο (με στοιχεια που μεν βγαζουν ματι αλλα δυστυχως η ελληνικη δικαιοσυνη κουκουλωνει) τους κανει δημαρχους. Αυτοι ειμαστε δυστυχως. Ο ts ειναι ισως ο μεσος ορος αυτης της μειοψηφιας που ελπιζω στο μελλον να γινει πραγματικος μεσος ορος. Μεχρι τοτε θλιψη... 2
bilya Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δηλαδή οι άλλες χώρες δεν έχουν ειδικές περιπτώσεις? Δεν είπα ότι η τάξη έχει κατά μέσο όρο 9 μαθητές και αν θες την άποψή μου, ΝΑΙ ΚΑΚΩΣ υπάρχουν σχολεία με 2 μαθητές (και όχι κυρίως για πρακτικούς/οικονομικούς λόγους) , αλλά η αίσθησή μου είναι (δε μπορώ να ξέρω σίγουρα με στοιχεία) ότι απλά πάρα πολλοί "εκπαιδευτικοί" φιδιάζουν σε απίστευτες θέσεις "εκαπιδευτικές άδειες" κλπ. Από όσο ξέρω πχ (τουλάχιστον προ κρίσης) Δ.Υ αν εδινε κατακακτήριες και πέρναγε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιούταν εκπαιδευτική άδεια ίση με τη διάρκεια της σχολής. βασικα αλλες χώρες δεν έχουν 1000 + κατοικήσιμα νησιά. Σωστό λάθος αλλα κ οι φούρνοι πρέπει να χουν σχολείο και ας ειναι 200 ατομα. Απλα αυτο που λεω ειναι οτι ο μο ειναι πλασματικός γιατί μεσα ειναι τα απειρα νησιά, αποσπώμενοι αριστερά -δεξια κτλπ. Αλλα παρε κ δες οτι στην αθηνα που ζει σχεδον ο μισος πληθυσμός δεν υπαρχει σχολείο με λιγότερους απο 20 μαθητές. Υγ εμεις ειχαμε φιλολογο θεουσα που έλειπε ενα χρονο και στην πρωτη γυμνασίου κ για 3 μηνες δεν καναμε φιλολογικά μαθηματα (ετος 2001). 1
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 βασικα αλλες χώρες δεν έχουν 1000 + κατοικήσιμα νησιά 1000+ κατοικίσμα νησιά ??? really ???? .... σε ποιά χώρα αναφέρεσαι ? Προφανώς καταλαβαίνεις ότι και στη Γεμρανία δεν έχουν 12 μαθητές στη τάξη ... δε διαβάζονται έτσι τα νούμερα αυτά Επίσης βασικές γνώσεις αριθμητικής θα σου επέτρεπαν να καταλαβαίνεις ότι για να δικαιολογήσει αυτή η καραμέλα πχ τη διαφορά Ελλάδας - Γερμανίας (9 vs 12) θα πρέπει να δεχθούμε ότι η αναλογία "βασικών" (μη "ειδικώ" τάξων σε τέτοια νησιά) που ας δεχθούμε ότι είναι αντισοτοιχες των γερμανικών (12) προς "νησιωτικές" (που ας δεχθούμε ότι έχουν 2 μαθητές μόνο) είναι 7 προς 3 ... δηλαδή το 30% όλων των τάξεων στην Ελλάδα έχουν 2 μαθητές !!!!!!!!!!! και δε συγκρίνω με Γαλλία ή UK 2
Vapir Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Σε τι αναφέρεσαι; σε αυτό που είπες , πως κάποιοι τα παίρνουν όλα στο χαβαλέ κ μετά την τρώνε και κλαίνε. Όσο πληρώνουν μπαμπάδες/μαμάδες έτσι πάει τον παίρνει τον άλλο να τα βλέπει όλα στο χαβαλέ και να το παίζει άνετος , όταν βγει να ζήσει όμως με τα δικά του @@ αρχίζουν τα δράματα . Όλοι περάσαμε απο τέτοια φάση στα σχολικά μας χρόνια αλλα στην εποχή μας κρατάει και μέχρι τα 30+ 1
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 βασικα αλλες χώρες δεν έχουν 1000 + κατοικήσιμα νησιά. ΚΑΜΙΑ χώρα δεν έχει 1000 κατοικίσημα νησιά ... (ίσως οι φιλιππίνες ????) βασικα αλλες χώρες δεν έχουν 1000 + κατοικήσιμα νησιά. Σωστό λάθος αλλα κ οι φούρνοι πρέπει να χουν σχολείο και ας ειναι 200 ατομα. Οι φούρνοι με βάση το wikipedia έχει πληθυσμό 1.469 (απογραφής 2001) μπορεί να μην είναι ακριβές αλλά θα υπέθετα ότι έχει παραπάνω από 2 μαθητές (τον αριθμό που χρησιμοποίησα στο παράδειγμά μου). Επίσης η ύπαρξη νησιών δεν έιναι ο μόνος τρόπος να υπάροχυν μικρά σχολέια, μπορώ πχ να φανταστώ εξαιρετικά απομονομένα μέρη και στον Καναδά και στην Αυστραλία, δυο χώρες που έχουν πολύ χειρότερη αναλογία από την Ελλάδα με βάση αυτό τον πίνακα πχ 2
4saken Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Ρε παιδια το Αττικο Μετρο ιδιωτικη επιχειρηση δεν ειναι?τι φταιει το κρατος?
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Οταν λετε "αυτη η χωρα" τι ακριβως εννοειτε; Μονο εγω πιστευω οτι εμεις ειμαστε η χωρα; Σε μια πολυκατοικια που ο διαχειριστης φουσκωνει τα κοινοχρηστα, ο πετρελαιας συστηματικα κλεβει, η συγγενης του διαχειριστη καθαριστρια του συχνα ψευτοκαθαριζει, ο συντηρητης του ανελκυστηρα ειναι απληρωτος, οι μισοι ενοικοι απεχουν απο τις βαρετες συνελευσεις, ολος ο πρωτος οροφος χρωσταει κοινοχρηστα, η μονωση της ταρατσας που θα εκανε ενεργειακα αποσβεση σε 3 χρονια αναβαλλεται αιωνιως, το παρκαρισμα στον δρομο ειναι αναγκαστικο λογω του σκουπιδαριου που εχει μαζεψει σαν αποθηκη στο παρκινγκ ο τρελος που εχει το ακαταλογιστο... Δεν ειναι προβληματα της πολυκατοικιας. Το καθε συνολο ανθρωπων απο τον μεσο ορο του, εχει το μελλον που του αξίζει Αυτό ακριβώς. Ορισμένοι χαιδεύουν τα αυτιά του κόσμου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίνε μόνο οι 300 πολιτικοί... και όταν τους «τιμωρήσει» ο λαός μετά ότι φταίνε οι επόμενοι 300 ή οι ξένες δυνάμεις και οι παγκόσμιες συνομωσίες εναντίον της Ελλάδας. 4
notist Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Πρακτικά παιδιά έχετε στα σχολεία και τα λέτε η βλέπετε τι λένε οι πίνακες στο ίντερνετ? Γιατί εμένα η κόρη μου στην Τετάρτη δημοτικού είναι 25 μαθητές που είναι και το όριο να μην γίνει δεύτερο τμήμα και ο γιος μου πρώτη δημοτικού 24 μαθητές. Στο ολοήμερο μία δασκάλα με 80 παιδιά όλων των τάξεων. 1
kfoynt Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Να βγάλω και εγώ τη χολή μου εδω μέσα Μικρομεσαίοι αποφασίζουν, μικρομεσαία χώρα έχουμε.
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Πρακτικά παιδιά έχετε στα σχολεία και τα λέτε η βλέπετε τι λένε οι πίνακες στο ίντερνετ? Γιατί εμένα η κόρη μου στην Τετάρτη δημοτικού είναι 25 μαθητές που είναι και το όριο να μην γίνει δεύτερο τμήμα και ο γιος μου πρώτη δημοτικού 24 μαθητές. Στο ολοήμερο μία δασκάλα με 80 παιδιά όλων των τάξεων.MRW δεν εχει παρει μυρωδια ο αλλος από αυτό που του λες Ρε παιδια το Αττικο Μετρο ιδιωτικη επιχειρηση δεν ειναι?τι φταιει το κρατος?όχι δεν ειναι ιδιωτική επιχείρηση ... πως σου ήρθε αυτό? 1
kapodistrias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Όταν ο καθένας παίρνει οτιδηποτε στο χαβαλέ και δεν ενδιαφέρεται αυτό φταίει..Τι νομίζετε οτι είμαστε σοβαρή κοινωνία με συνοχή; Ο καθένας για την πάρτυ του και όπου βγει.. Ένα failed state είμαστε με Έλληνες αποίκους.. Ο άλλος προχτες άφησε το μηχανάκι πάνω στο πεζοδρόμιο χωρίς να μπορει να περνάει κόσμος για να παει στο supermarket που ήταν δίπλα και είχε άπειρες θέσεις. Αλλά οχι, εκεί του καυλ**σε εκεί το άφησε. 2
dionisis1925 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Το μετρό είναι απάλευτο το Αύγουστο που λογικά είναι όλα τα ΜΜΜ γιατί παίρνουν οι εργαζόμενοι άδειες και τα δρομολόγια έχουν την συχνότητα που έχουν σε κάθε αργία. Εγώ πάντως 3 χρόνια τώρα που μετακινούμαι με το μετρό στη δουλειά πηγαίνω άνετος και πιο νωρίς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα