pontez2 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 poulinos, Οπως και σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, έτσι και εδω, υπάρχει το χαρακτηριστικο του ωχαδελφισμου. "Που να τρέχεις τωρα, να περιμένεις κτλ κτλ". Το βλέπουμε σε πολλά θέματα. Αμα δε μας χτυπήσει τη πορτα το "κακο" δε κάνουμε τιποτε. Και ξαφνικά τρέχουμε. Καμία προβλεψη για τον μέλλον. Και επειδη το θέμα της αιμοδοσίας συνδέεται άμεσσα με την αναπηρια, το κοινωνικο μοντέλο της αναπηρίας λέει οτι ολοι ειμαστε εν δυναμει ανάπηροι και πως η κοινωνία κάνει τον ανάπηρο, ανάπηρο. Το ίδιο λοιπον συμβαίνει και με την αιμοδοσία. Όταν ο άλλος ξέρει οτι θα πάει και θα ταλαιπωρηθεί, πρέπει να ειναι πάρα πολύ υπομονετικός και να θέλει πραγματικά να το κάνει, χωρις να δεχτει κάποιο ευχαριστώ, έτσι απλά για τη ψυχή της μάνας του που λέμε. Υπάρχουν χωρες στο εξωτερικο που ο αιμοδότης δεν έχει καν κινητρο. Εδω δινουν και μια ή δυο μέρες άδεια για να δωσεις αιμα. Κάνουμε εισαγωγη αίματος στην Ελλάδα και ειναι τρομακτικο αν το σκεφτει κανεις. Λυσεις βέβαια υπάρχουν, αν κάποιοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν. Δεν ειναι δυσκολο να ανοιξει κανεις μια τράπεζα αιματος και να μαζεύει τους φιλους του να δινουν μια φορά το 6μηνο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Όταν ο άλλος ξέρει οτι θα πάει και θα ταλαιπωρηθεί, πρέπει να ειναι πάρα πολύ υπομονετικός και να θέλει πραγματικά να το κάνει, χωρις να δεχτει κάποιο ευχαριστώ, έτσι απλά για τη ψυχή της μάνας του που λέμε. Εχω δωσει οπως ειπα δεκαδες φορες αιμα αλλα δεν μπορω να πω οτι ταλαιπωρηθηκα ιδιαιτερα καποια φορα .Μπορει να μην ειναι 10 λεπτα οπως λενε σε διαφημιστικα γιατι τοσο κραταει η αιμοδοσια αλλα σε μια ωριτσα το πολυ ειχα τελειωσει .Νομιζω οτι αξιζει μπροστα στην προσφορα που κανουμε . Μια φορα αισθανθηκα αδυναμια και απο τη δουλεια γυρισα σπιτι αλλα την αλλη μερα στα 38 μου τοτε ειχα κολλησει ερυθρα .Αμεσως το αλλο πρωι που το ειδα πηρα τηλεφωνο να ενημερωσω το νοσοκομειο που ειχε στειλε την κινητη μοναδα και με ευχαριστησαν . Δεν ξερω αν θα μπορουσαν να το ανιχνευσουν . 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 υποτιθεται οτι η λογικη ως τωρα ειναι δινεις για να παρεις και οχι πληρωνεις για να παρεις για αυτο και οταν ειναι να μπεις χειρουργειο σου λενε οτι πχ βρες 2 φιαλες αλλιως δεν σε βαζουμε και εχουν γινει καταγγελιες οτι καποιοι μαυραγοριτες πουλανε αιμα.επισης ακομα και το ψυγειο που το βαζουν δεν διατηρειται γγια παντα.ειναι σχετικα μικρο το διαστημα που μπορει να μεινει.το ιδιωτικο νοσοκομειο εχει νοσηλευετες αλλα το να εχεις ενα τμημα αιμοδοσιας να παιρνει αιμα και να κανει εξετασεις κτλ ειναι ενα εξτρα φορτο οποτε αν υποθεσουμε οτι ολη αυτη η κατασταση ειναι δωρεαν ναι ζοριζει λιγο μια ιδιωτικη εταιρεια να το κανει χωρις καποιο οφελος.δεν εχω δει ποτε περιπτωση που να μπορεις να δωσεις λεφτα και να παρεις αιμα. To ιδιωτικό νοσοκομείο δηλαδή παίρνει τζάμπα από το δημόσιο? Είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να του δώσει? Σε πολλά ασφαλιστήρια θα δεις κάλυψη "μετάγγιση αίματος, πλάσματος ή άλλων προϊόντων". 'Αρα τα ιδιωτικά το χρεώνουν στις ασφαλιστικές ή απλά εννοεί το κόστος του εξοπλισμού για την μετάγγιση?
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 To ιδιωτικό νοσοκομείο δηλαδή παίρνει τζάμπα από το δημόσιο? Είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να του δώσει? Σε πολλά ασφαλιστήρια θα δεις κάλυψη "μετάγγιση αίματος, πλάσματος ή άλλων προϊόντων". 'Αρα τα ιδιωτικά το χρεώνουν στις ασφαλιστικές ή απλά εννοεί το κόστος του εξοπλισμού για την μετάγγιση? το τζαμπα πως το εννοεις?αν εσυ μπεις για εγχειριση σε ιδιωτικο νοσοκομειο και θες 3 φιαλες αιμα τις οποιες τις εχεις ή θα τις βρεις θα τις δωσει στο ιδιωτικο νοσοκομειο. για το δευτερο πιστευω οτι μπορει να αναφερονται στο κοστος εξοπλισμου και στην διαδικασια.δεν εχω πετυχει δεν εχω δει να μπορεις να αγορασεις αιμα εκτος οπως εγραψα πιο πανω σε παρανομες καταστασεις. poulinos, Οπως και σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, έτσι και εδω, υπάρχει το χαρακτηριστικο του ωχαδελφισμου. "Που να τρέχεις τωρα, να περιμένεις κτλ κτλ". Το βλέπουμε σε πολλά θέματα. Αμα δε μας χτυπήσει τη πορτα το "κακο" δε κάνουμε τιποτε. Και ξαφνικά τρέχουμε. Καμία προβλεψη για τον μέλλον. Και επειδη το θέμα της αιμοδοσίας συνδέεται άμεσσα με την αναπηρια, το κοινωνικο μοντέλο της αναπηρίας λέει οτι ολοι ειμαστε εν δυναμει ανάπηροι και πως η κοινωνία κάνει τον ανάπηρο, ανάπηρο. Το ίδιο λοιπον συμβαίνει και με την αιμοδοσία. Όταν ο άλλος ξέρει οτι θα πάει και θα ταλαιπωρηθεί, πρέπει να ειναι πάρα πολύ υπομονετικός και να θέλει πραγματικά να το κάνει, χωρις να δεχτει κάποιο ευχαριστώ, έτσι απλά για τη ψυχή της μάνας του που λέμε. Υπάρχουν χωρες στο εξωτερικο που ο αιμοδότης δεν έχει καν κινητρο. Εδω δινουν και μια ή δυο μέρες άδεια για να δωσεις αιμα. Κάνουμε εισαγωγη αίματος στην Ελλάδα και ειναι τρομακτικο αν το σκεφτει κανεις. Λυσεις βέβαια υπάρχουν, αν κάποιοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν. Δεν ειναι δυσκολο να ανοιξει κανεις μια τράπεζα αιματος και να μαζεύει τους φιλους του να δινουν μια φορά το 6μηνο. ειπες το πολυ σωστο.αν δεν μας χτυπησει την πορτα δεν καταλαβαινουμε.και οταν πας να πεις τα οφελη για κατι νομιζουν οτι προσπαθεις να κερδισεις κατι ή οτι λες ψεμματα και παει λεγοντας. απο πολλα ατομα ακουω οτι εγω θα παω μια ωρα να περιμενω.σορρυ που θα το πω αλλα μου ακουγεται tragic οταν ολοι μας πχ θα παμε σε μια καφετερια και θα κατσουμε 2 ωρες και 3 οταν θα παμε για μια μπυρα και θα κατσουμε αλλες 2 ωρες οταν θα κατσουμε σε ενα pc για αλλες 5 ωρες.δηλαδη το δεν προλαβαινω δεν εχω χρονο οκ it sounds bullshit to me.πηγαινε πριν πας δουλεια ή μετα την δουλεια ή δεν ξερω τι.οταν θελει καποιος να βρει χρονο για κατι βρισκει.,
pontez2 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Γνωριζεις και γνωριζω (και μεταξυ μας το προτιμω) πως το να αράξω 5 ωρες στο pc ειναι προτιμοτερο από το να δωσω αίμα και να περιμένω στην ουρά Το γράφω χαριτολογόντας, αλλά ειναι γεγονος. Κι εγω βαριέμαι πρωτος απ όλους. Το κάνω διοτι το θέλω. Ο σκοπός ειναι να καταφέρουμε να το θέλουν όλοι. Το κινητρο της παρέας ειναι μεγάλο κατά την αποψή μου. Να ας πουμε θα ειχε ενδιαφέρον αν οργανωνε το ινσομνια μια αιμοδοσία. Τοσα ενεργά μέλη, κάποιοια ειναι μεγάλη παρέα, ε δε θα πήγαινε άσχημα πιστεύω. Τέτοιες πρωτοβουλίες ισως αλλάξουν λιγάκι τη κατάσταση.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Έχει χρειαστεί αρκετό αίμα το παιδί μου, περίπου 10 φιάλες συμπυκνωμένα και κάτι ψιλά σε πλάσμα. Πάντα, μα πάντα, έδιναν το αίμα στο παιδί και με το εξιτήριο ή μετά από μέρες, μας έλεγαν ότι χρωστάμε Χ φιάλες ώστε να τις αναπληρώσουμε. Πάντα μου έλεγαν να μην βιάζομαι, πως απλά ενημερώνουν, κλπ. Απορώ όμως τι θα γινόταν αν δεν είχαμε γνωστούς να αναπληρώσουν, μιας και είμαστε ανεμικοί και οι δύο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Έχει χρειαστεί αρκετό αίμα το παιδί μου, περίπου 10 φιάλες συμπυκνωμένα και κάτι ψιλά σε πλάσμα. Πάντα, μα πάντα, έδιναν το αίμα στο παιδί και με το εξιτήριο ή μετά από μέρες, μας έλεγαν ότι χρωστάμε Χ φιάλες ώστε να τις αναπληρώσουμε. Πάντα μου έλεγαν να μην βιάζομαι, πως απλά ενημερώνουν, κλπ. Απορώ όμως τι θα γινόταν αν δεν είχαμε γνωστούς να αναπληρώσουν, μιας και είμαστε ανεμικοί και οι δύο. Νομιζω και παλι θα ευρισκαν τροπο να του τις δωσουν. Απλα πιεζουν γιατι δεν ειναι καθολου ευκολο να το αναπληρωσουν . Τοσα τροχαια εχουν και κανεις δεν πεθανε απο ελλιψη αιματος .
idomeneas7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Αφού πρώτα δίνουν το αίμα και σε δεύτερο χρόνο σου λένε να αναπληρώσεις. Προφανώς δεν αναπληρώνουν όλοι και στα δημόσια δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, τα ιδιωτικά όμως δεν μπορούν να χρεώσουν?
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Γνωριζεις και γνωριζω (και μεταξυ μας το προτιμω) πως το να αράξω 5 ωρες στο pc ειναι προτιμοτερο από το να δωσω αίμα και να περιμένω στην ουρά Το γράφω χαριτολογόντας, αλλά ειναι γεγονος. Κι εγω βαριέμαι πρωτος απ όλους. Το κάνω διοτι το θέλω. Ο σκοπός ειναι να καταφέρουμε να το θέλουν όλοι. Το κινητρο της παρέας ειναι μεγάλο κατά την αποψή μου. Να ας πουμε θα ειχε ενδιαφέρον αν οργανωνε το ινσομνια μια αιμοδοσία. Τοσα ενεργά μέλη, κάποιοια ειναι μεγάλη παρέα, ε δε θα πήγαινε άσχημα πιστεύω. Τέτοιες πρωτοβουλίες ισως αλλάξουν λιγάκι τη κατάσταση. ναι σιγουρα.οπως ειπες αν υπαρχει παρεα γινεται πιο χαλαρα.εγω το εχω παρει στο χαλαρο οτι οκ πριν παω δουλεια παω απο εκει δινω παιρνω το σαντουιτσακι μου και τον χυμο και συνεχιζω και την δουλεια.ξερω οτι θα πρεπει να σηκωθω πιο νωρις που δεν μαρεσει αλλα οκ μια φορα ανα τοσους μηνες ειναι.σιγουρα θα με βολευε εκει που παω να ηταν και απογευμα ή να ηταν και σαββατο που παλια ειχαν.ενταξει δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.σαν διαδικασια δεν ποναω ή κατι αλλο οποτε ειναι ενα δεκαλεπτο που απλα παιζω με το κινητο. εδω για meeting λες και δεν ερχονται ουτε 10 ατομα θα ερθουν για αιμοδοσια? Έχει χρειαστεί αρκετό αίμα το παιδί μου, περίπου 10 φιάλες συμπυκνωμένα και κάτι ψιλά σε πλάσμα. Πάντα, μα πάντα, έδιναν το αίμα στο παιδί και με το εξιτήριο ή μετά από μέρες, μας έλεγαν ότι χρωστάμε Χ φιάλες ώστε να τις αναπληρώσουμε. Πάντα μου έλεγαν να μην βιάζομαι, πως απλά ενημερώνουν, κλπ. Απορώ όμως τι θα γινόταν αν δεν είχαμε γνωστούς να αναπληρώσουν, μιας και είμαστε ανεμικοί και οι δύο. αν ειναι αναγκη θα δωσουν δεν θα αφησουν ενα ατομο να πεθανει.αν ειναι επεμβαση που δεν ειναι επειγον εκει θα σε καθυστερησουν μεχρι να τις βρεις.δεν ξερω τι θα γινοταν αμα δεν εδινες.αμα σε κανουν τιποτα black list ή απλα προσπαθουν να πιεσουν για να υπαρχουν φιαλες. Αφού πρώτα δίνουν το αίμα και σε δεύτερο χρόνο σου λένε να αναπληρώσεις. Προφανώς δεν αναπληρώνουν όλοι και στα δημόσια δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, τα ιδιωτικά όμως δεν μπορούν να χρεώσουν? σκοπος ειναι οτι δεν πρεπει να φτασει στο σημειο να χρεωνεται το αιμα.ισως και τα ιδιωτικα για μια περιπτωση αναγκης να παρουν αιμα απο το δημοσιο χωρις χρεωση για τετοια περιστατικα.αμα αρχισει να χρεωνεται το αιμα τοτε θα γινουν πολλα θεματα.ελα σου βρηκα αιμα 1000 ευρουλακια και παει λεγοντας.μετα θα δεις ξαφνικα ατομα αιμοδοσιας να γινονται πλουσιοι Νομιζω και παλι θα ευρισκαν τροπο να του τις δωσουν. Απλα πιεζουν γιατι δεν ειναι καθολου ευκολο να το αναπληρωσουν . Τοσα τροχαια εχουν και κανεις δεν πεθανε απο ελλιψη αιματος . ε ναι αμα δεν πιεσουν ολοι θα παιρνουν και κανενας δεν θα δινει .και στο τελος γιατι εισαγουμε απο το εξωτερικο. 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 ισως και τα ιδιωτικα για μια περιπτωση αναγκης να παρουν αιμα απο το δημοσιο χωρις χρεωση για τετοια περιστατικα Τι εννοείς? Τελικά το παίρνουν τζάμπα από το δημόσιο ή όχι? Και αν όντως το δημόσιο δίνει τζάμπα αίμα στα ιδιωτικά, για ποιό λόγο αγοράζει από το εξωτερικό? Γιατί να μην το πουλάει στα ιδιωτικά να καλύψει και τα έξοδα? 'Η μήπως απαγορεύεται να το πουλήσει το δημόσιο και είναι υποχρεωμένο να το χαρίζει, ανεξάρτητα αν δεν του "φτάνει"?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δεν αγοράζεται και δεν πωλείται το αίμα, ρε πατριώτες. Αλήθεια, ποιός μπορεί να το κοστολογήσει; Οι συσκευές χρεώνονται μόνο, νομίζω. 1
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Τι εννοείς? Τελικά το παίρνουν τζάμπα από το δημόσιο ή όχι? Και αν όντως το δημόσιο δίνει τζάμπα αίμα στα ιδιωτικά, για ποιό λόγο αγοράζει από το εξωτερικό? Γιατί να μην το πουλάει στα ιδιωτικά να καλύψει και τα έξοδα? 'Η μήπως απαγορεύεται να το πουλήσει το δημόσιο και είναι υποχρεωμένο να το χαρίζει, ανεξάρτητα αν δεν του "φτάνει"? αν παθει καποιος ενα ατυχημα και παει σε ιδιωτικο το ιδιωτικο απο καπου θα πρεπει να παρει αιμα οποτε αν δεν εχει θα παρει απο καποιο νοσοκομειο υποχρεωτικα και θα πρεπει να το γυρισει ο πελατης πισω διαμεσο αιμοδοσιας. οτι εσυ πηγες σε ιδωτικο δεν αλλαζει κατι.τωρα να πληρωνει αιμα το ιδιωτικο και να το αγοραζει απο το εξωτερικο για να το χαρισει σε πελατες του που δεν μπορει να το πληρωθει το βρισκω εξωπραγματικο.
idomeneas7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον δεν έγινα κατανοητή...Τα ιδιωτικά έχουν πάντα απόθεμα αίματος από τα δημόσια. Αυτό που ρωτάω είναι αν το παίρνουν τζάμπα. Κάποιος είπε νωρίτερα ότι τα δημόσια αγοράζουν αίμα από το εξωτερικό, ισχύει αυτό? Αν ισχύει, πάει να πει πως το αίμα δεν φτάνει. Κι αν δεν φτάνει, είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να το χαρίζει σε ιδιώτες και μετά να αγοράζει άλλο?
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 γενικως σαν χωρα ναι φερνουμε αιμα απο το εξωτερικο λογικα πληρωνοντας. ενδεχομενως χωρις να το ξερω καποιο ποσοστο αποθεματος να υπαρχει και σε ιδιωτικα νοσοκομεια για επειγοντα περιστατικα.το πως μετα γινεται ενημερωση οτι χρειαστηκαν χ φιαλες στο ταδε ατομο και αυτο το ταδε ατομο πρεπει να αποχρεωσει αυτο δεν το ξερω.η αποχρεωση θα γινει υποχρεωτικα σε δημοσιο νοσοκομειο απλα αυτος που παει λεει οτι το αιμα ειναι για το ταδε ατομο που ηταν σε αυτο το νοσοκομειο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Άσχετο, αλλά θα κάνω τάμα στην Παναγιά ρε pouline να σε δω να γράφεις με κεφαλαία, στοιχειώδες συντακτικό, και να βάζεις και κανά κόμμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα