Prof_Chaos Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Στοίχημα πως δεν έχεις ιδέα πόσο ...φονικό όπλο μπορεί να γίνει ένα ποδήλατο μέσα σε ένα ασανσέρ... Κι εγώ χρησιμοποιώ ποδήλατο αλλά σέβομαι τους άλλους και τους κανόνες. Συμφωνώ βάση της δικής μου λογικής οτι εντάξει θα μπορούσε να μπαίνει το ποδήλατο στο ασανσέρ. Ισως μάλιστα είναι καλύτερο απο το να το ανεβάζεις απο τις σκάλες.. Η ουσία είναι οτι ο καθένας έχει τη δική του λογική οπότε καλύτερα να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες. Στην προκειμένη εαν απαγορεύεται το ποδήλατο στο ασανσέρ τότε απαγορεύεται το ποδήλατο στο ασανσέρ.
Edel Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Είμαι ποδηλάτης 7 χρόνια τώρα. Καθημερινή χρήση όπως καθημερινή χρήση του μετρό με το ποδήλατο. Έχω δει κακούς ποδηλάτες και στην οδηγική συμπεριφορά και στο μετρό όπου το βλέπουν πήχτρα και προσπαθούν να μπουν με το στανιό. ο ποδηλάτης δεν είναι κάποιο τοτέμ μορφώσεως και κουλτούρας. Αλλά και οι επιβάτες. Ενώ μπορούν να μπουν ένα βαγόνι μπροστά πάνε και πιέζονται να μπουν στο τελευταίο, μόνο και μόνο για να είναι ακριβώς μπροστά τους οι σκάλες για Δουκίσης Πλακεντίας ή όπου αλλού προκειμένου να μη περπατήσουν 15 μέτρα. Να τα λέμε κι αυτά. 4
Fubar.gr Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Για την ακρίβεια από την Αγγλία έρχεται αυτός ο κανόνας οπού εκεί τρως και μεγαλύτερο "γιουχάρισμα" +1 Πρώτη φορά το είδα αυτό στο μετρό του Λονδίνου και ήταν κάποια χρόνια πρίν ανοίξει το μετρό της Αθήνας οπότε δέν είχα αντίστοχη εμπειρία και μου φάνηκε παράξενο, αλλά γρήγορα το συνήθισα και μετά μου φαινόταν λογικό. Γενικά έχει απίστευτα πολύ κόσμο και πέφτει εύκολα σπρώξιμο και βρισίδι αν καθυστερείς ή αν κλείνεις κάποιο διάδρομο. Μπροστά τους το ελληνικό μετρό είναι πολύ πολιτισμένο.
haris_216 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Φίλε με το συμπάθιο αλλά μήπως τα παραλέτε ; δεν λέω ότι είναι ότι καλύτερο να σου έρθει η ρόδα στο κεφάλι αλλά όχι και φονικό όπλο , στην χειρότερη να σε λερώσει ...δεν είμαι ποδηλάτης αλλά το βρίσκω ότι ποιο λογικό να τα βάζουν στο ασανσέρ (όταν δεν είναι γεμάτο ) φαντάσου να το ανεβάζει στο Μοναστηράκι ..5-7 κιλά παραμάσχαλα για τόσες σκάλες ... Εγώ είμαι (και) ποδηλάτης. Και μπορώ να σου πω ότι το ποδήλατο, με τόσα πράγματα που εξέχουν (πετάλια, μανέτες φρένων, τιμόνι, κλπ) είναι εν δυνάμει "φονικό όπλο". Σε ένα ταρακούνημα του ασανσέρ ή και απλή αστάθεια κάποιου που είναι μέσα σε αυτό (μην ξεχνάμε ότι θεωρητικά τα ασανσέρ του μετρό απευθύνονται σε ηλικιωμένους, κλπ) μπορεί να κάνει και σοβαρή ζημιά. Και αναφορικά με τα κιλά και τα σκαλιά που λες, είναι θέμα επιλογής. Όπως ακριβώς κάποιος (κι εγώ) επιλέξαμε τη χρήση ποδηλάτου αν και γνωρίζαμε ότι η πόλη (Αθήνα) έχει τόσο μη "φιλικό" ανάγλυφο (ανηφόρες, κατηφόρες, κλπ) έτσι γνωρίζαμε και τα θέματα με τις σκάλες. Τότε πολύ απλά ή τρως το πακέτο της σκάλας (και δεν το μετεφέρεις σε άλλους με το να τους ζουλάς στο ασανσέρ) ή επιλέγεις πιο ρεαλιστικά το ποδήλατό σου για κίνηση σε αστικό ιστό (ελαφρύ, σπαστό, κλπ) και δεν θες να πουλάς μούρη με full suspension τέρατα και λάστιχα από τρακτέρ 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Φίλε με το συμπάθιο αλλά μήπως τα παραλέτε ; δεν λέω ότι είναι ότι καλύτερο να σου έρθει η ρόδα στο κεφάλι αλλά όχι και φονικό όπλο , στην χειρότερη να σε λερώσει ...δεν είμαι ποδηλάτης αλλά το βρίσκω ότι ποιο λογικό να τα βάζουν στο ασανσέρ (όταν δεν είναι γεμάτο ) φαντάσου να το ανεβάζει στο Μοναστηράκι ..5-7 κιλά παραμάσχαλα για τόσες σκάλες ... Δεν με κατάλαβες! Το φονικό όπλο δεν πάει στο λέρωμα ή την ενόχληση! Πάει στο ότι αν μέσα σε ένα ασανσέρ γίνει κάτι και δεν κλείσει σωστά η προστατευτική πόρτα και σφηνώσει περίεργα το ποδήλατο και ταυτόχρονα για κάποιο λόγο το ασανσέρ ξεκινήσει ...θα γίνει μακελειό! Αυτό ισχύει για όλα τα ασανσέρ και όχι μόνο στο μετρό. Έχουμε αρκετά σοβαρά ατυχήματα με ογκώδη αντικείμενα μέσα σε ασανσέρ. Το λέρωμα είχε να κάνει με το συρμό και όσους δεν προσέχουν το πως κουμαντάρουν το ποδήλατο ανάμεσα σε κόσμο! 6
drmanakias Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δεν με κατάλαβες! Το φονικό όπλο δεν πάει στο λέρωμα ή την ενόχληση! Πάει στο ότι αν μέσα σε ένα ασανσέρ γίνει κάτι και δεν κλείσει σωστά η προστατευτική πόρτα και σφηνώσει περίεργα το ποδήλατο και ταυτόχρονα για κάποιο λόγο το ασανσέρ ξεκινήσει ...θα γίνει μακελειό! Αυτό ισχύει για όλα τα ασανσέρ και όχι μόνο στο μετρό. Έχουμε αρκετά σοβαρά ατυχήματα με ογκώδη αντικείμενα μέσα σε ασανσέρ. Το λέρωμα είχε να κάνει με το συρμό και όσους δεν προσέχουν το πως κουμαντάρουν το ποδήλατο ανάμεσα σε κόσμο! Έτσι όπως το παραθέτεις ναι, έχεις απόλυτο δίκιο
pontez2 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Πάντως η αλήθεια ειναι πως ένας οδηγός με κακή συμπεριφορά, ειναι γενικά κακός οδηγός, όχι μονο στο αμάξι. Όταν είχε γινει η μόδα με τα ποδήλατα και έκαναν το γύρω της Αθήνας, αν εξαιρέσεις τους πρώτους που ήταν κύριοι (διότι αυτοί το οργάνωναν), ειχαν μπει μέσα κάτι απίστευτοι τύποι που κλότσαγαν αυτοκίνητα οδηγών που τόλμαγαν να δοκιμάσουν να περάσουν με πράσινο, έδερναν κοσμο, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα κοκ. Η οργάνωση τοτε ειχε ξεκαθαρίσει πως δε μπορει να τους ελεγξει όλους αυτους. Ευτυχως η μόδα πέρασε και ησύχασαν και οι οδηγοί που πολλές φορές έπρεπε να περιμένουν και 20 λεπτά σε ένα φανάρι για να περάσει ολο το κομβόι.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Ο ποδηλατης στον κανονικο δρομο ειναι κινδυνος και για τον εαυτο του και για τους αλλους και πολλες φορες δεν ειναι θεμα του οδηγου, αλλα διαφορας ταχυτητας. Οταν εχει λακουβες στην δεξια πλευρα του δρομου η διπλοπαρκαρισμενα και ο ποδηλατης προσπερναει με 10 ενω απο πισω ερχονται αμαξια με 40 νομιζω δεν φταιει καποιος απο τους εμπλεκομενους, αλλα ειναι επικινδυνο οπως και να χει
aristos12 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Πάντως η αλήθεια ειναι πως ένας οδηγός με κακή συμπεριφορά, ειναι γενικά κακός οδηγός, όχι μονο στο αμάξι. Όταν είχε γινει η μόδα με τα ποδήλατα και έκαναν το γύρω της Αθήνας, αν εξαιρέσεις τους πρώτους που ήταν κύριοι (διότι αυτοί το οργάνωναν), ειχαν μπει μέσα κάτι απίστευτοι τύποι που κλότσαγαν αυτοκίνητα οδηγών που τόλμαγαν να δοκιμάσουν να περάσουν με πράσινο, έδερναν κοσμο, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα κοκ. Η οργάνωση τοτε ειχε ξεκαθαρίσει πως δε μπορει να τους ελεγξει όλους αυτους. Ευτυχως η μόδα πέρασε και ησύχασαν και οι οδηγοί που πολλές φορές έπρεπε να περιμένουν και 20 λεπτά σε ένα φανάρι για να περάσει ολο το κομβόι. ποιά μόδα πέρασε γιά ομαδικές βόλτες παρασκευή κ σάββατο βράδυ ? τώρα πού φτιάχνει ο καιρός μιά από τά ιδια θά εχουμε ....
notist Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μόνο αυτά τα ποδήλατα πρέπει να μπαίνουν στο μετρό
ILIAS GR Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η είσοδο των ποδηλάτων εντός των βαγονιών του μετρό, ας επιτραπούν και τα σκούτερ, μοτοσικλέτες ακόμα και atv (γουρούνες). Είμαι απόλυτα δημοκράτης και δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να περιοριστεί η είσοδος σε οποιαδήποτε μερίδα πολιτών. Εξάλλου δεν με ενδιαφέρει γιατί δε χρησιμοποιώ ποτέ μα ποτέ το μέτρο…. Αλλά αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι όταν διάφοροι ανεγκέφαλοι ποδηλάτες, που πιάνουν στο δρόμο σχεδόν όλη τη λωρίδα κυκλοφορίας και αναγκάζουν τους οδηγούς να εισέλθουν στο αντίθετο ρεύμα και για να τους προσπεράσουν κινδυνεύουν και αυτοί αλλά και οι ποδηλάτες… να απαγορευτούνε πάραυτα αυστηρώς και δια ροπάλου…
wizzy Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Όταν αυτός που σχεδίασε το δρόμο δεν σκέφτηκε να του δώσει αρκετό πλάτος ώστε να μην χωράει ακριβώς και μόνο ένα αυτοκίνητο ανά λωρίδα, δεν φταίει ούτε ο ποδηλάτης ούτε ο αυτοκινητιστής. Αντικαταστήστε στην πιο πάνω πρόταση το ποδήλατο με scooter/μηχανή/"παπάκι" και θα πιάσετε τη γενική εικόνα.
De@th L0rd Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Εχετε καταλαβει οτι οι ανελκυστηρες στα μετρο ειναι μονο για ατομα με ειδικες αναγκες ετσι;; Γιατι εκτος απο ποδηλατες που λετε βλεπω και κατι κυρατσες να μπαινουν κοτσωνατες μην πονεσει ο κωλος τους στις ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ.... Είσαι λάθος. Είναι για ΑΜΕΑ ΚΑΙ άτομα με ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ή Ποδήλατα. Το τι λένε οι ρεμπεσκέδες του Μετρό δεν ξέρω ο κανονισμός τους πάντως δε λέει πουθενά ότι απαγορεύονται ποδήλατα στους ανελκυστήρες. Μα καλά TS τα θες και τα λές; Ντάξει να μην είναι το ποδήλατο όρθιο λογικό, άλλα θες να παίρνουν ποδήλατα στις κυλιόμενες; Αν φύγει ένα ποδήλατο σε μια άδεια κυλιόμενη και έρχεται κόσμος από πίσω θα γίνει χαμός. Στους ανελκυστήρες μπαίνουν: Α.Μ.Ε.Α, Άτομα με βαριές αποσκευές, ποδηλάτες (στις δύο ρόδες εξαίρεση μόνο τα μονόκυκλα xD). Σε λίγο θα παραπονιέστε πως μπαίνουν οι βρωμιάρηδες και οι φτωχοί στο μετρό. Έλεος δηλαδή. Αν δε σας αρέσει πάρτε αυτοκίνητο ή ταξί. Δεν είναι μέσο πολύτελείας το μετρό, η μετακίνηση του φτωχού είναι.
moure Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Το χειροτερο ειναι οταν βλεπω σε δρομο που χωραει ενα αυτοκινητο,να βλεπω δυο ποδηλατες που δεν ειναι ο ενας πισω απο τον αλλον αλλα διπλα διπλα για να πιανουν κουβεντουλα
pontez2 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Είσαι λάθος. Είναι για ΑΜΕΑ ΚΑΙ άτομα με ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ή Ποδήλατα. Το τι λένε οι ρεμπεσκέδες του Μετρό δεν ξέρω ο κανονισμός τους πάντως δε λέει πουθενά ότι απαγορεύονται ποδήλατα στους ανελκυστήρες. Σωστά Μεταφορά ποδηλάτου (Απόφαση αριθμ. οικ. Α27733/2213, Άρθρο 4, ΦΕΚ 1181, Τεύχος Δεύτερο/19.6.2015) Στις τακτικές αστικές γραμμές με μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται, με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα ανάλογα με τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος/συρμού και την ασφάλεια των επιβατών, η μεταφορά ποδηλάτων, ως εξής: Στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ επιτρέπεται η μεταφορά και συμβατικών ποδηλάτων, έως δύο (2) ανά συρμό. Οι ποδηλατιστές οφείλουν, κατά τη μετακίνησή τους στις αποβάθρες και γενικότερα σε όλους τους χώρους των σταθμών, να κυκλοφορούν πεζοί, να μη χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες κλίμακες των σταθμών ενώ δύνανται να κάνουν χρήση των ανελκυστήρων. Η είσοδος αυτών στο συρμό γίνεται από την τελευταία θύρα. Εάν οι συνθήκες μεταφοράς εντός του οχήματος/συρμού δεν το επιτρέπουν, ο οδηγός δύναται όπως αρνηθεί την επιβίβαση ενός ποδηλάτη με ποδήλατο. Κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα πλησίον των γραμμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Τραμ δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων λόγω της μεγάλης επιβατικής κίνησης στους συρμούς και τις αποβάθρες. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι των μεταφερόμενων ποδηλάτων (αναδιπλούμενων και μη) οφείλουν: Να βρίσκονται πλησίον αυτών και να μεριμνούν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών. Να τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων/συρμών, εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου-εξόδου των επιβατών και επικύρωσης των εισιτηρίων ούτως ώστε να μη διακυβεύεται η ασφαλής μετακίνηση των υπόλοιπων επιβατών. Να δίνουν προτεραιότητα στα ΑμεΑ και στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, στους ηλικιωμένους κ.λπ. και να μην παρεμποδίζουν την πρόσβαση αυτών στους σταθμούς και στους συρμούς. http://www.stasy.gr/?id=42 Κοινός ναι μπαινουν τα ποδήλατα, αλλά υπο προυποθέσεις,. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα