Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Για να καλύψει το πρόγραμμα το κόστος του αρχικού ενεργειακού πιστοποιητικού, θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέσω τραπέζης και να υπάρχει το σχετικό από τον μηχανικό τιμολόγιο με ημερομηνία πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα; Ρωτάω γιατί σε γνωστό μου μηχανικο που απευθύνθηκα, και μου ετοίμασε το πιστοποιητικό  και ένα έντυπο πρότασης παρεμβάσεων (και με έδειξε πως να κάνω την αίτηση όταν ανοίξει στην περιφέρεια μας, θα μπει και ως σύμβουλος έργου) του έδωσα ένα ποσό μετρητά χωρίς να πάρω απόδειξη/τιμολόγιο και αναρωτιέμαι αν μπορώ μετά να το δικαιολογήσω ή μπορεί να μου κόψει το σχετικό παραστατικό αργότερα και μετά την κατάθεση της αίτησης. 

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Christospliakos είπε

κάποια στιγμή θα αλλάξουν το τρόπο επιλογής.. Δεν γίνεται μόνο με την ταχύτητα.. αν και ήμουν τυχερός..

2 ερωτήσεις παρακαλώ ως επιβεβαίωση:

3 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Για να καλύψει το πρόγραμμα το κόστος του αρχικού ενεργειακού πιστοποιητικού, θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέσω τραπέζης και να υπάρχει το σχετικό από τον μηχανικό τιμολόγιο με ημερομηνία πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα; Ρωτάω γιατί σε γνωστό μου μηχανικο που απευθύνθηκα, και μου ετοίμασε το πιστοποιητικό  και ένα έντυπο πρότασης παρεμβάσεων (και με έδειξε πως να κάνω την αίτηση όταν ανοίξει στην περιφέρεια μας, θα μπει και ως σύμβουλος έργου) του έδωσα ένα ποσό μετρητά χωρίς να πάρω απόδειξη/τιμολόγιο και αναρωτιέμαι αν μπορώ μετά να το δικαιολογήσω ή μπορεί να μου κόψει το σχετικό παραστατικό αργότερα και μετά την κατάθεση της αίτησης. 

Μην αγχώνεσαι, γιατί δεν πρόκειται να προλάβεις να κάνεις αίτηση...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Makkkk είπε

Πρέπει η πληρωμή να ειναι μέσω τραπέζης ( από τον λογαριασμό που θα χρησιμοποιήσεις για το εξοικονομώ και είναι στο όνομα σου, προς τον επαγγελματικό λογαριασμό του μηχανικου) .. Να αναφέρεται και στην αιτιολογία.. Μαζί με την απόδειξη που θα σου κόψει ο μηχανικός και την απόδειξη από την τράπεζα, θα πληρωθείς εάν ολοκληρωσεις τις παρεμβάσεις.. 

Ως σύμβουλος έργου, δεν τον πληρώνεις εσύ, θα τα πάρει από το πρόγραμμα.. 

Καλή επιτυχία. 

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Έχει σημασία η ημερομηνία της απόδειξης του μηχανικού; Αν θα είναι πριν ή μετά την ημέρα της αίτησης (αν με το καλό προλάβω να ενταχθώ)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Makkkk είπε

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία.. 

Η απόδειξη αναφέρει τον αριθμό του ΠΕΑ που είναι πριν την αίτηση σου.. 

Ευχαριστώ παρα πολύ. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Έχει σημασία η ημερομηνία της απόδειξης του μηχανικού; Αν θα είναι πριν ή μετά την ημέρα της αίτησης (αν με το καλό προλάβω να ενταχθώ)

οχι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δευτερος απο την Κρητη ισχυριζεται οτι υπαρχει λογισμικο που περναει αιτησεις. Αυτος κατεθεσε μηνυτηρια αναφορα στη ΔΗΕ ... λεει οτι γραφεια "στην Αθήνα και στην περιφέρεια τα οποία έχουμε πληροφορίες ότι χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό που παρεμβαίνει στην βάση της ιστοσελίδας του προγράμματος ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020¨με αποτέλεσμα όσοι των ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει σε αυτούς το ζητούμενο τίμημα 1.000-2.000€ κατά περίπτωση, να φορτώνουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της σελίδας σε μερικά δευτερόλεπτα μετά τις 10:00 που ανοίγει για το κοινό."

bill hader popcorn GIF by Saturday Night Live

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Δευτερος απο την Κρητη ισχυριζεται οτι υπαρχει λογισμικο που περναει αιτησεις. Αυτος κατεθεσε μηνυτηρια αναφορα στη ΔΗΕ ... λεει οτι γραφεια "στην Αθήνα και στην περιφέρεια τα οποία έχουμε πληροφορίες ότι χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό που παρεμβαίνει στην βάση της ιστοσελίδας του προγράμματος ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020¨με αποτέλεσμα όσοι των ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει σε αυτούς το ζητούμενο τίμημα 1.000-2.000€ κατά περίπτωση, να φορτώνουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της σελίδας σε μερικά δευτερόλεπτα μετά τις 10:00 που ανοίγει για το κοινό."

bill hader popcorn GIF by Saturday Night Live

Αυτό θα φανεί αν από τον ΙΔΙΟ server αφού σταλεί πχ 10 αιτήσεις στα 15'

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

εννοεις απο τον ιδιο υπολογιστη? δε νομιζω οτι κραταει τετοια στοιχεια η βαση, αντε να κραταει την ip αλλα κι αυτη κοινη ειναι σε 20 υπολογιστες ενως γραφειου

Δημοσ.

14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κρατάει IP που υπάρχει στο χώρο (την ip που έχει το modem).

Ο μηχανικός μπορεί να ισχυριστεί όμως ότι έφερε 15 φίλους του με Laptop και πέρναγαν όλοι αιτήσεις την ίδια ώρα. Είναι παράνομο? Όχι.

Άν έχει περάσει όμως 50 αιτήσεις στα 15 λεπτά, ναι ακούγεται περίεργο. Μπορούν όμως να του κάνουν κάτι? Όχι!

Θα μπορούσε να γίνει κάτι με νομικό υπόβαθρο αν αποδειχθεί πως έχει δοθεί πρόσβαση στη βάση δεδομένων παράνομα. Και πάλι οι υποψήφιοι που εντάχθηκαν δεν θα πάθαιναν κάτι. Όσες και έρευνες να γίνονταν, κανείς δεν θα πάθαινε κάτι.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλαχθει μελλοντικά η δομή του προγραμματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, fredd0 είπε

εννοεις απο τον ιδιο υπολογιστη? δε νομιζω οτι κραταει τετοια στοιχεια η βαση, αντε να κραταει την ip αλλα κι αυτη κοινη ειναι σε 20 υπολογιστες ενως γραφειου

Εγώ θα έλεγα το άκρως αντίθετο. Το πιθανότερο είναι να κρατάει τέτοια στοιχεία η βάση. Για ώρα υποβολής μιλάω, όχι για ip. Όχι πως και 10:00:02 αν έχει ολοκληρώσει κάποιος την αίτηση ή αν βγει βίντεο κάποιου σε 4k ανάλυση (όπου πες φαίνονται όλα) να χρησιμοποιεί πρόγραμμα/μποτ/σκριπτ ή να βγει κάποιος να πει "παιδιά ναι, εγώ σκριπτάκι είχα προμπλεμ;;" ...πως αυτό είναι κάτι παράνομο.

Βέβαια θα είναι παράνομο αν αποδειχτεί πως γίνεται υπηρεσία επί πληρωμή και δεν υπάρχει επίσημη εταιρία ή/και απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Κάπως σαν τον τρόπο που πιάσανε τον Καπόνε.

Όπως και να'χει, η ουσία είναι πως... είναι ερώτημα πόσοι πρέπει να βγουν να πουν κάτι αντίστοιχο ώστε η κυβέρνηση να θεωρήσει πως πρέπει να αντιδράσει. Γιατί by default δεν την συμφέρει να αντιδράσει / δώσει βάση σε φήμες/καταγγελίες (δίχως σοβαρές αποδείξεις) που λένε πως δεν έκανε καλά τη δουλειά της και θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα του εξοικονομώ ώστε να είναι δίκαιο.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Εγώ θα έλεγα το άκρως αντίθετο. Το πιθανότερο είναι να κρατάει τέτοια στοιχεία η βάση. Όχι πως και 10:00:02 αν έχει ολοκληρώσει κάποιος την αίτηση ή αν βγει βίντεο κάποιου σε 4k ανάλυση (όπου πες φαίνονται όλα) να χρησιμοποιεί πρόγραμμα/μποτ/σκριπτ πως αυτό είναι κάτι παράνομο.

Η ουσία είναι πως... είναι ερώτημα πόσοι πρέπει να βγουν να πουν κάτι αντίστοιχο ώστε η κυβέρνηση να θεωρήσει πως πρέπει να αντιδράσει. Γιατί by default δεν την συμφέρει να αντιδράσει / δώσει βάση σε φήμες/καταγγελίες (δίχως σοβαρές αποδείξεις) που λένε πως δεν έκανε καλά τη δουλειά της και θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα του εξοικονομώ ώστε να είναι δίκαιο.

αυτο που ειπα ειναι οτι αμφιβαλω αν μπορει το συστημα να "καταλαβει" αν τις 5-10-20 αιτησεις τις εκανε ενας υπολογιστης η 20 υπολογιστες με την ιδια εξωτερικη ip

απο κει και περα την αποψη μου περι "δικαιου" την εχω πει, για να μην κουραζω, "δικαιο" δεν υπαρχει. Η καθε κυβερνηση ακροβατει αναμεσα στο δωσε μεγαλη επιδοτηση/παρε καποιους πολυ ευχαριστημενους και καποιους πολυ δυσαρεστημενους η δωσε μικρη και μαζεψε αρκετους χλιαρους. Περα απο αυτο, καθε αποψη για το τι ειναι "δικαιο" εχει εναν εξ ισου ισχυρο αντιλογο γιατι κατι διαφορετικο ειναι δικαιοτερο.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλαχθει μελλοντικά η δομή του προγραμματος

Αυτό...Βασικά, αυτό που πρέπει να γίνει... Διότι, αν κάποιος είναι ικανός δεν είναι και πολύ δύσκολο να φτιαχτεί πρόγραμμα auto completion που να συμπληρώνει αυτόματα μια web φόρμα, από προσυμπληρωμένα έτοιμα στοιχεία!!!

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως για γραφεια μεγαλα,μπορει να πεσει μεγαλο μαγειρεμα με εικονικα τιμολογια και αιτησεις και να βαζουν λεφτα στη τσεπη χωρις να κανουν εργασιες.

Φανταστειτε το,με φωτογραφιες απο δουλειες που εχουν κανει(γιατι ολοι κρατανε φωτο) ,βγαζουν πεα ,εικονικα τιμολογια που τα κοβουν οι ιδιοι κοκ.Και με λιγη μανουρα τσιμπας 30-40 χηνες στο λογαριασμο σου.

Εχεις και το προγραμματακι που σε 10 δευτερα σου περναει τετοιες αιτησεις και μια χαρα.

Τα εχω δει αυτα τα μαγειρεματα σε μικροτερη εκταση στα προηγουμενα εξοικονομω για αυτο το λεω.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το θεμα ειναι πως για γραφεια μεγαλα,μπορει να πεσει μεγαλο μαγειρεμα με εικονικα τιμολογια και αιτησεις και να βαζουν λεφτα στη τσεπη χωρις να κανουν εργασιες.

Φανταστειτε το,με φωτογραφιες απο δουλειες που εχουν κανει(γιατι ολοι κρατανε φωτο) ,βγαζουν πεα ,εικονικα τιμολογια που τα κοβουν οι ιδιοι κοκ.Και με λιγη μανουρα τσιμπας 30-40 χηνες στο λογαριασμο σου.

Εχεις και το προγραμματακι που σε 10 δευτερα σου περναει τετοιες αιτησεις και μια χαρα.

Τα εχω δει αυτα τα μαγειρεματα σε μικροτερη εκταση στα προηγουμενα εξοικονομω για αυτο το λεω.

Που να δεις μάσα που έπεσε απο μηχανικούς με τις φωτιές του 2007 στην Πελοπόννησο.

2019 άνοιξε η υπόθεση και κάλεσαν κόσμο για μαρτυρίες και έρευνα κατά των μηχανικών.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fredd0 είπε

απο κει και περα την αποψη μου περι "δικαιου" την εχω πει, για να μην κουραζω, "δικαιο" δεν υπαρχει. Η καθε κυβερνηση ακροβατει αναμεσα στο δωσε μεγαλη επιδοτηση/παρε καποιους πολυ ευχαριστημενους και καποιους πολυ δυσαρεστημενους η δωσε μικρη και μαζεψε αρκετους χλιαρους. Περα απο αυτο, καθε αποψη για το τι ειναι "δικαιο" εχει εναν εξ ισου ισχυρο αντιλογο γιατι κατι διαφορετικο ειναι δικαιοτερο.

Μην είσαι τόσο ισοπεδωτής. Εννοείτε πως υπάρχει και θεωρία και φιλοσοφία σχετική με το δίκαιο, δεν είναι όλα υποκειμενικά και dog eat dog. Όμως δεν είναι απαραίτητο να το πάμε τόσο μακριά για να καταλάβουμε τι, γιατί και πως είναι ανήθικο σε αυτή την περίπτωση. Δεν έχουμε να κάνουμε ούτε καν με το trolley problem εδώ.

Εφόσον καταλαβαίνει κάποιος πως πρόκειται για αγώνα ταχύτητας (αν δεν καταλάβαινε τότε γιατί μπήκε στη διαδικασία του μποτ/προγράμματος/σκριπτ κλπ;;) και καταλαβαίνει πως αυτό που κάνει είναι σαν να υπάρχει χαραγμένος δρόμος σε αγώνα ταχύτητας αλλά αυτός να κόβει δρόμο... τότε είναι ανήθικο αυτό που κάνει. Τώρα πόσο ανήθικο είναι;; (προφανώς π.χ. δεν είναι όσο ανήθικο όσο είναι μια ανθρωποκτονία) πως μπορεί να το δικαιολογεί μέσα του αργότερα;;; (όλοι θα το έκαναν στην θέση μου, ας το σκεφτόντουσαν και άλλοι, εγώ το αξίζω αφού έχω παλιό σπίτι και είμαι φτωχαδάκι, δεν είναι παράνομο οπότε γιατί να μην το κάνω κλπ) ...είναι άλλα ζητήματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...