Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/9/2021 στις 1:47 ΜΜ, g_f είπε

Καλησπέρα. Είμαι στη διαδικασία συλλογής προσφορών και έχω λίγο μπερδευτεί. Είμαι στην κατηγορία 75% επιδότηση, 25% ίδια κεφάλαια (δάνειο). Το πρόβλημά μου είναι οτι οι προκαταβολές που μου ζήτησαν για κουφώματα και θερμομόνωση, 40% έκαστος, υπερβαίνουν ήδη το ποσό που έχει εκταμιευτεί ως δάνειο.  Απο την άλλη το καλό είναι οτι το υπόλοιπο 60% δεν έχουν πρόβλημα να το περιμένουν απο το πρόγραμμα. Πως το διαχειρίζεται κανείς αυτό? Επαναδιαπραγμέτευση προκαβολής? Αναζήτηση άλλου προμηθευτή?  Ή πληρωμή απο τσέπη και ιδιωτικό συμφωνητικό (αυτό δεν το προτιμώ, ως καμμένος στο παρελθόν απο συμφωνητικό)? Στο οδηγό είδα οτι δεν υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.  Απο τις εμπειρίες σας τι ζητάνε κατα μέσο όρο ως προκαταβολή? 

Σου εγκρίθηκε δάνειο (η λεγόμενη προκαταβολή) 1750Ε. Η ιδιωτ.συμμετοχή είναι 2500Ε. Ο προϋπολογισμός 1000Ε. ΠΡΕΠΕΙ να δωσεις προκαταβολή ή 1750Ε ή 0Ε. Έχεις 2 (Α και Β) προμηθευτές με ισο προϋπολογισμό 5000Ε ο καθενας. Η προκαταβολή ειναι 875Ε ο καθένας κανονικα.

ΕΑΝ το κόστος του Α δεν ειναι 5000Ε αλλά 6000Ε, που σημαίνει οτι θα του δωσεις 1000Ε απο την τσεπη σου, ΚΑΙ ο Β δεν αρκείται στα 875Ε ως προκαταβολη, ΤΟΤΕ μπορεις να δωσεις το πολυ μεχρι 1250Ε (γιατι τόσο είναι η ιδιωτ. συμμετοχη σου σε αυτον) στον Β και 500Ε + 1000Ε στον Α, ως προκαταβολη, και τα υπόλοιπα στο τελος (0Ε και 750Ε αντίστοιχα).

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σας να κάνω μια ερώτηση θα ήθελα για το εξοικονομώ. Έκανα την αίτηση το Δεκέμβριο του 2020 έχω υπαχθεί στο πρόγραμμα. Γνωρίζει κάποιος αν στην άδεια μικρής κλίμακας χρειάζεται μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο? Υπάρχει ήδη καυστήρας πετρελαίου και θα αλλαχθεί με καυστήρα αερίου. Κι επειδή ο ένας μου λέει οτι δεν χρειάζεται και ο άλλος οτι χρειάζεται ξέρει κάποιος τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΥΔ αναδόχου προμηθευτή κουφωμάτων , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε να αναρτηθεί εκ νέου όπου να αναγράφει ότι υπογράφεται από νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Καμία ιδέα τι εννοούν οι ποιητές; Δεύτερη φορά μου στέλνουν αυτή την παρατήρηση ενώ έχει αναρτηθεί κανονικά η ΥΔ του προμηθευτή.

Επεξ/σία από chill
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jaguar13 είπε

Παιδιά μια ερώτηση, πρώτα πρέπει να μπουν τα αλουμίνια και μετά το κέλυφος ή το αντίστροφο;;;

πρώτα κουφώματα 

• Thanks 2
Δημοσ.

Παιδιά μια άλλη ερώτηση. Το κέλυφος που θα μπει στη βεράντα, θα καλύψει το πλακάκι που είναι κάτω γύρω γύρω στο τοίχο (σοβατεπι λεγεται?) από ότι μας είπαν. Είναι οκ αυτό? Δεν θα πρέπει κανονικά να ξηλωθεί, να μπει το κέλυφος και να ξαναμπεί πάνω στο κέλυφος νέο πλακάκι? Η δεν έχει σημασία και δεν χρειάζεται μετά το κέλυφος? Ρωτάω γιατί προβληματίζομαι μήπως τα νερά στη βεράντα αν δεν έχει γυρω γυρω πλακάκι επηρεάσουν μακροπρόθεσμα το κέλυφος χαμηλά εκεί που τελειώνει στο πλακάκι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Παιδιά μια άλλη ερώτηση. Το κέλυφος που θα μπει στη βεράντα, θα καλύψει το πλακάκι που είναι κάτω γύρω γύρω στο τοίχο (σοβατεπι λεγεται?) από ότι μας είπαν. Είναι οκ αυτό? Δεν θα πρέπει κανονικά να ξηλωθεί, να μπει το κέλυφος και να ξαναμπεί πάνω στο κέλυφος νέο πλακάκι? Η δεν έχει σημασία και δεν χρειάζεται μετά το κέλυφος? Ρωτάω γιατί προβληματίζομαι μήπως τα νερά στη βεράντα αν δεν έχει γυρω γυρω πλακάκι επηρεάσουν μακροπρόθεσμα το κέλυφος χαμηλά εκεί που τελειώνει στο πλακάκι.

κανονικά πρεπει να υπάρχει σοβατεπι... εαν δεν υπαρχει οντως θα κανει ζημια στη θερμοπροσοψη. Βαλτους να το αφαιρέσουν και να το κολλησουν απο πάνω...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jaguar13 είπε

Ευχαριστώ, αυτό σκέφτηκα και εγώ. Μαλλόν βαριούνται και πάνε να το περάσουν έτσι.

για κανενα λόγο, αν πανε νερά δεν εχει πολλα ψωμια η μονωση 

Δημοσ.

Χωρίς να παίρνω θέση και απλά μεταφέροντας αυτό που έχουν πει. Η θερμοπρόσοψη έχει υδρόφοβο επίχρισμα και μπορεί ελεύθερα να βραχεί αρκεί να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά στην βάση της.

Έτσι μου είπε αυτός που μου έκανε την θερμοπρόσοψη....μάλιστα δεν τον είχα επιβαρύνει με την τοποθέτηση σοβατεπί καθότι θα την έκανε άλλος την δουλειά μιας και θα έφτιαχνα τα μπαλκόνια  μετά.

Ο πλακάς μου είπε ΣΟΒΑΤΕΠΙ όπως και δήποτε.

Εντέλει με το φτωχό μου το μυαλό κατέληξα  στο να μπει σοβατεπί όταν φτιαχτούν τα μπαλκόνια (κανένα......μπλακονομώ στα πλαίσια του εξοικονομώ πότε θα βγει 😛 - Θέλω κοντά στα 2,5k για πλακάκια, πέτρες) 

* Το μπλακόνι μου βρέχεται ελάχιστα καθότι έχω γύρω γύρω στο διαμέρισμα είτε τέντες είτε σταθερή κατασκευή / πέργκολα  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

κανονικά πρεπει να υπάρχει σοβατεπι... εαν δεν υπαρχει οντως θα κανει ζημια στη θερμοπροσοψη. Βαλτους να το αφαιρέσουν και να το κολλησουν απο πάνω...

Σίγουρα, το σοβατεπί πρέπει να βγει για να εφαρμοστεί η θερμοπροσωψη.

Το ερώτημα είναι που θα μπει μετά ?

Για 7 εκατοστά θερμοπροσωψη, δεν μιλάμε ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Σίγουρα, το σοβατεπί πρέπει να βγει για να εφαρμοστεί η θερμοπροσωψη.

Το ερώτημα είναι που θα μπει μετά ?

Για 7 εκατοστά θερμοπροσωψη, δεν μιλάμε ?

που να μπει; επανω στη θερμοπρόσοψη που θα τοποθετηθει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...