oasisAthens Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Παιδιά μια ερώτηση.... Πρέπει να ανεβάσω φωτογραφίες του σπιτιού για τις εργασίες. Από τα πλαϊνά έχω παλιές και νέες με τις εργασίες αλλά από την ταράτσα δεν έχω παλιές. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
GREGORYMO Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, oasisAthens είπε Παιδιά μια ερώτηση.... Πρέπει να ανεβάσω φωτογραφίες του σπιτιού για τις εργασίες. Από τα πλαϊνά έχω παλιές και νέες με τις εργασίες αλλά από την ταράτσα δεν έχω παλιές. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Πιθανόν.
ikucic Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 15 ώρες πριν, oasisAthens είπε Παιδιά μια ερώτηση.... Πρέπει να ανεβάσω φωτογραφίες του σπιτιού για τις εργασίες. Από τα πλαϊνά έχω παλιές και νέες με τις εργασίες αλλά από την ταράτσα δεν έχω παλιές. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Από google earth μπορείς να βρεις τίποτα που να σε καλύπτει;
oasisAthens Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Προσπάθησα βρήκα κάτι αλλά όχι κάτι σε καλή ανάλυση. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Τράβηξα και μια πριν μπει το ασφαλτοπανο στο τέλος.
ikucic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Αμα το έπαιζα στο στοίχημα θα είχα γίνει πλούσιος https://ecopress.gr/exoikonomo-xanagrafetai-o-odigos-kai-exetazetai-i-enarxi-tou-programmatos/ Νέο εξοικονομω από τη νέα χρονιά 1
tsapadim Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα παιδία Έχω ένα διαμέρισμα που δεν είναι πρώτη κατοικια, έχουν τελειώσει οι τοίχοι και τα πατώματα αλλά ακόμα δεν έχω βάλει πόρτες, κουφώματα, τέντες και αέριο που θέλω. Διάβασα 2-3 σελίδες πίσω αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. Μπορεί κάποιος να μου πει παρακαλώ τι επιλογές έχω με τα προγμάμματα εξοικονομώ?
kapeos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Να ρωτήσω κάτι πολύ ευγενικά..... Έχουμε πέσει σε παπάρα εργολάβο που δεν τηρεί ημερομηνία που έχει δώσει. Επίσης ενώ μου είπε ότι θα βάλει toyotomi κλιματιστικό μου έβαλε Midas και του είπα να το ξηλώσει κ να βάλει άλλο (δυστυχώς είμαι 500χλμ μακριά από το σπίτι για να το έβλεπα εκείνη την ώρα). Έχω πει με την σύζυγο ότι εάν μέχρι την Κυριακή δεν μας φέρει την αντλία θερμότητας και να την εγκαταστήσει, θα τον κόψουμε. Ερώτημα Μπορώ να τον αφήσω και να πάω εγώ να βρω προμηθευτές κλπ ή να βρω άλλον μηχανικό; Στο τέλος φαντάζομαι θα πρέπει να κάνουμε επιμετρησεις κλπ.γιατι πχ δεν μπήκε παντού εξωτερική μόνωση. Θα χρειαστεί η υπογραφή μου κ μπορώ να πατήσω εκεί ώστε να πληρωθεί από τράπεζα αλλά να πληρωθεί τα χρήματα που πρέπει κ όχι να βάλει στην τσέπη του διαφορές από φθηνά υλικά που έβαλε. Λέω σωστά ή όχι;;; Σημειώνω ότι έχει λάβει την προκαταβολή από την τράπεζα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
DownUNDERground Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, tsapadim είπε Έχω ένα διαμέρισμα που δεν είναι πρώτη κατοικια 23 λεπτά πριν, tsapadim είπε Μπορεί κάποιος να μου πει παρακαλώ τι επιλογές έχω με τα προγμάμματα εξοικονομώ? Καμμία επιλογή.
GREGORYMO Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kapeos είπε 1 ώρα πριν, kapeos είπε 1 ώρα πριν, kapeos είπε Δεν είναι πρώτη κατοικία ? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από GREGORYMO Λαθος
tsapadim Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Καμμία επιλογή. Ουφ, απότομο μου ήρθε αυτό. Για να λέγεται πρώτη κατοικία πρέπει να μένω μέσα (να αναφέρεται δλδ σαν μέρος διαμονής στο Ε1) ή πρέπει απλά να είναι το πρώτο ακίνητο/διαμέρισμα που μου ανήκει? Ρωτάω την διευκρίνηση γιατί κάπου πήρε το μάτι μου στο νεο εξοικονομώ οτι θα έχουν επιδότηση και όσοι έχουν ένα διαμέρισμα που το ενοικιάζουν σε κάποιον τρίτο, η οποία βέβαια θα είναι σταθερή και όχι εξαρτώμενη απο το εισόδημα.
Sanjuro Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ^Πρέπει κάποιος στα χαρτιά να φαίνεται πως μένει μέσα, δηλαδή να το έχει δηλώσει σαν μέρος διαμονής σε συγκεκριμένο σημείο του Ε1 αν θυμάμαι καλά. Όχι εσύ απαραίτητα. Μπορείς να βάλεις κάποιον συγγενή ή φίλο κλπ να το κάνει ώστε σε κάποιο επόμενο πρόγραμμα να μπορείς να μπεις. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2021 από Sanjuro
ikucic Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tsapadim είπε Ουφ, απότομο μου ήρθε αυτό. Για να λέγεται πρώτη κατοικία πρέπει να μένω μέσα (να αναφέρεται δλδ σαν μέρος διαμονής στο Ε1) ή πρέπει απλά να είναι το πρώτο ακίνητο/διαμέρισμα που μου ανήκει? Ρωτάω την διευκρίνηση γιατί κάπου πήρε το μάτι μου στο νεο εξοικονομώ οτι θα έχουν επιδότηση και όσοι έχουν ένα διαμέρισμα που το ενοικιάζουν σε κάποιον τρίτο, η οποία βέβαια θα είναι σταθερή και όχι εξαρτώμενη απο το εισόδημα. διάβασε τι ισχύει: το ακίνητο πρέπει να είναι ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ είτε δική σου είτε αν το νοικιάζεις ή το παραχωρείς δωρεάν (π.χ σε συγγενή σου) να το δηλώνει αυτός ο άλλος ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Ε1 του οικονομικού έτους 2020 (δηλαδή των δηλώσεων που ολοκληρώθηκαν πριν ένα μήνα). Αν έχεις την κυριότητα και το δηλώνεις εσύ τότε μπορείς να φτάσεις ως 75% επιδότηση (ανάλογα το ετήσιο εισόδημά σου). Αν το νοικιάζεις ή το παραχωρείς δωρεάν τότε η επιδότηση είναι 40%. σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2021 από ikucic
Maknight Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Στις 21/10/2021 στις 7:31 ΜΜ, tsapadim είπε Καλησπέρα παιδία Έχω ένα διαμέρισμα που δεν είναι πρώτη κατοικια, έχουν τελειώσει οι τοίχοι και τα πατώματα αλλά ακόμα δεν έχω βάλει πόρτες, κουφώματα, τέντες και αέριο που θέλω. Διάβασα 2-3 σελίδες πίσω αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. Μπορεί κάποιος να μου πει παρακαλώ τι επιλογές έχω με τα προγμάμματα εξοικονομώ? Επίσης, από την κατάσταση που περιγράφεις, ούτε ρεύμα δεν θα είχε. Αφού δεν ήταν κατοικήσιμο.. Επισης πρέπει να βγουν φωτογραφίες βγάζοντας τα παλιά κουφώματα, και βάζοντας τα καινούρια.
tsapadim Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 19 ώρες πριν, ikucic είπε διάβασε τι ισχύει: το ακίνητο πρέπει να είναι ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ είτε δική σου είτε αν το νοικιάζεις ή το παραχωρείς δωρεάν (π.χ σε συγγενή σου) να το δηλώνει αυτός ο άλλος ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Ε1 του οικονομικού έτους 2020 (δηλαδή των δηλώσεων που ολοκληρώθηκαν πριν ένα μήνα). Αν έχεις την κυριότητα και το δηλώνεις εσύ τότε μπορείς να φτάσεις ως 75% επιδότηση (ανάλογα το ετήσιο εισόδημά σου). Αν το νοικιάζεις ή το παραχωρείς δωρεάν τότε η επιδότηση είναι 40%. σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Άρα εξ' ορισμού μιας και το σπίτι είναι ακόμα στο φτιάξιμο δεν μπορεί να οριστεί ως κύρια κατοικία? Αυτό καταλαβαίνω από αυτό που λες. Έχω πληρη κυριότητα και το δηλώνω εγώ αλλά δεν μένω εκεί, φιλοξενούμαι από τους γονείς μέχρι να φτιαχτεί. 11 ώρες πριν, Maknight είπε Επίσης, από την κατάσταση που περιγράφεις, ούτε ρεύμα δεν θα είχε. Αφού δεν ήταν κατοικήσιμο.. Επισης πρέπει να βγουν φωτογραφίες βγάζοντας τα παλιά κουφώματα, και βάζοντας τα καινούρια. Έχει ρεύμα κανονικά. Ουσιαστικά ήταν διαμέρισμα παλιό που του έκανα ολική ανακαίνηση. Τα παλιά κουφώματα έχουν βγεί πολύ καιρό πριν. και στην θέση τους δεν έχει μπει ακόμα τίποτα.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, tsapadim είπε Άρα εξ' ορισμού μιας και το σπίτι είναι ακόμα στο φτιάξιμο δεν μπορεί να οριστεί ως κύρια κατοικία? Αυτό καταλαβαίνω από αυτό που λες. Έχω πληρη κυριότητα και το δηλώνω εγώ αλλά δεν μένω εκεί, φιλοξενούμαι από τους γονείς μέχρι να φτιαχτεί. Έχει ρεύμα κανονικά. Ουσιαστικά ήταν διαμέρισμα παλιό που του έκανα ολική ανακαίνηση. Τα παλιά κουφώματα έχουν βγεί πολύ καιρό πριν. και στην θέση τους δεν έχει μπει ακόμα τίποτα. Φωτογραφίες από τα παλιά κουφώματα έχεις ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα