Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτος ηταν ο κυριος λογος που το εδωσα στον μηχανικο να το τρεξει.

Αλλα οταν μου λεει πχ οτι ο ηλιακος που μου προτεινει θα κοστισει ολο το μπατζετ (δηλ 1500) και το μοντελο το βρισκω στο νετ περιπου στα 800 ευρω, μου κανει εντυπωση που πανε τα αλλα 700. Για να γινω πιο συγκεκριμενος:

μου ειπε οτι θα βαλουμε ηλιακο Heliotech 200lt. Στο ιντερνετ βρισκω αυτο https://www.chaskos.gr/el/ηλιακη-ενεργεια/ηλιακός-θερμοσίφωνας-heliotech-200-διπλής-ενέργειας 730 ευρω.
Εστω οτι ειναι και 150 ευρω η εγκατασταση σε ταρατσα. Μεχρι τα 1500 πρεπει να δικαιολογηθουν ακομα 600 ευρω. Καταλαβαινω οτι εχει και αυτος το μεριδιο του απο αυτα. Αλλα 600 ευρω δεν ειναι πολλα μονο απο τον ηλιακο?

Επεξ/σία από spocky
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό σου είπαν πριν, δεν είναι 600

Ειναι 600, μείον τον ΦΠΑ και μείον τον φόρο του, χοντρικά δηλαδή 360-370 

150 ευρώ για τοποθέτηση αν δεν υπάρχουν σωλήνες δεν είναι και παρα πολλά πάντως να ξέρεις 

Μονο το ανέβασμα πάνω να υπολογίσεις, βάσεις, σωλήνες, μονωση, συνδέσεις κλπ…

Εφόσον όμως το πας έτσι, γιατί δεν πας μόνος σου με συνεργεία ;

Εγω στους πελάτες μου δεν προτείνω πλέον καν προμηθευτές, απλά τους λέω να μου στέλνουν τις προσφορές ούτως ώστε να εξασφαλίζω ότι τα υλικά καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχω ζητήσει   

Δημοσ.

Δυστυχώς και η δική μου εμπειρία είναι ότι στο κλάδο των τεχνικών / μαστόρων (ξέρω γενικεύω) δεν υπάρχει "γενικά" ειλικρίνεια και διαφάνεια. Πρέπει να τους κυνηγάς όλους, υπερτιμολογούν τα πάντα, μαύρες δουλειές, δεν δίνουν εγγυήσεις, έρχονται ό,ποτε θέλουν, δεν δεσμεύονται σε τίποτα. Υπάρχει γενικά μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας με τον κατασκευαστικό κλάδο.

• Like 5
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό σου είπαν πριν, δεν είναι 600

Ειναι 600, μείον τον ΦΠΑ και μείον τον φόρο του, χοντρικά δηλαδή 360-370 

150 ευρώ για τοποθέτηση αν δεν υπάρχουν σωλήνες δεν είναι και παρα πολλά πάντως να ξέρεις 

Μονο το ανέβασμα πάνω να υπολογίσεις, βάσεις, σωλήνες, μονωση, συνδέσεις κλπ…

Εφόσον όμως το πας έτσι, γιατί δεν πας μόνος σου με συνεργεία ;

Εγω στους πελάτες μου δεν προτείνω πλέον καν προμηθευτές, απλά τους λέω να μου στέλνουν τις προσφορές ούτως ώστε να εξασφαλίζω ότι τα υλικά καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχω ζητήσει   

Σου στελνω pm γιατι εχω κουρασει πιστευω ηδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, spocky είπε

Εννοω αν εβρισκα τους μαστορες απο μονος μου χωρις να παρεμβαλεται ο μηχανικος. Αυτο που λεει ο Maknight παραπανω.

Απλα απο τα λεγομενα του καταλαβαινω οτι θα ηταν πολυ δυσκολο να βρω επαγγελματιες που θα δεχοντουσαν να πληρωθουν το υπολοιπο τους μετα απο 6 μηνες ειδικα με οτι γινεται στην αγορα αυτη τη στιγμη.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το "Οσον αφορά το 22%, οι περισσότεροι επαγγελματίες, φορολογουνται με 22% για την κλίμακα 10000-20000. Βάλε και τον φπα. ". Ανεβαζει την δαπανη ο μηχανικος λογω του οτι θα πληρωσει εξτρα φορο επειδη το ανελαβε αυτος απο την τσεπη του? Αν γινοταν αποκλειστικα απο εμενα θα ηταν μικροτερη η δαπανη για καθε εργασια λογω του οτι ειμαι ιδιωτης και δεν θα εχω αυτο το 22%?

Με συγχωρειτε αν δεν τα εξηγω σωστα, αλλα αν δεν εχεις ξανασχοληθει με τετοιες εργασιες φαινονται λιγο μπερδερμα.

Εσυ ως ιδιώτης δεν έχεις επαγγελματικά χαρτιά για να κόψεις τις αποδείξεις που ζητάει το πρόγραμμα. 

Με λίγα λόγια, 

Πχ για τον ηλιακό που αναφέρεις, 

Το πρόγραμμα λέει 1500€, αλλά μέσα εκεί είναι και ο ΦΠΑ και ο υποχρεωτικός φόρος που πληρώνουν από το 1ο ευρώ οι επαγγελματίες. 

Τα κονδύλια του προγράμματος είναι ευρωπαϊκά, οπότε το κράτος θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο φόρο. 

Επισης θα το τονίσω άλλη μια φορά.. Οι προμηθευτές δεν κάνουν μεγάλες πιστώσεις στους εργολάβους. 

Πρέπει να αντιληφθείς ότι για τον ηλιακό θα πληρώσεις από την τσέπη σου πχ το 30% δηλ, 450€, ενώ ο εργολάβος θα πληρώσει άλλα 600€ από την τσέπη του, (μαζι με τα 150 που λες εσύ για εγκατάσταση), 

Στο εντωμεταξύ, θα προπληρωσει φπα 170€ (αρα πάμε στα 770€ από την τσέπη του)

Και θα περιμένει να πληρωθει σε κανενα 6μηνο τα 770€ που έχει ήδη πληρώσει από την τσέπη του συν το κέρδος του που θα είναι 280€. 

Από τα 280€ βγάλε 22% φόρο, μένουν 220€.

Αρα ο άνθρωπος θα πάρει 220€ για την ευθύνη, συντονισμό, και ότι θα βάλει από την τσέπη του τα χρήματα του για εσένα για κανένα 6μηνο.

Επεξ/σία από Maknight
  • Thanks 2
Δημοσ.

Κύριοι τα φωτα σας.

Σε 5όροφη πολυκατοικία κατασκευής του 71' ,δευτέρου ορόφου διαμερίσματος 52 τετραγωνικών Θέλω να το αναβαθμίσω ενεργειακά.Δεν διαθέτει ηλιακό,έχει ξύλινα κουφώματα,οποτε ενεργειακά βρίσκετε στο πάτο.Φυσικό αέριο δυστυχώς δεν περνάει από τον δρόμο μπροστά σύμφωνα με το https://edaattikis.gr/gr/.

Σύμφωνα με τα παραπάνω τι παρεμβάσεις προτείνετε να γινουν ωστε να ανεβει τρεις κλασεις με το λιγοτερο δυνατο κοστος ???

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν μου εμφανίζει το drop down να επιλέξω περιφέρεια. Προσπαθώ εδώ και 1 εβδομάδα και κάνει τα ίδια. Έχω προσπαθήσει από διαφορετικούς browser (chrome, firefox, brave, opera) δεν δουλέυει. Bug?

image.png.1d72608cd0c0ccf1399c6ddf0aae4423.png

Δημοσ.
22 minutes ago, Cleffekt said:

Ρε παιδιά δεν μου εμφανίζει το drop down να επιλέξω περιφέρεια. Προσπαθώ εδώ και 1 εβδομάδα και κάνει τα ίδια. Έχω προσπαθήσει από διαφορετικούς browser (chrome, firefox, brave, opera) δεν δουλέυει. Bug?

image.png.1d72608cd0c0ccf1399c6ddf0aae4423.png

Έχουν κλείσει οι αιτήσεις,  μηνες τωρα

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Στο προηγούμενο έμπαινε.

Στο τρέχον θα γράφει ο οδηγός.

Για τι δαπάνες ενδιαφέρεσαι, κατά αρχήν ?

Στις κοινόχρηστες υπάρχει υποχρέωση όλων των διαμερισμάτων αφού η απόφαση παίρνεται κατά πλειοψηφία. Στις άλλες, όποιος θέλει.

Θέλει επισκευή η υγρομόνωση της ταράτσας.Σκέφτηκα αν επιδοτείται να γίνει και θερμομόνωση ,ίσως δίνοντας κάτι παραπάνω να γίνει και στην πυλωτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, 

ως ελεύθερος και σύμφωνα με τα εισοδηματικά μου κριτήρια αν ενταχθώ στο ¨Νεο Εξοικονομώ" θα επιχορηγηθώ με 55% επιδότηση αντίστοιχα αν ήμουν ήδη παντρεμένος θα άνηκα στην κατηγορία με 70% επιδότηση. Σκέφτομαι γιατί είναι στα άμεσα σχέδια μου να παντρευτώ. Το ερώτημα είναι. Αν παντρευτώ μέσα στο 2022 στο επόμενο πρόγραμμα εξοικονομώ που θα τρέξει εγώ με ποια κριτήρια θα αξιολογηθώ; 

Ευχαριστώ για όποια απάντηση.

Επεξ/σία από zaf7117
έκανα ένα λάθος
Δημοσ.

τώρα πέταξε το πουλάκι, αφού έχεις κάνει δήλωση φέτος μόνος, προφανώς και θα πας κατά μόνας και στο κριτήριο της επιδότησης 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zaf7117 είπε

Καλημέρα σας, 

ως ελεύθερος και σύμφωνα με τα εισοδηματικά μου κριτήρια αν ενταχθώ στο ¨Νεο Εξοικονομώ" θα επιχορηγηθώ με 55% επιδότηση αντίστοιχα αν ήμουν ήδη παντρεμένος θα άνηκα στην κατηγορία με 70% επιδότηση. Σκέφτομαι γιατί είναι στα άμεσα σχέδια μου να παντρευτώ. Το ερώτημα είναι. Αν παντρευτώ μέσα στο 2022 στο επόμενο πρόγραμμα εξοικονομώ που θα τρέξει εγώ με ποια κριτήρια θα αξιολογηθώ; 

Ευχαριστώ για όποια απάντηση.

Εισοδήματα του 2021

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Maknight είπε

Εισοδήματα του 2021

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, εάν παντρευτώ μέσα στο 2022 στο εξοικονομώ που θα τρέξει μέσα στο 2022 θα ενταχθώ ως άγαμος ή έγγαμος; 

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, spocky είπε

Αυτος ηταν ο κυριος λογος που το εδωσα στον μηχανικο να το τρεξει.

Αλλα οταν μου λεει πχ οτι ο ηλιακος που μου προτεινει θα κοστισει ολο το μπατζετ (δηλ 1500) και το μοντελο το βρισκω στο νετ περιπου στα 800 ευρω, μου κανει εντυπωση που πανε τα αλλα 700. Για να γινω πιο συγκεκριμενος:

μου ειπε οτι θα βαλουμε ηλιακο Heliotech 200lt. Στο ιντερνετ βρισκω αυτο https://www.chaskos.gr/el/ηλιακη-ενεργεια/ηλιακός-θερμοσίφωνας-heliotech-200-διπλής-ενέργειας 730 ευρω.
Εστω οτι ειναι και 150 ευρω η εγκατασταση σε ταρατσα. Μεχρι τα 1500 πρεπει να δικαιολογηθουν ακομα 600 ευρω. Καταλαβαινω οτι εχει και αυτος το μεριδιο του απο αυτα. Αλλα 600 ευρω δεν ειναι πολλα μονο απο τον ηλιακο?

Με την δική σου φάση και αν κάποιος επιδοτηθει με 55% , κέρδος μόνο ο μηχανικός θα έχει μου φαίνεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...