GREGORYMO Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, ikucic είπε το βασικό κριτήριο είναι να δηλώνει ένα από τα 2 στο Ε1 ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. αν συμβαίνει αυτό τότε τα άλλα (που αφορούν το ποσοστό επιδότησης) τα βλέπει μετά. τα τετραγωγικά του κάθε διαμερίσματος δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Δεν παίζουν ρόλο στην ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ?
ikucic Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν παίζουν ρόλο στην ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ? απλά δεν ρωτάει αυτό. για να μην τον μπερδεύουμε αλλά και ούτε στην επιδότηση παίζουν ρόλο. αν η επιδότηση είναι 70% θα είναι 70% είτε έχεις σπίτι 10τμ είτε σπίτι 100τμ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από ikucic
thebestintheworld Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Kαλησπέρα σας. Ειχα δώσει καποια χρήματα για το α πιστοποιητικό ενέργειας πριν μπω στο πρόγραμμα . Τώρα που έχω μπει στο πρόγραμμα και κάνω εργασίες , θα τα πάρω πίσω αυτά τα χρήματα ή όχι και πότε, γιατί είχα διαβάσει οτι επιστρέφονται αν μπεις στο πρόγραμμα .Ευχαριστώ.
Maknight Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, thebestintheworld είπε Kαλησπέρα σας. Ειχα δώσει καποια χρήματα για το α πιστοποιητικό ενέργειας πριν μπω στο πρόγραμμα . Τώρα που έχω μπει στο πρόγραμμα και κάνω εργασίες , θα τα πάρω πίσω αυτά τα χρήματα ή όχι και πότε, γιατί είχα διαβάσει οτι επιστρέφονται αν μπεις στο πρόγραμμα .Ευχαριστώ. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και πληρωθουν οι προμηθευτές από το πρόγραμμα, θα σας επιστραφούν και σε εσάς τα δύο ΠΕΑ που βγάλατε.. Το Α και το Β Θα πιστωθουν στον λογαριασμό σας Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από Maknight 1
thebestintheworld Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Maknight είπε Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και πληρωθουν οι προμηθευτές από το πρόγραμμα, θα σας επιστραφούν και σε εσάς τα δύο ΠΕΑ που βγάλατε.. Το Α και το Β Θα πιστωθουν στον λογαριασμό σας Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ειχα πληρώσει 250 ευρώ για το α πιστοποιητικό πριν μπω στο πρόγραμμα . Αρα θα πληρωσω άλλα τόσα για το δεύτερο πιστοποιητικό μολις γινουν οι εργασίες και θα μου επιστραφούν και τα 500 συνολικά μετά ;; Κατάλαβα σωστά;; Θα πρέπει εγώ να κάνω κάτι για να μου επιστραφούν ή γίνεται αυτόματα απο το σύστημα;
GREGORYMO Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, ikucic είπε απλά δεν ρωτάει αυτό. για να μην τον μπερδεύουμε αλλά και ούτε στην επιδότηση παίζουν ρόλο. αν η επιδότηση είναι 70% θα είναι 70% είτε έχεις σπίτι 10τμ είτε σπίτι 100τμ Ρωτάει, ποιο σπίτι να δηλώσει. Τον συμφέρει να δηλώσει αυτό με τα περισσότερα τετραγωνικά (αν μπορεί) η όχι ?
Maknight Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, thebestintheworld είπε Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ειχα πληρώσει 250 ευρώ για το α πιστοποιητικό πριν μπω στο πρόγραμμα . Αρα θα πληρωσω άλλα τόσα για το δεύτερο πιστοποιητικό μολις γινουν οι εργασίες και θα μου επιστραφούν και τα 500 συνολικά μετά ;; Κατάλαβα σωστά;; Θα πρέπει εγώ να κάνω κάτι για να μου επιστραφούν ή γίνεται αυτόματα απο το σύστημα; Σωστά. Γίνεται αυτόματα. Στην αίτηση σας είχατε συμπληρωσει τον iban που σας ανήκει και θα χρησιμοποιείτε για το εξοικονομώ. Από εκεί πληρώνετε τα πάντα. Α+β πεα, προκαταβολές κα. Εκεί θα μπουν αυτόματα.
ikucic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ρωτάει, ποιο σπίτι να δηλώσει. Τον συμφέρει να δηλώσει αυτό με τα περισσότερα τετραγωνικά (αν μπορεί) η όχι ? Οχι γιατί να τον συμφέρει; ανάλογα τις ανάγκες του θα δει αν τον συμφέρει το μικρότερο ή το μεγαλύτερο σπίτι . Μπορεί να ζει μόνος του . Μπορεί να είναι πολύτεκνος. Ρωτάει ποιο σπίτι να δηλώσει με βάση αυτά που δηλώνει στα φορολογικά του!!! Είναι σαφές το ερώτημα και μεις του γράφουμε ότι να ναι. Λοιπόν πάμε παρακάτω!
Epicurean Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Στις 18/11/2021 στις 11:47 ΜΜ, Maknight είπε Εμένα σε 2 έργα που έκανα, δεν μου ζήτησαν από το ΙΚΑ αποδεικτικό πληρωμής του μονωσα. Πόσα τμ είναι το διαμέρισμα? 68τ.μ
Maknight Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Epicurean είπε 68τ.μ Αρα, με 68τμ επιδοτειστε μεχρι 13600€. Άρα θα βάλετε από την τσέπη σας (60%) ~8000€, και θα επιδοτηθειτε τα υπόλοιπα. Πιστεύετε ότι θα δώσετε αρκετά λιγότερα από 8000€ για να κάνετε τις δουλειές που είπατε εκτως εξοικονομώ? Εαν υπαχθειτε στο πρόγραμμα, θα "αναγκαστούν" τα συνεργεία και εσείς, να βάλετε υλικά που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Επισης επιδοτειται 100% η Ηλεκτρονική ταυτότητα (~600€) που διαφορετικά στο μέλλον θα τα βάλετε από την τσέπη σας επειδή θα γίνει υποχρεωτική. + το ΠΕΑ που και αυτό επιδοτείται. Όχι ΨΕΥΤΟΠΕΑ, για ενοικίαση, αλλά πραγματικό. Επισης επιδοτείται 100% η άδεια εργασιών και η μελέτη για την αυτονομηση. Συν ότι γίνονται όλα νόμιμα, και εάν αναλάβει κάποιος όλο το πακέτο, δεν ψάχνετε συνεργεία. Με λίγα λόγια, και τίποτα να μην γλυτώνετε με το πρόγραμμα, (που αποκλείεται, σίγουρα έχετε κέρδος), τουλάχιστον γίνεται όλα νόμιμα με φπα, φόρους, άδειες κλπ. Τρέξιμο από εσάς, δεν εχει. Δηλ. 2,3 υπεύθυνες δηλώσεις δεν θεωρείται τρέξιμο. Για τις εργασίες που αναφέρατε, πόσα υπολογιζατε ότι θα δίνατε, χωρίς το πρόγραμμα? (τα παραπάνω είναι επιπόλαιες σκέψεις καθώς δεν έχω δει τα τμ αλουμινιων, θερμοπροσοψης, τεντων κλπ για να σας πω ακριβώς πόσο θα σας στοιχίσει..)
Zus Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το θέμα της υπερκοστολόγησης; Γιατί σε δύο καταστήματα μου κλείνουν το μάτι για το θέμα από τη στιγμή που αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη, αυξάνεται αυτομάτως και η συμμετοχή 40% που οφείλω να καταβάλω εγώ; Παράδειγμα: μου πρότειναν δύο κλιματιστικά και έναν ηλιακό, σύνολο 1700€ περίπου. Το πρόγραμμα δικαιολογεί 3.050€ για όλα τα παραπάνω. Αν γίνει υπερκοστολόγηση εγώ οφείλω να καταβάλω 1200€ ενώ στην άλλη περίπτωση θα κληθώ να δώσω 680€. Υπάρχει κάτι που κερδίζω εγώ σε περίπτωση υπερκοστολόγησης και δεν μου επιτρέπει το φτωχό μου μυαλό να δω; Επιπλέον, μου ζητάνε να τους καταβάλω εγώ ολόκληρο το ποσό για να μην περιμένουν το 60% από το πρόγραμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση μου δίνουν έκπτωση 300€. Το ερώτημα είναι, το 60% του προγράμματος όταν πληρωθεί θα καταβληθεί σε λογαριασμό του εμπόρου ή σε εμένα; Θέλω να πω, μην πληρώσω εγώ 1400€ ας πούμε αντί για 560€ και μετά ο έμπορος κρατήσει και τα 840€ που επιστρέφει το πρόγραμμα και αναγκάζομαι να τρέχω στα δικαστήρια… Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από Zus
ikucic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Maknight είπε Αρα, με 68τμ επιδοτειστε μεχρι 13600€. Άρα θα βάλετε από την τσέπη σας (60%) ~8000€, και θα επιδοτηθειτε τα υπόλοιπα. Πιστεύετε ότι θα δώσετε αρκετά λιγότερα από 8000€ για να κάνετε τις δουλειές που είπατε εκτως εξοικονομώ? Εαν υπαχθειτε στο πρόγραμμα, θα "αναγκαστούν" τα συνεργεία και εσείς, να βάλετε υλικά που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Επισης επιδοτειται 100% η Ηλεκτρονική ταυτότητα (~600€) που διαφορετικά στο μέλλον θα τα βάλετε από την τσέπη σας επειδή θα γίνει υποχρεωτική. + το ΠΕΑ που και αυτό επιδοτείται. Όχι ΨΕΥΤΟΠΕΑ, για ενοικίαση, αλλά πραγματικό. Επισης επιδοτείται 100% η άδεια εργασιών και η μελέτη για την αυτονομηση. Συν ότι γίνονται όλα νόμιμα, και εάν αναλάβει κάποιος όλο το πακέτο, δεν ψάχνετε συνεργεία. Με λίγα λόγια, και τίποτα να μην γλυτώνετε με το πρόγραμμα, (που αποκλείεται, σίγουρα έχετε κέρδος), τουλάχιστον γίνεται όλα νόμιμα με φπα, φόρους, άδειες κλπ. Τρέξιμο από εσάς, δεν εχει. Δηλ. 2,3 υπεύθυνες δηλώσεις δεν θεωρείται τρέξιμο. Για τις εργασίες που αναφέρατε, πόσα υπολογιζατε ότι θα δίνατε, χωρίς το πρόγραμμα? (τα παραπάνω είναι επιπόλαιες σκέψεις καθώς δεν έχω δει τα τμ αλουμινιων, θερμοπροσοψης, τεντων κλπ για να σας πω ακριβώς πόσο θα σας στοιχίσει..) με 13600 σίγουρα δεν μπορεί να κάνει πάνω από 2 σοβαρές παρεμβάσεις (σοβαρές= ακριβές αλλά και ικανές τον ανεβάσουν κατηγορία = μόνωση κέλυφος , μόνωση δώματος, Αθ ) συν κανά δυό μικρότερου κόστους παρεμβάσεις (ηλιακός, τέντες, κλιματιστικό). Άρα πρέπει να κρίνει με 13600 σε αντιδιαστολή με το 8160 που είναι η δική του συμμετοχή. όσο για το τρέξιμο... αν έχει μηχανικό και συνεργεία που μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα συνεργαστεί οκ! κανένα τρέξιμο! αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Ακούμε και διαβάζουμε για ιδιωτικά συμφωνητικά. Το θετικό που θα έχει ο φίλος είναι (αρνητικό για το πορτοφόλι του) το μεγάλο ποσοστό της προκαταβολής (60%) που θα αρέσει στους μαστόρους (αν και είμαι σίγουρος ότι πάλι θα του πουν τα γνωστά, ότι δεν βγαίνουν κ.α). Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από ikucic
GREGORYMO Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Zus είπε Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το θέμα της υπερκοστολόγησης; Γιατί σε δύο καταστήματα μου κλείνουν το μάτι για το θέμα από τη στιγμή που αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη, αυξάνεται αυτομάτως και η συμμετοχή 40% που οφείλω να καταβάλω εγώ; Παράδειγμα: μου πρότειναν δύο κλιματιστικά και έναν ηλιακό, σύνολο 1700€ περίπου. Το πρόγραμμα δικαιολογεί 3.050€ για όλα τα παραπάνω. Αν γίνει υπερκοστολόγηση εγώ οφείλω να καταβάλω 1200€ ενώ στην άλλη περίπτωση θα κληθώ να δώσω 680€. Υπάρχει κάτι που κερδίζω εγώ σε περίπτωση υπερκοστολόγησης και δεν μου επιτρέπει το φτωχό μου μυαλό να δω; Επιπλέον, μου ζητάνε να τους καταβάλω εγώ ολόκληρο το ποσό για να μην περιμένουν το 60% από το πρόγραμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση μου δίνουν έκπτωση 300€. Το ερώτημα είναι, το 60% του προγράμματος όταν πληρωθεί θα καταβληθεί σε λογαριασμό του εμπόρου ή σε εμένα; Θέλω να πω, μην πληρώσω εγώ 1400€ ας πούμε αντί για 560€ και μετά ο έμπορος κρατήσει και τα 840€ που επιστρέφει το πρόγραμμα και αναγκάζομαι να τρέχω στα δικαστήρια… Μιλας για πρόγραμμα του Ιανουαρίου ? Σε συμφέρει να πληρώσεις τα 680€ και ας δηλώσουν ΑΥΤΟΙ 3050€. ΘΑ πάρουν από το πρόγραμμα 3050 μειων 1700, δηλαδή 1450€ επιπλέον αλλά εσένα δεν σε νοιάζει. Αλλά όχι και να σου ζητούν ΟΛΟ το ποσό !!! Είναι παράλογο.
ikucic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, Zus είπε Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το θέμα της υπερκοστολόγησης; Γιατί σε δύο καταστήματα μου κλείνουν το μάτι για το θέμα από τη στιγμή που αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη, αυξάνεται αυτομάτως και η συμμετοχή 40% που οφείλω να καταβάλω εγώ; Παράδειγμα: μου πρότειναν δύο κλιματιστικά και έναν ηλιακό, σύνολο 1700€ περίπου. Το πρόγραμμα δικαιολογεί 3.050€ για όλα τα παραπάνω. Αν γίνει υπερκοστολόγηση εγώ οφείλω να καταβάλω 1200€ ενώ στην άλλη περίπτωση θα κληθώ να δώσω 680€. Υπάρχει κάτι που κερδίζω εγώ σε περίπτωση υπερκοστολόγησης και δεν μου επιτρέπει το φτωχό μου μυαλό να δω; Επιπλέον, μου ζητάνε να τους καταβάλω εγώ ολόκληρο το ποσό για να μην περιμένουν το 60% από το πρόγραμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση μου δίνουν έκπτωση 300€. Το ερώτημα είναι, το 60% του προγράμματος όταν πληρωθεί θα καταβληθεί σε λογαριασμό του εμπόρου ή σε εμένα; Θέλω να πω, μην πληρώσω εγώ 1400€ ας πούμε αντί για 560€ και μετά ο έμπορος κρατήσει και τα 840€ που επιστρέφει το πρόγραμμα και αναγκάζομαι να τρέχω στα δικαστήρια… Να πας όπως λέει το πρόγραμμα. Το 40% προκαταβολή γι αυτές τις παρεμβάσεις είναι μια χαρά και μια χαρά λεφτά θα βγάλουν. αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι ρωτάς στην αρχή: Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το θέμα της υπερκοστολόγησης; Γιατί σε δύο καταστήματα μου κλείνουν το μάτι για το θέμα από τη στιγμή που αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη, αυξάνεται αυτομάτως και η συμμετοχή 40% που οφείλω να καταβάλω εγώ; το ποσοστό της συμμετοχής είναι 40% σταθερό. Π.χ αν η συνολική δαπάνη είναι 100 ευρώ εσύ πληρώνεις 40. αν είναι 1000 ευρώ εσύ πληρώνεις 400. αν είναι 3000 εσύ πληρώνεις 1200. κ.ο.κ.
Maknight Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, ikucic είπε με 13600 σίγουρα δεν μπορεί να κάνει πάνω από 2 σοβαρές παρεμβάσεις (σοβαρές= ακριβές αλλά και ικανές τον ανεβάσουν κατηγορία = μόνωση κέλυφος , μόνωση δώματος, Αθ ) συν κανά δυό μικρότερου κόστους παρεμβάσεις (ηλιακός, τέντες, κλιματιστικό). Άρα πρέπει να κρίνει με 13600 σε αντιδιαστολή με το 8160 που είναι η δική του συμμετοχή. όσο για το τρέξιμο... αν έχει μηχανικό και συνεργεία που μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα συνεργαστεί οκ! κανένα τρέξιμο! αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Ακούμε και διαβάζουμε για ιδιωτικά συμφωνητικά. Το θετικό που θα έχει ο φίλος είναι (αρνητικό για το πορτοφόλι του) το μεγάλο ποσοστό της προκαταβολής (60%) που θα αρέσει στους μαστόρους (αν και είμαι σίγουρος ότι πάλι θα του πουν τα γνωστά, ότι δεν βγαίνουν κ.α). Δεν λέει Αθ αλλά ΦΑ, Αρα 2900€ Ηλιακος 1450€ Κλιματιστικα 2000€ Η πιλοτη θέλει κανα 2500€. Αρα μένουν 4600€ για κουφώματα και την Θερμοπροσοψη. Θερμοπροσοψη βεβαια, δεν έχει πολλά μέτρα, είναι διαμέρισμα και μόνο οι 2 πλευρές που χρειάζεται, έχει και τα κουφώματα. Άρα ψιλόπράματα. Μαλλον δεν φτάνουν για όλες τις εργασίες που μπορεί να επιδοτήσει το πρόγραμμα. Αλλά και πάλι.. Υπάρχει κέρδος. Και με άτοκο δάνειο, έχεις και μια άνεση.) Και παλι χοντρικά τα γράφω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα