Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikucic είπε

Αν αφαιρέσεις μόνωση και βγάλεις κλιματισμό σίγουρα θα πέσει η εξοικονόμηση. Αρα το Κ1 δεν θα ανέβει τόσο.

Ως προς τηνα αντλία ψαξτο καλά. Δεν είναι να παίζουμε με τις τιμές που έχει το ρεύμα (και θα διατηρηθούν ακόμη και αν αποκλιμακωθούν όπως προβλέπουν). 

Τέλος πάντως μη σε πιάνει πανικός. Βάλτε ένα ένα κάτω αλλά θέλει χρόνο να αφιερώσεις.

Οπως εχω ξαναπεί το συγκεκριμένο εξοικονομω θέλει πολύ προσοχή στη συνεργασία με τον μηχανικό του α ΠΕα και θα πρέπει ο μηχανικός αυτός να είναι και διαβασμένος και οργανωμένος. 

κλιματισμο δεν θα αφαιρεσω αλλα θα μειωσω ποσο.να σε ρωτησω κατι εφοσον φαινεται οτι το κατεχεις πως γινεται Κ1 βαθμολογια να φαινεται 0,234 στο πινακακι?απο εναν προχειρο υπολογισμο αν διαιρεσω τις δαπανες χωρις φπα οπως ειδα και στο ιντερνετ ενα παραδειγμα 16.924,16/21025,373=0,804939 αν απο αυτο εφαρμοσω τον τυπο για τον υπολογισμο των μοριων βγαζει 1-0,804939/0,8 *100=24,38 *50 %=12,19μορια?το εχω χασει καπου στην μεταφραση?κανονικα δηλαδη τα μορια θα επρεπε να ειναι γυρω στοα 35+

αλλα αφου βγαινει αυτοματα η βαθμολογια τι να πω ισως να μην κανω κατι σωστα

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

κλιματισμο δεν θα αφαιρεσω αλλα θα μειωσω ποσο.να σε ρωτησω κατι εφοσον φαινεται οτι το κατεχεις πως γινεται Κ1 βαθμολογια να φαινεται 0,234 στο πινακακι?απο εναν προχειρο υπολογισμο αν διαιρεσω τις δαπανες χωρις φπα οπως ειδα και στο ιντερνετ ενα παραδειγμα 16.924,16/21025,373=0,804939 αν απο αυτο εφαρμοσω τον τυπο για τον υπολογισμο των μοριων βγαζει 1-0,804939/0,8 *100=24,38 *50 %=12,19μορια?το εχω χασει καπου στην μεταφραση?κανονικα δηλαδη τα μορια θα επρεπε να ειναι γυρω στοα 35+

αλλα αφου βγαινει αυτοματα η βαθμολογια τι να πω ισως να μην κανω κατι σωστα

Το 0,234 μου φαίνεται αδιανόητο. Ειναι σαν μην κάνεις τίποτα.  Ερώτηση:  τι κατηγορία είσαι τώρα βάσει πεα και τι κατηγορία σε βγάζει αν κάνεις το σενάριο; Επίσης 2η ερώτηση:  τι εξοικονόμηση ανά τμ σου δίνει το α πεα ;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ikucic είπε

Το 0,234 μου φαίνεται αδιανόητο. Ειναι σαν μην κάνεις τίποτα.  Ερώτηση:  τι κατηγορία είσαι τώρα βάσει πεα και τι κατηγορία σε βγάζει αν κάνεις το σενάριο; Επίσης 2η ερώτηση:  τι εξοικονόμηση ανά τμ σου δίνει το α πεα ;

Η ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΕΙ Α!ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 183,1.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Η ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΕΙ Α!ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 183,1.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Εχεις και κουφώματα; 

Δημοσ.

@ANTONIO202 Καλησπέρα , φίλε έχεις πολύ χαμηλή εξοικονόμηση ανά τετραγωνικό , και σε συνδιασμό με το  ότι σε πάει κατηγορία Α είναι λίγο ύποπτο σίγουρα ο επιθεωρητής σου είναι έμπειρος και αξιόπιστος; 

Για να πάει από Η Α θέλει όλες τις παρεμβάσεις σίγουρα έχει και κουφωματα μέσα 

Κάποιοι ότι και να κάνουν μόρια δεν μπορούν να μαζέψουν , αν ρήξεις τις τιμές δεν θα βρεις κανέναν να σου κάνει τις εργασίες , υπάρχει η πιθανότητα φέτος να δώσουν σε όλους για επανεκκίνηση της αγοράς 😎

Κι οποίοι μείνουν εκτός του χρόνου θα είναι στους επιλαχόντες οπότε μην τρελένεστε με τα μόρια αλλά με το να γίνετε σωστή δουλειά .... Από Η Α και με 183 kw/m2 δεν μου φαίνεται σωστό...

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, georgexrisanthi είπε

@ANTONIO202 Καλησπέρα , φίλε έχεις πολύ χαμηλή εξοικονόμηση ανά τετραγωνικό , και σε συνδιασμό με το  ότι σε πάει κατηγορία Α είναι λίγο ύποπτο σίγουρα ο επιθεωρητής σου είναι έμπειρος και αξιόπιστος; 

Για να πάει από Η Α θέλει όλες τις παρεμβάσεις σίγουρα έχει και κουφωματα μέσα 

Κάποιοι ότι και να κάνουν μόρια δεν μπορούν να μαζέψουν , αν ρήξεις τις τιμές δεν θα βρεις κανέναν να σου κάνει τις εργασίες , υπάρχει η πιθανότητα φέτος να δώσουν σε όλους για επανεκκίνηση της αγοράς 😎

Κι οποίοι μείνουν εκτός του χρόνου θα είναι στους επιλαχόντες οπότε μην τρελένεστε με τα μόρια αλλά με το να γίνετε σωστή δουλειά .... Από Η Α και με 183 kw/m2 δεν μου φαίνεται σωστό...

Καταρχην ευχαριστω εσενα και τον @ikucic για την βοηθεια.Εχω κουφωματα ηλιακο θερμοπροσοψη κλιματιστικα αντλια.Να μιλησω δηλαδη μαζι του να εχει γινει λαθος στο ενεργειακο;ελεγα να ριξω τιμες εκει που μπορει να με παρει π.χ αντλια,κλιματιστικα ,λιγο στον ηλιακο ωστε να φθασω γυρω στα 3000 ιδανικα θα ηταν τα 4με 5000 αλλα εκει μετα υπαρχει θεμα με τις παρεμβασεις.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Καταρχην ευχαριστω εσενα και τον @ikucic για την βοηθεια.Εχω κουφωματα ηλιακο θερμοπροσοψη κλιματιστικα αντλια.Να μιλησω δηλαδη μαζι του να εχει γινει λαθος στο ενεργειακο;ελεγα να ριξω τιμες εκει που μπορει να με παρει π.χ αντλια,κλιματιστικα ,λιγο στον ηλιακο ωστε να φθασω γυρω στα 3000 ιδανικα θα ηταν τα 4με 5000 αλλα εκει μετα υπαρχει θεμα με τις παρεμβασεις.

Προσωπικά τη λύση συμπίεσης κόστους δεν τη θεωρώ σωστή σε αυτό το πρόγραμμα. Γιατι μάλλον θα τα βάλεις από την τσέπη σου οπότε τι το θες το "εξοικονομω " .

Συμφωνώ με τον φίλο πάνω.  Να ανεβαίνεις τόσες κατηγορίες με τόσο χαμηλή εξοικονόμηση;  και να έχεις ένα σκορ στο κ1 ότι να ναι . Με κάθε επιφύλαξη... Τσέκαρε τι έκανε ο μηχανικός. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Το 0,234 στο Κ1 θεωρώ ότι έχει γίνει σίγουρα λάθος καταχώρηση. Δες το με το μηχανικό σου.

Με παραξενευει από την άλλη όμως, πώς κατάφερε να χωρέσει στις παρεμβάσεις  κουφώματα, ηλιακό, θερμοπροσοψη, κλιματιστικά και αντλία, όλα αυτά, όταν το μέγιστο όριο είναι 200€/τμ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, grayfox23 είπε

Το 0,234 στο Κ1 θεωρώ ότι έχει γίνει σίγουρα λάθος καταχώρηση. Δες το με το μηχανικό σου.

Με παραξενευει από την άλλη όμως, πώς κατάφερε να χωρέσει στις παρεμβάσεις  κουφώματα, ηλιακό, θερμοπροσοψη, κλιματιστικά και αντλία, όλα αυτά, όταν το μέγιστο όριο είναι 200€/τμ.

Δεν ξερω τι να σου πω.το θεμα ειναι οτι το 0.234 ειναι λαθος καταχωρηση δηλαδη αυτος το πληλτρολογει η βαζοντας τα στοιχεια του πεα εννοω ολες τις παραμετρους βγαινει αυτοματα αυτο δεν εχω καταλαβει..πως παει..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Δεν ξερω τι να σου πω.το θεμα ειναι οτι το 0.234 ειναι λαθος καταχωρηση δηλαδη αυτος το πληλτρολογει η βαζοντας τα στοιχεια του πεα εννοω ολες τις παραμετρους βγαινει αυτοματα αυτο δεν εχω καταλαβει..πως παει..

Αυτόματα βγαίνει από το πεα και την πρόταση παρεμβάσεων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

.Εχω κουφωματα ηλιακο θερμοπροσοψη κλιματιστικα αντλια.Να μιλησω δηλαδη μαζι του να εχει γινει λαθος στο ενεργειακο;ελεγα να ριξω τιμες εκει που μπορει να με παρει π.χ αντλια,κλιματιστικα ,λιγο στον ηλιακο ωστε να φθασω γυρω στα 3000 ιδανικα θα ηταν τα 4με 5000 αλλα εκει μετα υπαρχει θεμα με τις παρεμβασεις.

Εκεινο που μπορεις να αλλαξεις μειωνοντας πολυ το κοστος ειναι την αντλια θερμοτητας με λεβητα αεριου..Ετσι κι αλλιως εξασφαλιζεις ΖΝΧ απ τον ηλιακο, οποτε λογικα δεν θα πεσεις στην εξοικονομηση βγαζοντας αντλια η οποια παει το κοστος στα υψη..Το ρευμα δεν θα ναι τοσο φτηνο οπως παλια κι η αποσβεση σε πολλα χρονια....Εσυ ξερεις τις αναγκες σου βεβαια,λεω εγω τωρα μια αποψη..

Εγω κατεβασα τις δαπανες (με καποιες αλλαγες ) στα 12000 αλλα εχω προσφατες προσφορες μπροστα μου, δεν το κανα ετσι στον "αερα"..καμια υπερτιμολογηση..Μονο στην περιπτωση της μονωσης παω max στα 63/τμ σε 7cm παχος..κλιματιστικο 9-12αρι μπορεις να βαλεις με 1000 αλλα μπορεις και με 600!

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, energy52 είπε

Εκεινο που μπορεις να αλλαξεις μειωνοντας πολυ το κοστος ειναι την αντλια θερμοτητας με λεβητα αεριου..Ετσι κι αλλιως εξασφαλιζεις ΖΝΧ απ τον ηλιακο, οποτε λογικα δεν θα πεσεις στην εξοικονομηση βγαζοντας αντλια η οποια παει το κοστος στα υψη..Το ρευμα δεν θα ναι τοσο φτηνο οπως παλια κι η αποσβεση σε πολλα χρονια....Εσυ ξερεις τις αναγκες σου βεβαια,λεω εγω τωρα μια αποψη..

Εγω κατεβασα τις δαπανες (με καποιες αλλαγες ) στα 12000 αλλα εχω προσφατες προσφορες μπροστα μου, δεν το κανα ετσι στον "αερα"..καμια υπερτιμολογηση..Μονο στην περιπτωση της μονωσης παω max στα 63/τμ σε 7cm παχος..κλιματιστικο 9-12αρι μπορεις να βαλεις με 1000 αλλα μπορεις και με 600!

καλησπερα αυτο που θα βγαλω ειναι το μηχανισμο ανακτησης θερμοτητας το οποιο δεν επηρεαζει την εξοικονομηση ,θα μειωσω τα κλιματιστικα οπως ειπες θα βαλω κατι πιο οικονομικο θα μειωσω λιγο τον ηλιακο οχι πολλα πραγματα και θα μειωσω και την αντλια καθως εδω στο νησι δεν παιζει λεβητας αεριου και οτι γινει.παντως ετσι οπως εχει η αιτηση πρεπει να ειμαι στο 35 κοντα αλλα κατι εχει περαστει λαθος και μου βγαζει μονο 25.ενταξει δεν μπορω να πεσω τοσο χαμηλα αλλα 2 με 3 χιλιαρικα θα τα μειωσω.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μου έδωσε προσφορά ο ηλεκτρολόγος (€300, περιλαμβάνει εργασία και υλικά) για την σύνδεση της αντλίας θερμότητας:

-Γραμμή από τον εσωτερικό πίνακα του σπιτιού μέχρι το σημείο που είναι η αντλία θερμότητας 16KW στην αυλή

-Γραμμή για το χειριστήριο/αισθητήριο της αντλίας θερμότητας μέχρι το σημείο που είναι η αντλία θερμότητας 16KW στην αυλή

Επίσης μου έδωσε προσφορά ο υδραυλικός για τις σωληνώσεις από τα εσωτερικά καλοριφέρ/σώματα του σπιτιού μέχρι πάλι το σημείο που είναι η αντλία θερμότητας έξω στην αυλή (~€1500, περιλαμβάνει εργασία και υλικά)

ΌΜΩΣ, ο ψυκτικός μου δίνει μια (κατά τη γνώμη μου) παράλογη τιμή €450 μόνο για την ΡΥΘΜΙΣΗ της αντλίας θερμότητας παραμετροποίηση/software).

Αυτό το τελευταίο το θεωρείτε λογική τιμή; Τα δύο πρώτα τα καταλαβαίνω (ηλεκτρολόγος και υδραυλικός). Αυτό το τελευταίο όμως το θεωρώ υπερβολικό.

Έχετε καθόλου εμπερία σχετικά με κόσος ρύθμισης / παραμετροποίησης αντλίας θερμότητας;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, glenngould είπε

........ΡΥΘΜΙΣΗ της αντλίας θερμότητας παραμετροποίηση/software).

..............Αυτό το τελευταίο όμως το θεωρώ υπερβολικό.

.............. παραμετροποίησης αντλίας θερμότητας;

Κι ομως! Αυτο ειναι και το πιο βασικο. Αμα δεν γινει σωστη ρυθμιση, τοτε αδικος κοπος και δεν θα εχεις καποιο ουσιαστικο ωφελος απο πλευρας οικονομιας.

Βεβαιωσου ομως πρωτα , οτι το κατεχει το αντικειμενο γιατι οι πραγματικα κατεχοντες ειναι ελαχιστοι! 

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος με σιγουριά αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ 14 και 16ρας α/θ; Στο εξοικονομώ του 20 έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση 14αρας και μετά από πολύμηνη αναμονή λόγω μη διαθεσιμότητας από την αντιπροσωπεία της lg, μου είπε ο υπεύθυνος εγκατάστατης ότι βρέθηκε μια 16ρα. Πρόκειται για διαμέρισμα στη Δάφνη Αττικής, 103τμ, του 87 με παλιά αρχική μόνωση, στον 3ο όροφο με όροφο από πάνω και άλλα διαμερίσματα δεξιά και αριστερά. Ο εγκατάστατης λέει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην κατανάλωση και στις απαιτήσεις ρεύματος (απλό μονοφασικό ρεύμα). Lg therma v. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...