Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
59 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Αν πληρώνεσαι το μισθό σου σε τέτοιο λογαριασμό, που δε ξέρω ποιος εργοδότης το κάνει αλλά τέλος πάντων, θυσιάζεις 1.5€ το μηνα, κάνεις μια ανάληψη ενα φιξ ποσό που θες να έχεις πάνω σου και πληρώνεις τα πάντα με κάρτα. Πλέον POS έχουν και τα περίπτερα...

Κανονικά εάν ένας εργοδότης που εδρεύει σε χώρα μέλους ΕΕ δεν δεχτεί τραπεζικό λογαριασμό (iban) άλλου μέλους της ΕΕ για μισθοδοσία εργαζομένου παραβιάζει τους νόμους και πρέπει να γίνει καταγγελία. Αυτό όσων αφορά τους χρήστες σε Ελλάδα. Υπάρχουν και χρήστες εξ Ελλάδος που δουλεύουν εξ αποστάσεως με ξένο εργοδότη.

Όπως και να εχει 1.5 ευρώ δεν είναι τραγικό ποσό όταν ξέρεις πόσα μετρητά ξοδεύεις τον μήνα. Ίσα ίσα έτσι θα αποτραπούν οι τύποι που κάθε λίγο και λιγάκι ψάχνουν για ΑΤΜ βγάζοντας 20 ευρώ την φορά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Κανονικά εάν ένας εργοδότης που εδρεύει σε χώρα μέλους ΕΕ δεν δεχτεί τραπεζικό λογαριασμό (iban) άλλου μέλους της ΕΕ για μισθοδοσία εργαζομένου παραβιάζει τους νόμους και πρέπει να γίνει καταγγελία.

Έχεις κάποιο λινκ με αυτό το νόμο, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Νομίζω ο Νόμος του κράτους (Πράξη νομοθετικού περιεχόμενου) γνωστά Capital Controls υπερκαλύπτει τον νόμο της ΕΕ για την μη αποδοχή λογαριασμού που βρίσκεται εκτός Ελλάδος για πληρωμη μισθοδοσίας.Μιλάω πάντα με επιφύλαξη.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Νομίζω ο Νόμος του κράτους (Πράξη νομοθετικού περιεχόμενου) γνωστά Capital Controls υπερκαλύπτει τον νόμο της ΕΕ για την μη αποδοχή λογαριασμού που βρίσκεται εκτός Ελλάδος για πληρωμη μισθοδοσίας.Μιλάω πάντα με επιφύλαξη.

Οι νόμοι της ΕΕ είναι πάνω απο τους τοπικούς, ασχετα εαν δεν γίνεται έλεγχος ή η διαδικασία αργεί

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Οι νόμοι της ΕΕ είναι πάνω απο τους τοπικούς, ασχετα εαν δεν γίνεται έλεγχος ή η διαδικασία αργεί

Πιθανοτατα ισχυει αυτο στην υπολοιπη ΕΕ, γιατι εδω στο Ελλαντα, οι τοπικοι νομοι εχουν προτεραιοτητα, βλεπε πχ μονοπωλιο ΟΠΑΠ κλπ κλπ

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αναλήψεις απο Revolut. Δηλαδή κάνεις όλη τη φασαρία να τα στείλεις απο τον Ελληνικό λογαριασμό σε αυτόν της Revolut για να τα ξανατραβήξετε μετα; Όσα χρειάζεστε για μετρητά αφήστε τα στην ελληνική σας τράπεζα. Όντως κάνετε την τρίχα τριχιά. Χρησιμοποιώ και Ν26 και Revolut και άλλη ξένη τράπεζα και λεφτά δεν έχω τραβήξει ούτε μια φορά. Μόνο απο την Πειραιως...

Ο μόνος λόγος για τον οποίο χρησιμεύει η ανάληψη χρημάτων από τη Revolut είναι το να είσαι σε μια χώρα που να μην δέχεται κάποιος την κάρτα σου (visa , mastercard κτλ) και να πρέπει να βγάλεις χρήματα αναγκαστικά, παράδειγμα στο Amsterdam στη μεγάλη αλυσίδα super market Albert Heijn να δέχεται μόνο Maestro και να σε στέλνει στο ATM του καταστήματος δίπλα στα ταμεία να βγάλεις μετρητά.

Τώρα το να φορτίσεις τη revolut Ελλάδα και να πας πχ Πειραιώς να τα τραβήξεις, οκ. Οτι θέλει ο καθένας.

Δημοσ.

Αν έχουμε λεφτά σε τράπεζα εξωτερικού, μπορούμε να κάνουμε transfer (ένα σοβαρό πόσο της τάξεως το 8-10k) στην revolut card? και αν ναι πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω μετά;

Προφανώς και δεν θέλω απευθείας σε ελληνική τράπεζα γιατί θα αρχίσουν να με ρωτάνε που τα βρήκα και δεν θέλω να μπλέκω με Ελληνικό δημόσιο.

(τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στις αρχές της κρίσης, δεν είναι από κάποια παράνομη δραστηριότητα :P )

Δημοσ.
3 minutes ago, greg4 said:

Αν έχουμε λεφτά σε τράπεζα εξωτερικού, μπορούμε να κάνουμε transfer (ένα σοβαρό πόσο της τάξεως το 8-10k) στην revolut card? και αν ναι πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω μετά;

Προφανώς και δεν θέλω απευθείας σε ελληνική τράπεζα γιατί θα αρχίσουν να με ρωτάνε που τα βρήκα και δεν θέλω να μπλέκω με Ελληνικό δημόσιο.

(τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στις αρχές της κρίσης, δεν είναι από κάποια παράνομη δραστηριότητα :P )

Καλό θα ήταν να βγάλεις και άλλες κάρτες ώστε να μοιράσεις το ποσό. Βέβαια αφού τα έχεις ήδη σε τράπεζα του εξωτερικού ίσως να μην υπάρχει και λόγος εφόσον υπάρχει μια χρεωστική κάρτα.

Δημοσ.

Εννοείς να βγάλω και άλλες revolut card? τι θα βοηθήσει αυτό?

εχω φιλικά πρόσωπα με revolut και μπορούν να με βοηθήσουν

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, greg4 είπε

δεν ειμαι σιγουρος για το ακριβές ποσό, αλλα καπου πανω απο τις 10.000 θα σε ρωταει και η revolut που τα βρήκες...

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, greg4 είπε

Και τι θα αλλαξει αν τα βαλεις σε αλλη τραπεζα εξωτερικου?

Μπορεις να τα στειλεις λιγα-λιγα

Δημοσ.
24 minutes ago, greg4 said:

Εννοείς να βγάλω και άλλες revolut card? τι θα βοηθήσει αυτό?

εχω φιλικά πρόσωπα με revolut και μπορούν να με βοηθήσουν

Κάρτες απο άλλες υπηρεσίες όπως Ν26 κοκ. Να σπάσεις το ποσό σε μικρότερα κομμάτια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...