Προς το περιεχόμενο

Η Intel παραδέχεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για προσιτές CPUs και θα εστιάσει στο higher-end τμήμα της αγοράς


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο CEO της Intel, Bob Swan (να θυμίσουμε ότι εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση του Brian Krzanich) εξέδωσε πρόσφατα μία ασυνήθιστα ειλικρινή επιστολή, για να επισημάνει και να υπογραμμίσει τα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Ο Bob Swan ουσιαστικά ρίχνει τις ευθύνες στην άνευ προηγουμένου και απροσδόκητης ανάπτυξης της βιομηχανίας των υπολογιστών για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά. Η απροσδόκητη ανάκαμψη της αγοράς, σύμφωνα με τον Bon Swan οφείλεται στην «μεγάλη ζήτηση για συστήματα gaming καθώς και για επαγγελματικά συστήματα».

Όμως μην ξεχνάμε και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία -εδώ και χρόνια θα λέγαμε- με την κατασκευαστική μέθοδο 10nm, που από ότι φαίνεται ενίσχυσαν και μεγέθυναν το πρόβλημα, αν και o CEO της Intel υποστήριξε στην επιστολή του ότι η Intel «κάνει πρόοδο» με τα συγκεκριμένα τσιπς (Cannon Lake, 10nm) και πως η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο 2019, καθώς βελτιώνεται σταδιακά η απόδοση της.

Ο εφοδιασμός του «entry-level» τμήματος της αγοράς των υπολογιστών με επεξεργαστές βρίσκεται στο όριο, οπότε αν διαπιστώσετε ότι από την αγορά απουσιάζουν οι προσιτοί φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστή της Intel την περίοδο των Χριστουγέννων θα γνωρίζετε… τι φταίει. Ας ελπίσουμε ότι το κενό της Intel θα καλύψουν οι AMD και Qualcomm που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο –υποθέτουμε- την συγκυρία. Καθώς λοιπόν οι καταναλωτές θα «ψάχνουν» να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους ή να αγοράσουν υπολογιστές για gaming, η Intel θα εστιάσει στην παραγωγή των higher-end επεξεργαστών Xeon και Core για να καλύψει το «premium» τμήμα της αγοράς. Και εδώ είναι που δημιουργείται μία ευκαιρία για τις AMD και Qualcomm.

Για να βελτιώσει τα ζητήματα εφοδιασμού, η Intel θα επενδύσει επιπλέον $1 δισεκατομμύριο στις γραμμές παραγωγής 14nm στα εργοστάσια της στο Όρεγκον, στην Αριζόνα, στην Ιρλανδία και στο Ισραήλ.

Engadget

TechCrunch


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Από τη στιγμή που κάτι έχει την ταμπέλα gaming παίρνοντας ένα καπέλο στην τιμή και από τη στιγμή που πάντα οι απαιτητικοί gamers δεν θα αρκούνται σε vfm επιλογές και θα τα σκάνε για το καλύτερο (ή έστω λόγω καλύτερου marketing) δεν είναι και τόσο κακή η κίνησή της.

 

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να φτιαξω ενα PC με 8700k και εχει φτασει η τιμη του στα 430 απο 300-320 που ηταν τον ιουλιο-αυγουστο...αναμένουμε το φορτηγό να φέρει το καινουριο πράμα!!!

Επεξ/σία από Devil9697
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η ιντελ δεν συντηρειται απο τους gamer, αλλα απο τους ανιδεους.

to be fair, αν θες να παιζεις σε μεγαλους ρυθμους ανανεωσης οι ζεν ειναι οριακοι. 

εγω παντως περιμενω τους ζεν2, κατι μου λεει οτι θα καλυψουν και αυτο το μειωνεκτημα. δεν νομιζω να φτασουν τους τοτε ιντελ στα fps, αλλα αμα μπορουν να μενουν σταθερα πανω απο 120 ή 144 fps τοτε δεν εχει και κανενα νοημα να πας σε ιντελ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι να πουλας celeron, pentium, i3 8100 και i5 8400, οταν μπορεις να πουλας 8600Κ και 8700Κ με τεραστιο συγκριτικα κερδος; Ενας celeron, παλι πιανει χωρο σε ενα wafer, θελει πανω κατω τα ιδια υλικα, θελει την ψυκτρα, θελει την συσκευασια, θα κοστισει απο αποψη logistics και μονο, τα ιδια και περισσοτερα απο ενα ελαφρυτερο και μικροτερο κουτι που εχουν οι Κ χωρις ψυκτρα. Οποτε η λυση ειναι απλη, οσοι θελετε intel αγοραζετε 8600Κ και πανω, οι υπολοιποι να πατε να βρειτε αλλου για να το θεσω ευγενικα.

  • Like 18
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια

Η AMD παίζει μόνη της στις προσιτές cpu

Επεξ/σία από Madness1
  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα προσπαθήσω να αφήσω ασχολίαστο το άρθρο και θα επικεντρωθώ μόνο στην τελευταία παράγραφο.

1 ΔΙΣ για γραμμές στα 14 nm....

Ευτυχώς μέχρι το Πάσχα θα μπορέσω να κάνω την αγορά νέου υπολογιστή που ήθελα, μαντέψτε τι :)

Ευχαριστώ πολύ τον ανταγωνισμό.

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογία αποτυχίας να παρέχουν προϊόντα στην αγορά σε προσιτές τιμές.

Μόνη της στο γήπεδο πλέον η AMD στη χαμηλή ζώνη.

Δεν πειράζει, να ξεκαθαρίζονται αυτά, να μην ζαλίζονται άδικα και οι καταναλωτές με το τί να επιλέξουν.

 

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κάπου διάβασα ότι κάποια chipset που κατασκεύαζε στα 14nm θα τα γυρίσει σε 22nm (προφανώς για να απελευθερώσει χώρο για επεξεργαστές).

Δύσκολες εποχές για την Intel (επιτέλους).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ότι εξυπηρετεί και καλύπτει τις ανάγκες κάποιου πηγαίνει και το αγοράζει

αυτό κάνει αυτός που ξέρει τι θέλει, οι υπόλοιποι αγοράζουν ενα cpu και νομίζουν οτι έκαναν την αγορά του αιώνα και μετά μπαίνουν και γράφουν ένα σωρό αρλούμπες

για να δικαιολογησουν αυτήν την αγορά

 

ευτυχώς πλέον υπάρχουν αξιόλογα cpu και από τις 2 εταιρίες, αυτό πρέπει να μας απασχολεί ότι πλέον έχουμε εναλακτικες λύσεις, όλα τα άλλα είναι  για να τρώγονται τα fanboys

  • Like 12
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...