momotis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, mp123 είπε Εμενα μου αρεσει μόνο το ποδοσφσιρο. Είμαι ο μόνος; Όχι είμαι και γώ λάτρης. 2
spyros007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ΔΕν υπαρχει ΧΡΥΣΟΣ κανονας στην ιεραρχια ιδιος για ολους.Και οπως προείπα περί ορέξεως κολοκυθοπιτα.Μίας και σου αρέσουν τα βιβλια πιστευω να εκτιμάς τη σοφία του λαου μας. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από spyros007
Techno_Knight Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, primeragt είπε Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι το μαπα για σενα μπορει για καποιον αλλον να ειναι καλο και τουμπαλιν. Φαντασου ολοι γυρο σου να ειχαν τα ιδια γουστα στα παντα, θα ηταν ολα μονοτονα. Δεν υπαρχει καμια ιεραρχια σε χομπι κλπ κλπ απλα μονο υποκοιμενικες αποψεις. Εγω πχ. θεωρω το paintball που παιζω γαματο χομπι, αντε εσυ εξηγα το σε σχεδον ολους τους φιλους μου οτι δεν ειναι καλο γιατι ποναει και κοστιζει. Ε δεν προκειται να το κανεις. Αυτα ειναι τα γουστα τους δεν θα τους τα αλαξω εγω. Τα χομπι και γενικοτερα οτι κανει ο καθενας για να γεμισει τον κενο του χρονο ειναι καθαρα προσωπικες ασχολιες που στον καθενα προσφαιρουν αλλα πραγματα και τον γεμιζουν διαφορετικα. Δεν υπαρχει καλυτερο ή χεροτερο χομπι. Υπαρχει μονο τι καλυπτει εσενα προσωπικα. Το τι καλυπτει εσενα δεν σημαινει οτι θα καλυπτει και ολους τους υπολοιπους και το αντιθετο. Μα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια τα οποία χρησιμοποιούμε για να κατατάξουμε κάτι ως "καλό" ή όχι. Η προτίμηση είναι υποκειμενική, όχι η ποιότητα. Εκτός και αν έχεις πειστικά επιχειρήματα γιατί το Legends Of Tomorrow είναι το ίδιο καλό με το Leftovers. 1
spyros007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αλλο το καλο -κακο και αλλο το παστίτσιο- μπακλαβα.Έχεις μπλεχτει λιγο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από spyros007
Techno_Knight Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, spyros007 είπε ΔΕν υπαρχει ΧΡΥΣΟΣ κανονας στην ιερρχια.Και οπως προείπα περί ορέξεως κολοκυθοπιτα.Μίας και σου αρέσουν τα βιβλια πιστευω να εκτιμάς τη σοφία του λαου μας. Αν δεν υπάρχει ούτε καν μια έννοια ενός είδους κατάταξης, τότε τα πάντα όντως καταρρέουν και ισοπεδώνονται. Αλλά όπως και να έχει, δεν πιστεύω να καταλήξει κάπου αυτή η συζήτηση. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν άτομο που υποστήριζε την απόλυτη ισότητα.
spyros007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ουτε και εγω γιατι δεν υπαρχει.Αρα μπαλα ......................Και φυσικά υπαρχει ιεραρχία αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι πρεπει να τρωμε ολοι μπάμιες γιατι αυτο λεει η ιεραρχια η δικια σου. 4 λεπτά πριν, Techno_Knight είπε Αν δεν υπάρχει ούτε καν μια έννοια ενός είδους κατάταξης, τότε τα πάντα όντως καταρρέουν και ισοπεδώνονται. Αλλά όπως και να έχει, δεν πιστεύω να καταλήξει κάπου αυτή η συζήτηση. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν άτομο που υποστήριζε την απόλυτη ισότητα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από spyros007
primeragt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Techno_Knight είπε Μα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια τα οποία χρησιμοποιούμε για να κατατάξουμε κάτι ως "καλό" ή όχι. Η προτίμηση είναι υποκειμενική, όχι η ποιότητα. Εκτός και αν έχεις πειστικά επιχειρήματα γιατί το Legends Of Tomorrow είναι το ίδιο καλό με το Leftovers. Και η ποιοτητα υποκοιμενικη ειναι. Δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια για κατι που το θεωρουμε καλο και εχει να κανει με μη μετρησιμα δεδομενα. Ειναι καθαρα κοινωνικοπολιτισμικα τα στοιχεια γιαυτο και βλεπουμε κατι που παλια θερουνταν καλο πλεον να μην εχει θεση η κατι που να μην ηταν καλο παλια πλεον να θεωρηται καλο και τα ιδια αυτα δεδομενα αλαζουν κατα πολυ γεωγραφικα. Η μουσικη πχ αλαζει δραματικα τις τασεις της ανα τις δεκαετιες και κατι που ηταν καλο καποτε πλεον δεν θεωρηται καλο και κατι που παλια ηταν στο περιθωριο πλεον ειναι mainstream και τα παραδειγματα ειναι απειρα. Οταν κατι εμπεριεχει προτιμηση δεν μπορεις να το μετρησεις και σιγουρα δεν μπορεις να κατηγοριοποιησεις τον ανθρωπο για τις προτιμησεις του.
Techno_Knight Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, spyros007 είπε Αλλο το καλο -κακο και αλλο το παστίτσιο- μπακλαβα.Έχεις μπλεχτει λιγο. Για να συγκρίνεις κάτι χρειάζεσαι μια κοινή βάση/λειτουργία. Δύο ταινίες συγκρίνονται μεταξύ τους σε θέματα σεναρίου/σκηνοθεσίας/κτλπ. Η παρακολούθηση μιας ταινίας και ενός αγώνα συγκρίνονται ως ένας τρόπος κατανάλωσης χρόνου. Διαφορετικά κριτήρια. 1
spyros007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ να συγκρίνουμε Ρεαλ-Μπαρτσελονα και Ιντερ- Ναπολη η μήπως το θεωρείς χασιμο χρονου. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από spyros007
Techno_Knight Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, valkon είπε Ψιλομάπα το Leftovers, από την αρχή έκανε μπαμ ότι δεν κατέλειγε πουθενά. Ψευτοκουλτούρα. Lindelof είναι, και από την αρχή ήταν γνωστό ότι το μυστήριο ήταν background, όχι κεντρικό θέμα. 1 λεπτό πριν, primeragt είπε Και η ποιοτητα υποκοιμενικη ειναι. Δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια για κατι που το θεωρουμε καλο και εχει να κανει με μη μετρησιμα δεδομενα. Ειναι καθαρα κοινωνικοπολιτισμικα τα στοιχεια γιαυτο και βλεπουμε κατι που παλια θερουνταν καλο πλεον να μην εχει θεση η κατι που να μην ηταν καλο παλια πλεον να θεωρηται καλο και τα ιδια αυτα δεδομενα αλαζουν κατα πολυ γεωγραφικα. Η μουσικη πχ αλαζει δραματικα τις τασεις της ανα τις δεκαετιες και κατι που ηταν καλο καποτε πλεον δεν θεωρηται καλο και κατι που παλια ηταν στο περιθωριο πλεον ειναι mainstream και τα παραδειγματα ειναι απειρα. Οταν κατι εμπεριεχει προτιμηση δεν μπορεις να το μετρησεις και σιγουρα δεν μπορεις να κατηγοριοποιησεις τον ανθρωπο για τις προτιμησεις του. Δηλαδή δεν μπορώ να κρίνω μια ταινία βάση ερμηνείας των ηθοποιών ; Του σεναρίου ; Δεν μπορώ να κρίνω την επίδοση ενός μαθητή μέσω των βαθμών του ; Δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα των μετρήσεων κατά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, βάση του πόσο κοντά είναι στην αναμενόμενη τιμή ; 1
Comic maniak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Εγω ουτε παιζω ουτε βλεπω ποδοσφαιρο ουτε ασχολουμαι γενικα. Για εμενα το να βλεπω ποδοσφαιρο ειναι οσο βαρετο ειναι το να περιμενω μια καμπια να γινει πεταλουδα. Μου αρεσουν αλλα σπορ οπως ή κολυμβηση ή η ποδηλασια. Επισης, μου αρεσει πολυ να τρεχω, για αυτο ολα μου τα παπουτσια ειναι αθλητικα....αν και ειμαι τυπος των επιστημων.
primeragt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Techno_Knight είπε Για να συγκρίνεις κάτι χρειάζεσαι μια κοινή βάση/λειτουργία. Δύο ταινίες συγκρίνονται μεταξύ τους σε θέματα σεναρίου/σκηνοθεσίας/κτλπ. Η παρακολούθηση μιας ταινίας και ενός αγώνα συγκρίνονται ως ένας τρόπος κατανάλωσης χρόνου. Διαφορετικά κριτήρια. Ναι αλλα το τι θεωρηται ποιοτικος τροπος καταναλωσης χρονου δεν εισαι εσυ που θα το κρινεις για τον αλλον παρα μονο για τον εαυτο σου. Επισης 2 ταινειες κρινονται και απο τη χρονικη στιγμη που γυριστηκαν. Αντε πεισε ενα πιτσιρικα να δει ασπρομαυρες ταινειες του 50-60 ή και πιο παλια πχ. βουβο και να του μιλησεις για ποιοτητα. Θα γελαει. Ειναι κατι ξεωο γιαυτον. Δεν σημαινει ομως οτι δεν εχει ποιοτηκα κριτηρια σαν ανθρωπος επειδη δεν του αρεσει αυτο του ειδος ο κινηματογραφος πυ αρεσει σε σενα.
Techno_Knight Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, spyros007 είπε Οκ να συγκρίνουμε Ρεαλ-Μπαρτσελονα και Ιτερ- Ναπολη η μήπως το θεωρείς χασιμο χρονου. Δεν μπορώ να το κάνω διότι δεν είμαι γνώστης του θέματος. Αλλά σίγουρα μία από τις δύο είναι ανώτερη. 1 λεπτό πριν, primeragt είπε Ναι αλλα το τι θεωρηται ποιοτικος τροπος καταναλωσης χρονου δεν εισαι εσυ που θα το κρινεις για τον αλλον παρα μονο για τον εαυτο σου. Επισης 2 ταινειες κρινονται και απο τη χρονικη στιγμη που γυριστηκαν. Αντε πεισε ενα πιτσιρικα να δει ασπρομαυρες ταινειες του 50-60 ή και πιο παλια πχ. βουβο και να του μιλησεις για ποιοτητα. Θα γελαει. Ειναι κατι ξεωο γιαυτον. Δεν σημαινει ομως οτι δεν εχει ποιοτηκα κριτηρια σαν ανθρωπος επειδη δεν του αρεσει αυτο του ειδος ο κινηματογραφος πυ αρεσει σε σενα. Το άτομο 1 περνάει τον χρόνο του τρώγοντας. Το άτομο 2 κόβει το δέρμα του με ξυραφάκια. Το άτομο 3 παρακολουθεί επαναλήψεις Survivor. Το άτομο 4 ζωγραφίζει. Το άτομο 5 κάνει γυμναστική. Είναι όλες οι συμπεριφορές ισάξια χρήσιμες για το άτομο ;
primeragt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Techno_Knight είπε Lindelof είναι, και από την αρχή ήταν γνωστό ότι το μυστήριο ήταν background, όχι κεντρικό θέμα. Δηλαδή δεν μπορώ να κρίνω μια ταινία βάση ερμηνείας των ηθοποιών ; Του σεναρίου ; Δεν μπορώ να κρίνω την επίδοση ενός μαθητή μέσω των βαθμών του ; Δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα των μετρήσεων κατά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, βάση του πόσο κοντά είναι στην αναμενόμενη τιμή ; Η επιδοση ενος μαθητη ειναι μετρησημη γιατι τα τεστ εχουν σαφεις απαντησεις. Και κρινεις μονο την επιδοση του στα τεστ και μονο εκει. Τα πειραματα παλι εχουν μετρησιμα στοιχεια και κρινεις το αποτελεσμα με βαση αυτα οχι αν εβγαλε πχ κοκκινη ή μπλε φλογα η καυση. Στα της ταινιας τωρα. Μπορεις να κρινεις το σεναριο και τους ηθοποιους και να την καταταξεις οπου και οπως γουσταρεις ΑΛΛΑ αυτο αφορα καθαρα εσενα, ο διπλανος σου στο σινεμα μπορει να βγαλει εξισου διαφορετικα συμπερασματα. Αυτο γινεται γιατι οι ταινειες (η τεχνη γενικοτερα) δεν εχουν αντικοιμενικες μετρησεις αλλα καθαρα υποκοιμενικες, αν ειναι καλη ή κακη μια ταινια το κρινει ο καθενας ξεχωριστα.
spyros007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Το θεμα δεν ειναι ποια ειναι ανωτερη αλλα το οτι δεν εισαι γνωστης του θέματος. 10 λεπτά πριν, Techno_Knight είπε 12 λεπτά πριν, spyros007 είπε Οκ να συγκρίνουμε Ρεαλ-Μπαρτσελονα και Ιτερ- Ναπολη η μήπως το θεωρείς χασιμο χρονου. Δεν μπορώ να το κάνω διότι δεν είμαι γνώστης του θέματος. Αλλά σίγουρα μία από τις δύο είναι ανώτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα