Προς το περιεχόμενο

Πως τρώτε την μπριζόλα σας;


RedPriest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενώ είμαστε λαός που έχει παράδοση στο ψήσιμο, και πολλοί ψήνουν πολύ συχνά, είναι τραγελαφικό ότι δεν ξέρουμε να τρώμε.

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι μόνο μία επιλογή υπάρχει στο ψήσιμο, να στεγνώσεις το κρέας, το γκάγκανο που λέμε.

Κάθεσαι μετά στο τραπέζι να φας, και δε μασιέται.

Έλλειψη (γαστρονομικής) παιδείας.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

medium well (αλλά δεν με νοιάζει αν μου φέρεις και rare)

Το αν το κρέας είναι μαλακό ή όχι δεν έχει να κάνει με το πόσο ψήθηκε αλλά αποκλειστικά με την ποιότητά του. Εκτός κι αν το παρακάνουμε στο ψήσιμο φυσικά!

Επεξ/σία από Stamer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλοψημενο φυσικα δεν σημαινει οτι ειναι σκληρο.Αν ειναι σκληρο ,σημαινει οτι το μαγαζι σε εχει ξεπεταξει και ειναι καμμενο απ'εξω , αψητο απο μεσα.Αμα ο αλλος εχει σουβλακια της ωρας , του λες καλοψημενο και σου λεει < σε 5 ΄λεπτα εισαι ετοιμος > , λογικο ειναι να γαλουχηθει μια γενια κρεατοφαγων με λαθος τροπο, η ακομα και να επαναστατησει με λαθος τροπο  😆

Επεξ/σία από bluesattack
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Το καλοψημενο φυσικα δεν σημαινει οτι ειναι σκληρο.Αν ειναι σκληρο ,σημαινει οτι το μαγαζι σε εχει ξεπεταξει και ειναι καμμενο απ'εξω , αψητο απο μεσα.Αμα ο αλλος εχει σουβλακια της ωρας , του λες καλοψημενο και σου λεει < σε 5 ΄λεπτα εισαι ετοιμος > , λογικο ειναι να γαλουχηθει μια γενια κρεατοφαγων με λαθος τροπο, η ακομα και να επαναστατησει με λαθος τροπο  😆

Αν είναι σκληρό τότε όπως είπα παραπάνω είτε είναι κακή ποιότητα, είτε είναι λάθος επιλογή κομματιού για το συγκεκριμμένο ψήσιμο, είτε ψήθηκε περισσότερο ή λάθος όπως είπες.

Ειδικά τα σουβλάκια που ισχύει αυτό που λες, κάνουν πέντε λεπτά να σε ετοιμάσουν ακριβώς επειδή τα έχουν ήδη ψημένα και αργότερα τα ζεσταίνουν ή απλώς τα "τελειώνουν"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψημένη τόσο, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αίματος.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο ψημένο από medium δεν μπορώ να φάω.Επισης είναι δεδομένο ότι αν πάρεις δυο ίδια κομμάτια κρέατος το ένα το ψήσεις well done και το άλλο medium,το well done θα είναι πιο σκληρό και λιγότερο ζουμερό από το medium.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Eoin είπε

Ψημένη τόσο, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αίματος.

Αίμα δεν υπάρχει,έχει απομακρυνθεί στο σφαγείο.

Το φιλέτο μου το τρώω συνήθως medium rare. 

(Προφανώς μιλάμε μονο για μοσχαρισιο κρεας)

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

black angus tomahawk/rib eye συνήθως medium-rare. 

Γενικά σε μαγαζιά που δεν "ειδικεύονται" στο κρέας την μοσχαρίσια την ζητάω rare για να μου την φέρουν medium-rare τουλάχιστον..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλά.Νιωθω ότι ζω στο Λουξεμβούργο με όλους εσάς που ξαφνικά τρώτε ωμά κρέατα στο φόρουμ αλλά όταν βρίσκεστε σε γλέντι τσακίζετε τα καμμένα πρώτοι.

  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, haris013 είπε

black angus tomahawk/rib eye συνήθως medium-rare. 

Γενικά σε μαγαζιά που δεν "ειδικεύονται" στο κρέας την μοσχαρίσια την ζητάω rare για να μου την φέρουν medium-rare τουλάχιστον..

Σε μαγαζία που δεν ειδικεύονται στο κρέας όπως λες, καλύτερα να ζητάς medium-well ή well done για να γλυτώσεις τα χειρότερα :P

1 λεπτό πριν, green gordon είπε

Πολύ καλά.Νιωθω ότι ζω στο Λουξεμβούργο με όλους εσάς που ξαφνικά τρώτε ωμά κρέατα στο φόρουμ αλλά όταν βρίσκεστε σε γλέντι τσακίζετε τα καμμένα πρώτοι.

Στα γλέντια που υπονοείς συνήθως δεν έχουν μοσχαρίσιες, έχουν κοψίδια που επιβάλεται να τα τσακίζουμε ξεροψημένα

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...