bromiaris Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, RedPriest είπε Ότι λέει και ο τίτλος, πως τρώτε την μπριζόλα σας; 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Ζητάω rare για να την έχω medium rare στη χειρότερη. 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Medium-rare στη χειρότερη medium. 1 ώρα πριν, chill είπε Grilled!!! Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ το λιγότερο savage. 1 ώρα πριν, Torasu είπε Ανάμεσα σε medium και well done. 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Το topic είναι αποκλειστικά για μοσχαρίσιες μπριζόλες όμως. Δεν έχει νόημα να λέμε πχ ότι τις χοιρινές ή το κοτόπουλο το τρώμε well done. 😛 Σε σχέση με το well done που είναι σόλα, το medium/medium rare το μασάς πολύ πιο εύκολα. 1 ώρα πριν, paylidis είπε Well done κ extra extra large βεβαίως βεβαίως 1 ώρα πριν, ougxar είπε Καλά σκάω, medium 1 ώρα πριν, billiboo είπε medium-rare/medium και ολα τα αλλα ειναι για τους τριτοτεταρτους βασικους που δεν ξερουν 59 λεπτά πριν, Stamer είπε medium well (αλλά δεν με νοιάζει αν μου φέρεις και rare) 13 λεπτά πριν, lightsout είπε well done βρε κανίβαλοι 7 λεπτά πριν, haris013 είπε black angus tomahawk/rib eye συνήθως medium-rare. Γενικά σε μαγαζιά που δεν "ειδικεύονται" στο κρέας την μοσχαρίσια την ζητάω rare για να μου την φέρουν medium-rare τουλάχιστον.. 2 λεπτά πριν, g_alkis είπε Εννοειται well done Και ξαφνικά όλοι εδώ μέσα έγιναν Παριζιάνοι και έμαθαν να ζητούν την μπριζόλα τους Rare, medium ή well done…!!! Εγώ που είμαι μπουρτζόβλαχος την θέλω απλά ζουμερή… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, bromiaris είπε Και ξαφνικά όλοι εδώ μέσα έγιναν Παριζιάνοι και έμαθαν να ζητούν την μπριζόλα τους Rare, medium ή well done…!!! Εγώ που είμαι μπουρτζόβλαχος την θέλω απλά ζουμερή… Ok! 👍 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billiboo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 χαχα . το πιο σωστο που ειχα δει να λεει μαγειρας στην τιβι ηταν οτι εδω στην ελλαδα εχει μεινει απο παλια που δεν υπηρχαμ ψυγεια και υπηρχε κινδυνος απο αρρωστιες και κανουμε ολα τα κρεατα καρβουνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moure Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Είναι απλό στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε από μοσχαρίσιο κρέας,τα ψητά μας είναι τα παϊδακια,η προβατίνα και τα σουβλιστα,αρνι,κατσίκι,γουρουνόπουλο.Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένα μέρος στην Ελλάδα που να έχει ως παραδοσιακο φαγητό τις μοσχαρισιες μπριζόλες.Αντιθετα αν πας στη γειτονική Ιταλία και ζητήσεις bistecca fiorentina well done είναι πολύ πιθανό να μην σε σερβίρουν καν. 11 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lightsout Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, bromiaris είπε Και ξαφνικά όλοι εδώ μέσα έγιναν Παριζιάνοι και έμαθαν να ζητούν την μπριζόλα τους Rare, medium ή well done…!!! Εγώ που είμαι μπουρτζόβλαχος την θέλω απλά ζουμερή… Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Παριζιάνοι μιλάνε αγγλικά, ειδικά μεταξύ τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμένα δε με έχει ξαναρωτήσει ποτέ ο μάγειρας πως τη θέλω . Όπως βγει και ψημένη μου κάνει Κάτσε να πω ότι θέλω bistecca fiorentina ταρ -ταρ Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Mhlogiatros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, moure είπε Είναι απλό στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε από μοσχαρίσιο κρέας,τα ψητά μας είναι τα παϊδακια,η προβατίνα και τα σουβλιστα,αρνι,κατσίκι,γουρουνόπουλο.Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένα μέρος στην Ελλάδα που να έχει ως παραδοσιακο φαγητό τις μοσχαρισιες μπριζόλες.Αντιθετα αν πας στη γειτονική Ιταλία και ζητήσεις bistecca fiorentina well done είναι πολύ πιθανό να μην σε σερβίρουν καν. Για να ξεκινήσουμε να γνωρίζουμε απο μοσχάρι θα πρέπει να εκτρέφουμε και καμιά ποικιλία της προκοπής! Αμα περιμένεις στην Ελλάδα να δίνει ο κόσμος ένα σωρό λεφτά για να πάρει εισαγωγή από Ουρουγουάη, Αργεντινή κ.λ.π. άστο. Ακόμα και από Γαλλία ή Αγγλία αμα θες σοβαρή ποικιλία πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το προβατάκι, αρνάκι, χοιρινό είναι φθηνά. Ευτυχώς για το προβατάκι βέβαια γιατί δεν παίζεται! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ενώ είμαστε λαός που έχει παράδοση στο ψήσιμο, και πολλοί ψήνουν πολύ συχνά, είναι τραγελαφικό ότι δεν ξέρουμε να τρώμε. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι μόνο μία επιλογή υπάρχει στο ψήσιμο, να στεγνώσεις το κρέας, το γκάγκανο που λέμε. Κάθεσαι μετά στο τραπέζι να φας, και δε μασιέται. Έλλειψη (γαστρονομικής) παιδείας. Σε μια χώρα που πάνω από το 50% όσων ατόμων ξέρω μένουν με τους γονείς ακόμα και πάνω απ' τα 30 και το μόνο που ξέρουνε ορισμένοι εξ' αυτών είναι πως να φτιάχνουν καφέ να ψήνουν τόστ να τηγανίζουν αυγό ή να κόβουν καμιά σαλάτα, άλλοι δεν κάνουν ούτε αυτά γιατί τα φέρνει η μάνα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για γαστρονομική παιδεία και άλλα τέτοια. Οι υπόλοιποι που ασχολούνται με τα της μαγειρικής, πειραματίζονται και ψήνουν το κρέας αναλόγως του γούστου τους. Εννοείται πως το κρέας δεν είναι απαραίτητο να έχει ξεροψηθεί όλο, αλλά τι να σχολιάσεις όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πότε μιλάμε για άψητο κρέας και πότε για ήπια ψημένο. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 -Πως τρώτε την μπριζόλα σας; -ωμή και χύμα 😋😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Υπάρχει τεράστια παρανόηση στο θέμα του ψησίματος. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα είναι αίμα και γι αυτό την ζητάνε καλοψημένη έως και παραψημένη ώστε να έχει στεγνώσει τελείως από υγρά. Δεν είναι όμως αίμα, είναι μια ουσία που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και η οποία περιέχει κι όλο τον σίδηρο. Τα κρέατα δεν έχουν καθόλου αίμα καθώς έχει αποστραγγισθεί κατά την σφαγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, Stamer είπε Για να ξεκινήσουμε να γνωρίζουμε απο μοσχάρι θα πρέπει να εκτρέφουμε και καμιά ποικιλία της προκοπής! Αμα περιμένεις στην Ελλάδα να δίνει ο κόσμος ένα σωρό λεφτά για να πάρει εισαγωγή από Ουρουγουάη, Αργεντινή κ.λ.π. άστο. Ακόμα και από Γαλλία ή Αγγλία αμα θες σοβαρή ποικιλία πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το προβατάκι, αρνάκι, χοιρινό είναι φθηνά. Ευτυχώς για το προβατάκι βέβαια γιατί δεν παίζεται! Εδω εχουμε παιδακια ξεροψημενα , με το λιπος να σταζει πανω στα καρβουνα και θα ασχολουμαστε τωρα με το...καρπατσιο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l337 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Την ζητάω καλοψημένη έως πολύ ψημένη με την προυπόθεση να είναι ζουμερή. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrwmiaris Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, elorant είπε Υπάρχει τεράστια παρανόηση στο θέμα του ψησίματος. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα είναι αίμα και γι αυτό την ζητάνε καλοψημένη έως και παραψημένη ώστε να έχει στεγνώσει τελείως από υγρά. Δεν είναι όμως αίμα, είναι μια ουσία που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και η οποία περιέχει κι όλο τον σίδηρο. Τα κρέατα δεν έχουν καθόλου αίμα καθώς έχει αποστραγγισθεί κατά την σφαγή. Εργάζεστε σε σφαγείο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostasspil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καλοψημενη κι εγω, τα γκουρμε δεν ειναι για μενα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, vrwmiaris είπε Εργάζεστε σε σφαγείο; Όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις