Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα άμα πιάνει τα fps του monitor η κάρτα τι πειράζει αν τρέχει στο 50%; Γενικά δεν κατάλαβα ποιο ήταν το πρόβλημα και χρειαζότανε επιστροφή της κάρτας..

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Kαλα αμα παιζει στο 50% η καρτα υπαρχει προβλημα,το stuttering.

Εννοείς το θέμα με τους drivers των navi? Γιατί γενικά δεν είναι θέμα, ίσα ίσα ευλογία δε ζεσταίνετε και η κάρτα.😁

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ilos είπε

Εννοείς το θέμα με τους drivers των navi? Γιατί γενικά δεν είναι θέμα, ίσα ίσα ευλογία δε ζεσταίνετε και η κάρτα.😁

Οταν παιζει τερματισμενο το cpu δημιουργει stuttering.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο αυτό. Γενικά αν πιάνεις τα fps του monitor τι σημασία έχει τι usage πιάνει η κάρτα; CPU bottleneck έχεις άμα ο επεξεργαστής δεν αφήνει την κάρτα να λειτουργήσει όσο χρειάζεται για να πιάσει τα fps που έχει το monitor ή που έχεις θέσει από πρόγραμμα ή in-game. Και εμένα σε κάποια ελαφριά games πιάνει τα fps και αράζει αλλά δεν την επέστρεψα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ερώτηση μιας και είμαι κάτοχος της 5700 εδώ και λίγες μέρες.

Τι παίζει με την ταχύτητα του ανεμιστήρα και πόσο πρέπει να παίζει απο άποψη θερμοκρασίας για να είμαστε σε ασφάλεια;

αυτη τη στιγμή το μέγιστο που έχω δει είναι 72°C με τους ανεμιστήρες στο 40% . Δεν έχω πειράξει κάτι απο fan curves κλπ μέσα στον Wattman του adrenaline.

Απο την άλλη με μια δοκιμή που έκανα το % που πήγαιναν οι ανεμιστήρες δεν αντιστοιχούσε με αυτό που είχα βάλει εγώ. Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο οτι βλέπω την χρήση συστήματος στα παιχνίδια μέσω τοu afterburner και δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα, Αν αφήσω τους ανεμιστήρες στο αυτόματο, οι ανεμιστήρες είναι σταματημένοι (φαντάζομαι υπάρχει zero fan λειτουργία όπως και στην 1060 που είχα) Αν όμως φτιαξω custom profile δεν με αφήνει να τους έχω στο off. Επίσης αν κλείσω το προφιλ και το γυρίσω στο αυτόματο ΠΑΛΙ δεν σταματάνε. Πρέπει να κάνω restart το σύστημα για να παίξει το "εργοστασιακό" προφιλ. Να πω οτι κάνω και reset τις επιλογές του wattman ώστε να είμαι σίγουρος οτι δεν έχει μείνει καμία ρύθμιση δική μου για τους ανεμιστήρες κλπ αλλα συνεχίζουν να μην σβήνουν. Αν το βαλω auto και κάνω restart σβήνουν κανονικά.

επίσης κάτι άλλο, το core clock ανεβοκατεβαίνει σταν τρελό αναλόγως την χρήση της κάρτας, δεν ξέρω αν έτσι είναι κατασκευασμένες να λειτουργουν σαν νεα αρχιτεκτονική, είναι κάτι που πρώτη φορά βλέπω (απο 1700ΜΗΖ - 1680 - 1690-1590-1700 κλπ κλπ) αν η χρήση της  κάρτας πέσει πχ στο 50% λόγω freesync το ρολόι θα πέσει πχ και στα 800ΜΗΖ αλλά αν χρειαστεί δύναμη θα φτάσει κανονικά και άμεσα τα 1700.

Δημοσ.

Γενικα ειναι, νομιζω, λιγο δυσκολο να μπουκαλιασει η cpu σε 1080p εκτος κι αν ειναι πολυ παλια...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Οταν παιζει τερματισμενο το cpu δημιουργει stuttering.

Ο 1600 δε τερματίζει στα 75 fps ακόμα και stock να τον έχεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Stutters δε θα σου κάνει ένα 6/12 cpu σε γενικές γραμμές. Stutters θα φας με 2/4 και 4/4 cpu χαμηλά χρονισμένα αν ένα παιχνίδι είναι heavily multithreaded και ξεμείνει από πόρους (παράδειγμα BF5,ACO,RDR2,MHW κλπ). Τώρα αν κάποια παιχνίδια έχουν θέματα σαν ports με amd cpus αυτό είναι άλλη φάση, Παράδειγμα κάτι journey,heavy rain κλπ που παίζουν χαλαρά σε i3 και έχουν stutters με τα ρύζια.

Γκάζι δε δίνει ο 1600 (μεγάλα νούμερα σε average και 1% lows), κυβικά έχει (ομαλά frametimes, πολύ σπάνια να φάει spike)..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Ο 1600 δε τερματίζει στα 75 fps ακόμα και stock να τον έχεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Stutters δε θα σου κάνει ένα 6/12 cpu σε γενικές γραμμές. Stutters θα φας με 2/4 και 4/4 cpu χαμηλά χρονισμένα αν ένα παιχνίδι είναι heavily multithreaded και ξεμείνει από πόρους (παράδειγμα BF5,ACO,RDR2,MHW κλπ). Τώρα αν κάποια παιχνίδια έχουν θέματα σαν ports με amd cpus αυτό είναι άλλη φάση, Παράδειγμα κάτι journey,heavy rain κλπ που παίζουν χαλαρά σε i3 και έχουν stutters με τα ρύζια.

Γκάζι δε δίνει ο 1600 (μεγάλα νούμερα σε average και 1% lows), κυβικά έχει (ομαλά frametimes, πολύ σπάνια να φάει spike)..

Ναι εχεις δικιο σε αυτο.Οταν ξεμενει απο threads τρωει πιο πολυ και ο 1600 ξεμενει απο single.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Ναι εχεις δικιο σε αυτο.Οταν ξεμενει απο threads τρωει πιο πολυ και ο 1600 ξεμενει απο single.

Ακριβώς αυτό. Τον περιορίζει το stp του σαν cpu. Βελτιώνεται κάπως με oc + tuned bdies βέβαια. Όπως και να έχει είναι υπεραρκετός για 1080p60-75.

Αν δεν ήταν θα κλαίγανε με μαύρο δάκρυ όσοι έχουν 144ρια monitors γιατί δεν υπάρχει ακόμα cpu με 2 φορές + το STP του 1600.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Γενικα ειναι, νομιζω, λιγο δυσκολο να μπουκαλιασει η cpu σε 1080p εκτος κι αν ειναι πολυ παλια...

Το CPU bottleneck σε 1080p εμφανίζεται αφού η κάρτα έχει λιγότερα pixels να κάνει render, τελειώνει γρήγορα και ζητάει από τον cpu τα επόμενα. Αν η CPU δεν είναι όσο γρήγορη πρέπει τότε η κάρτα θα κάθεται και θα περιμένει. Όσο ανεβαίνεις ανάλυση η κάρτα έχει περισσότερα pixels να διαχειριστεί οπότε δουλεύει πιο αργά και την προλαβαίνει ο επεξεργαστής..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Το CPU bottleneck σε 1080p εμφανίζεται αφού η κάρτα έχει λιγότερα pixels να κάνει render, τελειώνει γρήγορα και ζητάει από τον cpu τα επόμενα. Αν η CPU δεν είναι όσο γρήγορη πρέπει τότε η κάρτα θα κάθεται και θα περιμένει. Όσο ανεβαίνεις ανάλυση η κάρτα έχει περισσότερα pixels να διαχειριστεί οπότε δουλεύει πιο αργά και την προλαβαίνει ο επεξεργαστής..

Και γιατι εκανες quote αυτο που ειπα; 🤨

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Και γιατι εκανες quote αυτο που ειπα; 🤨

Απλά ήθελα να πω ότι το cpu bottleneck συμβαίνει στα 1080p, και όχι σε μεγαλύτερες αναλύσεις, ή σε χαμηλές ρυθμίσεις γραφικών αν και φαίνεται περίεργο εκ πρώτης όψεως..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε παιδια το bottleneck προφανως συμβαινει σε χαμηλες αναλυσεις που η καρτα βγαζει πολλα FPS και δεν μπορει να ακολουθησει η CPU. Σε χαμηλες ρυθμισεις γραφικων και παλι η καρτα βγαζει πολλα FPS και μια αδυναμη cpu θα την κρατησει πισω. Σε μεγαλες αναλυσεις που η καρτα ζοριζεται ακομα και για τα 60fps η πλειοψηφια των CPU ειναι κομπλε. Και ολα αυτα παλι αναλογα το παιχνιδι. Το ΑC Origins ηταν cpu hungry. Το AC Odyssey ζηταει περισσοτερο GPU. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...