Locke_John Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Παρτο απο αμαζον να εισαι σιγουρος δεν έχει τ'ελη/ μεταφορικά/ τελωνείο ? δεν έχω ποτέ αμαζονάρει ως τώρα.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, Locke_John είπε δεν έχει τ'ελη/ μεταφορικά/ τελωνείο ? δεν έχω ποτέ αμαζονάρει ως τώρα. Τα παντα έχουν τέλη μεταφορικά και φορους 1
Locke_John Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τα παντα έχουν τέλη μεταφορικά και φορους το άκρως αντίθετο απ΄τις κινεζοαγορές δλδ
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, Locke_John είπε το άκρως αντίθετο απ΄τις κινεζοαγορές δλδ Απο πότε Τεσπά καλές αγορές
Locke_John Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Απο πότε Τεσπά καλές αγορές to teleυταίο κινητό που αγόρασα από κινεζοsite, πλήρωσα την τιμή που έλεγε μέσω paypal και απλά το παρέλαβα μετά από 2 εβδομάδες, τίποτα έξτρα από ευρώ. Τεσπά όντως, καλές αγορές επίσης.
Giannis20vt Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Καλημερα, εκανα μια αγορα ενος ανταλλακτικου αυτοκινητου (μικρο υλικο) απο Πολωνια. Ο πωλητης μου εδωσε φωτογραφια του αυτοκολλητου του δεματος οπου φαινεται η εταιρια courier (DHL) και το tracking. Βαζω λοιπον στο σιτε της DHL το tracking και βλεπω οτι ξεκινησε το δεμα. Αυτο εγινε στις 31/01. Ακομα και σημερα, 6 Φεβρουαριου, η τελευταια κινηση του δεματος φαινεται να εγινε στις 02/02 προς μια πολη της Πολωνιας. Τι μπορει να συμβαίνει; Μηπως αλλαξει εταιρια ή ακομα και tracking number ; Δεν μπορει 4 ημερες να ειναι κολλημενο εκει.
sakisgri Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Giannis20vt είπε Καλημερα, εκανα μια αγορα ενος ανταλλακτικου αυτοκινητου (μικρο υλικο) απο Πολωνια. Ο πωλητης μου εδωσε φωτογραφια του αυτοκολλητου του δεματος οπου φαινεται η εταιρια courier (DHL) και το tracking. Βαζω λοιπον στο σιτε της DHL το tracking και βλεπω οτι ξεκινησε το δεμα. Αυτο εγινε στις 31/01. Ακομα και σημερα, 6 Φεβρουαριου, η τελευταια κινηση του δεματος φαινεται να εγινε στις 02/02 προς μια πολη της Πολωνιας. Τι μπορει να συμβαίνει; Μηπως αλλαξει εταιρια ή ακομα και tracking number ; Δεν μπορει 4 ημερες να ειναι κολλημενο εκει. Καλησπέρα. Το δέμα σου ειναι στην πόλη Feucht στην Γερμανία. Είχα κάνει κάμποσες παραγγελίες από Πολωνία και θυμάμαι υπήρχαν τέτοια κολλήματα. Αν δεν κάνω λάθος έρχονται οδικώς. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2024 από sakisgri 2 1
theoritikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Παιδιά καλησπέρα! έκανα μια αγορά από ένα Γερμανικό site, το οποίο στέλνει με την Austrian post (PostAG). Το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα, και στο tracking λέει πως προσπάθησαν να μου το παραδώσουν δυο φορές αλλά απουσίαζα. Μάλιστα λέει πως μου άφησαν ειδοποίηση. Φυσικά, δεν ισχύει τίποτα από τα δυο. Γνωρίζετε ποια εταιρία έχει αναλάβει την διανομή των δεμάτων τους στην χώρα μας? Στο tracking λέει κάτι για eurodis, αλλά δεν βρίσκω κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί τους. Το tracking είναι αυτό CD104285195AT, και έτσι δείχνει η πορεία του στο tracking της PostAG Spoiler
Nnoutas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, theoritikos είπε Παιδιά καλησπέρα! έκανα μια αγορά από ένα Γερμανικό site, το οποίο στέλνει με την Austrian post (PostAG). Το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα, και στο tracking λέει πως προσπάθησαν να μου το παραδώσουν δυο φορές αλλά απουσίαζα. Μάλιστα λέει πως μου άφησαν ειδοποίηση. Φυσικά, δεν ισχύει τίποτα από τα δυο. Γνωρίζετε ποια εταιρία έχει αναλάβει την διανομή των δεμάτων τους στην χώρα μας? Στο tracking λέει κάτι για eurodis, αλλά δεν βρίσκω κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί τους. Το tracking είναι αυτό CD104285195AT, και έτσι δείχνει η πορεία του στο tracking της PostAG Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για δοκίμασε Γενική Ταχυδρομική
theoritikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Για δοκίμασε Γενική Ταχυδρομική Δεν μου το εμφανίζει στο σύστημα τους. Δοκίμασα και ελτα, αλλά ούτε εκεί εμφανίζεται. Θα προσπαθήσω να πάρω αύριο την Γενική Ταχυδρομική, αν και αμφιβάλω αν θα απαντήσουν
stefa_1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχει αλλαξει κατι με τον εκτελωνισμο δεματων απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε ? Εχω παραγγειλει πολλες φορες με διαφορες courier αλλα και με postNL και δεν ειχα κανενα θεμα με το τελωνειο και γενικοτερα. Χρονια τωρα ποτε τιποτα δεν εχει περασει απο τελωνειο στο tracking απο αγορες απο χωρες της Ε.Ε. Και σημερα, ενω στο tracking δεν γραφει πουθενα (βαση εμπειριας απο αλλες αποστολες με postNL θελει αλλες 2-3 μερες ακομα πριν πατησει Ελλαδα) μου βγαζει στο site της postNL οτι το δεμα εφτασε Ελλαδα και πρεπει να ελεχθει στο τελωνειο. Οτι πηρα και την προηγουμενη φορα, το ξαναπηρα, με postNL. Δειτε στις εικονες : Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2024 από stefa_1
sakisgri Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 9/2/2024 στις 8:57 ΜΜ, theoritikos είπε Παιδιά καλησπέρα! έκανα μια αγορά από ένα Γερμανικό site, το οποίο στέλνει με την Austrian post (PostAG). Το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα, και στο tracking λέει πως προσπάθησαν να μου το παραδώσουν δυο φορές αλλά απουσίαζα. Μάλιστα λέει πως μου άφησαν ειδοποίηση. Φυσικά, δεν ισχύει τίποτα από τα δυο. Γνωρίζετε ποια εταιρία έχει αναλάβει την διανομή των δεμάτων τους στην χώρα μας? Στο tracking λέει κάτι για eurodis, αλλά δεν βρίσκω κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί τους. Το tracking είναι αυτό CD104285195AT, και έτσι δείχνει η πορεία του στο tracking της PostAG Απόκρυψη περιεχομένων Τα ΕΛΤΑ τα παραδίδουν. Εφόσον το tracking δεν αναγνωρίζεται στο tracking των ΕΛΤΑ, κανε ένα τηλ. στην εξυπηρέτηση πελατών των ΕΛΤΑ μήπως σου δώσουν το ελληνικό tracking. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορούν να δουν το tracking άλλης εταιρείας, αλλά κανε μια προσπάθεια. Μετά αφού φαινεται έκαναν προσπάθειες να το παραδώσουν, πήγαινε από την τοπική μονάδα διανομής που σε εξυπηρετεί να το παραλάβεις. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2024 από sakisgri
draculias Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 On 09/02/2024 at 22:18, stefa_1 said: Εχει αλλαξει κατι με τον εκτελωνισμο δεματων απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε ? Εχω παραγγειλει πολλες φορες με διαφορες courier αλλα και με postNL και δεν ειχα κανενα θεμα με το τελωνειο και γενικοτερα. Χρονια τωρα ποτε τιποτα δεν εχει περασει απο τελωνειο στο tracking απο αγορες απο χωρες της Ε.Ε. Και σημερα, ενω στο tracking δεν γραφει πουθενα (βαση εμπειριας απο αλλες αποστολες με postNL θελει αλλες 2-3 μερες ακομα πριν πατησει Ελλαδα) μου βγαζει στο site της postNL οτι το δεμα εφτασε Ελλαδα και πρεπει να ελεχθει στο τελωνειο. Οτι πηρα και την προηγουμενη φορα, το ξαναπηρα, με postNL. Δειτε στις εικονες : λογικά τυπικό είναι το θέμα στο τελωνείο, όπως τυπικό είναι και το notification στο tracking site. Κάτι που παρεμηνεύεται συχνά είναι ότι ΟΛΑ τα δέματα, είτε από τρίτες χώρες, είτε από χώρες εντός Ε.Ε. - που δεν έχουν δηλαδή επιπλέον τελωνειακές χρεώσεις - ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ περνούν απο τελωνείο. Το ότι "περνούν" από τελωνείο δεν σημαίνει χρέωση απαραιτήτως, θα σκαναριστεί έτσι κι αλλιώς κατα την εισαγωγή του πριν το παραλάβει για το κέντρο διαλογής του μετέπειτα ο εκάστοτε δημόσιος/ιδωτικός ταχυμεταφορέας. Αν είναι από τρίτη χώρα θα σκαναριστεί, θα εκδοθεί χρεωστικό και θα φύγει από τελωνείο, αν είναι από χώρα Ε.Ε. απλά θα σκαναριστεί και θα φύγει από τελωνείο. Με postNL (όπως και με Belgian Post) έχω παραγγείλει αρκετές φορές κι εγώ, χωρίς χρεώσεις, αλλά πάντα με μεγάλους χρόνους αναμονής... αν φταίει αποκλειστικά η postNL ή και το τελωνείο εδώ, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη (μία ο ένας εκεί, μία ο άλλος εδώ...) Το μόνο σίγουρο είναι ότι από Η.Π.Α. αποστολή φτάνει στον μισό (και συχνά ακόμη λιγότερο) χρόνο από ότι η postNL για Ελλάδα 🙃 2
stefa_1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, draculias είπε λογικά τυπικό είναι το θέμα στο τελωνείο, όπως τυπικό είναι και το notification στο tracking site. Κάτι που παρεμηνεύεται συχνά είναι ότι ΟΛΑ τα δέματα, είτε από τρίτες χώρες, είτε από χώρες εντός Ε.Ε. - που δεν έχουν δηλαδή επιπλέον τελωνειακές χρεώσεις - ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ περνούν απο τελωνείο. Το ότι "περνούν" από τελωνείο δεν σημαίνει χρέωση απαραιτήτως, θα σκαναριστεί έτσι κι αλλιώς κατα την εισαγωγή του πριν το παραλάβει για το κέντρο διαλογής του μετέπειτα ο εκάστοτε δημόσιος/ιδωτικός ταχυμεταφορέας. Αν είναι από τρίτη χώρα θα σκαναριστεί, θα εκδοθεί χρεωστικό και θα φύγει από τελωνείο, αν είναι από χώρα Ε.Ε. απλά θα σκαναριστεί και θα φύγει από τελωνείο. Με postNL (όπως και με Belgian Post) έχω παραγγείλει αρκετές φορές κι εγώ, χωρίς χρεώσεις, αλλά πάντα με μεγάλους χρόνους αναμονής... αν φταίει αποκλειστικά η postNL ή και το τελωνείο εδώ, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη (μία ο ένας εκεί, μία ο άλλος εδώ...) Το μόνο σίγουρο είναι ότι από Η.Π.Α. αποστολή φτάνει στον μισό (και συχνά ακόμη λιγότερο) χρόνο από ότι η postNL για Ελλάδα 🙃 Ευχαριστω για την πληροφορηση συμφορουμιτη. Μεχρι τωρα ειχα την εντυπωση οτι δεματα εκτος Ε.Ε σημαινει αυτοματα οτι ανοιγονται, για ελεγχο του περιεχομενου (απαγορευμενα αντικειμενα) και την προσθηκη ή μη δασμων, και εντος Ε.Ε οτι απλα γινεται τυπικος ελεγχος με ακτινες Χ ή σκυλους μιας και απο την μεγαλη ποσοτητα δεματων που εχω παραλαβει τα τελευταια χρονια απο χωρες της Ε.Ε, ποτε δεν ειχα κουτι που να εχει ανοιχτει ή να αναφερεται τελωνειο σε οποιοδηποτε tracking. (Εκτος αν παιζει κατι με την προσφατη απαγορευση του HHC και τους καρφωθηκε στο μυαλο οτι οι λατρεις του θα συνεχιζουν να τα παραγγελνουν απο αλλες χωρες της Ε.Ε με την ελπιδα οτι δεν θα πεσει σε κανα τυχαιο ελεγχο και ειπαν να αρχιζουν να ελεγχουν τα μικρα δεματα.) Εν παση περιπτωσει, το δεμα πατησε Ελλαδα 1-2 μερες μετα το notification και παρακατω κανω screenshot το tracking απο το parcelsapp. Βαση αυτου, παιζει ακομα να περασει τελωνειο ή εχει φυγει για επαρχια που μενω Βορεια Ελλαδα ? Καθε φορα με PostNL το tracking ειναι το ιδιο (οπως φαινεται και στα screenshots απο το προηγουμενο ποστ που εκανα attach), και ολα τα δεματα συνηθως, οπως και αυτο, θα επρεπε να παραδωθει σημερα. Δηλαδη με το που γινει αφιξη Αθηνα, παει για αναχωρηση απο το Κ.Δ.Δ Αθηνας (in transit) και μετα τα μεσανυχτα φτανει στο ΚΤΕΠ Θεσσαλονικης και το πρωι εχει φτασει στην επαρχια μου για παραδοση. Καμια αλλαγη απο χτες οπως και φαινεται. Λογω της χθεσινης κακοκαιριας? Λογω αγροτων ? Ολων μαζι ? Λογω πιθανου τελωνειου στη Θεσσαλονικη ? (Απο ΗΠΑ που ανεφερες, ολο κ ολο μια φορα πηρα κατι, και πηρε 2 εβδομαδες αλλα πανε χροοοονια). Οποτε τι συμπερασμα βγαζεις απ αυτο : ? Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2024 από stefa_1
panzaxa Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπερα θελω να παρω κατι πραγματα απο aliexpress εχει τελωνιο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα