Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να αλλάξω το πίσω φαν από Arctic F12 σε P12 , θα αξίζει ή τζάμπα κόπος; Θεωρητικά δεν θα τραβάει πιο αποτελεσματικά τον θερμό αέρα από μέσα πέρα από τη γρίλια σε σχέση με το F12 που είναι περισσότερο airflow related fan;

Στη φωτογραφία δεν φαίνεται πολύ καλά - δείτε το πορτοκαλί βελάκι - αλλά είναι έξω ( γιατί δε χωράει λόγω υδροψυξης )

IMG_20201217_135336.jpg

Εισαγωγή αέρα ουσιαστικά γίνεται μόνο από πάνω από τα ανεμιστηρακια της υδροψυξης που τραβάνε από έξω αέρα (intake)

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Σκέφτομαι να αλλάξω το πίσω φαν από Arctic F12 σε P12 , θα αξίζει ή τζάμπα κόπος; Θεωρητικά δεν θα τραβάει πιο αποτελεσματικά τον θερμό αέρα από μέσα πέρα από τη γρίλια σε σχέση με το F12 που είναι περισσότερο airflow related fan;

Στη φωτογραφία δεν φαίνεται πολύ καλά - δείτε το πορτοκαλί βελάκι - αλλά είναι έξω ( γιατί δε χωράει λόγω υδροψυξης )

IMG_20201217_135336.jpg

Εισαγωγή αέρα ουσιαστικά γίνεται μόνο από πάνω από τα ανεμιστηρακια της υδροψυξης που τραβάνε από έξω αέρα (intake)

Θα είναι καλύτερο ναι, αλλά δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά.

Απο VRM temp πως πάει; Δεν έχεις φανακι πάνω;

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Θα είναι καλύτερο ναι, αλλά δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά.

Απο VRM temp πως πάει; Δεν έχεις φανακι πάνω;

Όχι, ηηηηταν να έβαζα κάποιο αλλά δεν ξέρω τι μέγεθος αξίζει γ αυτή τη περίπτωση. Κάτι noctua που μαρεσαν στο βίντεο του Optimum Tech είν'πανάκριβα.

Δημοσ.

Ναι, ούτε εγώ νομίζω ότι θα δεις μετρήσιμη διαφορά με το άλλο fan.

22 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Έχεις δοκιμάσει το αντίθετο; Δλδ να είναι intake το πίσω fan, και exhaust του ψυγείου;

Νομίζω θα είσαι καλύτερα, ειδικά σε gaming με open air κάρτα, δε θα σου εγκλωβίζεται όλη η ζέστη μέσα.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Ναι, ούτε εγώ νομίζω ότι θα δεις μετρήσιμη διαφορά με το άλλο fan.

Έχεις δοκιμάσει το αντίθετο; Δλδ να είναι intake το πίσω fan, και exhaust του ψυγείου;

Νομίζω θα είσαι καλύτερα, ειδικά σε gaming με open air κάρτα, δε θα σου εγκλωβίζεται όλη η ζέστη μέσα.

Είναι χειρότερα κατά πολύ. Καθώς έχει ήδη εγκλωβιστεί ζεστή από τη μητρική, τραβάει (όταν είχα) ζέστη από την κάρτα, το τροφοδοτικό και ήταν αρκετούς βαθμούς πιο ζεστός ο επεξεργαστής σε games/stress test

Από έξω τραβάνε δροσερό αέρα όπως τα έχω τώρα ( intake από πάνω δηλαδή ) και τον βγάζει το πίσω φαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα το καλοκαίρι του 2021 οι INTEL & AMD θα φτιάξουν τις επόμενες πλατφόρμες τους με DDR5.

Οταν με το καλό βγουν οι μητρικές με DDR5 θα γίνω ακόμη και εγώ SFFpc ακιας και πιθανότατα να κατευθυνθώ σε AMD-APU που μέχρι σήμερα αποτρέπω όσους με ρωτάνε!

Πιστεύω ότι στην επόμενη γενιά ZEN οι APUS σε συνδυασμό με DDR5 θα μας δώσουν επιτέλους την πολυπόθητη ποιότητα για ΑΑΑ 1080p gaming.

ΥΓ

Στην απόφαση τους συνέβαλε η αναβάθμιση της γενιάς GPU σε DDR6 (που θα πωλούνται πλέον οι ddr5 όταν σε λίγους μήνες ανέβουν σε ddr6 οι mid-range?) και ο ανταγωνισμός από M1-silicon που έχει την RAM embeded in SOC και τα πάρε-δώσε με cpu γίνεται με υπερβολικά μικρό latency)

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά

Μετά απο χρόνια σκέψης τελικά ήρθε η στιγμή να φτιάξω και εγώ ένα SFF build.

Θα στεγαστούν στο Raijintek Ophion Evo Black τα παρακάτω :

CPU: Intel Core i5-10500 Box

Μ/Β : Asrock Z490M-ITX

SSD: Kingston A2000 1TB

PSU: Corsair SF Series 450W Gold

RAM:  PATRIOT PVS432G320C6K

Οπότε για αρχή θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα χώρου στο build με την μαμά ψύκτρα και μετά επειδή θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο - δροσερό γίνεται αν πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή είτε στο fan που έρχεται το κουτί , είτε στην ψύξτρα του επεξεργαστή

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά

Μετά απο χρόνια σκέψης τελικά ήρθε η στιγμή να φτιάξω και εγώ ένα SFF build.

Θα στεγαστούν στο Raijintek Ophion Evo Black τα παρακάτω :

CPU: Intel Core i5-10500 Box

Μ/Β : Asrock Z490M-ITX

SSD: Kingston A2000 1TB

PSU: Corsair SF Series 450W Gold

RAM:  PATRIOT PVS432G320C6K

Οπότε για αρχή θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα χώρου στο build με την μαμά ψύκτρα και μετά επειδή θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο - δροσερό γίνεται αν πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή είτε στο fan που έρχεται το κουτί , είτε στην ψύξτρα του επεξεργαστή

Σας ευχαριστώ

Καλησπέρα, μεγειές!

Δεν γνωρίζω τι ανεμιστήρες φοράει στοκ αλλά θα έβαζα προσωπικά artic P12/14 PWM/pst. Είναι 95% noctua A25 στο 20% της τιμής.

Η ψύκτρα του επεξεργαστή λογικά θα κάνει τον περισσότερο θόρυβο, οπότε θα άρχιζα απο εκεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, μεγειές!

Δεν γνωρίζω τι ανεμιστήρες φοράει στοκ αλλά θα έβαζα προσωπικά artic P12/14 PWM/pst. Είναι 95% noctua A25 στο 20% της τιμής.

Η ψύκτρα του επεξεργαστή λογικά θα κάνει τον περισσότερο θόρυβο, οπότε θα άρχιζα απο εκεί.

Ευχαριστώ πολύ , έψαξα στα specs της intel για να δώ για την ψύκτρα αλλά δυστυχώς δεν βρήκα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsofras είπε

Ευχαριστώ πολύ , έψαξα στα specs της intel για να δώ για την ψύκτρα αλλά δυστυχώς δεν βρήκα

Δεν υπαρχει κατι να δεις, 🤣 αν μπορεις να την αλλαξεις απο την αρχη.

Συμφωνω και εγω με τα arctic fans (πηρα και εγω 2 bionix 120 για το sff build)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Balantakos είπε

Δεν υπαρχει κατι να δεις, 🤣 αν μπορεις να την αλλαξεις απο την αρχη.

Συμφωνω και εγω με τα arctic fans (πηρα και εγω 2 bionix 120 για το sff build)

Ωραία και τι βάζουμε για να χωράει και να έχει καλή απόδοση θορύβου - ψύξης ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Αν είναι να πάρω μία τέτοια και 2 ανεμιστηράκια extra μήπως συμφέρει να πάρω μία Arctic Liquid Freezer II 240 γιατί σαν σύνολο οι τιμές είναι πολύ κοντά ?

Αν και νιώθω πιο ασφαλής με τον αέρα

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αν είναι να πάρω μία τέτοια και 2 ανεμιστηράκια extra μήπως συμφέρει να πάρω μία Arctic Liquid Freezer II 240 γιατί σαν σύνολο οι τιμές είναι πολύ κοντά ?

Αν και νιώθω πιο ασφαλής με τον αέρα

οχι δεν υπαρχει λογος να πας σε υδρο με αυτον τον cpu.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...