Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκιμασμένη; Δε σιχαίνεσαι;

 

Κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά. Τα ψιλοκοβεις. Τα τσιγαριζεις. Ρίχνεις ντομάτα (φρέσκια τριμμένη, pummaro, κονκασέ,ότι έχεις ήδη ή ότι σου αρέσει). Χαμηλώνεις φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή . Ζάχαρη, κανέλα, αλάτι κατά βούληση και γεύση. Μόλις "δέσει " (δλδ φύγουν τα πολλά υγρά) είναι έτοιμη. Αν βαριέσαι ή δεν έχεις, δε βάζεις καρότο και πιπεριά

  • Like 3
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πουλέτε, 'ένας φίλος θα με φέρει την Δευτέρα ένα γουρουνάκι, από αυτά τα ημιάγρια τα ελευθέρας βοσκής. Θα είναι κάπου 20-25 κιλά λέει, σφαγμένο καθαρισμένο αλλά όχι τεμαχισμένο. Υπάρχει κάνας οδηγός να διαβάσουμε να δούμε πώς να το τεμαχίσουμε, ποιό κομμάτι κάνει για ποιό φαγητό, από πού να κόψουμε για τηγανιά, από πού για κατσαρόλα, από πού για σουβλάκια κλπ κλπ;

Δημοσ.

Πουλέτε, 'ένας φίλος θα με φέρει την Δευτέρα ένα γουρουνάκι, από αυτά τα ημιάγρια τα ελευθέρας βοσκής. Θα είναι κάπου 20-25 κιλά λέει, σφαγμένο καθαρισμένο αλλά όχι τεμαχισμένο. Υπάρχει κάνας οδηγός να διαβάσουμε να δούμε πώς να το τεμαχίσουμε, ποιό κομμάτι κάνει για ποιό φαγητό, από πού να κόψουμε για τηγανιά, από πού για κατσαρόλα, από πού για σουβλάκια κλπ κλπ;

ακονισε μαχαιρια και μπαλταδες και στειλε μας πριν και μετα!!προσεχε τα χερια σου

ευκολο ειναι παντως αμα ξερεις τα βασικα κομματια και στο εχει δειξει καποιος!!εγω το κανω ευκολα

http://www.mydiatrofi.gr/trofi/trofima/kreas-poulerika-thalassina/meri-xoirinoy-kai-tropoi-mageirematos τσεκαρε

  • Like 3
Δημοσ.

Και πριν ξεκινήσεις το κόψιμο άσε το 1-2 μέρες κρεμασμένο σε ψυγείο να στεγνώσει- κρυώσει καλά.

Κόβεται ποιό εύκολα τότε.

  • Like 2
Δημοσ.

ε ναι σωστα πρεπει να ωριμασει καπως δεν θυμαμαι ακριβως την λεξη!!αλλα λογικα αφου θα του το φερει καπως θα εχει στεγνωσει δεν θα το εσφαξε την ιδια μερα

Δημοσ.

Πουλέτε, 'ένας φίλος θα με φέρει την Δευτέρα ένα γουρουνάκι, από αυτά τα ημιάγρια τα ελευθέρας βοσκής. Θα είναι κάπου 20-25 κιλά λέει, σφαγμένο καθαρισμένο αλλά όχι τεμαχισμένο. Υπάρχει κάνας οδηγός να διαβάσουμε να δούμε πώς να το τεμαχίσουμε, ποιό κομμάτι κάνει για ποιό φαγητό, από πού να κόψουμε για τηγανιά, από πού για κατσαρόλα, από πού για σουβλάκια κλπ κλπ;

 

[vegan mode on]

Ντροπή σου! Το γουρούνι είναι ένα από τα πιο έξυπνα ζώα κι εσύ θες να το φας; Κοιλιόδουλε!

[/vegan mode off]

Δημοσ.

Θενξ εβρυμπάντυ. Αλλά δεν μπορώ να το κρεμάσω στο ψυγείο μου να σιτέψει. Δεν έχω ψυγείο χασάπη...  Το νόημα του σιτέματος είναι απλά να στραγγίξει; Αν το αφήσω ξαπλωτό και ψιλοτεμαχισμένο στο ψυγείο μου καναδυό μέρες, έχει νόημα;

 

Ντη, είμαι και κοιλιόδουλος, αλλά είμαι και πιο έξυπνος από το γουρούνι χοχοχο, αλλά το βασικότερο είναι ότι έχω πιο πολλά λεφτά από αυτό, χουχουχου!

  • Like 2
Δημοσ.

Θενξ εβρυμπάντυ. Αλλά δεν μπορώ να το κρεμάσω στο ψυγείο μου να σιτέψει. Δεν έχω ψυγείο χασάπη...  Το νόημα του σιτέματος είναι απλά να στραγγίξει; Αν το αφήσω ξαπλωτό και ψιλοτεμαχισμένο στο ψυγείο μου καναδυό μέρες, έχει νόημα;

 

Ντη, είμαι και κοιλιόδουλος, αλλά είμαι και πιο έξυπνος από το γουρούνι χοχοχο, αλλά το βασικότερο είναι ότι έχω πιο πολλά λεφτά από αυτό, χουχουχου!

μην σε νοιαζει το σιτεμα το λενε για να ειναι πιο ευκολο στο κοψιμο και πιο μαλακο στο μαγειρεμα!!δεν νομιζω ο φιλος σου να το σφαξει και να στο φερει κατευθειαν!!λογικα ξερει απο κρεατα!

  • Super Moderators
Δημοσ.

Το νόημα του σιτέματος είναι απλά να στραγγίξει; Αν το αφήσω ξαπλωτό και ψιλοτεμαχισμένο στο ψυγείο μου καναδυό μέρες, έχει νόημα;

 

 

Μη δοκιμάσεις κάτι τέτοιο γιατί ή θα καταστρέψεις το κρέας ή θα πάθετε κάτι όσοι το φάτε μετά... Το σίτεμα δεν είναι απλά "αφήνω το κρέας να κάθεται στο ψυγείο για μέρες", αλλά απαιτεί σωστό εξοπλισμό και συγκεκριμένη διαδικασία που δεν μπορούμε να την κάνουμε στο σπίτι εύκολα. :)

Δημοσ.

οπότε τεμαχίζω και καταψύχω. Πιστεύω να το έχει αφήσει ο μάστορης να στραγγίσει, θα ρωτήσω. Ευχαριστώ άπαντες και πάλι :)

Δημοσ.

οπότε τεμαχίζω και καταψύχω. Πιστεύω να το έχει αφήσει ο μάστορης να στραγγίσει, θα ρωτήσω. Ευχαριστώ άπαντες και πάλι :)

ναι δεν νομιζω να στο φερει "ζεστο" που λεμε!!και μια μερα να το αφησει εισαι ενταξει απλα δεν χρειαζεται να βιαζεσαι στο τεμαχισμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...