giwfys Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη? τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?
mic2mic Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Επειδή τρώω και μπάμιες με μεγάλη ευχαρίστηση, και έντομα έχω φάει και μου άρεσαν, και γενικώς έχω πολύ ...ευρέα γούστα, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή το Surströmming. Δηλαδή σκέφτομαι, ΠΟΣΟ χάλια μπορεί να είναι; Αφού κάποιοι το θεωρούν λιχουδιά. Τώρα λοιπόν που είδα ότι το έχει το Amazon, είμαι έτοιμος να το χτυπήσω. Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ;
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mic2mic είπε Επειδή τρώω και μπάμιες με μεγάλη ευχαρίστηση, και έντομα έχω φάει και μου άρεσαν, και γενικώς έχω πολύ ...ευρέα γούστα, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή το Surströmming. Δηλαδή σκέφτομαι, ΠΟΣΟ χάλια μπορεί να είναι; Αφού κάποιοι το θεωρούν λιχουδιά. Τώρα λοιπόν που είδα ότι το έχει το Amazon, είμαι έτοιμος να το χτυπήσω. Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ; Eχω δει απειρα βιντεο που δοκιμαζουν να το φανε (αλλα με επιτυχια και αλλα που απλα τρεχουν να βγουν απο το δωματιο), αλλα δε θα τολμουσα ποτε να το φαω. Απο κει και περα, αν το προσπαθησεις ποσταρε feedback
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, giwfys είπε Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη? τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει? Γέμισε το κουταλάκι σου ζάχαρη, μη το φοβάσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, giwfys είπε Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη? τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει? Ρίξε και πάπρικα.
SB_1957 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, giwfys είπε Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη? τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει? Βάλε περισσότερο κρεμμύδι, που το σωτάρεις μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα, δοκίμασε διαφορετικές μάρκες ψιλοκομμένη ντομάτα - αν και είναι καλύτερα κονσέρβα ντοματάκι που θα το βάλεις στο μούλτι και σιγανό βράσιμο. Πολύ καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις φρέσκια ντομάτα που θέλει δυνατή φωτιά και άρα λιγότερο βράσιμο. Τα μανιτάρια κονσέρβα τα βάζω στο τέλος ίσα να πάρουν μια βράση, καθώς είναι ήδη βρασμένα και δεν χρειάζεται να ξαναβράσουν. Αν χρησιμοποιήσω ωμά τα σωτάρω σε δυνατή φωτιά πριν βάλω τα κρεμμύδια και τα κρατάω να τα προσθέσω κι αυτά στο τέλος. Ζάχαρη βάζω πολύ λίγη και όχι πάντα.
speedman_26 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μια καλή σως για Φιλέτο κοτόπουλο; γιατί τα φιλέτα είναι άνοστα γενικά
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, speedman_26 είπε Μια καλή σως για Φιλέτο κοτόπουλο; γιατί τα φιλέτα είναι άνοστα γενικά Μαγιονέζα κέτσαπ
speedman_26 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 33 minutes ago, AristidisZ said: Μαγιονέζα κέτσαπ Ανεκατεψω μαζί ή ενοεις χώρια; βλέπω πόλη ρίχνουν κάποια σως απο πάνω
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, speedman_26 είπε Ανεκατεψω μαζί ή ενοεις χώρια; βλέπω πόλη ρίχνουν κάποια σως απο πάνω Προφανώς ανακατεύεις...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 On 10/09/2019 at 18:43, giwfys said: Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη? τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει? Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος! 1 hour ago, speedman_26 said: Μια καλή σως για Φιλέτο κοτόπουλο; γιατί τα φιλέτα είναι άνοστα γενικά Εμένα μου αρέσουν οι πιπεράτες γεύσεις: Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο και τσιγάρισε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές της σούπας σπασμένα πιπέρια (όποια σου αρέσουν) και μετά από 2-3 λεπτά ρίξε ελάχιστο ζωμό (μισό εως ένα ποτηράκι μικρό) από έτοιμο κύβο (κότας ή λαχανικών). Μόλις πάρει βράση και μειωθεί αρκετά το υγρό συμπληρώνεις με λίγη κρέμα γάλακτος (μπορείς να βάλεις και φυτική) ώστε να πετύχεις την πυκνότητα που σου αρέσει. Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και είσαι έτοιμος*! *αν σου βγει κάνα νεροζούμι αντί για σάλτσα, μπορείς να το σώσεις με λίγο corn flour. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι corn flour σε 1 δάχτυλο ΚΡΥΟ νερό και μετά πρόσθεσέ το στη σάλτσα για να πήξει. 3 1
speedman_26 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 11 hours ago, billdanos said: Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος! Εμένα μου αρέσουν οι πιπεράτες γεύσεις: Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο και τσιγάρισε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές της σούπας σπασμένα πιπέρια (όποια σου αρέσουν) και μετά από 2-3 λεπτά ρίξε ελάχιστο ζωμό (μισό εως ένα ποτηράκι μικρό) από έτοιμο κύβο (κότας ή λαχανικών). Μόλις πάρει βράση και μειωθεί αρκετά το υγρό συμπληρώνεις με λίγη κρέμα γάλακτος (μπορείς να βάλεις και φυτική) ώστε να πετύχεις την πυκνότητα που σου αρέσει. Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και είσαι έτοιμος*! *αν σου βγει κάνα νεροζούμι αντί για σάλτσα, μπορείς να το σώσεις με λίγο corn flour. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι corn flour σε 1 δάχτυλο ΚΡΥΟ νερό και μετά πρόσθεσέ το στη σάλτσα για να πήξει. Αντί για πιπέρι καυτερή πιπεριά δεν κάνει;
antemore Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) προτείνετε καυτερή σάλτσα του εμπορίου παρακαλώ Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από antemore
terry308 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 55 λεπτά πριν, antemore είπε προτείνετε καυτερή σάλτσα του εμπορίου παρακαλώ Αν έχεις κοντά σου mix market, Ή κάποιο άλλο με "ρώσικα" προϊόντα πήγαινε και ζήτα ατζικα, το τοπικό μας κατάστημα εχει 3 διαφορετικά επίπεδα "καψίματος", βέβαια είναι και λίγο σκορδατη, δε ξέρω αν σου αρέσει. Το βαζάκι κοστίζει περίπου 2€ 1
Getta Robo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 59 minutes ago, antemore said: προτείνετε καυτερή σάλτσα του εμπορίου παρακαλώ Siracha απο τις "ευκολες" να βρεις στο εμποριο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα