Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Siracha απο τις "ευκολες" να βρεις στο εμποριο.

Συμφωνώ , σχεδόν ολα τα σουπερμαρκετ την έχουν. 

Ομως....

Αν θες κατι πραγματικά καυτερό και πιο ψαγμένα πράγματα πας εδω :  www.umamitales.com στην Σοφοκλέους 

Εχει μεγάλη ποικιλία απο "απλά" καυτερά μέχρι όσο θές...

Εγώ πρότεινα απλώς γιατί μου αρέσουν τα καυτερά και έχω δοκιμάσει....η ευθύνη είναι δική σου :) :) :)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γκαηζ που θα βρω passion fruit? Και βασικα ειναι η εποχη τους τωρα?

Εχω ψαξει μεχρι στιγμης σε Βασιλοπουλο  Πατησιων, Μασουτη Κοραη και δεν υπαρχει καν υποψια.

• Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, stormrain said:

Εχω ψαξει μεχρι στιγμης σε Βασιλοπουλο  Πατησιων, Μασουτη Κοραη και δεν υπαρχει καν υποψια.

Στο Yolenis Κολωνάκι και μερικές φορές στο Ergon στη Μητροπόλεως.
Έπισης και στη Βαρβάκειο μπορείς να βρεις μερικά μανάβικα με εξωτικά φρούτα .

:) 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/9/2019 στις 12:55 ΜΜ, billdanos είπε

Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος!

Προσωπικα μπορει να βαλω μεχρι και 3 διαφορετικα ειδη ντοματας σε καποια φαγητα, κυβακια και χυμο και πελτε. Ζαχαρη ενα κυβακι στο τελος ισα για να σπασει την ξινιλα

Δημοσ.
22 minutes ago, stormrain said:

Το MACRO φερνει συνηθως Κολομβιας η Χιλης, καποιοι μεγαλοι ΑΒ επισης. Εχω δει να εισαγουν διαφορα αλλα καταστηματα, αν εισαι πχ προς κεντρο, φερνει τακτικα η επιχειρηση εξω απο το σταθμο των Πετραλωνων.

Ευδοκιμει πολυ εφικτα σε πολλες περιοχες στην Ελλαδα, και καρποφορει 8-10 μηνες το χρονο. Ελπιζω σε λιγοτερο απο ενα χρονο να ειναι ετοιμα τα δικα μου.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Thanks guys, περναω απο ολα τα σημεια που αναφερατε, οποτε θα τσεκαρω :D 

Παει και τρομερα με την τεκιλα που λατρευω, αλλα κυριως θελω να φτιαξω ενα μιξ με grapefruit που μου εχει καρφωθει!!

Δημοσ.
1 minute ago, stormrain said:

Thanks guys, περναω απο ολα τα σημεια που αναφερατε, οποτε θα τσεκαρω :D 

Παει και τρομερα με την τεκιλα που λατρευω, αλλα κυριως θελω να φτιαξω ενα μιξ με grapefruit που μου εχει καρφωθει!!

Ξεχασα να ρωτησω αν το ηθελες για κοκτειλ, ναι τα φρουτα του παθους εχουν παρα πολλες χρησεις, και φυσικα για δημιουργιες με αλκοολ. το ζητημα ειναι πως προκειμενου να αντεξουν το ταξιδι, τα συγκομιζουν σε σταδιο οπου δεν εχει ολοκληρωθει πληρως η αναπτυξη τους, και εχουν λιγο χυμο συγκριτικα με την πληρη ωριμανση τους. Σου προτεινω αντι αυτου να δοκιμασεις με γκουαβα, ειναι η εποχη τους και ειναι εξισου καλη επιλογη.

Παρεπιπτωντος, τα εισαγομενα φρουτα του παθους κοστιζουν 15-20ε το κιλο.. Ποιοτικα ελληνικα γκουαβα βρισκεις με λιγοτερα απο τα μισα χρηματα το κιλο.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε

Ξεχασα να ρωτησω αν το ηθελες για κοκτειλ, ναι τα φρουτα του παθους εχουν παρα πολλες χρησεις, και φυσικα για δημιουργιες με αλκοολ. το ζητημα ειναι πως προκειμενου να αντεξουν το ταξιδι, τα συγκομιζουν σε σταδιο οπου δεν εχει ολοκληρωθει πληρως η αναπτυξη τους, και εχουν λιγο χυμο συγκριτικα με την πληρη ωριμανση τους. Σου προτεινω αντι αυτου να δοκιμασεις με γκουαβα, ειναι η εποχη τους και ειναι εξισου καλη επιλογη.

Παρεπιπτωντος, τα εισαγομενα φρουτα του παθους κοστιζουν 15-20ε το κιλο.. Ποιοτικα ελληνικα γκουαβα βρισκεις με λιγοτερα απο τα μισα χρηματα το κιλο.

Ευχαριστω για την προταση, θα παρω και απο αυτα! Ειμαι σε αλκοολουχο οιστρο τελευταια, οποτε γιατι οχι και γκουαβα λοιπον! :D 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσκυνώ γκουάβα και passion fruit.. (δεν τα έχω δοκιμάσει στη φυσική τους μορφή αλλά δίνουν φοβερή γεύση σε χυμούς, κοκτέηλ, σοκολάτες).. και τώρα που είπα σοκολάτες... storm αφού είσαι πασιονοφρουτίστας  ελπίζω να πρόλαβες την Παυλίδης με γέμιση passion fruit, την καλύτερη σοκολάτα ever... και λέω πρόλαβες διότι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (γιατί περί εγκληματιών πρόκειται :P ) τη σταμάτησαν... (βασικά έβγαλαν μια άλλη στη θέση της με φρούτα του δάσους η οποία είναι απλά άλλη μια ψιλοπικρή σοκολάτα, σαν τις πολλές που κυκλοφορούν εκεί έξω) 

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, TriLoBiTe είπε

Προσκυνώ γκουάβα και passion fruit (δεν τα έχω δοκιμάσει στη φυσική τους μορφή αλλά δίνουν φοβερό άρωμα σε χυμούς, κοκτέηλ, σοκολάτες).. και τώρα που είπα σοκολάτες... storm αφού είσαι πασιονοφρουτίστας  ελπίζω να πρόλαβες την Παυλίδης με γέμιση passion fruit, την καλύτερη σοκολάτα ever.. και λέω πρόλαβες διότι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (γιατί περί εγκληματιών πρόκειται :P ) τη σταμάτησαν... (βασικά έβγαλαν μια άλλη στη θέση της με φρούτα του δάσους η οποία είναι απλά άλλη μια ψιλοπικρή σοκολάτα, σαν τις πολλές που κυκλοφορούν εκεί έξω) 

Ναιιι φοβερη αυτη η σοκολατα οντως! Αυτη με τα φρουτα του δασους δεν πιάνει μια, ισχυει. Αλλα μαλλον μονο σε μας αρεσε αυτη με τα passion κατά τα φαινόμενα  :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, stormrain είπε

Αλλα μαλλον μονο σε μας αρεσε αυτη με τα passion κατά τα φαινόμενα  :lol:

Δε σου κρύβω ότι το σενάριο αυτό μ'έχει προβληματίσει.. και το'χω απορρίψει:P  ή ήταν ασύμφορη η παραγωγή της όντας τέτοια υπερπαραγωγή  ή κάποιος εκεί στην εταιρεία είναι μέγας μυρωδιάς:P

άσε δε που πριν την απόσυρσή της έπρεπε να κάνουν μια ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι εξαρτημένοι να στοκάρουμε για τα επόμενα χρόνια.. d015.gif

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Moderators
Δημοσ.

Ωωωω ωραιος!! 

Εγω τελικα βρηκα στο Ergon στη Μητροπολεως, ωραιοτατα ηταν. Καπου στα 9κατι το κιλο :) 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, stormrain said:

Ωωωω ωραιος!! 

Εγω τελικα βρηκα στο Ergon στη Μητροπολεως, ωραιοτατα ηταν. Καπου στα 9κατι το κιλο :) 

Ποσο να διατηρούνται τα φρέσκα άραγε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...