Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/11/2019 στις 8:53 ΜΜ, papoys1 είπε

Ναι μεγάλη κατσαρόλα όντως η επίπεδη που έχω εγώ δεν παίρνει για αυτό το λόγο ειδικά για σιρόπι έχω μία μικρή που τη χωράει μια χαρά.Για άλλα ζυγίσματα έχω μπολ με στενή βάση και δεν έχω πρόβλημα.

Δεν σε κατάλαβα τι θες να πείς... sorry 😐

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Δεν σε κατάλαβα τι θες να πείς... sorry 😐

Εννοούσα ότι η επίπεδη ζυγαριά που έχω εγώ δεν μπορείς να βάλεις μεγάλη κατσαρόλα πάνω να ζυγίσεις τα υλικά γιατί θα καλύψεις τις ενδείξεις σε αντίθεση με εκείνη που είχε ποστάρει ο συμφουρμίτηςς ή π.χ. με μία τέτοια που και μεγαλύτερη να είναι η κατσαρόλα μπορεί από κάτω να δεις γιατί η βάση της είναι λιγάκι υπερυψωμένη.Απλά είπα πως η επίπεδη αποθηκεύεται ευκολότερα μετά σε ένα ντουλάπι και έτσι βολεύει καλύτερα.

Όσο για το μηδενισμό πού ρώτησες πιο πριν οι περισσότερες ηλεκτρονικές πρέπει να τον έχουν.Υπόλοιπες λειτουργίες που έχει δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε τις έχω ψάξει και δεν με ενδιαφέρουν να μη χαλάω και φαιά ουσία που έλεγε στην Ελληνική ταινία ο Νίκος Τσούκας.:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, zoranb είπε

Σε ποιά περίπτωση μπορεί να χρειάζεται να βάζεις πάνω στη ζυγαριά ολόκληρη κατσαρόλα;

Για μένα σε καμία,ούτε μου χρειάστηκε ποτέ,άσε που μία κατσαρόλα θα ταλαιπωρεί και αυτές τις ευαίσθητες ζυγαριές γιατί είναι πολύ βαριά βάλε και τα υλικά θα ταλαιπωρούνται χωρίς κανένα λόγο.

Μόνο μία μικρούλα βάζω που την έχω να φτιάχνω σιρόπι μέχρι ένα κιλό ζάχαρη + 600 γραμ. νερό  για γλυκά (γαλακρομπούρεκο - καταίφι) .Αν είναι για περισσότερο ζυγίζω χωριστά το κάθε υλικό.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Οι ζυγαριές που έχουν δυνατότητα μηδενισμού βάρους, να υποθέσω πως έτσι υπολογίζεις το καθαρό βάρος του περιεχομένου μίας κατσαρόλας. Δηλαδή βάζεις το υλικό στην κατσαρόλα, μηδενίζεις, και μετά βλέπεις το βάρος αυτού προσέθεσες. Σωστά;

  • Moderators
Δημοσ.

Ερωτηση: Πηρα λαδι λευκης τρουφας που βρηκα στο Ergon (το οποιο με εχει καταστρεψει με τα περιεργα του, τελος παντων) και ολοι μου ειπαν να βαζω "λιγο". Οκ επειδη προφανως το "λιγο"  δεν ειναι σαφης μοναδα, πχ σκεφτομαι να κανω ρυζι με λαχανικα στον ατμο και ελεγα να βαλω λαδι στο ρυζι. Ποσο. Σε σταγονες πχ ή σε κουταλακι του γλυκου να το μετρησω?

Εννοειται πως η γευση ειναι υποκειμενικη μπλα μπλα μπλα, αλλα θελω εναν μπουσουλα και ειπα να μην γκουγκλαρω και να ρωτησω εδω :lol:

Eπισης, εκτος απο καμια σαλατα ή ρυζια/ζυμαρικα, που αλλου μπορω να προσθεσω?

Δημοσ.
Στις 20/11/2019 στις 7:17 ΠΜ, zoranb είπε

Οι ζυγαριές που έχουν δυνατότητα μηδενισμού βάρους, να υποθέσω πως έτσι υπολογίζεις το καθαρό βάρος του περιεχομένου μίας κατσαρόλας. Δηλαδή βάζεις το υλικό στην κατσαρόλα, μηδενίζεις, και μετά βλέπεις το βάρος αυτού προσέθεσες. Σωστά;

Ανάποδα, βάζεις την κατσαρόλα ή το μπωλ ή ότι τσπ θα γεμίσεις πάνω στη ζυγαριά, τότε μηδενίζεις και προσθέτωντας το υλικό/υλικά βλέπεις το καθαρό τους βάρος. 

Για'μενα είναι απαραίτητη λειτουργία είτε για παρασκευές, δλδ να μην έχεις προζυγίσει τα υλικά σε ξεχωριστά μπωλάκια αλλά να τα προσθέτεις ένα ένα, είτε για να ζυγίσεις πχ πόσα μακαρόνια έβαλες σε μια μερίδα κτλ.

Λέγεται λειτουργία/ υπολογισμός απόβαρου και την έχουν όλες οι ηλεκτρικές ζυγαριές, θα μου φανεί φοβερά παράξενο να βρεις ζυγαριά που να μην το έχει (tare στα αγγλικά, αυτό γράφει και το κουμπί τις πιο πολλές φορές). 

  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, stormrain είπε

Ερωτηση: Πηρα λαδι λευκης τρουφας που βρηκα στο Ergon (το οποιο με εχει καταστρεψει με τα περιεργα του, τελος παντων) και ολοι μου ειπαν να βαζω "λιγο". Οκ επειδη προφανως το "λιγο"  δεν ειναι σαφης μοναδα, πχ σκεφτομαι να κανω ρυζι με λαχανικα στον ατμο και ελεγα να βαλω λαδι στο ρυζι. Ποσο. Σε σταγονες πχ ή σε κουταλακι του γλυκου να το μετρησω?

Εννοειται πως η γευση ειναι υποκειμενικη μπλα μπλα μπλα, αλλα θελω εναν μπουσουλα και ειπα να μην γκουγκλαρω και να ρωτησω εδω :lol:

Eπισης, εκτος απο καμια σαλατα ή ρυζια/ζυμαρικα, που αλλου μπορω να προσθεσω?

Σταγόνες. Συνήθως αυτά είναι εξαιρετικά έντονα και δίνουν πολύ γεύση με πραγματικά ελάχιστη ποσότητα.

  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, stormrain said:

Ερωτηση: Πηρα λαδι λευκης τρουφας που βρηκα στο Ergon (το οποιο με εχει καταστρεψει με τα περιεργα του, τελος παντων) και ολοι μου ειπαν να βαζω "λιγο". Οκ επειδη προφανως το "λιγο"  δεν ειναι σαφης μοναδα, πχ σκεφτομαι να κανω ρυζι με λαχανικα στον ατμο και ελεγα να βαλω λαδι στο ρυζι. Ποσο. Σε σταγονες πχ ή σε κουταλακι του γλυκου να το μετρησω?

Εννοειται πως η γευση ειναι υποκειμενικη μπλα μπλα μπλα, αλλα θελω εναν μπουσουλα και ειπα να μην γκουγκλαρω και να ρωτησω εδω :lol:

Eπισης, εκτος απο καμια σαλατα ή ρυζια/ζυμαρικα, που αλλου μπορω να προσθεσω?

3-4 σταγόνες ανά μερίδα είναι οκ! Παίζει βέβαια ρόλο και η ποιότητα του λαδιού και το πόσο έντονα αρωματισμένο θα είναι. Συνήθως το βάζεις στο τέλος για να μη χάσει την έντασή του. 

Γενικότερα αν σου αρέσει το άρωμά του ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: σε σως για σαλάτες (ακόμη και σε απλή σαλάτα ρόκας βάζεις 3-4 σταγόνες, λάδι και λεμόνι και είσαι άρχοντας), σε πίτσες (αφού ψηθούν), σε ψητές πατάτες με βούτυρο, κλπ κλπ κλπ :) 

  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 18/11/2019 στις 10:28 ΜΜ, evabb είπε

https://www.argiro.gr/recipe/melomakarona/

εγγυηση, δοκιμασμενη συνταγη εδω και χρονια.

wvVhNz.jpg
ie5nrP.jpg
rudS9u.jpg

 

Στις 19/11/2019 στις 1:47 ΜΜ, SB_1957 είπε

Για κουραμπιέδες αυτή είναι δοκιμασμένη

https://www.kathimerini.gr/843184/article/gastronomos/syntages/traganoi-koyrampiedes-klasikoi-kai-agaphmenoi

Σας ευχαριστω και τους δυο !!

Παππου αμα ξαναδοκιμασεις,σου προτεινω να κανεις σε μια μπασινα με το χερι ή συρμα χειρος τα μελομακαρονα, δε θελουν πολυ ανακατεμα τα υλικα διοτι κορδάρει η ζύμη και los poulos μετα!

  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
12 ώρες πριν, katergaris79 είπε

Σταγόνες. Συνήθως αυτά είναι εξαιρετικά έντονα και δίνουν πολύ γεύση με πραγματικά ελάχιστη ποσότητα.

 

11 ώρες πριν, billdanos είπε

3-4 σταγόνες ανά μερίδα είναι οκ! Παίζει βέβαια ρόλο και η ποιότητα του λαδιού και το πόσο έντονα αρωματισμένο θα είναι. Συνήθως το βάζεις στο τέλος για να μη χάσει την έντασή του. 

Γενικότερα αν σου αρέσει το άρωμά του ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: σε σως για σαλάτες (ακόμη και σε απλή σαλάτα ρόκας βάζεις 3-4 σταγόνες, λάδι και λεμόνι και είσαι άρχοντας), σε πίτσες (αφού ψηθούν), σε ψητές πατάτες με βούτυρο, κλπ κλπ κλπ :) 

Ευχαριστω σας! Η ιδεα με τις ψητες πατατες με πεθανε ε, ανυπομονω να τις τσεκαρω :D

Δημοσ.

Χρησιμοποιεί κανείς κάποιο σπρέι λαδιού; όχι που τα αγοράζεις σφραγισμένα με το λάδι έτοιμα, αλλά από αυτά που γεμίζεις εσύ ότι λάδι θες και το ψεκάζεις. δεν ψάχνω κάτι τύπου ψεκαστήρι αζαξ, θέλω να μπορώ να το "τρομπάρω" ώστε με την πίεση του αέρα να βγάζει πολύ λίγο λάδι. δηλαδή με ένα "φσιτ" να πιάσει μεγάλο μέρος του πάτου του σκεύους και όχι να ρίξει 5 χοντρές σταγόνες σε ένα σημείο.

Για παράδειγμα θέλω ένα τέτοιο αποτέλεσμα αλλά το Misto διάβασα χαλάει πολύ εύκολα λόγο της πίεσης που μένει μέσα στο δοχείο μετά την χρήση.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, frozex είπε

Χρησιμοποιεί κανείς κάποιο σπρέι λαδιού; όχι που τα αγοράζεις σφραγισμένα με το λάδι έτοιμα, αλλά από αυτά που γεμίζεις εσύ ότι λάδι θες και το ψεκάζεις. δεν ψάχνω κάτι τύπου ψεκαστήρι αζαξ, θέλω να μπορώ να το "τρομπάρω" ώστε με την πίεση του αέρα να βγάζει πολύ λίγο λάδι. δηλαδή με ένα "φσιτ" να πιάσει μεγάλο μέρος του πάτου του σκεύους και όχι να ρίξει 5 χοντρές σταγόνες σε ένα σημείο.

Για παράδειγμα θέλω ένα τέτοιο αποτέλεσμα αλλά το Misto διάβασα χαλάει πολύ εύκολα λόγο της πίεσης που μένει μέσα στο δοχείο μετά την χρήση.

Μόνο σπρέι αγοραστό με λάδι μέσα ξέρω εγώ π.χ. αυτό. Υπάρχουν κενά δοχεία που τα γεμίζεις κ να ψεκάζεις;

Δημοσ.
Στις 21/11/2019 στις 9:49 ΜΜ, panosno1com είπε

Παππου αμα ξαναδοκιμασεις,σου προτεινω να κανεις σε μια μπασινα με το χερι ή συρμα χειρος τα μελομακαρονα, δε θελουν πολυ ανακατεμα τα υλικα διοτι κορδάρει η ζύμη και los poulos μετα!

Είμαι του χεριού εγώ (μου έχει μείνει από μικρός):P. Και ψωμί όταν φτιάχνω καμιά φορά που έχω όρεξη με τα χέρια το ζυμώνω.Έχω αλεργία με αυτό το γυναικείο διαβολομηχάνημα (μίξερ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...