Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, therock είπε

Πρεπει να εχεις δικιο σε αυτο που λες. Εγω παντως θελω να κανω κρεατοσουπα αλλα με το ζωμο κρεατος. Και εννοωντας αυτον που θα βγαλω βραζοντας το κοκαλο οχι με αποξηραμενους κυβους

Βασικα για να καταπολεμησω γαστρεντερικες διαταραχες θελω, γιατι εχω καποια θεματα και διαβαζω πως αυτο ειναι θρεπτικη βομβα για την υγεια του στομαχιου

Για ζωμό θες 1 κιλό κόκκαλα και 2 λίτρα νερό, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ξύδι!

Τα βάζεις όλα σε μια κατσαρόλα και τα σιγοβράζεις για ώρες με κλειστό καπάκι.

Μπορείς να προσθέσεις και λαχανικά (ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, καμιά σκελίδα σκόρδο, σέλινο). Αφού βράσουν το στραγγίζεις και πετάς κόκαλα και λαχανικά.

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, therock είπε

Παραλληλα με ολα αυτα μπορω να βαλω και λιγο μοσχαρακι οσο βραζει ο ζωμος?

Το μοσχαράκι θα το χρησιμοποιήσεις όταν θα κάνεις την κρεατόσουπα.

Είπαμε άλλο ο ζωμός, άλλο η κρεατόσουπα.

Αν βάλεις το κρέας να βράζει 6-7 ώρες θα διαλυθεί.

Κρεατάκι στην κρεατόσουπα που θα την κάνεις με το ζωμό και άλλα λαχανικά, πάλι με σιγοβράσιμο αλλά 2-3 ώρες ανάλογα την ποσότητα και πόσο μαλακό είναι το κρέας.

  • Like 3
Δημοσ.

Με τα δυο λιτρα νερο αλλα τοσο χοντρικα θα βγει και ο ζωμος? Στο ψυγειο μεχρι ποσο κραταει

Αν ειναι να θελει βρασιμο 6 ωρες και καλο ειναι να κανω ποσοτητα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, therock είπε

Με τα δυο λιτρα νερο αλλα τοσο χοντρικα θα βγει και ο ζωμος? Στο ψυγειο μεχρι ποσο κραταει

Αν ειναι να θελει βρασιμο 6 ωρες και καλο ειναι να κανω ποσοτητα

Μπορείς να κάνεις όση ποσότητα θες με αυτή την αναλογία. Θα το βράσεις βέβαια περισσότερη ώρα. Άλλωστε με το σιγοβράσιμο όσο περισσότερη ώρα βράσει τόσο πιο πολλά στοιχεία από τα κόκκαλα θα βγουν στο ζωμό. Στο ψυγείο κρατάει 4-5 μέρες, αλλά μπορείς να το μοιράσεις σε μπουκάλια ή βάζα (όχι γεμάτα μέχρι πάνω) και να τα βάλεις στην κατάψυξη.

  • Like 2
Δημοσ.
17 minutes ago, therock said:

Εισαι αρχηγος. Κατσε να ξεκινησουμε λοιπον με τον ζωμο λοιπον να δουμε πως παει η φαση

Επειδη εχω κανει πολλες φορες φορες ζωμο απο κοκκαλα στην κατσαρολα θα μιζεριασεις με τις ωρες, αν εχεις ή μπορεις να βρεις μια χυτρα θα κανεις ωραιο ζωμο μεσα σε 2 ωρες. Θα σου προτεινα αν θες να ριξεις και κανενα μεγαλο κρεμμυδι ολοκληρο μεσα ή κανενα κομματι σελερι/σελινο.

 

13 hours ago, therock said:

Με τα δυο λιτρα νερο αλλα τοσο χοντρικα θα βγει και ο ζωμος? Στο ψυγειο μεχρι ποσο κραταει

Ξεχασε το ψυγειο εκτος αν θελεις να ξαναφτιαξεις κατι με αυτο το ζωμο μετα απο 2-3 μερες. Ιδανικα χωριζεις σε μπολακια και διατηρεις καταψυξη για μηνες.

13 hours ago, therock said:

Παραλληλα με ολα αυτα μπορω να βαλω και λιγο μοσχαρακι οσο βραζει ο ζωμος?

Στην κατσαρολα θα πρεπει να το βγαλεις μετα απο καποια ωρα (2-3ωρες) γιατι θα διαλυθει, αλλα στην χυτρα θα γινει μια χαρα και θα δωσει και επιπλεον γευση στο ζωμο (2ωρες).

Εχεις υποψη σου πως μπορει να ανακατατεψεις κοκκαλα απο διαφορα ζωα πχ, κοτοπουλο, αρνι, μοσχαρι. Τα μοσχαρισχια ειναι καλο να ειναι κομμενα οριζοντια για αυτονοητους λογους.

  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, momentum είπε

Επειδη εχω κανει πολλες φορες φορες ζωμο απο κοκκαλα στην κατσαρολα θα μιζεριασεις με τις ωρες, αν εχεις ή μπορεις να βρεις μια χυτρα θα κανεις ωραιο ζωμο μεσα σε 2 ωρες. Θα σου προτεινα αν θες να ριξεις και κανενα μεγαλο κρεμμυδι ολοκληρο μεσα ή κανενα κομματι σελερι/σελινο.

Με την ταχύτητα της χύτρας, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χάνονται τα θρεπτικά συστατικά;

Δημοσ.
59 minutes ago, zoranb said:

Με την ταχύτητα της χύτρας, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χάνονται τα θρεπτικά συστατικά;

Ζωμο απο κοκκαλα κανεις, οτι ειχε να παθει το υλικο το επαθε.

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, momentum είπε

Ζωμο απο κοκκαλα κανεις, οτι ειχε να παθει το υλικο το επαθε.

Εννοείς πως τα κόκκαλα αυτά δεν έχουν πλέον άλλα θρεπτικά συστατικά;

Δημοσ.
Just now, zoranb said:

Εννοείς πως τα κόκκαλα αυτά δεν έχουν πλέον άλλα θρεπτικά συστατικά;

Ενοοω πως δεν εχει και τοσο πολυ σημασια.

Αυτο που εχει σημασια ειναι να παρεις οση περισσοτερη γευση μπορεις απο το το υλικο στο συντομοτερο δυνατο χρονο και με το χαμηλοτερο κοστος και αυτο αναφορικα με τους ζωμους επιτυγχανεται (ιδανικα) μονο με τη χρηση χυτρας.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;
Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν θέλει ξάφρισμα κατά το βράσιμο;

Εννοείται ότι θέλει ξάφρισμα στην αρχή, όπως κάθε βράσιμο κρέατος είτε είναι με κόκαλα είτε σκέτο!

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;
Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Αν βράζει 8 ώρες το φαγητό τα θρεπτικά συστατικά το έχουν αφήσει χρόνους. Επίσης η χύτρα είναι οικονομική γιατί θέλει ελάχιστη ένταση για να βράσει το νερό. Κλείνεις το καπάκι, ανεβάζεις την ένταση στο τέρμα να φτάσει στο βρασμό και μόλις αρχισει να σφυρίζει καταβαζεις την φωτιά στην μισή ένταση. Όλοι οι χρόνοι διαιρουνται δια 3.

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...