Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το slow cooking -που έχουν βγει κ σχετικά σκεύη- σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

Ειναι αποκλειστικα συνταγες με μπολικο ψαχνο κρεας που σε αλλες συνθηκες θα βγει σαν σχοινι.Το πολυ αργο μαγειρεμα το κανει μαλακο.

Δημοσ.

Όλα τα φαγητά όταν σιγοβράζουν γίνονται πολύ πιο νόστιμα, είτε πρόκειται για κρέας, όσπρια, λαχανικά.

Δεν διαλύονται τα υλικά, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολύ νερό, ούτε να συμπληρώσεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί! 

Δημοσ.
18 hours ago, zoranb said:

Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Οι ζωμοι γινονται συνηθως σε χαμηλη θερμοκρασια. Σε συμβατικη κατσαρολα για να παρεις ζωμο της προκοπης ιδιως απο μοσχαρισια κοκκαλα θα χρειαστεις τουλαχιστον 5-6 ωρες, οπου στη χυτρα επισης σε χαμηλη θερμοκρασια σε ενα 2ωρο θα εχεις παρομοιο αποτελεσμα. Τι αλλο θες να μετρησεις? 

18 hours ago, zoranb said:

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;

Εδω μιλαμε για παρασκευη ζωμου απο κοκκαλα, οχι για μαγειρεμα φαγητου.

18 hours ago, Ukforthemoment said:

Δεν θέλει ξάφρισμα κατά το βράσιμο;

Και στη χυτρα το ξαφριζεις αμα θελεις στην αρχη κατα την πρωτη βραση πριν την κλεισεις αλλα και να μην το κανεις απλα θα παρεις εναν ζωμο λιγοτερο διαυγη και με περισσοτερο ιζημα κατι που για την οικιακη μαγειρικη δεν ειναι προβλημα. Αναφορικα με τη γευση, θα εκπλαγω αν καταλαβεις διαφορα.

16 hours ago, zoranb said:

Το slow cooking -που έχουν βγει κ σχετικά σκεύη- σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

Στις περιπτωσεις που εισαι μερακλης και εχεις και αναλογο χρονο (3-5ωρες).

Μοσχαρι, χοιρινο, αμνοεριφια, κυνηγια τυπου αγριογουρουνο/ελαφι/ζαρκαδι, δυστροπα οσπρια τυπου ρεβυθια/ολα τα φασολια/σογια ολα αυτα τα κανεις σε καταλληλο σκευος τυπου γαστρας μαντεμενιας, χυτου αλουμινιου, κεραμικες ή πηλινες.

Το αποτελεσμα αναλογως τεχνικης θα ειναι απο πολυ καλο εως εξαιρετικο και αξιζει να το αποπειραθει καποιος.

Δημοσ.

Όταν ακούω για 5 ώρες μαγείρεμα παθαίνω κάτι. Να φάω θέλω όχι να πάρω αστέρι Michelin. Η χύτρα είναι ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί στην μαγειρική. 

  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, evabb είπε

Όταν ακούω για 5 ώρες μαγείρεμα παθαίνω κάτι. Να φάω θέλω όχι να πάρω αστέρι Michelin. Η χύτρα είναι ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί στην μαγειρική. 

Υπάρχει το διεκπαιρεωτικό μαγείρεμα (που όλοι κάνουμε σε καθημερινή βάση), υπάρχει και το άλλο που κάνεις επειδή το γουστάρεις 

Δε πάει να πει ότι όσοι γράφουν για τέτοιο στυλ μαγειρέματος το κάνουν κάθε μέρα ...

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πιστεύετε το ψητό φαγητό μπορεί να αλεθεί σε κάποιες περιπτώσεις πιο εύκολα από βραστό και να αφήσει καλύτερη γεύση?

Για παράδειγμα θυμάμαι το ρολό κοτόπουλο ήταν πολύ μαλακό. Πιστεύω ίσως και οι πατάτες να ήταν καλύτερα να ψηθούν πρώτα. Έχω φούρνο και δεν τον κάνω τίποτα....

Δημοσ.

σίγουρα νοστιμότερα θα είναι, αλλά θα πρέπει να φτιάξεις έναν ζωμό κατά προτίμηση λαχανικών (ακόμα και από κύβους) ώστε κατά την άλεση να ρυθμίζεις την υγρασία. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Πιστεύετε το ψητό φαγητό μπορεί να αλεθεί σε κάποιες περιπτώσεις πιο εύκολα από βραστό και να αφήσει καλύτερη γεύση?

Για παράδειγμα θυμάμαι το ρολό κοτόπουλο ήταν πολύ μαλακό. Πιστεύω ίσως και οι πατάτες να ήταν καλύτερα να ψηθούν πρώτα. Έχω φούρνο και δεν τον κάνω τίποτα....

Έχεις ψάξει στο ίντερνετ συνταγές για αλεσμένο φαγητό?

Σίγουρα θα βρεις πολύ περισσότερες πληροφορίες και συνταγές από ό,τι εδώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Έχεις ψάξει στο ίντερνετ συνταγές για αλεσμένο φαγητό?

Σίγουρα θα βρεις πολύ περισσότερες πληροφορίες και συνταγές από ό,τι εδώ!

Έχω ψάξει και μάλιστα έχω πάρει και βιβλία για αυτό αλλά δεν με έχει βοηθήσει τόσο. Ελληνική πηγή δεν υπάρχει πάνω στο θέμα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Έχω ψάξει και μάλιστα έχω πάρει και βιβλία για αυτό αλλά δεν με έχει βοηθήσει τόσο. Ελληνική πηγή δεν υπάρχει πάνω στο θέμα.

Δυστυχώς ελληνικές συνταγές για αλεσμένο φαγητό δεν υπάρχουν.

Είναι κάτι με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς από τους εκατοντάδες τηλεοπτικούς και ιντερεντικούς έλληνες σεφ και "σεφ"!

Αλλά από βίντεο και οδηγίες στο ίντερνετ δεν βρέθηκε κάτι που με κάποιες αλλαγές να μοιάζει με κάποιο που σου αρέσει?

Άλλωστε τα βασικά υλικά δεν διαφέρουν τόσο πολύ από χώρα σε χώρα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δυστυχώς ελληνικές συνταγές για αλεσμένο φαγητό δεν υπάρχουν.

Είναι κάτι με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς από τους εκατοντάδες τηλεοπτικούς και ιντερεντικούς έλληνες σεφ και "σεφ"!

Αλλά από βίντεο και οδηγίες στο ίντερνετ δεν βρέθηκε κάτι που με κάποιες αλλαγές να μοιάζει με κάποιο που σου αρέσει?

Άλλωστε τα βασικά υλικά δεν διαφέρουν τόσο πολύ από χώρα σε χώρα.

Όσες συνταγές έχω δει έως τώρα δε φαίνονται καλές εκτός αν έγω τις εκτέλεσα λάθος ή αν είμαι υπερβολικά απαιτητικός στη γεύση. Άλλες απαιτούν πολλά και δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικές καθώς δεν είμαι ο τύπος που θα ξοδέψει πολύ ώρα στη κουζίνα.

Κάπιοι λέγανε για άλεσμα μακαρονιών, μοσχαριού κτλ που ξέρω ότι δε δουλεύει καλά. Επίσης προτινάνε κοτόπουλο με πατάτα το οποίο πάλι από προσωπική εμπειρία δεν είναι πολύ καλό (εδώ κρατάω μία επιφύλαξη).

Θα ξανακοιτάξω τα βιβλία μου μάλλον. 

Αν και ξέρω καλά αγγλικά, θα προτιμούσα στο συγκεκριμένο θέμα να τα διαβάζω όλα στα Ελληνικά. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό που θα μπορούσε ίσως κάποιος να εκμεταλευτεί καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν τέτοια θέματα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Όσες συνταγές έχω δει έως τώρα δε φαίνονται καλές εκτός αν έγω τις εκτέλεσα λάθος ή αν είμαι υπερβολικά απαιτητικός στη γεύση. Άλλες απαιτούν πολλά και δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικές καθώς δεν είμαι ο τύπος που θα ξοδέψει πολύ ώρα στη κουζίνα.

Κάπιοι λέγανε για άλεσμα μακαρονιών, μοσχαριού κτλ που ξέρω ότι δε δουλεύει καλά. Επίσης προτινάνε κοτόπουλο με πατάτα το οποίο πάλι από προσωπική εμπειρία δεν είναι πολύ καλό (εδώ κρατάω μία επιφύλαξη).

Θα ξανακοιτάξω τα βιβλία μου μάλλον. 

Αν και ξέρω καλά αγγλικά, θα προτιμούσα στο συγκεκριμένο θέμα να τα διαβάζω όλα στα Ελληνικά. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό που θα μπορούσε ίσως κάποιος να εκμεταλευτεί καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν τέτοια θέματα.

Είναι γεγονός ότι αλεσμένη τροφή χρειάζονται πάρα πολύ άνθρωποι και οι εταιρίες που πουλάνε έτοιμα "σακουλάκια" με τροφή θησαυρίζουν.

Σε συνεργασία με νοσηλευτές στα νοσοκομεία, που τους ειδοποιούν μόλις υπάρξει νοσηλευόμενος που πρέπει να τραφεί με αλεσμένη τροφή, πέφτουν σαν κοράκια στους συγγενείς για να τους πουλήσουν τα δικά τους.

Τα ζήσαμε και με τον πατέρα μου και με μία ξαδέλφη μου πριν χρόνια που τους είχαν κάνει επέμβαση για παρεντερική σίτιση. Το μηνιαίο κόστος για τον καθένα ήταν γύρω στα 3 με 4 χιλιάρικα!

Εύχομαι να βρεις σύντομα λύση στο πρόβλημά σου. 

Συνταγές για αλεσμένο φαγητό στα ελληνικά υπάρχουν μόνο για μωρά! Ούτε σε αυτές βρήκες κάτι που να σε βοηθήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Συνταγές για αλεσμένο φαγητό στα ελληνικά υπάρχουν μόνο για μωρά! Ούτε σε αυτές βρήκες κάτι που να σε βοηθήσει?

Φαντάζομαι δεν θα μου κάνουν.

Κάτι ακόμη, ξέρει κανείς τι διαφορά έχει το Food processor από ένα μπλέντερ? Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο πράγμα ή κάτι διαφορετικό, επίσης στα ελληνικά που το έψαξα δεν έχω καταλάβει για πια συσκευή πρόκειται. Όταν το έβαλα μου έβγαλε ένα πολυκόφτη αλλά αυτό είναι για άλλο σκοπό αν θυμάμαι καλά. Να ψιλοκόβει και όχι να αλέθει.

Εγώ αλέθω με ένα δυνατό μπλέντερ της Bosch. Ίσως υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Φαντάζομαι δεν θα μου κάνουν.

Μπορείς να το ψάξεις.

Αλλωστε το παιδικό φαγητό διαφέρει από το φαγητό των μεγάλων κυρίως στο θέμα των μπαχαρικών. Να μην είναι πικάντικα, καυτερά κ.λπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...