Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, momentum είπε

Μοσχαρι, χοιρινο, αμνοεριφια, κυνηγια τυπου αγριογουρουνο/ελαφι/ζαρκαδι, δυστροπα οσπρια τυπου ρεβυθια/ολα τα φασολια/σογια ολα αυτα τα κανεις σε καταλληλο σκευος τυπου γαστρας μαντεμενιας, χυτου αλουμινιου, κεραμικες ή πηλινες.

Το αποτελεσμα αναλογως τεχνικης θα ειναι απο πολυ καλο εως εξαιρετικο και αξιζει να το αποπειραθει καποιος.

Πολύ ενήμερος ακούγεσαι... πες περισσότερα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, aizensama24 said:

Φαντάζομαι δεν θα μου κάνουν.

Κάτι ακόμη, ξέρει κανείς τι διαφορά έχει το Food processor από ένα μπλέντερ? Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο πράγμα ή κάτι διαφορετικό, επίσης στα ελληνικά που το έψαξα δεν έχω καταλάβει για πια συσκευή πρόκειται. Όταν το έβαλα μου έβγαλε ένα πολυκόφτη αλλά αυτό είναι για άλλο σκοπό αν θυμάμαι καλά. Να ψιλοκόβει και όχι να αλέθει.

Εγώ αλέθω με ένα δυνατό μπλέντερ της Bosch. Ίσως υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Θυμάμαι στο είχα πει και στο παρελθόν οτι για αυτό που κάνεις  θες food processor και οχι μπλεντερ,μιξερ ή ράβδο.

https://www.skroutz.gr/c/2574/polymixer.html?from=cat-match&o=πολυμιξερ

 

Τα μοτέρ τους είναι φτιαγμένα για επεξεργασία μεγαλύτερης διάρκειας, σε χαμηλότερες στροφές ώστε να μην αλλοιώνονται τα φαγητά από τη θερμοκρασία και μπορείς να προσθέτεις υγρά ώστε να διορθώνεις την υφή.

 

Τα multi (Πολυκοφτες) έχουν μοτέρ για δυνατή και σύντομη χρήση δεν κάνουν. 

 

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω ένα άρθρο πάλι το οποίο έχει κάπως καλύτερη εξήγηση και λέει το μπλέντερ είναι για μίξη μεταξύ υγρών/στερεών ενώ το πολυμίξερ μόνο στερεών και μάλιστα δεν έχει πρόβλημα αν το γεμήσεις τέρμα. Μάλιστα λέει ότι το μπλέντερ είναι για πιο ελαφριά πράγματα όπως λαχανικά/φρούτα ενώ το πολυμίξερ τα κάνει όλα σωστά. Το μπλέντερ που έχω ακόμη και με τις πατάτες απαιτεί αρκετό υγρό για να μη κολλήσουν.

Αυτό για εμένα εξηγεί πολλά διότι τις συνταγές που περιγράφανε με μπιφτέκια, μακαρόνια ή μέχρι και ψωμί δεν υπήρχε κανένας απολύτος τρόπος να τις κάνω στο μπλέντερ χωρίς τόνους υγρού και ακόμη και τότε με πολύ ζόρι σε βαθμό που ήταν αδύνατον να ρυθμίσω την υφή και η γεύση καταστρεφόταν από το άπειρο υγρό. Το μηχάνημα που έχω πολλές φορές κολλάει και βγάζει μυρωδιά καμένου όταν ρίχνω κάτι βαρύ μέσα και δε το αλέθει σωστά, αφήνει υπολείματα στερεού. Ο πουρές επίσης βγαίνει συνήθως πιο υγρός από ότι πρέπει.

Στις συνταγές που περιγράφουν ρίχνουν πολύ λίγη σάλτσα ή κάτι τέτοιο, δε φαίνεται να ρίχνουν καν σοβαρή ποσότητα υγρού και αυτό με φαγητά όπως κρέας κάτι που μου φαινόταν αδιανόητο...Λέει ότι το πολυμίξερ πολτοποιεί αλλά δεν έχω καταλάβει αν όντως πολτοποιεί καλά με αμελητέα ποσότητα υγρού, μου κάνει εντύπωση. Αν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά τότε ίσως αυτό είναι η λύση καθώς από τη μία ίσως πολτοποιεί και ψητά ενώ από την άλλη δε θέλει πολύ υγρό άρα ένα μέγαλος μέρος της γεύσης θα διατηρείται πολύ καλά με καλή πιο στερεά υφή. Μπορεί να μη φταίει η μαγειρική μου τελικά αλλά ο εξοπλισμός. 

Άπο άλλες πηγές είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το food processor είναι το ίδιο με το μπλέντερ στα ελληνικά και δεν μπορούσα να βρω πια είναι αυτή η συσκευή στην ελληνική γλώσσα. Νόμιζα ότι τα πολυμίξερ είναι κάτι παρόμοιο με τα κανονικά μίξερ. Η μάνα μου κάποια στιγμή μου είπε να πάρω πολυκόφτη για το κρέας τον οποίο πήρα αλλά διαπίστωσα ότι όντως βαράει πολύ δυνατά στην αρχή και δεν είναι για να αλέθεις με την ώρα, επίσης με υγρό μέσα πιτσίλαγε τους πάγκους και τα ντουλάπια οπότε το παράτησα αλλά τελικά δεν έφταιγε το μηχάνημα. Να τονίσω ότι τα εγχειρίδια μιλούσανε ότι μπορείς να βάλεις και κρέας σε αυτά κάτι που με μπέρδεψε περεταίρω αλλά φαντάζομαι ενοούσαν απλά ότι υπάρχει η δυνατότητα και όχι ότι είναι κάτι που ενδείκνυται.

Το όλο θέμα είχε πολλούς τεχνικούς όρους και λέξεις τις οποίες μπορούσες να μπερδέψεις εύκολα για κάτι άλλο, πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη. Μου φαίνεται πρέπει να πάρω σύντομα αυτό το πολυμίξερ. Το άλλο θα το κρατήσω για γλυκά και φρούτα κάτι που το ήθελα καιρό.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,

Σχετικά με μαγειρικά σκεύη για επαγωγικές ,έχω βρει το ίδιο σετ από διαφορετικές εταιρείες (pitsos & lamart) , τα οποία έχουν σχεδόν διπλάσια διαφορά οικονομικά .

στη πραγματικότητα είναι θέμα επωνυμίας η έχουν διαφορά και πρακτικά ;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Καλησπέρα σας ,

Σχετικά με μαγειρικά σκεύη για επαγωγικές ,έχω βρει το ίδιο σετ από διαφορετικές εταιρείες (pitsos & lamart) , τα οποία έχουν σχεδόν διπλάσια διαφορά οικονομικά .

στη πραγματικότητα είναι θέμα επωνυμίας η έχουν διαφορά και πρακτικά ;

Αν έχεις ήδη μαγειρικά σκεύη, ελέγχεις με ένα μαγνήτη τον πάτο και αν κολλάει μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στις επαγωγικές εστίες.

Το ίδιο θα κάνεις και όταν θα πας να αγοράσεις σκεύη. Διαλέγεις αυτά που σου αρέσουν και είναι σε λογική τιμή και ελέγχεις τον πάτο με ένα μαγνήτη.

Μη μασάς με αυτά που λένε ότι χρειάζονται ειδικά σκεύη και τα πουλάνε πανάκριβα!

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, SB_1957 said:

Αν έχεις ήδη μαγειρικά σκεύη, ελέγχεις με ένα μαγνήτη τον πάτο και αν κολλάει μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στις επαγωγικές εστίες.

Το ίδιο θα κάνεις και όταν θα πας να αγοράσεις σκεύη. Διαλέγεις αυτά που σου αρέσουν και είναι σε λογική τιμή και ελέγχεις τον πάτο με ένα μαγνήτη.

Μη μασάς με αυτά που λένε ότι χρειάζονται ειδικά σκεύη και τα πουλάνε πανάκριβα!

Έχω βρει σκεύη που είναι συμβατά για επαγωγικές , και τα 2 που αναφέρω είναι για επαγωγικά . Τα pitsos τα αναφέρει σαν επαγωγικά μόνο ; Τα άλλα είναι ΚΑΙ επαγωγικά . Να πάω δηλαδή με ένα μαγνήτη να τα δοκιμάσω , έτσι απλά ; Να φανταστώ από τη μεριά που κοιτάνε στις εστίες ;

Επεξ/σία από kostakiss
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakiss είπε

Έχω βρει σκεύη που είναι συμβατά για επαγωγικές , και τα 2 που αναφέρω είναι για επαγωγικά . Τα pitsos τα αναφέρει σαν επαγωγικά μόνο ; Τα άλλα είναι ΚΑΙ επαγωγικά . Να πάω δηλαδή με ένα μαγνήτη να τα δοκιμάσω , έτσι απλά ;

Ακριβώς! Δεν υπάρχουν σκεύη που είναι μόνο για επαγωγικές αλλά σκεύη που δεν κάνουν για επαγωγικές!

Και αυτό το ελέγχεις με έναν μαγνήτη, στον πάτο του σκεύους, όχι στο πλάι ή στο καπάκι!

  • Like 1
Δημοσ.

Επειδη τρωω καθε μερα τοστ, σαν ενα γρηγορο σνακ και διαβαζω πως τα αλλαντικα περιεχουν νιτρωδες οξεα  (nitratea) που δεν ειναι οτι καλυτερο για συχνη χρηση, τι αλλες εναλλακτικες εχω σαν κατι γρηγορο και ευκολο, σε τοστ, σαντουιτς, αραβικη?

Μπορω να ετοιμασω πχ καποιο κρεας και να βαζω αυτο αντι για γαλοπουλα συσκευασμενη? Σαν τα σαντουιτς πχ που κανουν στην Αμερικη που βαζουν μαγειρεμενο κρεας κανονικα

Για πειτε καμμια ιδεα

Δημοσ.

Πέτυχα κάτι καλό σήμερα στο μπλέντερ από άποψη γεύσης, μάλιστα αρκετά καλό.

Πατάτες & ψιλοκομμένες ντομάτες (σάλτσα) & τριμμένο ρεγκάτο & φέτες μορταδέλα. Αν είχα και μία μουστάρδα χωριστά θα ήταν υπέροχο. Μάλιστα παρόλο που ήταν τίγκα έως πάνω το μπλέντερ, λιώσανε όλα εύκολα.

Πλάκα πλάκα πολύ καλή γεύση. Το αλλάντικο φένεται κρατάει καλά τη γεύση σε αντίθεση με το κανονικό κρέας. Τώρα με βάζει σε δήλημα αυτό να ξαναδοκιμάσω με κανονικό κρέας αλλά ξέρω ότι θα αποτύχω. Για κάπιο λόγο το κανονικό κρέας χάνει όλη τη γεύση ή χαλάει πολύ. 

Δυστυχώς η πόλη που είμαι δεν είναι για πολλά πολλά, δε μπορώ να βρω εδώ τίποτα περίεργες σάλτσες και τέτοια. Μέχρι να πάρω το πολυμίξερ πειραματίζομαι με ζωμούς και αλλαντικά τα οποία ίσως βελτιώσουν τη γεύση. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Πέτυχα κάτι καλό σήμερα στο μπλέντερ από άποψη γεύσης, μάλιστα αρκετά καλό.

Πατάτες & ψιλοκομμένες ντομάτες (σάλτσα) & τριμμένο ρεγκάτο & φέτες μορταδέλα. Αν είχα και μία μουστάρδα χωριστά θα ήταν υπέροχο. Μάλιστα παρόλο που ήταν τίγκα έως πάνω το μπλέντερ, λιώσανε όλα εύκολα.

Πλάκα πλάκα πολύ καλή γεύση. Το αλλάντικο φένεται κρατάει καλά τη γεύση σε αντίθεση με το κανονικό κρέας. Τώρα με βάζει σε δήλημα αυτό να ξαναδοκιμάσω με κανονικό κρέας αλλά ξέρω ότι θα αποτύχω. Για κάπιο λόγο το κανονικό κρέας χάνει όλη τη γεύση ή χαλάει πολύ. 

Δυστυχώς η πόλη που είμαι δεν είναι για πολλά πολλά, δε μπορώ να βρω εδώ τίποτα περίεργες σάλτσες και τέτοια. Μέχρι να πάρω το πολυμίξερ πειραματίζομαι με ζωμούς και αλλαντικά τα οποία ίσως βελτιώσουν τη γεύση. 

Εχει το lidl ,απέναντι είναι ο Σκλαβενίτης.Σιγουρα βρεις κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχει το lidl ,απέναντι είναι ο Σκλαβενίτης.Σιγουρα βρεις κάτι.

Ο σκλαβενίτης της μεσσήνης δεν είναι όπως της αθήνας. Εγώ παραγγέλνω εδώ τηλεφωνικός αντί από τη σελίδα τους για να μου τα φέρουν. Θα έλεγα τα περισσότερα βασικά τα έχουν αλλά αν θες κάτι περίεργο μάλλον δεν θα το βρεις. Στην αθήνα οτιδήποτε βάλεις στη παραγγελία στο φέρνουν, μέχρι και το χυμό χριστοδούλου με ακτινίδιο και μπανάνα. 

Δε μπορώ με τίποτα να βρω ρόφημα καρύδας και ταχίνι με πορτοκάλι εδώ πέρα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

 

Δε μπορώ με τίποτα να βρω ρόφημα καρύδας και ταχίνι με πορτοκάλι εδώ πέρα.

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!Απορώ πως ζεις!!!!!!!

 

Η Καλαμάτα δίπλα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβαζα σε ένα άλλο θέμα που ήταν για άυξηση βάρους αυτόν τον οδηγό http://www.diatrofikoiodigoi.gr/files/PDF/ADULTS.pdf 

Έχω και εγώ θέμα με χαμηλό βάρος, γενικά δε πέφτω πολύ έξω στις περισσότερες κατηγορίες για να μη πω ότι γενικά είμαι σχετικά εντός αυτών που προτείνει πέρα βέβαια του ότι παίρνω υπερβολική ζάχαρη. Μου κάνει εντύπωση πάντως πόσο πολύ υποβιβάζει τη πατάτα που για εμένα από τα αμυλούχα που προτείνει είναι το πλέον βασικό και δε λέω το ότι προτείνει 3 μερίδες τη βδομάδα αλλά προτείνει αρκετά μεγάλη ποσότητα από αμυλούχα τη μέρα όπου αν το κάλυπτα μόνο με πατάτες τότε θα την έκανε μία πολύ ακριβή επιλογή και σίγουρα δε μπορώ να καταναλώσω τόσο. Στη κατηγορία δημητριακά πέφτω αρκετά έξω που στη πυραμίδα μοιάζει από τις 2 πιο βασικές κατηγορίες.

Μήπως κάποια φαγητά δημιουργούν πολύ μεγαλη ποσότητα τροφής όταν αλέθονται? 

Για παράδειγμα όταν αλέθεις τις πατάτες τότε 6 μέτριες πατάτες μπορεί να βγάλουν πολλά πιάτα ή΄έστω τροφή που δε καταναλώνεται με τίποτα σε μία μέρα. Σίγουρα αν τις φας χωρίς να τις αλέσεις τότε 5 πατάτες (5 μερίδες) δεν είναι δε κάτι τραγικό και όταν είμουν υγειής μπορούσα να φάω για πλάκα τόσο και πολύ περισσότερο. Τώρα που αλέθω νομίζω η πατάτα δεν επαρκεί πέρα του ότι μου τσακίζει τα χέρια. 

Μήπως να το γυρίσω σε ρύζι? 

Έχω αλέσει ρύζι και μακαρόνια όπου το 1 πακέτο αυτών μπορεί να βγάζει και λιγότερη ποσότητα αλεσμένης τροφής από 5 πατάτες ωστόσο πολύ περισσότερη διατροφική αξία/θερμίδες κτλ.

1 πακέτο ρύζι κάνει 76 λεπτά ενώ 10-12 πατάτες (1 σακί) 2.5-3ε.....σχεδον 5-6 φορές περισσότερο! Δε ξέρω για πόσες μερίδες μετράνε 500γραμμάρια ρυζι (1 πακέτο).

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...