Ukforthemoment Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Στο φαγητό σου μην βάζεις τιμή.Ειδικά όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. 1
Shadows Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 22 ώρες πριν, aizensama24 είπε Πέτυχα κάτι καλό σήμερα στο μπλέντερ από άποψη γεύσης, μάλιστα αρκετά καλό. Πατάτες & ψιλοκομμένες ντομάτες (σάλτσα) & τριμμένο ρεγκάτο & φέτες μορταδέλα. Αν είχα και μία μουστάρδα χωριστά θα ήταν υπέροχο. Μάλιστα παρόλο που ήταν τίγκα έως πάνω το μπλέντερ, λιώσανε όλα εύκολα. Πλάκα πλάκα πολύ καλή γεύση. Το αλλάντικο φένεται κρατάει καλά τη γεύση σε αντίθεση με το κανονικό κρέας. Τώρα με βάζει σε δήλημα αυτό να ξαναδοκιμάσω με κανονικό κρέας αλλά ξέρω ότι θα αποτύχω. Για κάπιο λόγο το κανονικό κρέας χάνει όλη τη γεύση ή χαλάει πολύ. Δυστυχώς η πόλη που είμαι δεν είναι για πολλά πολλά, δε μπορώ να βρω εδώ τίποτα περίεργες σάλτσες και τέτοια. Μέχρι να πάρω το πολυμίξερ πειραματίζομαι με ζωμούς και αλλαντικά τα οποία ίσως βελτιώσουν τη γεύση. Τα αλλαντικα εχουν γλουταμινικο νατριο ως επι το πλειστον το οποιο ενισχυει την γευση,μπορεις να προμηθευτεις και σκετο γλουταμινικο(σαν αλατι ειναι) σιγουρα θα ειναι πιο νοστιμο οτι τρως.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στο φαγητό σου μην βάζεις τιμή.Ειδικά όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν είναι μόνο η τιμή αλλά του ότι δε μπορώ να φάω όσο πρέπει. Το υγρό/πουρές που αφήνει η πατάτα αλεσμένη είναι πολύ περισσότερο από το ρύζι. Γεμήζω το στομάχι μου με νερό ουσιαστικά και δε μπορώ να φάω περισσότερο. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
SB_1957 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Δεν είναι μόνο η τιμή αλλά του ότι δε μπορώ να φάω όσο πρέπει. Το υγρό/πουρές που αφήνει η πατάτα αλεσμένη είναι πολύ περισσότερο από το ρύζι. Γεμήζω το στομάχι μου με νερό ουσιαστικά και δε μπορώ να φάω περισσότερο. Οι πατάτες δεν θέλουν πολύ "δούλεμα"/άλεσμα γιατί γίνονται σαν κόλα. Αν τις βράσεις και τις πατήσεις με το εργαλείο για πουρέ, προσθέτοντας ζωμό (αντί για γάλα) μπορείς να κάνεις ένα μίγμα όσο ρευστό το θέλεις. Το ρύζι γλασέ, επίσης αν βράσει πολλή ώρα γίνεται σαν κρέμα κι εκεί ρυθμίζεις τη ρευστότητα πάλι με ζωμό. Και ο φιδές αν βράσει πολύ γίνεται κι εκείνος σαν κρέμα. Η δική μου διαπίστωση από πολύ παλιά είναι ότι το μπλέντερ/πολυκόφτης/κουζινομηχανή κ.λπ. επειδή τα αλέθουν σε μεγάλη ταχύτητα αλλοιώνουν τη γεύση. Το καλύτερο αποτέλεσμα όταν αλέθαμε τροφή για τον πατέρα μου, το είχαμε με τον μύλο τροφών που χρησιμοποιούσαν παλιά οι νοικοκυρές πριν γεμίσουμε ηλεκτρικές μικροσυσκευές! Είναι κουραστικό αλλά όπως σου είπα και πριν μέρες, μπορείς να έχεις το φαγητό σε μερίδες στην κατάψυξη και να το αλέθεις όταν θες να το φας! 1
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Τι μπαχαρικά ή συνδυασμό αυτών να βάλω σε μοσχαρίσια μπιφτέκια για να γίνουν όσο πιο γευστικά?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 22 minutes ago, cthulhucarbide said: Τι μπαχαρικά ή συνδυασμό αυτών να βάλω σε μοσχαρίσια μπιφτέκια για να γίνουν όσο πιο γευστικά? Τίποτα. Αλάτι και πιπέρι μόνο και αν θες βάλε μέσα στον κιμά και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Τις υπόλοιπες γεύσεις θα στις δώσουν το κρεμμύδι και ο μαϊντανός που θα έχουν μέσα. 1
The_Judas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Τι μπαχαρικά ή συνδυασμό αυτών να βάλω σε μοσχαρίσια μπιφτέκια για να γίνουν όσο πιο γευστικά? Αν είναι για μπέργκερ τα ζυμώνεις σκέτα. Βάζεις μόνο εξωτερικά λίγο αλάτι-πιπέρι. Αν είναι για φαγητό μπορείς να βάλεις μέσα διάφορα: κρεμμύδι, μαιντανό, ριγανη ή θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, αβγο. Μπορείς να βάλεις και φρυγανιά τριμμένη. 2
evabb Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Αν είναι για μπέργκερ τα ζυμώνεις σκέτα. Βάζεις μόνο εξωτερικά λίγο αλάτι-πιπέρι. Αν είναι για φαγητό μπορείς να βάλεις μέσα διάφορα: κρεμμύδι, μαιντανό, ριγανη ή θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, αβγο. Μπορείς να βάλεις και φρυγανιά τριμμένη. Συμπληρώνω ιδέες για τα μπαχαρικά. Μουστάρδα, (καπνιστή) πάπρικα, καγιεν, κουρκουμα, σκόρδο. Προφανώς όχι όλα μαζί.
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 23/9/2020 στις 8:23 ΜΜ, billdanos είπε βάλε μέσα στον κιμά και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Μind blown, το δοκιμαζω asap αυτο!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 46 minutes ago, stormrain said: Μind blown, το δοκιμαζω asap αυτο! Απλά μετά μην προσθέσεις και έξτρα αλάτι γιατί θα βγουν πολύ αλμυρά. 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 23/9/2020 στις 8:23 ΜΜ, billdanos είπε Τίποτα. Αλάτι και πιπέρι μόνο και αν θες βάλε μέσα στον κιμά και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Τις υπόλοιπες γεύσεις θα στις δώσουν το κρεμμύδι και ο μαϊντανός που θα έχουν μέσα. Πρέπει να είναι μέσα χοντρά και φρέσκα ή κάνει το ίδιο και αποξηραμένα συσκευασμένα? 11 ώρες πριν, evabb είπε Συμπληρώνω ιδέες για τα μπαχαρικά. Μουστάρδα, (καπνιστή) πάπρικα, καγιεν, κουρκουμα, σκόρδο. Προφανώς όχι όλα μαζί. Μουστάρδα στο ζύμωμα?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Έχω πάρει κάτι τάπερς τα οποία είναι υποτίθεται για το φούρνο μικροκυμμάτων και τη κατάψυξη. Τα χρησιμοποιώ για να καταψύχω φαγητό ώστε να μαγειρεύω μόνο μία φορά τη βδόμαδα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζω το φαί να ζεσταθεί (πάντα με τις οδηγίες του εγχειριδίου) ζεσταίνει/λιώνει καλά τις άκρες αλλά καθόλου το κέντρο σε βαθμό που μπορεί στις άκρες να καίει πολύ το φαί αλλά στο κέντρο να είναι σχετικά κρύο και καθόλου λιωμένο. Έκανα ένα πείραμα να πάρω το φαί στο κέντρο και να το βάλω στις άκρες και το ζέστανε κανονικά. Ξέρεις κανείς γιατί γίνεται αυτό? Φταίνε τα τάπερς ή κάνω εγώ κάτι λάθος?
evabb Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Μουστάρδα στο ζύμωμα? Ναι, ένα κουτάλι, αν φτιάχνεις μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ειδικά, ταιριάζει τέλεια αλλά και στον μοσχαρισιο κιμά πάει.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 57 minutes ago, evabb said: Ναι, ένα κουτάλι, αν φτιάχνεις μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ειδικά, ταιριάζει τέλεια αλλά και στον μοσχαρισιο κιμά πάει. Είτε σε σκόνη είτε από βαζάκι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Έχω πάρει κάτι τάπερς τα οποία είναι υποτίθεται για το φούρνο μικροκυμμάτων και τη κατάψυξη. Τα χρησιμοποιώ για να καταψύχω φαγητό ώστε να μαγειρεύω μόνο μία φορά τη βδόμαδα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζω το φαί να ζεσταθεί (πάντα με τις οδηγίες του εγχειριδίου) ζεσταίνει/λιώνει καλά τις άκρες αλλά καθόλου το κέντρο σε βαθμό που μπορεί στις άκρες να καίει πολύ το φαί αλλά στο κέντρο να είναι σχετικά κρύο και καθόλου λιωμένο. Έκανα ένα πείραμα να πάρω το φαί στο κέντρο και να το βάλω στις άκρες και το ζέστανε κανονικά. Ξέρεις κανείς γιατί γίνεται αυτό? Φταίνε τα τάπερς ή κάνω εγώ κάτι λάθος? Ετσι δουλευουν τα μκ.Αφου βρηκες τον τρόπο κάνε το έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα