SB_1957 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, skiabox είπε Ανοιγμένη μαγιονέζα στο ψυγείο για πόσο καιρό μπορούμε να την καταναλώσουμε άφοβα παιδιά; Ευχαριστώ! Παλιά συνήθως έγραφαν μετά το άνοιγμα να καταναλωθεί σε πόσες μέρες δεν θυμάμαι. Τώρα δεν βλέπω να αναφέρουν κάτι, μόνο ότι μετά το άνοιγμα να μπει ψυγείο. Έχουμε καταναλώσει ανοιχτή μαγιονέζα που ούτε θυμόμασταν από πότε ήταν στο ψυγείο, χωρίς να πάθουμε τίποτε! Αλλά εδώ και πολύ καιρό παίρνουμε τα μικρά βαζάκια για να μην έχουμε αυτή την έννοια, ούτε και το ρίσκο γιατί ήμαστε και μιας κάποιας ηλικίας!
sakura22 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Αρκετές λένε για 1 μήνα μετά το άνοιγμα. Πρακτικά δύσκολα θα χαλάσει πριν τους 2-3 μήνες (στο εξωτερικό αρκετές αυτό γράφουν). Προφανώς μιλάμε για μαγιονέζα εμπορίου και όχι σπιτική (που περιέχει μη παστεριωμένα αυγά)
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Γυρω στον μηνα την τρωω, μολις περασει η περιοδος αυτη ζυγιζω το αν αξιζει τον κοπο να την χρησιμοποιησω και παντα καταληγω στο να την πεταω 😛 Ομως οι σαλτσες πχ ζυμαρικων ειναι αυστηρα στις 4 αντε max 5 μερες το πολυ στο ψυγειο γιατι μετα χαλανε (με βαση την εμπειρια μου αυτο).
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 13 minutes ago, aizensama24 said: Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά. Σταμάτα τότε να την τρως! Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά. Αφου σε χαλάει μην την τρως.Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις. Μπορεί να είναι το φοινικέλαιο που έχουν όλες αυτές,αν δεν κάνω λάθος. 21 λεπτά πριν, billdanos είπε Σταμάτα τότε να την τρως! Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... Βαράτε με και ας κλαίω περίπτωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν ρώτησα πως να αντιδράσω αλλά το γιατί γίνεται αυτό το πράγμα ενώ δεν θα έπρεπε να έχουν τεράστιες διαφορές όλα αυτά μεταξύ τους. Οκ ήταν πιο διατροφολογική ερώτηση παρά μαγειρική, αλλά δεν ήταν εντελώς οφτόπικ. Μπορεί πχ να μη τη συνδυάζω με τα σωστά πράγματα και να συμβαίνει αυτό. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
SB_1957 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά. Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η μερέντα είναι ένα μίγμα υλικών (γάλα-κακάο-φοινικέλαιο-ξηροί καρποί-ζάχαρη) ενώ το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν και η κουβερτούρα είναι μόνο κακάο-βούτυρο κακάο-ζάχαρη και λεκιθίνη.
therock Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Πηρα ενα θερμομετρο απο εσοπ το οποιο οταν παρελαβα αναφερεται ως θερμομετρο κρεατος. Συγκεκριμενα ειναι αυτο https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-mageirikis-me-akida-life-medium-rare-p-HAP.261852 Ενταξει σε παραπεμπει με τις ενδειξεις medium rare οτι παει προς τα κει, αλλα στις οδηγιες λεει μη το βυθιζετε στο νερο η σε αλλο υγρο. Δηλαδη εγω αν θελω να μετρησω θερμοκρασια νερου η λαδιου που βραζει θα παθει κατι Βασικα πιο πολυ για αυτο το πηρα και λεω δε με νοιαζει ας εχει και ενδειξεις για κρεας δε θα τις χρησιμοποιω, αλλα αν ειναι αποκλειστικα για κρεας και δε κανει για αυτο τοτε μου ειναι αχρηστο
evabb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, therock είπε Πηρα ενα θερμομετρο απο εσοπ το οποιο οταν παρελαβα αναφερεται ως θερμομετρο κρεατος. Συγκεκριμενα ειναι αυτο https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-mageirikis-me-akida-life-medium-rare-p-HAP.261852 Ενταξει σε παραπεμπει με τις ενδειξεις medium rare οτι παει προς τα κει, αλλα στις οδηγιες λεει μη το βυθιζετε στο νερο η σε αλλο υγρο. Δηλαδη εγω αν θελω να μετρησω θερμοκρασια νερου η λαδιου που βραζει θα παθει κατι Βασικα πιο πολυ για αυτο το πηρα και λεω δε με νοιαζει ας εχει και ενδειξεις για κρεας δε θα τις χρησιμοποιω, αλλα αν ειναι αποκλειστικα για κρεας και δε κανει για αυτο τοτε μου ειναι αχρηστο Την οθόνη του μην βάλεις μέσα στο νερό. Η μεταλλική άκρη προφανώς και μπαίνει στο νερό και στο λάδι. 1
Speculoos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επίσης όσοι τηγανίζετε συχνά και ούτως ή άλλως θέλετε κάποιο θερμόμετρο για τα κρέατά σας ή γενικά τα φαγητά προτιμήστε κάποιο που έχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Έτσι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του λαδιού και καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από Speculoos 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 44 minutes ago, Speculoos said: Επίσης όσοι τηγανίζετε συχνά και ούτως ή άλλως θέλετε κάποιο θερμόμετρο για τα κρέατά σας ή γενικά τα φαγητά προτιμήστε κάποιο που έχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Έτσι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του λαδιού και καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα. 170 για το λάδι για τέλεια τηγανίσματα! Αυτό του ΙΚΕΑ είναι πολύ καλό και έχει και alarm για να ορίζετε τις θερμοκρασίες που θέλετε κλπ. 1 1
rafa1919 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, billdanos είπε 170 για το λάδι για τέλεια τηγανίσματα! Αυτό του ΙΚΕΑ είναι πολύ καλό και έχει και alarm για να ορίζετε τις θερμοκρασίες που θέλετε κλπ. Έχουμε link;
SB_1957 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, rafa1919 είπε Έχουμε link; https://www.ikea.gr/proioda/eidi-kouzinas/ergaleia-anameixis-kai-metrisis/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis/20103016 Το είχα ποστάρει και πριν καιρό, πάλι σε συζήτηση για θερμόμετρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα