Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ανοιγμένη μαγιονέζα στο ψυγείο για πόσο καιρό μπορούμε να την καταναλώσουμε άφοβα παιδιά;

Ευχαριστώ!

Παλιά συνήθως έγραφαν μετά το άνοιγμα να καταναλωθεί σε πόσες μέρες δεν θυμάμαι.

Τώρα δεν βλέπω να αναφέρουν κάτι, μόνο ότι μετά το άνοιγμα να μπει ψυγείο.

Έχουμε καταναλώσει ανοιχτή μαγιονέζα που ούτε θυμόμασταν από πότε ήταν στο ψυγείο, χωρίς να πάθουμε τίποτε! 

Αλλά εδώ και πολύ καιρό παίρνουμε τα μικρά βαζάκια για να μην έχουμε αυτή την έννοια, ούτε και το ρίσκο γιατί ήμαστε και μιας κάποιας ηλικίας!

Δημοσ.

Αρκετές λένε για 1 μήνα μετά το άνοιγμα. Πρακτικά δύσκολα θα χαλάσει πριν τους 2-3 μήνες (στο εξωτερικό αρκετές αυτό γράφουν).

 

Προφανώς μιλάμε για μαγιονέζα εμπορίου και όχι σπιτική (που περιέχει μη παστεριωμένα αυγά)

  • Moderators
Δημοσ.

Γυρω στον μηνα την τρωω, μολις περασει η περιοδος αυτη ζυγιζω το αν αξιζει τον κοπο να την χρησιμοποιησω και παντα καταληγω στο να την πεταω 😛

Ομως οι σαλτσες πχ ζυμαρικων ειναι αυστηρα στις 4 αντε max 5 μερες το πολυ στο ψυγειο γιατι μετα χαλανε (με βαση την εμπειρια μου αυτο).

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Επεξ/σία από aizensama24
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, aizensama24 said:

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Σταμάτα τότε να την τρως!

Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... :) 

  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Αφου σε χαλάει μην την τρως.Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις.

Μπορεί να είναι το φοινικέλαιο που έχουν όλες αυτές,αν δεν κάνω λάθος.

21 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σταμάτα τότε να την τρως!

Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... :) 

Βαράτε με και ας κλαίω περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ρώτησα πως να αντιδράσω αλλά το γιατί γίνεται αυτό το πράγμα ενώ δεν θα έπρεπε να έχουν τεράστιες διαφορές όλα αυτά μεταξύ τους. Οκ ήταν πιο διατροφολογική ερώτηση παρά μαγειρική, αλλά δεν ήταν εντελώς οφτόπικ. Μπορεί πχ να μη τη συνδυάζω με τα σωστά πράγματα και να συμβαίνει αυτό. 

 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Η μερέντα είναι ένα μίγμα υλικών (γάλα-κακάο-φοινικέλαιο-ξηροί καρποί-ζάχαρη) ενώ το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν και η κουβερτούρα είναι μόνο κακάο-βούτυρο κακάο-ζάχαρη και λεκιθίνη.

Δημοσ.

Πηρα ενα θερμομετρο απο εσοπ το οποιο οταν παρελαβα αναφερεται ως θερμομετρο κρεατος. Συγκεκριμενα ειναι αυτο

https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-mageirikis-me-akida-life-medium-rare-p-HAP.261852

Ενταξει σε παραπεμπει με τις ενδειξεις medium rare οτι παει προς τα κει, αλλα στις οδηγιες λεει μη το βυθιζετε στο νερο η σε αλλο υγρο. Δηλαδη εγω αν θελω να μετρησω θερμοκρασια νερου η λαδιου που βραζει θα παθει κατι

Βασικα πιο πολυ για αυτο το πηρα και λεω δε με νοιαζει ας εχει και ενδειξεις για κρεας δε θα τις χρησιμοποιω, αλλα αν ειναι αποκλειστικα για κρεας και δε κανει για αυτο τοτε μου ειναι αχρηστο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Πηρα ενα θερμομετρο απο εσοπ το οποιο οταν παρελαβα αναφερεται ως θερμομετρο κρεατος. Συγκεκριμενα ειναι αυτο

https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-mageirikis-me-akida-life-medium-rare-p-HAP.261852

Ενταξει σε παραπεμπει με τις ενδειξεις medium rare οτι παει προς τα κει, αλλα στις οδηγιες λεει μη το βυθιζετε στο νερο η σε αλλο υγρο. Δηλαδη εγω αν θελω να μετρησω θερμοκρασια νερου η λαδιου που βραζει θα παθει κατι

Βασικα πιο πολυ για αυτο το πηρα και λεω δε με νοιαζει ας εχει και ενδειξεις για κρεας δε θα τις χρησιμοποιω, αλλα αν ειναι αποκλειστικα για κρεας και δε κανει για αυτο τοτε μου ειναι αχρηστο

Την οθόνη του μην βάλεις μέσα στο νερό. Η μεταλλική άκρη προφανώς και μπαίνει στο νερό και στο λάδι. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης όσοι τηγανίζετε συχνά και ούτως ή άλλως θέλετε κάποιο θερμόμετρο για τα κρέατά σας ή γενικά τα φαγητά προτιμήστε κάποιο που έχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Έτσι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του λαδιού και καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα.

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
44 minutes ago, Speculoos said:

Επίσης όσοι τηγανίζετε συχνά και ούτως ή άλλως θέλετε κάποιο θερμόμετρο για τα κρέατά σας ή γενικά τα φαγητά προτιμήστε κάποιο που έχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Έτσι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του λαδιού και καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα.

170 για το λάδι για τέλεια τηγανίσματα! :)  Αυτό του ΙΚΕΑ είναι πολύ καλό και έχει και alarm για να ορίζετε τις θερμοκρασίες που θέλετε κλπ.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, billdanos είπε

170 για το λάδι για τέλεια τηγανίσματα! :)  Αυτό του ΙΚΕΑ είναι πολύ καλό και έχει και alarm για να ορίζετε τις θερμοκρασίες που θέλετε κλπ.

Έχουμε link;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...