Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 14/12/2020 at 17:33, PLACEBO_89 said:

Ποιες ειναι οι καλυτερες χοιρινες μπριζολες? Ονομασια???

Αυτές που είναι από αξιόπιστο χασάπη -το σημαντικότερο- και που φυσικά στις κόβει εκείνη την στιγμή και δεν είναι από πριν κομμένες. Το καλό κρέας φαίνεται και οπτικά με το μάτι, πριν καν το αγοράσεις. Σημαντικό επίσης είναι το τι τρώγανε τα ζωντανά καθώς και ο τρόπος και το σημείο εκτροφής.

Με 2,90€ πάντως είναι αδύνατον να περιμένεις το κρέας να μην βρωμάει ή να μην είναι χάλια ποιότητας.

• Moderators
Δημοσ.

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, stormrain είπε

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Σε κοκκινες σαλτσες για μακαροναδα που ζητα η συνταγη λευκο κρασι συχνα το αντικαθιστω με κοκκινο, βαλτο ελευθερα

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, stormrain said:

Ο,τι θέλεις βάζεις αρκεί να έχει και λίγο αλκοόλ μέσα. Εγώ βάζω και τσίπουρο, ούζο, κλπ... :)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Το κοκκινο θα ελεγα οτι ταιριαζει καλυτερα με την κοκκινη σαλτσα,επισης και ουζο αν εχεις και του βαλεις και φωτια να σπασει το αλκοολ και να παρει μυρωδια απο το γλυκανισο.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Shadows said:

Το κοκκινο θα ελεγα οτι ταιριαζει καλυτερα με την κοκκινη σαλτσα,επισης και ουζο αν εχεις και του βαλεις και φωτια να σπασει το αλκοολ και να παρει μυρωδια απο το γλυκανισο.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως οι φωτιές σε απλές κουζίνες που έχουμε στο σπίτι και που ο απορροφητήρας μπορεί να είναι από τους παλιούς με τα μαλακά φίλτρα που ποτίζουν από λίπη κλπ, δεν ειναι και ο,τι καλύτερο μιας και με το «παφ» της φλόγας μπορεί να αρπάξουν και όσα βρίσκονται πάνω από το τηγάνι... Ειδικά αν σας ξεφύγει η ποσότητα του αλκοόλ η φλόγα μπορεί να είναι έντονη.

Και με το απλό σωτάρισμα θα φύγει το αλκοόλ εύκολα χωρίς να χρειαστεί η φλόγα! 

Αν παρόλα αυτά θέλετε τη φλόγα καλό θα είναι να έχετε έτοιμο ενα καπάκι μεγαλύτερο από το τηγάνι σε περίπτωση που χρειαστεί... 😛 

• Moderators
Δημοσ.

Tελικα του εβαλα κοκκινο κρασι και εγινε μουρλια.

Καλα εννοειται πως απλως το σωταρα, δεν παιζει να δοκιμασω να αναψω φωτια, μου λειπει τελειως το motivation 😛

Θενξ για τις απαντησεις παιδες!

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Για γράψε και τη συνταγη αν θες.

Βασικα ακολουθησα την παρακατω συνταγη. Απλως αντι για λευκο εβαλα κοκκινο κρασι, δεν εβαλα θυμαρι γιατι δεν ειχα και εβαλα μουσταρδα με μπουκοβο που γενικως μου αρεσει περισσοτερο. Το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο, αλλα το κυριοτερο ειναι πως ηταν γρηγορο και ευκολο στην παρασκευη.

https://cookpad.com/gr/sintages/6093201-makaronada-me-manitaria-pleurotous

Δημοσ.

Μιας και είστε της μαγειρικής,

Έχω ένα κουπόνι για το μίξερ της BlitzWolf (https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-VB1-Stand-Mixer-,1500W-8-Speed-Tilt-Head-Kitchen-Food-Mixer-with-5_5L-Stainless-Steel-Bowl,Dough-Hook,Meat-Grinder,Whisk,Juice-Stirring,Egg-beater-p-1701387.html) για αποστολή από Τσεχία από 180€ με την έκπτωση πάει στα 110€ μαζί με μεταφορικά.

Αν ενδιαφέρεται κανείς ας μου στείλει.

Δημοσ.
On 20/12/2020 at 14:24, stormrain said:

Βασικα ακολουθησα την παρακατω συνταγη. Απλως αντι για λευκο εβαλα κοκκινο κρασι, δεν εβαλα θυμαρι γιατι δεν ειχα και εβαλα μουσταρδα με μπουκοβο που γενικως μου αρεσει περισσοτερο. Το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο, αλλα το κυριοτερο ειναι πως ηταν γρηγορο και ευκολο στην παρασκευη.

https://cookpad.com/gr/sintages/6093201-makaronada-me-manitaria-pleurotous

Εάν σου άρεσε, εμένα δεν μου πέφτει λόγος, πάω πάσο 😛 αλλά θεωρώ εντελώς ακατάλληλα τα πλευρώτους για pasta ή σούπες. Είναι αρκετά σαρκώδη για τέτοια δουλειά. Επίσης με την συγκεκριμένη συνταγή έχω τεράστιες διαφωνίες αλλά θα με πείτε περίεργο.

• Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, l337 είπε

Εάν σου άρεσε, εμένα δεν μου πέφτει λόγος, πάω πάσο 😛 αλλά θεωρώ εντελώς ακατάλληλα τα πλευρώτους για pasta ή σούπες. Είναι αρκετά σαρκώδη για τέτοια δουλειά. Επίσης με την συγκεκριμένη συνταγή έχω τεράστιες διαφωνίες αλλά θα με πείτε περίεργο.

Τι να σου πω, νοστιμο βγηκε πάντως  :lol:

Για πες τις ενστασεις, δηλωνω ασχετοσύνη ετσι κι αλλιως οποτε δεν μπορώ να φιλτραρω τις συνταγες.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, l337 είπε

Τα γούστα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και γι' αυτό διαφωνώ ότι τα πλευρώτους δεν κάνουν για σούπες και σάλτσες επειδή είναι σαρκώδη. Ακριβώς επειδή είναι σαρκώδη δεν χάνονται με το μαγείρεμα και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τρως κρέας!

Ειδικά αν αντί να τα κάνεις στο τηγάνι, τα ψήσεις ολόκληρα στο γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνακαι μετά τα χοντροκόψεις και τα προσθέσεις στη σάλτσα ή στην σούπα είναι τέλεια!

Δημοσ.
5 hours ago, stormrain said:

Τι να σου πω, νοστιμο βγηκε πάντως  :lol:

Για πες τις ενστασεις, δηλωνω ασχετοσύνη ετσι κι αλλιως οποτε δεν μπορώ να φιλτραρω τις συνταγες.

Να σου πω 2-3 πράγματα που προσωπικά διαφωνώ γιατί είμαι ψείρας (υποκειμενικές απόψεις φυσικά) 😛
Αν είναι να "σωτάρω" μανιτάρια δεν βάζω κρεμμύδι. Σωτάρω τα μανιτάρια και προχωρώ με τα υπόλοιπα αλλά χωρίς κρεμμύδι. Αν είναι να βάλω κρεμμύδι πρώτα, σωτάρω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια θα μπούνε τελευταία μετά τα λαχανικά (αν και εξαρτάται και από το μανιτάρι). Δεν συνδυάζω καρότο τριμμένο στον τρίφτη με μανιτάρια γιατί "τραβάει" και απορροφάει το ζουμί από τα μανιτάρια. Είτε τύπου κυβάκια (πιο χοντρό δηλαδή) είτε καθόλου. Με τα κόκκινα ζυμαρικά ταιριάζει πράγματι το κόκκινο (όχι πολύ ξηρό) κρασί, πιθανόν και με τα πλευρώτους δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά κόκκινο κρασί θεωρώ (με επιφύλαξη) ότι μου ταιριάζει είτε με brown agaricus μανιτάρια ειτε portobello. Τέλος ο τοματοπολτός που αναφέρει είναι απλά ένα τεράστιο NO 😛

4 minutes ago, SB_1957 said:

Τα γούστα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και γι' αυτό διαφωνώ ότι τα πλευρώτους δεν κάνουν για σούπες και σάλτσες επειδή είναι σαρκώδη. Ακριβώς επειδή είναι σαρκώδη δεν χάνονται με το μαγείρεμα και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τρως κρέας!

Ειδικά αν αντί να τα κάνεις στο τηγάνι, τα ψήσεις ολόκληρα στο γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνακαι μετά τα χοντροκόψεις και τα προσθέσεις στη σάλτσα ή στην σούπα είναι τέλεια!

Θα συμφωνήσω ότι τα γούστα διαφέρουν. Και εγώ ότι γράφω είναι τι αφορούν τα δικά μου και μόνο γούστα (με ζυμαρικά και πίστες είμαι περίεργος όμως, ομολογώ). Επειδή ακριβώς είναι σαρκώδη τα πλευρώτους (και θυμίζουν στήθος κοτόπουλο όταν ψηθεί), το αποφέυγω στις σούπες/σάλτσες ίσως γιατί δεν μου αρέσει τα κομμάτια κρέατος μέσα σε αυτές (δεν αναφέρομαι σε κιμά) και τρώγοντας την σάλτσα μου δίνει την αίσθηση ότι έχει κρεάς πχ. Τρελλαίνομαι για πλευρώτους πάντως, χοντροκομμένα στον φούρνο, αφου έχουν μαριναριστεί με σκόρδο, πάπρικά, balsamico και λίγο λάδι. Είναι σαν να τρως κρέας, όπως το είπες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...