Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Προσοχή στις θερμίδες όταν χρησιμοποιείται τέτοια.. :)

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. 1-2 κουταλιές για να αποκτήσει πυκνότητα αυτό που ετοιμάζει. Δεν είπα να κάνει ένα πιάτο κρέμα με αυτό!

  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

 

ναι και μπορεις να βρεις και πιο φθηνες μαρκες προφανως.

Επισης για πολυ προχωρημενες καταστασεις μπορεις να πειραματιστεις με γομα ξανθανης αν και δεν την βρισκεις ευκολα.

πολυ καλη ιδεα επισης το ανθος ορυζης που ειπαν οι αλλοι.

τα μπισκοτα πτι μπερ τα σπας κομματακια και τα πετας μεσα στο μιξερ μαζι με ολα τα αλλα. Διαλυονται αμεσως στο νερο.

Για ζεστες προετοιμασιες απλα βαζεις αλευρι και τελειωνει εκει η υποθεση.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, evabb είπε

Για ζεστες προετοιμασιες απλα βαζεις αλευρι και τελειωνει εκει η υποθεση.

Νομίζω το κορν φλάουρ είναι προτιμότερο καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ποσότητα και πήζει αμέσως.

Ενώ το αλεύρι θέλει περισσότερο χρόνο όχι μόνο για να πήξει αλλά και για να φύγει η μυρωδιά αλευρίλας. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Νομίζω το κορν φλάουρ είναι προτιμότερο καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ποσότητα και πήζει αμέσως.

Ενώ το αλεύρι θέλει περισσότερο χρόνο όχι μόνο για να πήξει αλλά και για να φύγει η μυρωδιά αλευρίλας. 

Δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο να σου πω την αληθεια.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, evabb είπε

Δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο να σου πω την αληθεια.

Εντάξει, δεν κάνουμε μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.

Αλλά για να δέσουμε σάλτσες ή κάποιο φαγητό για να μην είναι νερουλό είναι η πιο γρήγορη λύση.

Ένα κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1-2 κουταλιές κρασί, χυμό λεμόνι, ξύδι κ.λπ. ανάλογα την συνταγή ή ακόμη και σκέτο νεράκι το ρίχνεις λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ανακατεύεις και  είναι έτοιμο.

Δημοσ.
Στις 30/4/2012 στις 2:53 ΜΜ, leftermann είπε

πω πω, άργησα να το δω γαμώτο... το λοιπόν, αν κανένας έχει εμπειρία περί κοκορετσίου, tips and tricks για το στήσιμο, το ψήσιμο και οτιδήποτε, έχει 1 ώρα και 40 περίπου λεπτά να μου τα πει. Μετά κλείνω το πισι και φεύγω για το χωριό, όπου αύριο θα να φκιάσω και να ψήσω κοκορετσούμπα για πρώτη μου φορά. Θα παραθέσω πιξ την Τετάρτη.

 

Ευχαριστώωωω.

Φίλε το καλύτερο κοκορέτσι θα το βρεις στις συνταγές της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δες την εδώ φίλε https://www.argiro.gr/2019/04/mystika-gia-kalytero-kokoretsi-sti-souvla/ νομίζω πως οι κατευθύνσεις που θα βρεις είναι τέλειες και θα βρεις κάποια tips για την ποιότητα της συκωταριάς που πρέπει να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και όχι σκούρο.

Διάβασε την γιατί αξίζει...

 

Στις 30/3/2021 στις 9:57 ΠΜ, evabb είπε

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Νομίζω πως η καλύτερη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι είναι αυτή https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-me-kofto-makaronaki/ την δοκίμασα και πραγματικά ήταν εξαιρετική. Έχω διαπιστώσει από όσες συνταγές από διάφορους σεφ έχω δοκιμάσει ότι οι συνταγές της Αργυρώς πάντα πετυχαίνουν. Δοκίμασε την σίγουρα θα σου αρέσει.

 

Στις 13/3/2021 στις 10:53 ΜΜ, Invader είπε

Συγνώμη αλλά δε ψάχνεις συνταγή ή τεχνική για τα καλαμάρια αλλά κάποιον να σου τα μαγειρέψει.Καλή σαρακοστή να έχουμε.

Εγώ δοκίμασα να φτιάξω αυτή την συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα και ήταν απλά φανταστική!!!

Παιδιά πρέπει να την δοκιμάσετε!!!! Όπωσδήποτε!!!!

 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Mageiroulis είπε

Φίλε το καλύτερο κοκορέτσι θα το βρεις στις συνταγές της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δες την εδώ φίλε https://www.argiro.gr/2019/04/mystika-gia-kalytero-kokoretsi-sti-souvla/ νομίζω πως οι κατευθύνσεις που θα βρεις είναι τέλειες και θα βρεις κάποια tips για την ποιότητα της συκωταριάς που πρέπει να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και όχι σκούρο.

Διάβασε την γιατί αξίζει...

 

Νομίζω πως η καλύτερη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι είναι αυτή https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-me-kofto-makaronaki/ την δοκίμασα και πραγματικά ήταν εξαιρετική. Έχω διαπιστώσει από όσες συνταγές από διάφορους σεφ έχω δοκιμάσει ότι οι συνταγές της Αργυρώς πάντα πετυχαίνουν. Δοκίμασε την σίγουρα θα σου αρέσει.

 

Εγώ δοκίμασα να φτιάξω αυτή την συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα και ήταν απλά φανταστική!!!

Παιδιά πρέπει να την δοκιμάσετε!!!! Όπωσδήποτε!!!!

 

Αργυρω εσυ?

Δημοσ.

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων? ρωτάω γιατί μου είχαν πει παλιά να το ξεπαγώνω αφήνοντας το έξω σε νέρο γιατί χαλάει στο φούρνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων? ρωτάω γιατί μου είχαν πει παλιά να το ξεπαγώνω αφήνοντας το έξω σε νέρο γιατί χαλάει στο φούρνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Γιατί δεν το βγάζεις απο την κατάψυξη απο την προηγούμενη ;

Πως τον μαγειρευεις τον σολωμό;Μπορείς να τον βάλεις ακόμα και παγωμένο σε ένα ταψάκι με γάλα και να τον βάλεις στον φουρνο για 10 με 12 λεπτά.

Γαλα να τον σκεπάσει.

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν το βγάζεις απο την κατάψυξη απο την προηγούμενη ;

Πως τον μαγειρευεις τον σολωμό;Μπορείς να τον βάλεις ακόμα και παγωμένο σε ένα ταψάκι με γάλα και να τον βάλεις στον φουρνο για 10 με 12 λεπτά.

Γαλα να τον σκεπάσει.

 

Βασικά βαριέμαι να τα ξεπαγώνω. Μπορώ να τα πετάξω απευθείας στη κατσαρόλα και απλά να τα βράσω παραπάνω ώρα? Άμα δεν έχει τίποτα το επικύνδυνο τότε δε με νοιάζει.

Κάτι άσχετο αλλά τα καλαμαράκια λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ και βράζονται στη κατσαρόλα? σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα πακέτο.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Βασικά βαριέμαι να τα ξεπαγώνω. Μπορώ να τα πετάξω απευθείας στη κατσαρόλα και απλά να τα βράσω παραπάνω ώρα? Άμα δεν έχει τίποτα το επικύνδυνο τότε δε με νοιάζει.

Κάτι άσχετο αλλά τα καλαμαράκια λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ και βράζονται στη κατσαρόλα? σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα πακέτο.

ΤΙ βαριέσαι;Ποσο κουραση είναι να τα βγάλεις απο την κατάψυξη και να τα βάλεις στην συντήρηση την προηγούμενη μέρα;

 

Για τα καλαμαράκια δεν μπορώ να απαντήσω γιατί μου ήρθε εμετόςςςςςςςςςς

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

ΤΙ βαριέσαι;Ποσο κουραση είναι να τα βγάλεις απο την κατάψυξη και να τα βάλεις στην συντήρηση την προηγούμενη μέρα;

Οκ, δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά γενικά από περιέργεια, έχει κάτι το λάθος να τα βάλεις απευθείας κατεψυγμένα να τα  βράσεις? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Οκ, δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά γενικά από περιέργεια, έχει κάτι το λάθος να τα βάλεις απευθείας κατεψυγμένα να τα  βράσεις? 

Νομιζω ότι σου έγραψα και τον τρόπο για να το κάνεις.

Δημοσ.

Βλέπω αυτό το ωραίο κανάλι ενός Ιταλού που μένει στην Αυστραλία. Έχει ωραίες Ιταλικές συνταγές με σωστές διαδικασίες και υλικά, χωρίς bullshitting και περιττά υλικά, και ωραία reactions:

 

  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων?

😳 To κρέας ξεπαγώνεται στον φούρνο μικροκυμάτων; 😐

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...