Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Speculoos είπε

😳 To κρέας ξεπαγώνεται στον φούρνο μικροκυμάτων; 😐

γιατί όχι?

Εσύ πως το ξεπαγώνεις?

Δημοσ.
Στις 12/4/2021 στις 10:05 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mageiroulis είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Μονο Ακης 

Δημοσ.

Η βρώμη φαίνεται ενδιαφέρον προιόν, θα τη δοκιμάσω και στο κανονικό φαί που τρώω να δω πως τα πάει με την υφή. Πήρα κάμποσα διαφορετικά πράγματα αυτό το μήνα για πειράματα.

Σκεφτόμουν μήπως τελικά μπορώ να χρησιμοποιήσω ψωμί στο φαί μου. Υπάρχει κάποιο που να αλέθεται καλά και να βοηθάει την υφή?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mageiroulis είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Δοκιμασμένη επί 10 χρόνια από τότε που την πρωτοδιαβάσαμε είναι αυτή, την οποία μάλλον αντέγραψε η Αργυρώ, χωρίς να το αναφέρει, ενώ η ίδια έκανε σήριαλ γιατί κάποιοι αντέγραψαν "δική" της συνταγή χωρίς να την "μνημονεύσουν"!!!

https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsourekia-apokaliptoun-ta-mistika-tous

  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιαχτε αυτό το παγωτό με κουτί γάλα νουνού πολύ κρύο και στο τέλος τρίψτε μέσα 2-3 μπισκότα ή και κομματακια σοκολάτα. Απιστευτο παγωτό  με 3€

PAGWTA-723X453.jpg

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο νήμα, ξέρετε πού μπορώ να βρω ελληνική κάπαρη, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτώ (εννοώ να μην τρέχω κέντρο από νότια προάστια).

Σε όσα σουπερμάρκετ έχω μπει είναι τούρκικη και δεν πολυγουστάρω.

  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, phanispal said:

Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο νήμα, ξέρετε πού μπορώ να βρω ελληνική κάπαρη, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτώ (εννοώ να μην τρέχω κέντρο από νότια προάστια).

Σε όσα σουπερμάρκετ έχω μπει είναι τούρκικη και δεν πολυγουστάρω.

Στα περισσότερα ντελικατέσεν θα βρεις και κάπαρη και ανθούς και τα "αγγουράκια" κάπαρης (συνήθως από την Τήνο).

Δημοσ.

Thanks Bill, ελπίζω ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ και ότι δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (γιατί μεταξύ μας, κι αυτή η Τήνος πόση κάπαρη να παράγει πια..).

Θα googlάρω, αλλά αν έχει κανείς υπόψη του κάποιο delicatessen στα νότια προάστια, θα ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως οι πιο πολλοι πουλανε τουρκικη οποτε μονο  σε μαγαζια deli.

Εχω την τυχη και πηγαινω χιο αρκετες φορες τον χρονο και προμηθευομαι 3 4 μεγαλα βαζα για ολο τον χρονο(ειναι οντως χιωτικη και οχι απο απεναντι)

Η τιμη του μεγαλου βαζου ειναι οση η τιμη του μικρου εδω στην Αθηνα, κοινως την χρυσοπληρωνουμε.

Νοτια προαστια που θες υπαρχει ενα μαγαζι με χιωτικα προιοντα 

http://m.mastic-chios.gr/

Νομιζω εχει και καπαρη.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, phanispal said:

Thanks Bill, ελπίζω ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ και ότι δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (γιατί μεταξύ μας, κι αυτή η Τήνος πόση κάπαρη να παράγει πια..).

Θα googlάρω, αλλά αν έχει κανείς υπόψη του κάποιο delicatessen στα νότια προάστια, θα ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν.

Δεν φτάνω προς τα εκεί οπότε ξέρω μόνο όσα είναι κέντρο & ψιλό βόρεια (norasdeli, yolenis, queens market, μεσογειακή διατροφή, κλπ). Μερικές φορές φέρνει και στα μεγάλα ΑΒ. Επίσης τα καλοκαίρια φέρνω κάνα τεράστιο βάζο από τη Μάνη που βγάζει αρκετούς μήνες! :)

Δημοσ.

Και πόσο καιρό διατηρείται στα μεγάλα βάζα ρε παίδες;

Ρωτάω γιατί στα συσκευασμένα αναγράφεται ότι πρέπει να καταναλωθεί εντός 30 ημερών συνήθως, παρόλο που είναι μέσα σε άλμη.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, phanispal είπε

Και πόσο καιρό διατηρείται στα μεγάλα βάζα ρε παίδες;

Ρωτάω γιατί στα συσκευασμένα αναγράφεται ότι πρέπει να καταναλωθεί εντός 30 ημερών συνήθως, παρόλο που είναι μέσα σε άλμη.

Ασε τι λενε τα σκευασματα.Θα σου πω εγω τι κανω.

Συνηθως ζηταω σκετη στο βαζο,οποτε μετα προσθετω αλατι ξυδι και μου κραταει εξαμηνο ευκολα.

Πλεον δεν μενει τοσο γιατι καταναλωνεται γρηγορα γιαυτο αγοραζω πιο πολλα βαζα.

Εσυ τωρα που μαλλον δεν θα βρεις σκετη θεωρω οτι και στους 2 μηνες θα εισαι οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...