Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βράζεις πατάτες,βγάζεις το νερό,λίγο βούτυρο και γάλα και πατάς με το πατητήρι ,μπορείς να βάλεις και φέτα μέσα αν θες.Μια χαρά πουρες γίνεται.

Οτι ειναι ευκολο ειναι, απλα λιγο πιο χρονοβορο γι'αυτο πολυς κοσμος προτιμαει την λυση του αλλου.

Επισης πολλοι αγοραζουν αντιστοιχα την μπεσαμελ σε σκονη, εγω προσωπικα δεν μπορω να την φαω.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Menelaos83 είπε

Οτι ειναι ευκολο ειναι, απλα λιγο πιο χρονοβορο γι'αυτο πολυς κοσμος προτιμαει την λυση του αλλου.

Επισης πολλοι αγοραζουν αντιστοιχα την μπεσαμελ σε σκονη, εγω προσωπικα δεν μπορω να την φαω.

Αν θα φας μονο πουρέ οκ.Αν όμως ετοιμάζεις και κάτι άλλο τότε τα κάνεις μαζί.Η μπεσαμέλ είναι πολύ μπελαλίδικη ,αν δεν το κατέχεις .....Η γυναίκα μου στα καλά της μπορεί να την φτιάξει,αν όμως βιάζεται τότε βάζει Γιωτης (νομίζω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η μπεσαμέλ είναι πολύ μπελαλίδικη ,αν δεν το κατέχεις .....Η γυναίκα μου στα καλά της μπορεί να την φτιάξει,αν όμως βιάζεται τότε βάζει Γιωτης (νομίζω)

Και ομως δεν ειναι μπελας, εννοω απο αποψη τροπου  παρασκευης οχι χρονου και στο λεω εγω που απλα μια μερα ειπα θα δοκιμασω να φιαξω αρα πρακτικα ασχετος,αν και οταν εριξα την τελευταια δοση του γαλατος και ηταν αραιη ακομα μεχρι να την δω  να πηζει γτ αργησε λιγο λεω παει για πεταμα:lol:

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o καλυτερος πουρες ειναι διχως μπλεντερ, για εμενα αυτο το κανει σχεδον σουπα.

κοβεις τις πατατες σε κυβους, τις βραζεις αρκετα με νερακι σε κατσαρολα μεταλικη (οχι αντικολλητικη) κ οταν μαλακωσουν πολυ, στραγιζεις εντελως, ριχνεις αλατακι (λιγο πιπερι αν θες, το πολυ πιππερι αλλαζει αρδην τη γευση του πουρε), λιγο βουτυρακι (μια κουταλιτσα) ή λαδακι και λιγο γαλα (πχ για ενα κιλο πατατες, ξεκινα με ενα φλιτζανακι καφε ελληνικου κ βλεπεις αν θες πιο λιγο ή πιο πολυ μετα). Αλλα ολα αυτα αντι να ριξεις στο μπλεντερ, περνεις ενα potato masher και την λιωνεις. θελει λιγο παραπανω δουλιτσα προφανως αλλα αν εχεις βρασει την πατατα καλα ειναι πολυ ευκολο. Κ η υφη ειναι πολυ ανωτερη αποτι με blender.

και αν θες να το κανεις το πιατο σου γκουρμεδιαρικο, περνεις ενα ταψακι, βαζεις λαδοκολα και ριχνεις μετα πανω της ατομικες μεριδες πουρε και το ψηνεις λιγο στο grill μεχρι να ροδοκοκκινησει λιγο επανω. Μετα με τη σπατουλιτσα προσεκτικα βαζεις την καθε μεριδα στο πιατο σου, ριχνεις κ ενα κρεατακι/μπριζολιτσα διπλα με μια σαλτσουλα κ το απλο πιατο "κρεας-πουρες" εχει ανεβει 10 σκαλια.

Τετοια συνταγη μου ειχε δωσεις ενας Σουηδος σεφ, με φιλετο ελαφιου, σαλτσα απο cranberries κ ψητο πουρε. 

 

υγ: πουρες σε σκονη, ειναι για το στρατο και τις παιδικες κατασκηνώσεις, οχι για τη κουζινα μας :P

Επεξ/σία από Skywalker333
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Menelaos83 είπε

Και ομως δεν ειναι μπελας, εννοω απο αποψη τροπου  παρασκευης οχι χρονου και στο λεω εγω που απλα μια μερα ειπα θα δοκιμασω να φιαξω αρα πρακτικα ασχετος.

Δεν εχω δοκιμάσει,οι εμπειρίες μου είναι απο μητέρα και σύζυγο.Ειδικά στο να μην σβολιάσει....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

o καλυτερος πουρες ειναι διχως μπλεντερ, για εμενα αυτο το κανει σχεδον σουπα.

κοβεις τις πατατες σε κυβους, τις βραζεις αρκετα με νερακι σε κατσαρολα μεταλικη (οχι αντικολλητικη) κ οταν μαλακωσουν πολυ, στραγιζεις εντελως, ριχνεις αλατακι (λιγο πιπερι αν θες, το πολυ πιππερι αλλαζει αρδην τη γευση του πουρε), λιγο βουτυρακι (μια κουταλιτσα) ή λαδακι και λιγο γαλα (πχ για ενα κιλο πατατες, ξεκινα με ενα φλιτζανακι καφε ελληνικου κ βλεπεις αν θες πιο λιγο ή πιο πολυ μετα). Αλλα ολα αυτα αντι να ριξεις στο μπλεντερ, περνεις ενα potato masher και την λιωνεις. θελει λιγο παραπανω δουλιτσα προφανως αλλα αν εχεις βρασει την πατατα καλα ειναι πολυ ευκολο. Κ η υφη ειναι πολυ ανωτερη αποτι με blender.

και αν θες να το κανεις το πιατο σου γκουρμεδιαρικο, περνεις ενα ταψακι, βαζεις λαδοκολα και ριχνεις μετα πανω της ατομικες μεριδες πουρε και το ψηνεις λιγο στο grill μεχρι να ροδοκοκκινησει λιγο επανω. Μετα με τη σπατουλιτσα προσεκτικα βαζεις την καθε μεριδα στο πιατο σου, ριχνεις κ ενα κρεατακι/μπριζολιτσα διπλα με μια σαλτσουλα κ το απλο πιατο "κρεας-πουρες" εχει ανεβει 10 σκαλια.

Τετοια συνταγη μου ειχε δωσεις ενας Σουηδος σεφ, με φιλετο ελαφιου, σαλτσα απο cranberries κ ψητο πουρε. 

 

υγ: πουρες σε σκονη, ειναι για το στρατο και τις παιδικες κατασκηνώσεις, οχι για τη κουζινα μας :P

Συμφωνω, ποτε με μπλεντερ.

Ωραια συνταγη θα μπει στα υποψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

o καλυτερος πουρες ειναι διχως μπλεντερ, για εμενα αυτο το κανει σχεδον σουπα.

κοβεις τις πατατες σε κυβους, τις βραζεις αρκετα με νερακι σε κατσαρολα μεταλικη (οχι αντικολλητικη) κ οταν μαλακωσουν πολυ, στραγιζεις εντελως, ριχνεις αλατακι (λιγο πιπερι αν θες, το πολυ πιππερι αλλαζει αρδην τη γευση του πουρε), λιγο βουτυρακι (μια κουταλιτσα) ή λαδακι και λιγο γαλα (πχ για ενα κιλο πατατες, ξεκινα με ενα φλιτζανακι καφε ελληνικου κ βλεπεις αν θες πιο λιγο ή πιο πολυ μετα). Αλλα ολα αυτα αντι να ριξεις στο μπλεντερ, περνεις ενα potato masher και την λιωνεις. θελει λιγο παραπανω δουλιτσα προφανως αλλα αν εχεις βρασει την πατατα καλα ειναι πολυ ευκολο. Κ η υφη ειναι πολυ ανωτερη αποτι με blender.

και αν θες να το κανεις το πιατο σου γκουρμεδιαρικο, περνεις ενα ταψακι, βαζεις λαδοκολα και ριχνεις μετα πανω της ατομικες μεριδες πουρε και το ψηνεις λιγο στο grill μεχρι να ροδοκοκκινησει λιγο επανω. Μετα με τη σπατουλιτσα προσεκτικα βαζεις την καθε μεριδα στο πιατο σου, ριχνεις κ ενα κρεατακι/μπριζολιτσα διπλα με μια σαλτσουλα κ το απλο πιατο "κρεας-πουρες" εχει ανεβει 10 σκαλια.

Τετοια συνταγη μου ειχε δωσεις ενας Σουηδος σεφ, με φιλετο ελαφιου, σαλτσα απο cranberries κ ψητο πουρε. 

 

υγ: πουρες σε σκονη, ειναι για το στρατο και τις παιδικες κατασκηνώσεις, οχι για τη κουζινα μας :P

 

38 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Συμφωνω, ποτε με μπλεντερ.

Ωραια συνταγη θα μπει στα υποψη

 

Αν δοκιμάσετε να χτυπήσετε πατάτες στο μπλέντερ  θα γίνουν σαν λάστιχο λόγω του άμυλου που "σπαει" κατα το χτυπημα με αποτέλεσμα μια υφή σαν κόλλα για πλακάκια :)

Ενας σεφ μου ειχε πει οτι , όπως είπε και ο Skywalker333 πιο πάνω, με το κατάλληλο εργαλείο για πατάτες γίνεται η καλύτερη υφη. Και ειδικά ο πουρές πατάτας θα πρέπει να έχει μέσα και κομματάκια που δεν εχουν λιώσει. 

Και για όσους έχουν ατμομάγειρα, δοκιμαστε να λίωσετε τις μαγειρεμένες πατάτες προσθέτοντας γάλα πληρες κατα προτίμηση και λίγο καλο βούτυρο. Αντε γεια απο γεύση :) :)

 

 

Επεξ/σία από CONAN_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

o καλυτερος πουρες ειναι διχως μπλεντερ, για εμενα αυτο το κανει σχεδον σουπα.

Σωστός. Με το μπλέντερ αν το παρακάνεις μπορεί να σου βγεί ένα κολώδες πράμα με χάλια γεύση!

Αναφορά σε κείμενο

κοβεις τις πατατες σε κυβους,

Εμείς τις κόβουμε σε φέτες. Μας προέκυψε κατά λάθος.

Θέλαμε να κάνουμε πατάτες ογκραντέν, τις οποίες τις βράζεις πολύ λίγο πριν τις βάλεις σε πυρέξ με τυριά και κρέμα γάλακτος!

Αλλά επειδή μας ξέφυγε ο χρόνος βρασίματος και μαλάκωσαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε κύβους, τελικά αντί για ογκρατέν κάναμε πουρέ και με κορνέ κάναμε μεριδούλες και τις ψήσαμε στο φούρνο.

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ.

Μιλωντας για πατατες, θυμηθηκα μια συνταγη περιεργη αλλα δυνατη.
Πατατες φουρνου ειναι στην ουσια αλλα ετσι οπως τις βαζεις στο ταψι με το λαδακι κ το αλατακι, βαζεις μεσα και μια κονσερβα ανανα (το κοβεις σε κομματια 1-2 εκατοστα φαρδος περιπου) και ψιλοκομμενο φρεσκο κρεμμυδι (2-3τμχ). Κ αν πχ θα εβαζες κ μια κουπα νερο, ε το κανεις μιση κ το αλλο μισο με το σιροπι /νερο της κονσερβας. Μονο αλατακι απο πανω, μαυρο πιππερι και μια γερη δοση παπρικας καλης (οχι απο σουπερμαρκετ!) ή καπνιστης παπρικας.
 

Γελουσα οταν το ειχα δει κ σκεφτομουν Ιταλους κ πιτσα με ανανα αλλα τελικα το πιατο ειναι πολυ καλο για συνοδευτικο, ακομα κ με ενα καλο ψαρακι γιατι τα οξινα του ανανα δενουν ωραια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

Μιλωντας για πατατες, θυμηθηκα μια συνταγη περιεργη αλλα δυνατη.
Πατατες φουρνου ειναι στην ουσια αλλα ετσι οπως τις βαζεις στο ταψι με το λαδακι κ το αλατακι, βαζεις μεσα και μια κονσερβα ανανα (το κοβεις σε κομματια 1-2 εκατοστα φαρδος περιπου) και ψιλοκομμενο φρεσκο κρεμμυδι (2-3τμχ). Κ αν πχ θα εβαζες κ μια κουπα νερο, ε το κανεις μιση κ το αλλο μισο με το σιροπι /νερο της κονσερβας. Μονο αλατακι απο πανω, μαυρο πιππερι και μια γερη δοση παπρικας καλης (οχι απο σουπερμαρκετ!) ή καπνιστης παπρικας.
 

Γελουσα οταν το ειχα δει κ σκεφτομουν Ιταλους κ πιτσα με ανανα αλλα τελικα το πιατο ειναι πολυ καλο για συνοδευτικο, ακομα κ με ενα καλο ψαρακι γιατι τα οξινα του ανανα δενουν ωραια.

Υπόψη ότι η πίτσα με ανανά είναι ελληνικής εμπνευσης https://www.botrini.gr/themata/o-anthropos-pou-evale-ton-anana-stin-pitsa-itan-ellinas/

Το ανανόζουμο είναι καλό σαν meat tenderizer https://www.leaf.tv/articles/how-to-tenderize-with-pineapple-juice/

Δημοσ.
16 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Θα το καταλάβεις αν δεν έχουν γιατί το πάνω μέρος θα είναι χαραγμένο/ανοιγμένο.

Αυτές που παίρνουμε από λιντλ είναι βγαλμένο το εντεράκι. Ό,τι έχουμε πάρει από άλλο σούπερ μάρκετ δεν είναι!

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα κάτι ροδάκινα και μου τα φέρανε πέτρες, ξέρει κανείς τι μπορώ να τα κάνω τώρα? άμα περιμένω θα γίνουν κανονικά? υπάρχει καμία συνταγή που να τα κάνει να τρώγονται?

 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αγόρασα κάτι ροδάκινα και μου τα φέρανε πέτρες, ξέρει κανείς τι μπορώ να τα κάνω τώρα? άμα περιμένω θα γίνουν κανονικά? υπάρχει καμία συνταγή που να τα κάνει να τρώγονται?

 

αγουρα;Θα τα αφησεις να ωριμάσουν.

Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Το ανανόζουμο είναι καλό σαν meat tenderizer https://www.leaf.tv/articles/how-to-tenderize-with-pineapple-juice/

Θεωρώ πως ο ανανάς είναι εγκλημα ως μαρινάδα στο κρέας και ουσιαστικά καταστρέφεις ανεπανόρθωτα το κρέας που ετοιμάζεις (και δεν εννοώ γευστικά).

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Αγόρασα κάτι ροδάκινα και μου τα φέρανε πέτρες, ξέρει κανείς τι μπορώ να τα κάνω τώρα? άμα περιμένω θα γίνουν κανονικά? υπάρχει καμία συνταγή που να τα κάνει να τρώγονται?

 

κοιτα να δεις. εξαρταται ποσο νωρις τα εκοψαν. αν τα εκοψαν παρα πολυ νωρις, δε γινονται ποτε καλα γιατι ακομα κ αν περασει ο καιρος, αφυδατωνονται/μαλακωνουν απ'εξω αλλα μεσα ειναι πολυ σκληρα. Αν τα εκοψαν σε λογικη στιγμη, τοτε αν τα αφησεις στην ακρη εκτος ψυγειου μερικες μερες, μπορουν να βελτιωθουν σημαντικα. 

Παντως το ΣΚ εγω έκανα αυτο: https://caruso.gr/cobbler-rodakina/

με ροδακινα που ηταν μεσα προς σκληρα (γιατι UK δε βρισκεις τιποτα της προκοπης) κ βγηκε εξαιρετικο γλυκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...