Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Λεμόνι, αλατι, μουσταρδα, ρίγανη, λάδι 

...και επειδή ξερω οτι θα εχεις και πατάτες τηγανητές, χοντροκομμένες, και πριν τις ρίξεις στο κάφτο λαδι ρίξε μαζι και δυο κρεμμύδια, τα οποια βέβαια δεν θα σερβίρεις

 

 

Στο λάδι που θα τηγανίσουμε τις πατάτες; τι κερδίζουμε; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Στο λάδι που θα τηγανίσουμε τις πατάτες; τι κερδίζουμε; 

Δεν κατάλαβα την ερώτηση 

...αλλα οι πατάτες παίρνουν ένα ελαφρή άρωμα απο το κρεμμύδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

γεια χαρά

αύριο έχω τίμιο τραπέζι και θα ήθελα να εντυπωσιάσω το πλήθος

πείτε καμιά ιδέα για μαρινάρισμα των μπριζολών

Λοιπον, γυναικα εδω. Ακου. Τις μπριζολιτσες θα τις λαδωσεις και θα τις κανεις μασαζ με λιγο χοντρο αλατι απ την καθε πλευρα. Αφησε τες μεχρι να εξαφανιστει το αλατι απο πανω. Τις βαζεις για ψησιμο, και στο βγαλσιμο βαζεις ριγανη και λεμονι. Καλυτερη κι απο ταβερνα

5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ποτέ χοντροκομμενες οι τηγανιτές. 

 

Η σωστη χοντροκομμενη η πατατα με τη φλουδα  ειναι ονειρο. Θελει βρασιμο η πατατα πρωτα και μετα παναρισμα/τηγανισμα. Απλα θεϊκή 

Επεξ/σία από Dimi00
  • Like 1
Δημοσ.

Μόνο εγώ πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η πρώτη ύλη, ειδικά όταν μιλάμε για χοιρινές λαιμού;

Τις περισσότερες φορές απ' όπου κι αν κι αν έχω πάρει λαιμού βγαίνουν σαν τσίχλα, και δεν τις ψήνω πολύ κιόλας.

Και σε άλλους όταν έχω δοκιμάσει πάλι το ίδιο σχεδόν πάντα, βγαίνουν σκληρές αν και όχι στεγνές.

Δηλαδή οι κόντρα ναι μεν είναι πιο στεγνές ούτως ή άλλως, αλλά τρώγονται πιο εύκολα αν τις ψήσεις σωστά.

  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μόνο εγώ πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η πρώτη ύλη, ειδικά όταν μιλάμε για χοιρινές λαιμού;

Τις περισσότερες φορές απ' όπου κι αν κι αν έχω πάρει λαιμού βγαίνουν σαν τσίχλα, και δεν τις ψήνω πολύ κιόλας.

Και σε άλλους όταν έχω δοκιμάσει πάλι το ίδιο σχεδόν πάντα, βγαίνουν σκληρές αν και όχι στεγνές.

Δηλαδή οι κόντρα ναι μεν είναι πιο στεγνές ούτως ή άλλως, αλλά τρώγονται πιο εύκολα αν τις ψήσεις σωστά.

Να ξερεις παιζει ρολο και το παχος της μπριζόλας.  Αν είναι πολυ λεπτη θα βγει κατι σαν σολα αν σου ξεφυγει για μισο λεπτο ψησιμο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimi00 είπε

Λοιπον, γυναικα εδω. Ακου. Τις μπριζολιτσες θα τις λαδωσεις και θα τις κανεις μασαζ με λιγο χοντρο αλατι απ την καθε πλευρα. Αφησε τες μεχρι να εξαφανιστει το αλατι απο πανω. Τις βαζεις για ψησιμο, και στο βγαλσιμο βαζεις ριγανη και λεμονι. Καλυτερη κι απο ταβερνα

Η σωστη χοντροκομμενη η πατατα με τη φλουδα  ειναι ονειρο. Θελει βρασιμο η πατατα πρωτα και μετα παναρισμα/τηγανισμα. Απλα θεϊκή 

θελει το κατι παραπανω η περισταση

λιγο δεντρολιβανο,βασιλικο,θυμαρι,κατι τελος παντων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimi00 είπε

Να ξερεις παιζει ρολο και το παχος της μπριζόλας.  Αν είναι πολυ λεπτη θα βγει κατι σαν σολα αν σου ξεφυγει για μισο λεπτο ψησιμο. 

Εγώ μιλάω για την υφή ας το πούμε έτσι του κρέατος.

Τις περισσότερες φορές μου έχει τύχει να είναι μαστιχωτό, ούτε με το μαχαίρι δεν κόβεται εύκολα, κι ας είναι ζουμερή, που είναι επειδή έχει περισσότερο λίπος απ' την κόντρα.

Για μένα οι καλύτερες χοιρινές είναι οι σπαλομπριζόλες και ιδίως εκείνες μετά τη σπάλα προς την κόντρα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

θελει το κατι παραπανω η περισταση

λιγο δεντρολιβανο,βασιλικο,θυμαρι,κατι τελος παντων

Βασιλικο στη μπριζόλα?? Μηηηηηηηηη. Μπορεις να κάνεις σως 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Βασιλικο στη μπριζόλα?? Μηηηηηηηηη. Μπορεις να κάνεις σως 

Συμφωνω , βασιλικο στην μπριζολα για κανεναν λογο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Βασιλικο στη μπριζόλα?? Μηηηηηηηηη. Μπορεις να κάνεις σως 

εβαλα μελι με μουσταρδα και δεντρολιβανο

καλα πηγε

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Titos301 είπε

παιδια θελω να φτιαξω αυτη τη συνταγη https://tasty.co/recipe/cajun-chicken-alfredo και θελει 2 cups heavy cream(480 mL), το εψαξα και μου βγαζει σαντιγι, μηπως εννοει κρεμα γαλακτος ξερει κανεις; ευχαριστω

Κρέμα γάλακτος με full λιπαρά (35% και πάνω)

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...