Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

heavy cream ειναι το αντιστοιχο της κρεμας γαλακτος, οτιδηποτε εχει πανω απο 35% λιπαρα

cream εναι οτιδηποτε κρεμοδες, ανεξαρτητα λιπαρων (η light κρεμα γαλακτος πχ)

Half and half ειναι μισο γαλα μισο κρεμα γαλακτος

 

  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να υπήρχε ένα topic σχετικά με καινοτομίες (ή συνηθισμένα πράματα παρασκευασμένα με σωστό/μερακλίδικο τρόπο )  πάνω στο σερβίρισμα, προπαρασκευή, ετοιμασία του φαγητού. 

Όχι μόνο για να τρέχουνε τα σάλια μας αλλά ίσως βοηθήσει κάποιον ή του δώσει έμπνευση να το κάνει μόνος του ή ίσως δώσει ιδέα σε κανένα μαγαζάτορα μπας και φάμε κάτι διαφορετικό έξω γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια βλέπω και τα περισσότερα μέτρια :P 

Με τόσο διαφορετικό κόσμο που συχνάζει στο insomnia δεν ξέρεις ποιος μπορεί να το δει άντε ίσως αλλάξουμε και την σκηνή του φαγητού στην χώρα! :P


Λοιπόν έχω φάει πολλά ωραία έξω που δεν τα βλέπω εδώ και έχω δει ακόμη πιο άπειρα βίντεο και ξεκινάω με αυτό που το είδα μόλις και αποτέλεσε και την έμπνευση για το topic :)  

Είμαι σίγουρος πως θα έχετε να δείξετε πολύ καλύτερα! Περιμένω! :D 

 

 

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

βλέπω κάποιες συνταγές να δίνουν τα συστατικά σε κούπες χωρίς να αναφέρουν καθόλου τα γραμμάρια. σε αυτή την περίπτωση πως υπολοζεις τις ποσότητες;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kover είπε

βλέπω κάποιες συνταγές να δίνουν τα συστατικά σε κούπες χωρίς να αναφέρουν καθόλου τα γραμμάρια. σε αυτή την περίπτωση πως υπολοζεις τις ποσότητες;

Δεν ξέρω σε τι γλώσσα βλέπεις τι συνταγές, αν οι σελίδες είναι αμερικάνικες χρησιμοποιούν US cups, αν είναι αγγλικές UK cups, αν είναι Καναδικές/Αυστραλιανές Commonwealth cups και πάει λέγοντας. Οι διαφορές είναι γενικά μικρές σε ό,τι αφορά όγκο αλλά όταν μετατρέπονται σε βάρος τότε μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, ειδικά σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Αν τώρα οι συνταγές που βλέπεις είναι σε ελληνικές σελίδες απέφυγέ τες. Κατά 99% είναι απλά μετάφραση από κάποια ξένη σελίδα χωρίς αυτός που την έγραψε να την έχει δοκιμάσει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Δεν ξέρω σε τι γλώσσα βλέπεις τι συνταγές, αν οι σελίδες είναι αμερικάνικες χρησιμοποιούν US cups, αν είναι αγγλικές UK cups, αν είναι Καναδικές/Αυστραλιανές Commonwealth cups και πάει λέγοντας. Οι διαφορές είναι γενικά μικρές σε ό,τι αφορά όγκο αλλά όταν μετατρέπονται σε βάρος τότε μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, ειδικά σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Αν τώρα οι συνταγές που βλέπεις είναι σε ελληνικές σελίδες απέφυγέ τες. Κατά 99% είναι απλά μετάφραση από κάποια ξένη σελίδα χωρίς αυτός που την έγραψε να την έχει δοκιμάσει.

ελληνική συνταγή ήταν για χαλβά, του Πετρετζίκη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kover είπε

ελληνική συνταγή ήταν για χαλβά, του Πετρετζίκη.

χρησιμποίησε την ίδια κούπα για όλα και είσαι εντάξει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Speculoos είπε

χρησιμποίησε την ίδια κούπα για όλα και είσαι εντάξει

αν καταλαβαίνω σωστά εννοείς να μην δώσω σημασία αν είναι ίδιας χωρητικότητας ή όχι με αυτή της συνταγής;

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αν μιλάς για συμιγλαλενιο χαλβά η πιο απλή συνταγή είναι 1 μέρος λάδι (προτίμησε ηλιέλαιο με έλαιο λαδο γίνεται πολύ βαρύ), 2 μεροι σιμιγδάλι (μπορείς να τι κάνεις με ότι θέλεις εγώ συνήθως βάζω μόνο χοντρό, άλλοι το κάνουν μισό μισό), 3 μεροι ζάχαρη (αν θεέ την ελάτωνεις, αλλά μην πας κάτω από 2 μεροι), και 4 μεροι νερό

Οπότε ξεκινάς με κούπα ποτήρι ότι θέλεις για μεζούρα

Βράζεις νερό με ζάχαρη, μόλις διαλυθεί η ζάχαρι το σβήνεις και τι αφήνεις στην άκρη (μην τι αφήσεις πάνω στο μάτι μπορεί να δέσει πολύ

Ζεστάνεις λάδι και καβουρδιζεις το σιμιγδάλι μόλις αρχίσει και σκουραινει ρίχνεις μέσα το σιρόπι με αρκετή προσοχή μην σε κάψει όπως θα φουσκώσει το μείγμα, σε αυτό το σημείο βάζω 1 ξυλακι κανέλα, και αν θέλεις προσθέτεις ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού ανάλογα τα γούστα,

Ανακατεύεις καλά συνεχόμενα για να μην σου αρπάξει στο πάτο, μόλις δεις ότι αρχίζει να κοχλαζει είσαι έτοιμος το βάζεις στη φόρμα που θέλεις και το αφήνεις να κρυώσει

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

Απλά κρατάς την αναλογία,αν κατάλαβα καλά.

  • Like 1
Δημοσ.

Αν και το 1-2-3-4 είναι εύκολο να το θυμάσαι, έχει πολύ λάδι και ζάχαρη κατά τη γνώμη μου. Μετά από δοκιμές έχω καταλήξει στο 0,75 - 2 - 2,5 - 4,5 (λάδι-σιμιγδάλι-ζάχαρη-νερό).

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
12 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

σκατα να φαει οποιος χρησιμοποιει την κουπα σαν μοναδα μετρησης..

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

Όταν μια συνταγή έχει αποκλειστικά και μόνο κούπες και εύκολες κούπες του στυλ μισή/ολόκληρη, τότε ναι θα πετύχει. Αν μπλέκει κουτάλια, κουταλάκια, γραμμάρια, ml, τότε γεια σας, μακριά κι αγαπημένοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...