Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, xavier είπε

για πειτε οσοι γνωριζετε. μπροστα εχει 2 θυρες μια usb c και μια απλη usb. Η usb c εχει διαφορα στην ταχυτητα αν συνδσεις ενα εξωτερικο σκληρο ή ενα ssd σχεση με την απλη θυρα? ή είναι μονο για να φορτιζει πιο γρηγορα το χειριστηριο?

Όχι και οι 2 usb 3.2 θα είναι (ή όπως αλλιώς τις λένε πια).

Εγώ αυτό που έβγαλα σαν συμπέρασμα είναι το καλώδιο του ds5 θα είναι type c to type c, που σημαίνει λεφτά για adaptor αν δεν έχεις τέτοια μητρική και θες να το συνδέσεις στο pc.

10 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Και οι δυο πισω usb ειναι πιο γρηγορες απο την μπροστα. 10gbps,τις καταλαβαινεις και απο το χρωμα που ειναι μπλε.αν συνδεσεις ssd απλα αποφευγεις την απλη  μπροστα που ειναι max  5gbps νομιζω.

Αν δεν κανω λαθος το xbox νομιζω δεν εχει 10αρα USB ειναι ολες 5. Τους ξεφυγε 

Οι μπλε είναι οι πιο αργές πλέον (στα 5 Gbps) , οι πιο γρήγορες είναι χρωματισμένες πορτοκαλί/κόκκινες συνήθως. Αν και κάθε oem/mobo manufacturer κάνει τα δικά του.

Δημοσ.

Μπορώ να δεχτώ ότι σε πολλές συσκευές υπάρχουν πολλά κατασκευαστικά λάθη/αβλεψιες αλλά ζοριζομαι να πιστέψω ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι στη Sony και σχεδίασαν αυτό το σύστημα ψύξης αποφάσισαν απλά να παίξουν μια ζαριά και δε πήραν υπόψη τους όσα γράψατε. 

Ειδικά μετά το φιάσκο της γενιάς PS3/Xbox360 που είχαν τόσα θέματα λόγω ψύξης 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostiger είπε

Σας αγαπαω, σας εκτιμαω,  σας σεβομαι, not my cup of tea though..

το ξερω βρε, απλα σε τσιγκλαω :P 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ilos είπε

Όχι και οι 2 usb 3.2 θα είναι (ή όπως αλλιώς τις λένε πια).

Εγώ αυτό που έβγαλα σαν συμπέρασμα είναι το καλώδιο του ds5 θα είναι type c to type c, που σημαίνει λεφτά για adaptor αν δεν έχεις τέτοια μητρική και θες να το συνδέσεις στο pc.

Οι μπλε είναι οι πιο αργές πλέον (στα 5 Gbps) , οι πιο γρήγορες είναι χρωματισμένες πορτοκαλί/κόκκινες συνήθως. Αν και κάθε oem/mobo manufacturer κάνει τα δικά του.

Οι μπλε πισω τις αναφερει ως 10gbps ,οποτε θα ειναι 3,1 gen 2.  Αυτες που λες νομιζω ειναι 3,2 και εχουν 20gbps transfer 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Μπορώ να δεχτώ ότι σε πολλές συσκευές υπάρχουν πολλά κατασκευαστικά λάθη/αβλεψιες αλλά ζοριζομαι να πιστέψω ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι στη Sony και σχεδίασαν αυτό το σύστημα ψύξης αποφάσισαν απλά να παίξουν μια ζαριά και δε πήραν υπόψη τους όσα γράψατε. 

Ειδικά μετά το φιάσκο της γενιάς PS3/Xbox360 που είχαν τόσα θέματα λόγω ψύξης 

Δε θα σου καεί η κονσόλα στα 2 χρόνια. Απλά όσο δεν κάνεις reapply LM, θα οξειδώνεται ακόμα περισσότερο το χάλκινο backplate και θα πέφτει κατακόρυφα η θερμαπαγωγική ικανότητα. Στα 4-5 χρόνια το πιο πιθανό να έχεις χειρότερη απόδοση από οποιαδήποτε συμβατική πάστα και ίσως χρειαστεί να αλλάξεις και ψύκτρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgewrgi είπε

Οι μπλε πισω τις αναφερει ως 10gbps ,οποτε θα ειναι 3,1 gen 2.  Αυτες που λες νομιζω ειναι 3,2 και εχουν 20gbps transfer 

Άρα έχει τις παλιές usb 3 μπροστά και τις gen 2 πίσω. 3.2 που έχουν πχ οι x570 δεν έχει καθόλου δηλαδή. Good to know.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα μας αφησει σε ησυχια η σονυ,αυτο ξερω.

Λυσαξαμε να το ανοιξουν και τωρα εχουμε μεγαλυτερο προβληματισμο.τουλαχιστον να φωναζαν εναν απο εμας εκει.

Να του λεγαμε : wait pls malaka I wanna see the heatsink.. how is made? It has nickelium or it's just bronze? Show us malaka,fow we know cause we are smart damn..u are on trouble monkey!

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Δημοσ.

10 ώρες πριν, Billie13 είπε

Προφανώς για το rrod του xbox 360,το ps4 που έκανε σαν αεροπλάνο και το joycon drift δεν ευθύνονται μηχανικοί.Ειναι παντελώς άκυρο το παράδειγμά σου και απορώ με τα likes που παίρνεις σε ένα τεχνολογικό φόρουμ.

Το ότι είναι τεχνολογικό το φόρουμ δυστυχώς δεν επιβάλει κάποιο ελάχιστο κατώτατο επίπεδο κατανόησης του χώρου (και γενικά), όπως βλέπεις.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Η χρηση παντος LM ειναι σοκαριστικη αποφαση οποιος την πηρε για την κονσολα.δεν ξερω πως θα τους βγει αλλα ελπιζω να μην εχουμε μαζικα προβληματα οπως το drift της νιντεντο.

Επειδη εχω δουλεψει το υλικο πολλες φορες σε λαπτοπ ειναι δεδομενο οτι οι ανεμιστηρες μετα τον χρονο θα βαρανε κοκκινα. Μου εχει τυχει λαπτοπ πανω στο τριμηνο να θελει αλλαγη LM και μου εχει τυχει και λαπτοπ να κρατησει περιπου στον εναμιση χρονο με σταδιακα η αποδοση ψυξης να πεφτει.

Μου φενεται αδιανοητο καποιος να εχει την κονσολα 2-3 χρονια με το αρχικο LM του εργοστασιου.

Στην τελικη σε οποιον περνουν τα χερια του θα το αλλαζει μονος του. Αυτος που δεν εχει ιδεα ομως θα πρεπει να το στελνει στην sony.

Προσωπικα πιστευω θα δουμε και τεσταρισματα απο γκουρου με καλες θερμοαγωγιμες παστες οπως η kryonaut.

Αν δουλευει χωρις προβλημα με την παστα μετα την εγγυηση ισως  αλλαξω LM με παστα. Μια καλη παστα με φρεσκια LM εχει διαφορα περιπου +8-10c η παστα

Απο την μια το γουσταρω γιατι τραβαει τρελο μονταρισμα σε οποιον το κατεχει.

Θα δουμε και ps5 με τρελους ανεμιστήρες πανω κτλπ

Η διαφορα ειναι μια 

Εσυ εισαι απλα ενας χομπιστας και μονο

Αυτοι ειναι επαγγελματιες μηχανικοι

Για να φτασανε σε αυτο το σημειο.κατι θα ξερουν παραπανω.

Επιπλεον το συστημα ψυξης+ το LM το δουλεουν εδω και και 2 χρονια(εχουν κανει δοκιμες,και φυσικα εχουν παρει τα μετρα τους)

13 ώρες πριν, aekoupoli είπε

2 χρονια λεει εκαναν δοκιμες με το liquid metal

Αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Ειπώθηκαν αρκετοί προβληματισμοί ανθρώπων που ξέρουν κάτι παραπάνω εδώ μέσα και έχουν hands on experienceμε την τεχνολογία αυτή. Δεν βλέπω το λόγο να τους συγκρίνουμε με τους Γιαπωνέζους της Sony. Οι Γιαπωνέζοι της Sony έχουν deadlines, στόχους κερδών για το εξάμηνο κτλ , προφανώς και μπορεί να χρειαστεί να πάρουν ρίσκα και να γίνει χοντράδα. Αν κάποιοι δεν έχετε άποψη περί LM, it's ok. Ούτε εγώ έχω, κάνω μοκο και διαβάζω.

On subject, αρκετά thicc μας βγήκε :D Να δούμε που θα το χωρέσουμε χωρίς να φάμε χριστοπαναγια. Το teardown, πολύ κυριλέ το κάναν αν και προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα από αρχιτεκτονική - κιλά χαλκός για να γίνει δουλειά. Τεσπά μάλλον θα είναι ήσυχο αυτό οπότε win!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Δε θα σου καεί η κονσόλα στα 2 χρόνια. Απλά όσο δεν κάνεις reapply LM, θα οξειδώνεται ακόμα περισσότερο το χάλκινο backplate και θα πέφτει κατακόρυφα η θερμαπαγωγική ικανότητα. Στα 4-5 χρόνια το πιο πιθανό να έχεις χειρότερη απόδοση από οποιαδήποτε συμβατική πάστα και ίσως χρειαστεί να αλλάξεις και ψύκτρα.

Δεν νομίζω ότι το LM έρχεται σε επαφή με το χάλκινο heatsink. Πρόσεξε το βίντεο, φαίνεται  σαν να έχουν βάλει κάποιο υπόστρωμα μεταξύ τους. Μήπως έχουν σκεφτεί κατι για να αποφύγουν την γαλβανική διάβρωση μακροπρόθεσμα  ;

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλαιω......🤣🤣🤣....παντως +1 για την παρουσίαση....και για την κονσολα!

FB-IMG-1602106389057.jpg

Επεξ/σία από ggramenos
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, chncynic είπε

Ειπώθηκαν αρκετοί προβληματισμοί ανθρώπων που ξέρουν κάτι παραπάνω εδώ μέσα και έχουν hands on experienceμε την τεχνολογία αυτή. Δεν βλέπω το λόγο να τους συγκρίνουμε με τους Γιαπωνέζους της Sony. Οι Γιαπωνέζοι της Sony έχουν deadlines, στόχους κερδών για το εξάμηνο κτλ , προφανώς και μπορεί να χρειαστεί να πάρουν ρίσκα και να γίνει χοντράδα. Αν κάποιοι δεν έχετε άποψη περί LM, it's ok. Ούτε εγώ έχω, κάνω μοκο και διαβάζω.

On subject, αρκετά thicc μας βγήκε :D Να δούμε που θα το χωρέσουμε χωρίς να φάμε χριστοπαναγια. Το teardown, πολύ κυριλέ το κάναν αν και προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα από αρχιτεκτονική - κιλά χαλκός για να γίνει δουλειά. Τεσπά μάλλον θα είναι ήσυχο αυτό οπότε win!

Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα βασιζονται απο εμπειρια πανω σε pc configurations, κανεις δεν νομίζω να συμμετείχε στο engineering του ps5 χωρις να λεω οτι η σονυ ανακαλυψε τον τροχο η αλλαξε τους νομους της φυσικής. Ομως δεν ειναι το ιδιο να κανεις delid cpus να βαζεις LM TIM πανω και το ιδιο να φτιαχνεις ενα proprietary hw οπως μια κονσολα. Οι προβληματισμοι που εχουν εκφρασει ειναι σωστοι και λογικοι απο μια αποψη αλλα δεν συντρέχει λογος καταστροφολογιας imo.

Στην τελικη δεν ξερω κατα ποσο τη συμφερει τη σονυ μετα απο καποιο καιρο να τρεχεις για αλλαγη TIM στην καλυτερη, το κακο ονομα που θα βγει απο ολο αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερη καταστροφη απο καποια λεφτα που πιθανως θα κερδιζε για service η απο ενα delayed launch η w/e. Εμας σαν end-users μας ενδιαφερει μονο να δουλευει απροβληματιστα με το λιγοτερο δυνατο θορυβο απο κει και περα προβλημα της σονυ τι θα κανει με τα LM τα Τ1000 και την εξωγήινη τεχνολογια της αν γινει backfire η ολη φαση.

Θα δουμε και θα κριθει απο το αποτελεσμα.

• Like 5
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nekrik είπε

Δεν νομίζω ότι το LM έρχεται σε επαφή με το χάλκινο heatsink. Πρόσεξε το βίντεο, φαίνεται  σαν να έχουν βάλει κάποιο υπόστρωμα μεταξύ τους. Μήπως έχουν σκεφτεί κατι για να αποφύγουν την γαλβανική διάβρωση μακροπρόθεσμα  ;

Το προσεξα και εγω αυτο που λες.δεν ξερουμε αν ειναι νικελωμα  η απλα ειναι  LM και γυαλιζει μιας και εχει ιδιο χρωμα. 

1 ώρα πριν, spartan29gr είπε

Η διαφορα ειναι μια 

Εσυ εισαι απλα ενας χομπιστας και μονο

Αυτοι ειναι επαγγελματιες μηχανικοι

Για να φτασανε σε αυτο το σημειο.κατι θα ξερουν παραπανω.

Κατι ξερουν παραπανω και οι επαγγελματιες της asus -msi-alienware που βαρανε 100c και throttlaroun ανελεητα.. τα ανοιγεις και βλεπεις οτι τα εχει πασταρει χιμπατζης.. τα περνω εγω ο χομπιστας και με μερακι τα παστωνεις και τα σεταρεις και βλεπεις  75 80 χωρις να throtttlarei τιποτα..και μιλαμε για μηχανηματα 3 και 4 χιλιαδων ευρω..κανενας σεβασμος..

Παλια τα πραγματα φτιαχνονταν οντως με μερακι και προσοχη.πλεον το mass product  τα εχει καταστρεψει ολα.

Τεσπα θελω να πιστευω επειδη ειναι ενα συγκεκριμενο προιον και δεν εχουν να φτιαξουν 20 διαφορετικα μοντελα οτι θα δωσουν προσοχη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...