Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Brazhlias είπε

Δεν μπορω να καταλαβω, πως καποιος το 2021 την "πατησε", δινοντας 500 ευρω για να παρει μια κονσολα.

Αν η κονσολα ειχε βγει ελαττωματικη, προφανως θα το καταλαβαινα και θα ειχε δικιο. 

Αν καποιος πηρε ps5, ενω αυτο που τον ενδιεφερε ηταν το gamepass, ξερω'γω; Δεν κραζεις τη σονυ και την κονσολα.

εντάξει συμβαίνει, φυσικά και μόνο που έχεις ένα αντικείμενο που κάνει 500ε και μπορείς να το πουλήσεις 750ε σίγουρα δεν την έχεις "πατήσει".

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Daredevil είπε

εντάξει συμβαίνει, φυσικά και μόνο που έχεις ένα αντικείμενο που κάνει 500ε και μπορείς να το πουλήσεις 750ε σίγουρα δεν την έχεις "πατήσει".

Ναι, σωστος, αλλιως το εννοω, πιθανον να μην το εγραψα σωστα, γι'αυτο και ο φιλος @chncynic ειναι confused με αυτο που εγραψα.

Χοντρικα ηθελα να γραψω αυτο που εγραψε και ο @D.Luffy απο πανω, το εξεφρασε ορθοτερα, αλλα ειδα το ποστ του αφου ειχα ποσταρει το δικο μου.

• Like 2
Δημοσ.

@Brazhlias πολλοί άνθρωποι συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου πιστεύουν οτι το PS5 σαν προιόν στο launch του δεν ήταν ολοκληρωμένο και έχει ακόμα προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν και σε επίπεδο hardware αλλα και software. Αναφέρθηκαν 100 φορές πιο πάνω μην τα ξαναγράφουμε. Εϊναι legit να νομίζει κάποιος οτι την πάτησε - είναι η άποψή του. Αν διαφωνείς, καλώς αλλα προσωπικά δεν το βλέπω και περίεργο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chncynic είπε

Δυστυχώς έχει εξευτελιστεί η κατάσταση. Βγαίνουν die shots του PS5, ανεβαίνει σε τεχνολογικό forum με θέμα το PS5 το οποίο είναι απολύτως relevant και δείχνει οτι πολλα πράγματα οι 'insiders' τα βγάλανε απο το μυαλό τους.

Ποιά πράγματα έβγαλαν απο το μυαλό τους για παράδειγμα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Είναι troll news, το γράψαμε λίγες σελίδες πρίν.

κρίμα με μόνο τόσα που έχουν βγει σε 20 χρόνια θα ήταν σούπερ συλλεκτικά :(

Επεξ/σία από Daredevil
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, chncynic είπε

@Brazhlias πολλοί άνθρωποι συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου πιστεύουν οτι το PS5 σαν προιόν στο launch του δεν ήταν ολοκληρωμένο και έχει ακόμα προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν και σε επίπεδο hardware αλλα και software. Αναφέρθηκαν 100 φορές πιο πάνω μην τα ξαναγράφουμε. Εϊναι legit να νομίζει κάποιος οτι την πάτησε - είναι η άποψή του. Αν διαφωνείς, καλώς αλλα προσωπικά δεν το βλέπω και περίεργο

Τα προβλήματα σε hw και σε software στο launch μιας κονσόλας είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν και όποιος αποφασίζει να αγοράσει νωρίς, θα έπρεπε να έχει υπόψην του αυτό το ρίσκο.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να λειτουργεί κάτι άψογα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. 

Και σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος νομίζει ότι αγοράζοντας Series X, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πολύ απλά έχει αυταπάτες. Υπάρχουν bugs με το VRR, τα 120Hz, με τον συγχρονισμό του controller (το δικό μου δεν κλείνει με την απενεργοποίηση της κονσόλας και πρέπει κάθε φορά να βγάζω την μπαταρία) και άλλα.

Οπότε ο άλλος παράγοντας είναι τα ίδια τα παιχνίδια. Οι αποκλειστικότητες σε κάθε κονσόλα, και το πως τρέχουν τα multi σε κάθε μία. Ο συμφορουμίτης δείχνει να μην έχει ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της Sony, και όσο αναφορά τα multi νομίζω είναι λογικό να τρέχουν καλύτερα στο Χ λόγω hardware. Οπότε απορώ πως "την πάτησε" έτσι... 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, chncynic είπε

Να φανταστώ ότι εννοείς για insider που μιλούσαν για rdna3 + infinity cache (?).

Edit lol λάθος μνμ quotαρα συμπαθα με 😁.

Επεξ/σία από shadowfax-1-
Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowfax-1- είπε

Να φανταστώ ότι εννοείς για insider που μιλούσαν για rdna3 + infinity cache (?).

@nekrik

Μιλάω για 'insider' που ήταν σίγουροι για πράγματα που κανένας δεν ήξερε και λέγανε rdna7.8. Όλοι οι παπάρες στο twitterverse που απλά θέλουν κλίκς και για κάποιο λόγο τα παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά και λέει για μυστικές σάλτσες.

1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Και σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος νομίζει ότι αγοράζοντας Series X, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πολύ απλά έχει αυταπάτες. Υπάρχουν bugs με το VRR, τα 120Hz, με τον συγχρονισμό του controller (το δικό μου δεν κλείνει με την απενεργοποίηση της κονσόλας και πρέπει κάθε φορά να βγάζω την μπαταρία) και άλλα.

Άλλο το glitch και το μικροπρόβλημα και άλλο η παντελής έλλειψη ξεκάθαρων announced specs. Συμφωνούμε εν μέρει οτι δεν είναι τέλεια τα πράγματα σε κανένα launch αλλα νομίζω οτι κάποιους μήνες μετά υπάρχουν ακόμα σοβαρότατες ελλείψεις που ήταν on spec.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, chncynic είπε

Άλλο το glitch και το μικροπρόβλημα και άλλο η παντελής έλλειψη ξεκάθαρων announced specs. Συμφωνούμε εν μέρει οτι δεν είναι τέλεια τα πράγματα σε κανένα launch αλλα νομίζω οτι κάποιους μήνες μετά υπάρχουν ακόμα σοβαρότατες ελλείψεις που ήταν on spec.

Επειδή έχω χάσει λίγο τη συζήτηση πιο πίσω, ο ντόρος γίνεται για το αν υποστηρίζονται full rdna2 features?

Εγώ δεν είμαι αντίθετος στο να συζητηθεί από τεχνολογικής πλευράς αλλά αν βγαίνουν μερικοί και λένε ότι ήρθε το τέλος και ότι η κονσόλα είναι καταδικασμένη για αποτυχία μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγο, το θεωρώ άκρως υπερβολικό και διάθεση για flame. Απλώς περίμεναν να πιαστούν από κάτι για να αρχίσει το κράξιμο..

Καλό είναι να περιμένουμε πρώτα να βγουν next-gen only παιχνίδια και να κρίνουμε με βάση εκείνα αν όντως υπάρχει πρόβλημα ή όχι. 

Για μένα ο σοβαρότερος περιοριστικός παράγοντας αυτής της γενιάς είναι η ύπαρξη του Series S και όχι η ελλειψη των full rdna features στο PS5. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση όμως και θα βγούμε offtopic...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Επειδή έχω χάσει λίγο τη συζήτηση πιο πίσω, ο ντόρος γίνεται για το αν υποστηρίζονται full rdna2 features?

Εγώ δεν είμαι αντίθετος στο να συζητηθεί από τεχνολογικής πλευράς αλλά αν βγαίνουν μερικοί και λένε ότι ήρθε το τέλος και ότι η κονσόλα θα είναι καταδικασμένη για αποτυχία μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγο, το θεωρώ άκρως υπερβολικό και διάθεση για flame. Απλώς περίμεναν να πιαστούν από κάτι για να αρχίσει το κράξιμο..

Καλό είναι να περιμένουμε πρώτα να βγουν next-gen only παιχνίδια και να κρίνουμε με βάση εκείνα αν όντως υπάρχει πρόβλημα ή όχι. 

Για μένα ο σοβαρότερος περιοριστικός παράγοντας αυτής της γενιάς είναι η ύπαρξη του Series S και όχι η ελλειψη των full rdna features στο PS5. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση όμως και θα βγούμε offtopic...

Όχι μιλάω για VRR, ssd expansion slot κτλ. Τo RDNA2 είναι για να έχουνε income οι δευτεροτρίτοι twitterάδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, chncynic είπε

Όχι μιλάω για VRR, ssd expansion slot κτλ. Τo RDNA2 είναι για να έχουνε income οι δευτεροτρίτοι twitterάδες.

ΟΚ για το RDNA.

Είπαν εξαρχής ότι δεν υποστηρίζεται VRR και δεν θυμάμαι να το υποσχέθηκαν και ποτέ... Τουλάχιστον όχι στο launch. Για μένα το μεγαλύτερο foul που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να το κάνουν συμβατό μόνο με Sony TV's εφόσον αν έρθει καν σαν feature.

SSD expansion slot φυσικά και υπάρχει ήδη. Είχαν πει από την αρχή όμως ότι θα είναι απενεργοποιημένο μέχρι να βγουν συμβατοί και πιστοποιημένοι nvme's. Λογική κίνηση για μένα εφόσον υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τον βασικό σκληρό του PS5.

Η μεγαλύτερη βλακεία που έκαναν κατά τη γνώμη μου είναι ότι ο βασικός σκληρός έχει διαθέσιμο χώρο μόνο 660Gb σε σχέση με τα 800+ του Series X. Αυτό πονάει πολύ.

Από την άλλη όμως και η περίπτωση του Χ δεν είναι και πολύ καλύτερη. Ναι μεν έχεις από τώρα την δυνατότητα να κάνεις expand τον χώρο αλλά για SX enhanced games, είσαι υποχρεωμένος να καταφύγεις στην μοναδική επιλογή του mini-card της Seagate o οποίος είναι ακριβός και βγαίνει μόνο στα 2Tb. Πολύς για κάποιους, λίγος για άλλους...

Για τα BC παιχνίδια εννοείται ότι και στις δυο κονσόλες μπορείς να συνδέσεις έναν εξωτερικό usb και να κάνεις τη δουλειά σου...

Edit:

Και μάλιστα για να επεκταθώ λίγο περισσότερο, στο Series X είσαι πολύ πιο περιορισμένος όσο αναφορά την επέκταση βασικού χώρου. Έχει μόνο ένα proprietary expansion slot για το οποίο θα πρέπει να ενδιαφερθούν οι 3rd parties να κυκλοφορήσουν custom drives μόνο και μόνο για το Xbox. Δεν τους βλέπω να σκοτώνονται να κάνουν κάτι τέτοιο και κάτι μου λέει ότι θα μείνουμε με τις επιλογές της Seagate...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

ΟΚ για το RDNA.

Είπαν εξαρχής ότι δεν υποστηρίζεται VRR και δεν θυμάμαι να το υποσχέθηκαν και ποτέ... Τουλάχιστον όχι στο launch. Για μένα το μεγαλύτερο foul που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να το κάνουν συμβατό μόνο με Sony TV's εφόσον αν έρθει καν σαν feature.

SSD expansion slot φυσικά και υπάρχει ήδη. Είχαν πει από την αρχή όμως ότι θα είναι απενεργοποιημένο μέχρι να βγουν συμβατοί και πιστοποιημένοι ssd's. Λογική κίνηση για μένα εφόσον υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τον βασικό σκληρό του PS5.

Η μεγαλύτερη βλακεία που έκαναν κατά τη γνώμη μου είναι ότι ο βασικός σκληρός έχει διαθέσιμο χώρο μόνο 660Gb σε σχέση με τα 800+ του Series X. Αυτό πονάει πολύ.

Από την άλλη όμως και η περίπτωση του Χ δεν είναι και πολύ καλύτερη. Ναι μεν έχεις από τώρα την δυνατότητα να κάνεις expand τον χώρο αλλά για SX enhanced games, είσαι υποχρεωμένος να καταφύγεις στην μοναδική επιλογή του mini-card της Seagate o οποίος είναι ακριβός και βγαίνει μόνο στα 2Tb. Πολύς για κάποιους, λίγος για άλλους...

Για τα BC παιχνίδια εννοείται ότι και στις δυο κονσόλες μπορείς να συνδέσεις έναν εξωτερικό usb και να κάνεις τη δουλειά σου...

Ας μην μιλήσουμε για το X γιατί θα ξεκινήσει flame εδώ. Αν θέλεις πόσταρε στου Xbox.

Προφανώς και το VRR είναι on spec σαν HDMI2.1 συσκευή - Οι τύποι πουλάνε τηλεοράσεις με VRR + 120hz advertised για το PS5 και ούτε η τηλεόραση έχει VRR ούτε το PS5 :D - τραγωδία. Την πάτησα εγώ στο θέμα και την πήρα την XH90 και μέχρι στιγμής σφαλιάρες τρώω αν κατα τα άλλα η τηλεόραση είναι τίμια.

Στο θέμα expansion προφανώς και δεν κάνεις launch την κονσόλα με expansion slot και ΚΑΝΕΝΑΝ  σκληρό που να υποστηρίζεται.

Τέσπα, μακάρι να λυθούν όλα αυτά σιγά σιγά, αλλα δεν τα θεωρώ μικροπροβλήματα, τα θεωρώ μέρος ενός ανέτοιμου launch. Ας μην επεκταθούμε στο θρέντ αυτό, απλά ήθελα να απαντήσω σε ένα μνμ πιο πρίν που αναφέρθηκε προσωπικά σε μένα σε σχέση με το γιατί κάποιος να μήν θεωρεί την κονσόλα αντάξια των προσδοκιών του και να θέλει να την πουλήσει - έχουν ξανααναλυθεί αυτά δεν έχει νόημα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...