Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Εννοώ αυτό στους ενισχυτές.

Με συγχωρείς νόμιζα ότι εννοούσες αυτό:

Το οποίο καίει τις Oled χωρίς λόγο μεταξύ μας..

Επεξ/σία από DaVillain
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Daredevil είπε

Σταμάτα να ασχολείσαι με χαζά games και δες πάνω το βίντεο για το μοναδικό next gen game σε όλες τις πλατφόρμες και θαύμασε το τι μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία.

BTW

QanFk5P.png

40αράκια και στο PS5 με το patch.

Bug ή δεν ξέρουν τι κάνουν στην Ubi μου φαίνεται (φτιάχνουν το ένα - χαλάνε το άλλο).

linky

Επεξ/σία από DaVillain
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι συνηθισμένο το να φτιάχνει κάτι και να χαλάει η να επιρεάζεται κάτι άλλο,ιδιαίτερα στίς αρχές,έτσι και αλλιώς αυτό δεν είναι κάτι τόσο παράξενο,ιδιαίτερα για την Ubi,που μας έχει συνηθίσει με τα optimization or lack of της.

Οπότε ας μην βιάζεστε τόσο κάποιοι με τα launch patch η και της πρώτης εβδομάδας,τα καλύτερα έρχονται,όσο θα περνάει ο καιρός και θα βγάζουν το optimization που πρέπει και που δεν είχαν χρόνο να βγάλουν λόγο της launch πίεσης και της παλαιότητας previous gen,εργαλείων.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
Δημοσ.

Μόλις είδα στην εφαρμογή του gamepass ότι έρχεται το dragon quest. Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια, δε θα υπάρχει gamer που να μην έχει gamepass.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Είναι συνηθισμένο το να φτιάχνει κάτι και να χαλάει η να επιρεάζεται κάτι άλλο,ιδιαίτερα στίς αρχές,έτσι και αλλιώς αυτό δεν είναι κάτι τόσο παράξενο,ιδιαίτερα για την Ubi,που μας έχει συνηθίσει με τα optimization or lack of της.

Οπότε ας μην βιάζεστε τόσο κάποιοι με τα launch patch η και της πρώτης εβδομάδας,τα καλύτερα έρχονται,όσο θα περνάει ο καιρός και θα βγάζουν το optimization που πρέπει και που δεν είχαν χρόνο να βγάλουν λόγο της launch πίεσης και της παλαιότητας previous gen,εργαλείων.

Έλα εντάξει το κάναμε και ντέρμπυ.

Το πρόβλημα ήταν το GDK που ενσωματώνει από PC μέχρι κινητό. Καθυστέρησε φυσικά μέχρι να κάνει full spec η AMD/nvidia το DX12ultimate και να κάνει finalize το hardware.

333-1024x412.jpg

https://www.thurrott.com/games/237476/the-latest-on-xbox-game-core

Τώρα που οι devs παίρνουν τα updated kits/tools βλέπουμε αυτό που λέγανε σαπάκι (Series S) να χτυπάει 60fps με το καλημέρα.

Τα παιχνίδια αρχίζουν και γίνονται flagged gen9aware

Και κάπως έτσι βλέπουμε Games να αρχίζουν να βαράνε 60 και 120 ενώ στον ανταγωνισμό μένουν στα 60.

Είπαμε ο αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι 100στάρι.

Και πολύ γρήγορα τελειώνει το εκατοστάρι βλέπω...

• Like 9
Δημοσ.

Τη βλέπω τη δουλειά στο επόμενο patch του valhalla να αφαιρούν τελείως το 60 fps για σπάσιμο.

Το αστείο βέβαια είναι ότι το παιχνίδι παίζει μια χαρά για open world και με μια χαρά γραφικά, ειδικά  όταν έχουμε υποστεί στην προηγούμενη γενιά

αισχρά frame rate σε άπειρους τίτλους..κυρίως στο ps4. Προφανώς τα έχουν κάνει σαλάτα όταν πέταξαν την μπαρούφα

4k 60fps σε launch τίτλο όταν ποτέ πριν σε κονσόλα δεν είχαμε 60 fps σε assassin's. Αλλά για μένα ως αποτέλεσμα κρίνεται θετικό

και κρατάει σε μεγάλο ποσοστό τα 60 και ωραίο δείχνει.Δε γυρίζεις στο quality mode με τίποτα.

Για να δούμε και το cyberpunk σε λίγο όπου και εκεί έχουμε φήμες ότι θα έχει κάποιες βελτιώσεις (χωρίς next gen patch)  στο series x και όχι μόνο

στο loading. Αν και αυτό προβλέπω για τον πρώτο μήνα κάθε μέρα να κατεβάζουμε και νέο update 😄😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα δεν γινονται!!!!

Χθες επαιζα Project Cars 2 και Doom Eternal....Πριν πεσω για υπνο κλεινω το Doom Eternal και ξεκιναω GEARS 5 (ξεχναω να κλεισω το Project Cars 2). Τελειωνω με το Gears 5,  κλεινω το game και πεφτω για υπνο. 

Αφηνω την κονσολα να κατεβαζει games. 

Ξυπναω το πρωι και ξεκιναω το JEDI FALLEN. Παιζω για καμια ωρα, και λεω κατσε να βαλω PROJECT CARS 2

Παταω και ημουν στο σημειο που το ειχα αφησει απο χτες! Με το Ferrari στην Imola 😁

Οτι θα φταναμε σε τετοιο σημειο, φανταζει επιστημονικη φαντασια! 

EXTERNAL USB 3.0 SSD 860 EVO DOOM ETERNAL, PROJECT CARS 2 , JEDI FALLEN 

INTERNAL SSD: GEARS OF WAR 5

Επεξ/σία από SeriesX
  • Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, avenger είπε

Τη βλέπω τη δουλειά στο επόμενο patch του valhalla να αφαιρούν τελείως το 60 fps για σπάσιμο.

Το αστείο βέβαια είναι ότι το παιχνίδι παίζει μια χαρά για open world και με μια χαρά γραφικά, ειδικά  όταν έχουμε υποστεί στην προηγούμενη γενιά

αισχρά frame rate σε άπειρους τίτλους..κυρίως στο ps4. Προφανώς τα έχουν κάνει σαλάτα όταν πέταξαν την μπαρούφα

4k 60fps σε launch τίτλο όταν ποτέ πριν σε κονσόλα δεν είχαμε 60 fps σε assassin's. Αλλά για μένα ως αποτέλεσμα κρίνεται θετικό

και κρατάει σε μεγάλο ποσοστό τα 60 και ωραίο δείχνει.Δε γυρίζεις στο quality mode με τίποτα.

Για να δούμε και το cyberpunk σε λίγο όπου και εκεί έχουμε φήμες ότι θα έχει κάποιες βελτιώσεις (χωρίς next gen patch)  στο series x και όχι μόνο

στο loading. Αν και αυτό προβλέπω για τον πρώτο μήνα κάθε μέρα να κατεβάζουμε και νέο update 😄😄

Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα είχε πλάκα να βάζανε 50hz mode για κόσμο που προτιμά consistency και ας μην είναι τόσο smooth. Δεν ξέρω όμως τι υποστήριξη υπάρχει από μοντέλα τηλεοράσεων (εκτός pal περιοχών).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ρωτήσω κάτι που ακόμα δεν έχω καταλάβει; Για κάποιον που δεν έχει 4Κ οθόνη και απλά έχει μια 2K με υψηλό framerate, όλα αυτά τα παιχνίδια που βγαίνουν σε 4Κ με 60/30 fps θα έχουν 60-120fps σε ανάλυση 2Κ? Γιατί όλα τα τεστ που γίνονται επικεντρώνονται στο 4K?

Επεξ/σία από anthony_88
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, anthony_88 είπε

Εγώ να ρωτήσω κάτι που ακόμα δεν έχω καταλάβει; Για κάποιον που δεν έχει 4Κ οθόνη και απλά έχει μια 2K με υψηλό framerate, όλα αυτά τα παιχνίδια που βγαίνουν σε 4Κ με 60/30 fps θα έχουν 60-120fps σε ανάλυση 2Κ? Γιατί όλα τα τεστ που γίνονται επικεντρώνονται στο 4K?

Γιατί οι κονσόλες απευθύνονται συνήθως  σε κατόχους τηλεοράσεων και όχι Monitor .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Daredevil είπε

Ναι βλάκα Tom, προφανώς. Γιατί έχουμε 2020 και δεν θέλουμε 16ms extra input lag λόγω VSync, αν δεν γίνει implement τουλάχιστον με toggleable option.

Ήθελαν δηλαδή στο Eurogamer/Digital Foundry να βάλουν VSync έτσι χύμα, να σκουπιδιάσουν το VRR απλά για να κάνουν αυτοί video captures χωρίς tearing. Ή έχουν ξεφύγει τα μυαλά τους - ή τα λένε για έχουν κάτι να λένε - ή προσπαθούν να περάσουν συγκεκριμένο narrative - ή τους έχει φάει η ημιμάθια.

Το ίδιο ισχύει και για το PS5. Το οτι δεν έχει VRR αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει οτι ο game developer θα επιλέξει την λύση του extra input lag του Vsync για τα σημεία των frame drops, λες και είναι constant όλη την ώρα. Νισάφι

3 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα είχε πλάκα να βάζανε 50hz mode για κόσμο που προτιμά consistency και ας μην είναι τόσο smooth. Δεν ξέρω όμως τι υποστήριξη υπάρχει από μοντέλα τηλεοράσεων (εκτός pal περιοχών).

Που εννοείς θα ήταν consistent? Στο framerate? Κααλό θα ήταν αλλά δεν παίζουν πολλά display clocks σε 50Hz. Ακόμα και αυτά που παίζουν (ή τα ρίχνουν με VRR) δεν είμαι σίγουρος οτι θα δουλεύουν όλα optimal παντού λόγω LED backlight flickering.

Btw, σαν option, το Xbox έχει allow 24Hz και 50Hz (χωρίς VRR) για video content που τρέχει τόσο. Μου έκανε θετική εντύπωση αυτή η λεπτομέρια. Θέλω να δω αν με VRR/FreeSync θα ρίξει τα Hz εκεί όταν κάνει αναπαραγωγή κάτι αντίστοιχο.

Σε αυτό το σημείο να δώσω τα extra huge kudos στους engineers του Xbox: Όταν έχεις display 120Hz και ένα game τρέχει σε 60 ή 30 ξέρω γω, δεν ρίχνει το output στα 60 ή 30Hz. Το κρατάει 120Hz και ανάλογα ρίχνει με VRR όσα Hz χρειάζονται για να μείνει το framebuffer output πλήρως διαιρεμένο στο display output. Αν δηλαδή ένα game πέσει στα 59fps στιγμιαία, με VRR ρίχνει το display 118Hz στιγμιαία. Επιβεβαιωμένο αυτό με το OSD του monitor μου

Τι κερδίζει ο χρήστης; Input lag των 120Hz, response time των 120Hz. Αυτά είναι concepts που στο PS5 βλέπουν με τα κυάλια, που για να γυρίσει σε 120Hz το output πρέπει να κάνεις launch game που υποστηρίζει 120Hz 😪

• Like 7
  • Thanks 2
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...