Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Σοβαρά τώρα; Όλοι αυτοί δηλ. τι χαρτί είχαν φτιάξει;

κραταω και μια πισινη που λενε και εδω στο χωριο μου μηπως ειναι fake, την φωτο την εχει ανεβασει δημοσιογραφος απο τον Βολο τοπικης εφημεριδας, αλλα εχθες που μιλησα με εναν πελατη μου απο Βολο και τον ρωτησα εαν ο κοσμος εχει μαζευτει κλπ κλπ μου ειπε οτι την Κυριακη γινοταν χαμος.. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω.. 

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω κάτι που παρατήρησα σήμερα που βγήκα να κάνω ψώνια στο σμ μετά από μια εβδομάδα. Να μου πείτε αν έτυχε η αν το έχετε παρατηρήσει και εσείς. Σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι μου που δεν είναι λεωφόρος πέρασαν δύο αυτοκίνητα και έτρεχαν σαν τρελά. Επειδή δεν έχει κίνηση και είναι άδειοι οι δρόμοι δεν σημαίνει πως έχει αυξηθεί το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 7
Δημοσ.

Εκτίμηση τι ποσοστό του πληθυσμού έχει πιάσει μέχρι σήμερα τον ιο σε διάφορες χώρες. Εκεί που έχει απλωθεί αρκετά θα αργήσουν πολύ να μηδενιστούν οι θάνατοι γιατί ο μέσος χρόνος από την μόλυνση ως τον θάνατο εκτιμάται σε 24 ημέρες.

Annotation 2020-03-31 114925.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μου φαινεται πολυ real η φωτο. Μεχρι και μπαλοναδες εχει, δεν βλεπεις ουτε μια μασκα ή ενα γαντι ρε παιδι μου και απο την κατανομη του κοσμου δε θα με εντυπωσιαζε αν κατω απο τις ομπρελες τα καφε λειτουργουν. Και η αμφιεση του κοσμου σα να παραειναι χειμερινη, οκ δεν κανει ζεστη αλλα στατιστικα ενα δυο κοντομανικα θα επρεπε να τα δεις.

Απο μενα ειναι οχι (με επιφυλαξεις κλπ εννοειται)

• Like 9
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Θα πω κάτι που παρατήρησα σήμερα που βγήκα να κάνω ψώνια στο σμ μετά από μια εβδομάδα. Να μου πείτε αν έτυχε η αν το έχετε παρατηρήσει και εσείς. Σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι μου που δεν είναι λεωφόρος πέρασαν δύο αυτοκίνητα και έτρεχαν σαν τρελά. Επειδή δεν έχει κίνηση και είναι άδειοι οι δρόμοι δεν σημαίνει πως έχει αυξηθεί το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη.

Ασε φιλε την Κυριακη ειχαμε νεκρο πατερα 2 παιδιων ετων 42.. Τρεχουν σαν παλαβοι..Πολυ κριμα..

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

Πάρτε μια γεύση από Βόλο το Σάββατο Κυριάκο.

Γεμίσαμε αθλητές...

IMG_20200331_114208.jpg

(φωτογραφία αρχείου)

https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-plimmyrise-apo-kosmo-i-paralia-toy-voloy.7612452.html

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

Γεμίσαμε αθλητές...

IMG_20200331_114208.jpg

Έβαλα την εικόνα στο TinEye και υπάρχει από το 2016

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Γι' αυτό σου είπα πριν κάτι μέρες ότι το νόημα των μαζικών τεστ έχει νόημα όταν γίνει σε τυχαίο δείγμα τέτοιο ώστε να σου δίνει εικόνα της κατάστασης, κατά την άποψή μου. Για να ξέρεις αν πρέπει να εφαρμόσεις καραντίνα ή όχι.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καραντίνα, γιατί ο κόσμος είναι κατά βάση ηλίθιος και νομίζει ότι το να μην πηγαίνει για δουλειά σημαίνει αυτομάτως διακοπές και βολτούλες γιατί «γριπούλα είναι, δε βαριέσαι» και γιατί «ναι, αλλά για τα παιδάκια στην Υεμένη δεν λέτε όμως», καθώς και για μια σειρά ακόμα πρακτικές ή φανταστικές αιτίες. Για να μην ξεκουνήσει ο άλλος τον κώλο του από το σπίτι θα πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες αν το κάνει. Και για να εφαρμόσεις καραντίνα με σοβαρές συνέπειες, θα πρέπει πρώτα να ξέρεις τι ποσοστό του πληθυσμού είναι φορέας.

Αμφιβάλλω σοβαρά, ακόμη κι αν μπορούσαν να γίνουν τεστ, να εξαχθούν αποτελέσματα τάχιστα και να μπορέσει αυτό το ποσοστό με κάποιον επιστημονικό τρόπο να αναχθεί στο σύνολο, ότι άτομα που δεν συγκλονίζονται από τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και την Ισπανία, θα συγκινούνταν από το όποιο στατιστικό συμπέρασμα.

Εδώ μιλάμε για αγνή, παρθένα βλακεία, ανάμεικτη με μια στείρα αντίδραση, μια γερή πρέζα ωχαδερφισμού και συνοδευτικό συνομωσιολογία.

Υπάρχουν χώρες που μετράνε εδώ και εβδομάδες κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς κι εμείς νομίζουμε πως δεν μας ακουμπάει, γιατί... έτσι.

Θα καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι από ένα στατιστικό μοντέλο;

Εδώ δεν έχει καταλάβει ο πολύς ο κόσμος γιατί εφαρμόζεται η καραντίνα.

Πρώτον, η καραντίνα (μάντολες καραντίνα, γεμίσαμε μαραθωνοδρόμους και ευαίσθητους ιδιοκτήτες σκύλων που τα βγάζουν έξω 15 φορές τη μέρα) εφαρμόζεται για να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί. Γιατί έτσι και αρρωτήσουμε όλοι μαζί, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, μαζί με τους αρρώστους από τον ιό θα πεθαίνουν και άλλοι από άλλες παθήσεις γιατί δεν θα υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα (Ιταλία, λ.χ.), τα νοσοκομεία θα νοικιάζουν φορτηγά ψυγεία για να αποθηκεύουν τα πτώματα (Νέα Υόρκη) και οι γιατροί θα καλούνται να αποφασίσουν ποιος από τους αρρώστους έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, ώστε να διαθέσουν εκεί τους πόρους (Ισπανία, λ.χ.) και θα καταλήξουμε οι ομαδικοί τάφοι να φαίνονται από το διάστημα (Ιράν, λ.χ.) γιατί η αποτέφρωση ακόμη δεν έχει πάρει μπροστά στη χώρα μας και δεν θα δούμε ουρές για παραλαβή τεφροδόχων (Κίνα, λ.χ.)

Δεύτερον, η καραντίνα εφαρμόζεται ώστε, όσο δεν αρρωσταίνουμε όλοι μαζί, η επιστήμη να βρει φάρμακο ή/και εμβόλιο. Χρόνο εξασφαλίζουμε στους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους επιστήμονες.

Το βλαμμένο που βγαίνει βόλτα εκεί όπου μαζεύονται όλα τα άλλα βλαμμένα, θα τα καταλάβει όλα αυτά, αν γίνουν τεστ; Δεν καταλαβαίνει τις εκατόμβες και θα καταλάβει ένα νούμερο;

• Like 13
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

Γεμίσαμε αθλητές...

IMG_20200331_114208.jpg

Επειδή τυχαίνει να είμαι Βολιώτης, αλλά δεν ζώ στην πόλη, μπορώ να σας την διασταυρώσω μέχρι το απόγευμα από τους φίλους μου (οι γονείς μου που είναι ακόμα Βόλο πάντως εχουν βγει 3 φορές για μάρκετ/φαρμακείο το τελευταίο μήνα). Κάνει μπαμ ότι είναι fake πάντως γιατί καμιά καφετέρια στην παραλία δεν άφηνε ανοιχτές ομπρέλλες σε κλειστά μαγαζιά. Μην τα πιστεύετε όλα όσα βλέπετε και όλα όσα γράφονται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Το θέμα δεν είναι αν θα το πεις τζοκινγ η αλλιώς αλλά σε κάθε έξοδο, οποία και να είναι αυτή, να τηρείται η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1,5-2μ.

Σε πολυσυχναστα μερη των μεγαλων πολεων, ειδικα Αθήνα και Θεσσαλονικη, οπως η νεα παραλια σε εμας δεν ειναι αυτο το θεμα που λες διοτι αν βγει εστω και μικρο μερος του πληθυσμου για τζοκινγκ εκει για να τηρηθει ακομα και 1 μετρο αποστασης θα πρεπει οι ανθρωποι να επεκταθουν και να περπατανε και μεσα στην θαλασσα.

Δεν το καταλαβαινετε οτι αν σκεφτοντουσαν ολοι ετσι θα γινοταν συνωστισμος θελουν δεν θελουν?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αμφιβάλλω σοβαρά, ακόμη κι αν μπορούσαν να γίνουν τεστ, να εξαχθούν αποτελέσματα τάχιστα και να μπορέσει αυτό το ποσοστό με κάποιον επιστημονικό τρόπο να αναχθεί στο σύνολο, ότι άτομα που δεν συγκλονίζονται από τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και την Ισπανία, θα συγκινούνταν από το όποιο στατιστικό συμπέρασμα.

Εδώ μιλάμε για αγνή, παρθένα βλακεία, ανάμεικτη με μια στείρα αντίδραση, μια γερή πρέζα ωχαδερφισμού και συνοδευτικό συνομωσιολογία.

Υπάρχουν χώρες μου μετράνε εδώ και εβδομάδες κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς κι εμείς νομίζουμε πως δεν μας ακουμπάει, γιατί... έτσι.

Πρώτον, η καραντίνα (μάντολες καραντίνα, γεμίσαμε μαραθωνοδρόμους και ευαίσθητους ιδιοκτήτες σκύλων που τα βγάζουν έξω 15 φορές τη μέρα) εφαρμόζεται για να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί. Γιατί έτσι και αρρωτήσουμε όλοι μαζί, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, μαζί με τους αρρώστους από τον ιό θα πεθαίνουν και άλλοι από άλλες παθήσεις γιατί δεν θα υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα (Ιταλία, λ.χ.), τα νοσοκομεία θα νοικιάζουν φορτηγά ψυγεία για να αποθηκεύουν τα πτώματα (Νέα Υόρκη) και οι γιατροί θα καλούνται να αποφασίσουν ποιος από τους αρρώστους έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, ώστε να διαθέσουν εκεί τους πόρους (Ισπανία, λ.χ.) και θα καταλήξουμε οι ομαδικοί τάφοι να φαίνονται από το διάστημα (Ιράν, λ.χ.) γιατί η αποτέφρωση ακόμη δεν έχει πάρει μπροστά στη χώρα μας και δεν θα δούμε ουρές για παραλαβή τεφροδόχων (Κίνα, λ.χ.)

Δεύτερον, η καταντίνα εφαρμόζεται ώστε, όσο δεν αρρωσταίνουμε όλοι μαζί, η επιστήμη να βρει φάρμακο ή/και εμβόλιο. Χρόνο εξασφαλίζουμε στους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους επιστήμονες.

Το βλαμμένο που βγαίνει βόλτα εκεί όπου μαζεύονται όλα τα άλλα βλαμμένα, θα τα καταλάβει όλα αυτά, αν γίνουν τεστ; Δεν καταλαβαίνει τις εκατόμβες και θα καταλάβει ένα νούμερο;

Λες και δεν ξέρουμε την κατάσταση του ΕΣΥ, όπου σου ζητάνε να φέρεις τις δικές σου γάζες και οινόπνευμα, ακόμα και φάρμακα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Ινδία: Τα αποκρύπτουν ή απλά δεν κάνουν ελέγχους;

Την τελευταία φορά που κοίταξα τα στατιστικά τους... Έχουν απ'τους λιγότερους ελέγχους ανά κάτοικο και ζουν συχνά στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο. Άσε το σύστημα υγείας τους πως είναι. Ας ελπίσουμε να υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη να βάλει το χέρι της σε αυτή την περίπτωση. Γενικά οι φτωχότερες χώρες έχουν μια τέτοια εικόνα, μοιάζουν μια χαρά αλλά ένας θεός ξέρει αν όντως είναι μια χαρά. Θα το μάθουμε μάλλον ξαφνικά την στιγμή που δεν θα έχουν μεθ.

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Πρέπει να πέσουν κάποια πρόστιμα εκεί έξω από τις τράπεζες για να αραιώσει ο κόσμος.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ή μπορούν να απαγορεύσουν τις αναλήψεις από ΑΤΜ για όσο διάστημα κρατάει η καραντίνα.

26 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Πραγματικα απορω με την βλακεια που εχουμε σαν ανθρωποι, πως εχουμε καταφερει μεχρι στιγμης να τα παμε τοσο καλα με τον κορωνοιο και να μην ζουμε τραγωδια οσο αφορα τον αριθμο θανατων, πιστευω ειναι ξεκαθαρα θεμα κωλοφαρδιας.

Ναι, ρίξε 150 ευρώ πρόστιμο στον Παππού και την Γιαγιά που παίρνουν 300 ευρώ σύνταξη. Αμφιβάλλω πως είναι καλή ιδέα να απαγορεύσουν τις αναλήψεις, κάποιοι π.χ. τα παπούδια δεν έχουν άλλο τρόπο.

Δεν φταίνε τα Παπούδια που ξεμωραίνονται όσο μεγαλώνουν. Φυσικά έχουν μια ρουτίνα που ακολουθούν και ιδιαιτέρως σε καταστάσεις φόβου θέλουν να δουν αν τους μπήκε η σύνταξη κλπ. Απ'την σύνταξη ζουν ...δεν ζουν επειδή δεν έχουν covid-19. Είναι εμφανώς βλακεία της κυβέρνησης, δηλαδή τι περίμενε να κάνουν τα Παπούδια;; 

58 λεπτά πριν, Snoob είπε

Κατεβαίνουν μαζικά στην παραλιακή; Σοβαρά; Δεν είναι το πρόβλημα το χαρτί ή το sms, το πρόβλημα είναι η βλακεία.

Δεν μπορεί κάποιοι απ'τους 10,700,000 Έλληνες να μην είναι βλάκες Η βλακεία πάνω από όλα είναι της αστυνομίας που στα σχετικά βιντεάκια την δείχνουν να είναι εκεί αλλά δεν την δείχνουν να κάνει κάτι πέρα απ'το να ελέγχει χαρτιά. Πριν ~2 βδομάδες (σε βίντεο στο άλλο θρεντ) είχαν βγάλει ντουντούκες για να διαλύσουν άτομα γύρω γύρω από πάρκο που μια χαρά social distancing έκαναν, εδώ απλά κάθονται και τους βλέπουν! Βγάλε άκρη!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φωτογραφία από το Βόλο είναι αρχείου, το γράφει και στο άρθρο. Δεν είναι fake news..

20 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

κραταω και μια πισινη που λενε και εδω στο χωριο μου μηπως ειναι fake, την φωτο την εχει ανεβασει δημοσιογραφος απο τον Βολο τοπικης εφημεριδας, αλλα εχθες που μιλησα με εναν πελατη μου απο Βολο και τον ρωτησα εαν ο κοσμος εχει μαζευτει κλπ κλπ μου ειπε οτι την Κυριακη γινοταν χαμος.. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω.. 

Είναι αρχείου, το γράφει ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω από την φώτο..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Snoob said:

Υπάρχουν χώρες μου μετράνε εδώ και εβδομάδες κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς κι εμείς νομίζουμε πως δεν μας ακουμπάει, γιατί... έτσι.

Δεύτερον, η καταντίνα εφαρμόζεται ώστε, όσο δεν αρρωσταίνουμε όλοι μαζί, η επιστήμη να βρει φάρμακο ή/και εμβόλιο. Χρόνο εξασφαλίζουμε στους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους επιστήμονες.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι, συμφωνώ.

Η μόνη μου ένσταση είναι στο ότι δεν εννοώ ο κόσμος να συγκινηθεί από το στατιστικό, αλλά το κράτος να κρίνει αν αξίζει εξαρχής να μπούμε στη διαδικασία της καραντίνας, αν θα κερδίσει σημαντικό χρόνο από όλο αυτό.

Τέσπα.

12 minutes ago, patclo said:

Εκτίμηση τι ποσοστό του πληθυσμού έχει πιάσει μέχρι σήμερα τον ιο σε διάφορες χώρες. Εκεί που έχει απλωθεί αρκετά θα αργήσουν πολύ να μηδενιστούν οι θάνατοι γιατί ο μέσος χρόνος από την μόλυνση ως τον θάνατο εκτιμάται σε 24 ημέρες.

Annotation 2020-03-31 114925.jpg

Αμφιβάλλω πολύ για αυτό το ποσοστό στην Γερμανία. Έχω φίλες που μένουν σε διαφορετικά χωριά της βορειοδυτικής Γερμανίας (όποιος έχει πάει σε γερμανικά χωριά καταλαβαίνει για τι αποστάσεις μιλάμε) και είναι και των δύο οι οικογένειες σε προληπτική καραντίνα, επειδή είχαν νοσήσει γείτονές τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο μικρό το ποσοστό εκεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...