Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, undeadcharisss είπε

Αλλά στην Καρδίτσα έχουμε 0 επιβεβαιωμενα κρούσματα 🤘🤘

Μάλλον το τσίπρο κάνει δουλειά 

μπασκετπαιζεις?

Επεξ/σία από Curtis76
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Locke_John είπε

Μίλησες μαζί του από κοντά ή από τηλεφώνου; 

Από το τηλέφωνο, και του έστειλα οτι μου ζητούσε σε mail.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, darksoldier είπε

απλα για να μην ξεχνιομαστε γιατι τωρα τελευταια πολυ συχνα τον βλεπω και μου χαλαει η διαθεση

https://www.iefimerida.gr/news/72747/τώρα-η-χρυσή-αυγή-«γλύφει»-τον-πέτρο-γαϊτάνο

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την οικονομική κατάσταση και τον ιο. , Έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα προς μίμηση

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-07/stocks-rally-suggests-turning-point-in-coronavirus-fight

33 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Φίλε μου άσχετα με τη σημερινή κατάσταση τους υποχρεώνει κάποιος με το ζόρι να κάνουν αυτή την εργασία κ δεν το γνωρίζω εγώ; Εγώ γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές χιλιάδες που περιμένουν εναγωνίως να προσληφθούν στον τομέα (τουλάχιστον πριν την πανδημία).

Η δουλειά τους ειναι και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που υπάρχουν διοτι εχει άμεση σχεση με την ανθρωπινη ζωή.

Γιατρός δεν γινεσαι αν δε σου αρέσει η ιατρική. Ειδικά στην ελληνική Ιατρική. Μη μπαίνουμε στο τριπάκι του υπάρχουν και άλλοι και περιμένουν. Οταν εργάζεσαι στη πρωτη γραμμή χωρις εφόδια, έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις αυτά τα εφόδια με κάθε τρόπο. Το να σε βαφτίζουν απλως ήρωα, δεν σημαίνει κάτι.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Πχ επειδη κανω πολλες επισκεψεις για μαγνητικες, παω σε ιδιωτεικες μεσω ικα, (δε πληρωνω κατι εγω) και βλεπω το τιμολογιο χρεωσης της κλινικης  στο κρατος. Μιλαμε 500€ στη ξεφτυλα καθε φορα. Με πραγματικο κοστος για το κρατος μονο μερκια ευρω. 

επειδή ασχολούμαι με το ζμπορ υπάρχουν τα clawback και τα rebait οπότε αρκετό από αυτό το πράγμα που βλέπεις δεν δίνεται ολόκληρο

(βάλε και την φοβερή φορολογία που παίρνει κι άλλα.. )

δεν δικαιλογώ βέβαια τις υψηλές τιμές της ιδιωτικής υγείας, αλλά έχει μπει ένα φρένο τα τελευταία χρόνια 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την οικονομική κατάσταση και τον ιο. , Έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα προς μίμηση

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-07/stocks-rally-suggests-turning-point-in-coronavirus-fight

Η δουλειά τους ειναι και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που υπάρχουν διοτι εχει άμεση σχεση με την ανθρωπινη ζωή.

Γιατρός δεν γινεσαι αν δε σου αρέσει η ιατρική. Ειδικά στην ελληνική Ιατρική. Μη μπαίνουμε στο τριπάκι του υπάρχουν και άλλοι και περιμένουν. Οταν εργάζεσαι στη πρωτη γραμμή χωρις εφόδια, έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις αυτά τα εφόδια με κάθε τρόπο. Το να σε βαφτίζουν απλως ήρωα, δεν σημαίνει κάτι.

Ωραιο το άρθρο, κάτι παρόμοιο έγραψαν και οι NYtimes, όταν το έλεγα όμως ότι πήραμε μέτρα γρήγορα μου λέγατε θα μπορούσαμε και καλύτερα, τι κάθεσαι και ακούς τι σου λένε κλπ και ειρωνείες δεξιά και αριστερά (όχι από εσένα)

On the coronavirus it seems to have done something right. Greece closed down its economy at the first sign of trouble, just as tourist resorts were about to reopen. It looks to have worked.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pontez2 είπε

This chart, produced by the government...

• Like 1
Δημοσ.

O Michael Berry, o γιατρός που έγινε επενδυτής πηγαίνοντας ενάντια στο ρεύμα και προβλέποντας την κατάρρευση των στεγαστικών δανείων το 2008 (δείτε την ταινία The Big Short)
Σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση από το tweeter και δίνει συνέντευξη στο Bloomberg:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-07/michael-burry-slams-virus-lockdowns-in-controversial-tweetstorm

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Locke_John είπε

Δυστυχώς κ πάλι, στην Ελλάδα του 2020, δεν γίνεται ακόμα... :( Ηταν το πρώτο που ρώτησα αν μπορώ μέσω email..

Πήρες τηλέφωνο στην Εθνική και σου είπαν ότι δεν γίνεται?

Εμείς πέρυσι που μετακομίσαμε και έπρεπε να αλλάξουμε διεύθυνση, μόνο η Αλφα μας κουβάλησε!

Σε Εθνική και Eurobank το κάναμε μέσω ebanking από το προφίλ! Υπήρχε επιλογή για επικαιροποίηση, διόρθωση, αλλαγή κ.λπ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

επειδή ασχολούμαι με το ζμπορ υπάρχουν τα clawback και τα rebait οπότε αρκετό από αυτό το πράγμα που βλέπεις δεν δίνεται ολόκληρο

(βάλε και την φοβερή φορολογία που παίρνει κι άλλα.. )

δεν δικαιλογώ βέβαια τις υψηλές τιμές της ιδιωτικής υγείας, αλλά έχει μπει ένα φρένο τα τελευταία χρόνια 

Φιλε εγω ξερω οτι τα εχτισαν τσαμπα και στη πλατη του κοσμου, τι να το κανω τωρα το φρενο, να παρουν πισω τα χρηματα δεν γινεται. Αφου ομως το σχολιασες ποσος ειναι ο φορος στα 500€ που χρεωνουν (το σκιαγραφικο ειναι απο τη τσεπη μου) για να ξερω?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ADHD είπε

Ωραιο το άρθρο, κάτι παρόμοιο έγραψαν και οι NYtimes, όταν το έλεγα όμως ότι πήραμε μέτρα γρήγορα μου λέγατε θα μπορούσαμε και καλύτερα, τι κάθεσαι και ακούς τι σου λένε κλπ και ειρωνείες δεξιά και αριστερά (όχι από εσένα)

Κανεις δεν ειπε οτι δεν πηραμε γρηγορα μέτρα.

Ειπαμε οτι μπορουσαμε και νωρίτερα (επαναλαμβάνω διοτι σε εσένα τα έγραφα, ο ιδιος ο Πατουλης ζητουσε επι 1 εβδομάδα να κλεισουν τα σχολεία ως προεδρος του ιατρικου συλλόγου) και οτι καταλαβαίνω γιατι δεν τα έκλεισε νωρίτερα (οικονομικο κόστος). Μπορούσαμε όμως και αργότερα με καταστροφικές προφανώς συνέπειες κάτι που ευτυχως δεν έγινε. Έχω ήδη δωσει τα ευσημα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας που άκουσε, σε αντίθεση με άλλους στο παρελθόν που δεν άκουγαν.

Ο λογαριασμός ειπαμε οτι θα ειναι μεγάλος και ευελπιστουμε (νομιζω εσυ το έγραψες) σε μεγάλη οικονομικη βοηθεια αφου μιλάμε για παγκοσμιο φαινομενο. Δεν είμαι τοσο αισιόδοξος αλλά θα δούμε.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Δεν ξέρω πόσοι τρώνε στα σκουπίδια.

Εδώ, συζητάμε για το ιατρικό κομμάτι.

Επέλεξαν, λόγω του άριστου συστήματος υγείας που έχουν την ΑΝΟΣΙΑ της ΑΓΕΛΗΣ, συνειδητά δηλαδή να αρρωστήσει αρκετος κόσμος, αλλά να τον θεραπεύσουν μέσω του συστήματος υγείας που έχουν. Με βάση τα νούμερα, δεν ξέρω αν τους βγαίνει αυτό.

Παρασκευή και 13, θα είναι ?

Προφανώς όμως έκαναν μια επιλογή..

Δεν είναι μόνο το ιατρικό κομμάτι. 

Στη ζυγαριά μπαίνουν από τη μια οι θάνατοι κυρίως ηλικιωμένων και από την άλλη οι μελλοντικοί άνεργοι.

Είναι θέμα ισορροπίας και προτεραιοτήτων.

Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε και τα δύο..

Όμως αν δώσεις 3-4 χρόνια ζωής σε 10.000 άτομα που θα σώσεις θα καταδικάσεις σε δεκαετίες φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες άλλους..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Φιλε εγω ξερω οτι τα εχτισαν τσαμπα και στη πλατη του κοσμου, τι να το κανω τωρα το φρενο, να παρουν πισω τα χρηματα δεν γινεται. Αφου ομως το σχολιασες ποσος ειναι ο φορος στα 500€ που χρεωνουν (το σκιαγραφικο ειναι απο τη τσεπη μου) για να ξερω?

ο φόρος των εταιρειών είναι 29% (βγάζω έξω προκαταβολές) 

από κει και πέρα όσοι πληρώνονται από εοπυυ δεν παίρνουν αυτά ακριβώς που χτυπάνε , υπάρχουν μειώσεις και στα μηνιαία τους τιμολόγια και ανά εξάμηνο κόβουν μεγάλα σχετικά πιστωτικά για το clawback 

αυτά τα σκηνικά από όσο ξέρω παίζουν απο εποχή μπουμπούκου πιο πριν δεν τα έβλεπα "από πίσω" έτσι κι αλλιώς 

δεν δουλεύουν βέβαια για την ψυχή της μάνας του τέτοιες επιχειρήσεις, εννοείται ότι υπάρχει κέρδος με σχετικά χαμηλό ρίσκο σε σχέση με άλλους τομείς 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...