thanasis00 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 13 λεπτά πριν, makis89 είπε Τι σε ενοχλούσε στην Leap? Είμαι ανάμεσα Leap/Amia γι' αυτό ρωτάω... Το κάθισμα της Zody συγκριτικά με Amia πως είναι; Εξίσου άνετο; Επίσης επειδή δεν την έχω δει από κοντά, έχει back stop? Είναι κάτι που νομίζω θα μου λείψει από την Amia. Το back stop επειδή δε μου είναι προφανές τι εννοείς, είναι το να κλειδώνει η πλάτη σε συγκεκριμένη θέση; Νομίζω έχει κάποια διακριτά σημεία, 3 αν δε κάνω λάθος, που κλειδώνει η πλάτη, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που δε το χρησιμοποιώ καθόλου. Έχω σφίξει πολύ τον μηχανισμό ανάκλισης, έτσι ώστε όταν απλά ακουμπάω στη πλάτη να μη κουνιέται σχεδόν καθόλου, και όταν δώσω λίγη παραπάνω δύναμη να πάει προς τα πίσω ανάλογα το βάρος που δίνω, οπότε με έχει βολέψει πολύ αυτή η μέθοδος. Το κάθισμα της Zody τη πρώτη φορά που έκατσα δε μου φάνηκε κάτι τρομερό, αλλά μου άρεσε που έχει μια καμπύλη για να μην υπάρχει μεγάλη πίεση προς το κέντρο του καθίσματος. Και μου έκατσε και αρκετά καλά στα πόδια, και έχω καλή στήριξη. Μετά από κάποια ώρα χρήσης στη δοκιμή, είδα ότι δεν είχα νιώσει καθόλου την αίσθηση της κούρασης στο κάθισμα. Γι αυτό και την επέλεξα. Τώρα όσον αφορά Leap/Amia, για τη δική μου αίσθηση, στην Amia με το που έκατσα ένιωσα λες και καθόμουν χρόνια σε αυτό το κάθισμα, ήταν πολύ άνετο και ένιωθα σωστή στήριξη παντού. Και μετά από κάποια ώρα συνέχισα να νιώθω το ίδιο άνετα. Και πραγματικά, αν δεν δοκίμαζα και τη Zody, θα πήγαινα σίγουρα στην Amia, απλά με τη Zody ένιωσα κατά 90% το ίδιο ωραία με την Amia, και ζύγισα ότι για τη μεγάλη διαφορά κόστους δε θα έβλεπα τόσο μεγάλη διαφορά με την Amia. Αν με ρωτάς 6 μήνες μετά, δε το χω μετανιώσει καθόλου με τη Zody, αλλά όταν χρειαστεί να αλλάξω πάλι καρέκλα, λογικά θα πάω στην Amia. Τώρα όσον αφορά τη Leap, ενώ είχα ξεκινήσει για να πάω να την αγοράσω εξ αρχής, μόλις κάθισα είδα ότι δεν ένιωθα την ίδια άνεση με την Amia. Και όταν τις έχεις δίπλα δίπλα και μπορείς να τις δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις εύκολα που το σώμα σου νιώθει πιο άνετα. Δε λέω ότι δεν είναι καλή καρέκλα, αλλά για τα δικά μου δεδομένα και γούστα μου ταίριαξε πολύ περισσότερο η Amia. Ίσως ήταν το λίγο πιο άνετο κάθισμα αυτό που μου έκανε τη διαφορά. Σίγουρα πάντως μη μείνεις μόνο στις steelcase, πήγαινε δοκίμασε και Haworth, και αυτές είναι πραγματικά ποιοτικές.
prefuse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 57 minutes ago, thanasis00 said: Το back stop επειδή δε μου είναι προφανές τι εννοείς, είναι το να κλειδώνει η πλάτη σε συγκεκριμένη θέση; Νομίζω έχει κάποια διακριτά σημεία, 3 αν δε κάνω λάθος, που κλειδώνει η πλάτη, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που δε το χρησιμοποιώ καθόλου. Έχω σφίξει πολύ τον μηχανισμό ανάκλισης, έτσι ώστε όταν απλά ακουμπάω στη πλάτη να μη κουνιέται σχεδόν καθόλου, και όταν δώσω λίγη παραπάνω δύναμη να πάει προς τα πίσω ανάλογα το βάρος που δίνω, οπότε με έχει βολέψει πολύ αυτή η μέθοδος. Το κάθισμα της Zody τη πρώτη φορά που έκατσα δε μου φάνηκε κάτι τρομερό, αλλά μου άρεσε που έχει μια καμπύλη για να μην υπάρχει μεγάλη πίεση προς το κέντρο του καθίσματος. Και μου έκατσε και αρκετά καλά στα πόδια, και έχω καλή στήριξη. Μετά από κάποια ώρα χρήσης στη δοκιμή, είδα ότι δεν είχα νιώσει καθόλου την αίσθηση της κούρασης στο κάθισμα. Γι αυτό και την επέλεξα. Τώρα όσον αφορά Leap/Amia, για τη δική μου αίσθηση, στην Amia με το που έκατσα ένιωσα λες και καθόμουν χρόνια σε αυτό το κάθισμα, ήταν πολύ άνετο και ένιωθα σωστή στήριξη παντού. Και μετά από κάποια ώρα συνέχισα να νιώθω το ίδιο άνετα. Και πραγματικά, αν δεν δοκίμαζα και τη Zody, θα πήγαινα σίγουρα στην Amia, απλά με τη Zody ένιωσα κατά 90% το ίδιο ωραία με την Amia, και ζύγισα ότι για τη μεγάλη διαφορά κόστους δε θα έβλεπα τόσο μεγάλη διαφορά με την Amia. Αν με ρωτάς 6 μήνες μετά, δε το χω μετανιώσει καθόλου με τη Zody, αλλά όταν χρειαστεί να αλλάξω πάλι καρέκλα, λογικά θα πάω στην Amia. Τώρα όσον αφορά τη Leap, ενώ είχα ξεκινήσει για να πάω να την αγοράσω εξ αρχής, μόλις κάθισα είδα ότι δεν ένιωθα την ίδια άνεση με την Amia. Και όταν τις έχεις δίπλα δίπλα και μπορείς να τις δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις εύκολα που το σώμα σου νιώθει πιο άνετα. Δε λέω ότι δεν είναι καλή καρέκλα, αλλά για τα δικά μου δεδομένα και γούστα μου ταίριαξε πολύ περισσότερο η Amia. Ίσως ήταν το λίγο πιο άνετο κάθισμα αυτό που μου έκανε τη διαφορά. Σίγουρα πάντως μη μείνεις μόνο στις steelcase, πήγαινε δοκίμασε και Haworth, και αυτές είναι πραγματικά ποιοτικές. Η ιδανικη καρέκλα κατα btodtv ειναι η LAMIA, το μαλακο καθισμα της Amia με την πλάτη της Leap (καθως η amia δεν φημίζεται για την πλάτη) υπάρχει ομως λόγος που οι hi end εταιρίες δεν επιλέγουν μαλακά καθίσματα. οι απαντήσεις των εταιριων στο παραπάνω βιντεο. Οσο για το κόστος, αν πάρετε καποια με 1200ε και 12 χρόνια εγγύηση (η οποια θα ισχυεί πλήρως στην χώρα μας και θα δίνεται απο την εταιρεία και οχι απο το κατάστημα αγοράς) θα έχει 100ε/έτος κόστος χρήσης, δηλ εχει φθηνότερο κόστος χρήσης ανα ετος, σε σχέση με μια "οικονομική" των 500ε με 2 χρόνια εγγυση (250ε/ετος) προσοχή η steelcase στην ευρώπη δίνει 5 χρόνια και οχι 12 που δίνει στην αμερική Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από prefuse
thanasis00 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 13 λεπτά πριν, prefuse είπε Η ιδανικη καρέκλα κατα btodtv ειναι η LAMIA, το μαλακο καθισμα της Amia με την πλάτη της Leap (καθως η amia δεν φημίζεται για την πλάτη) υπάρχει ομως λόγος που οι hi end εταιρίες δεν επιλέγουν μαλακά καθίσματα. οι απαντήσεις των εταιριων στο παραπάνω βιντεο. Καλά τα λέει, αλλά στο τέλος της ημέρας η ιδανική καρέκλα είναι αυτή που εσύ νιώθεις άνετα, οπότε όσο ωραία και να περιγράφουν τα βίντεο διάφορες καρέκλες, το σώμα σου εν τέλει θα αποφασίσει. Προσωπικά η πλάτη της Amia μου φάνηκε πάρα πολύ βολική και άνετη, δεν είχα κανένα παράπονο. Και είχε και ωραία κίνηση όταν κινούμουν πάνω στη καρέκλα.
prefuse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, thanasis00 said: Καλά τα λέει, αλλά στο τέλος της ημέρας η ιδανική καρέκλα είναι αυτή που εσύ νιώθεις άνετα, οπότε όσο ωραία και να περιγράφουν τα βίντεο διάφορες καρέκλες, το σώμα σου εν τέλει θα αποφασίσει. Προσωπικά η πλάτη της Amia μου φάνηκε πάρα πολύ βολική και άνετη, δεν είχα κανένα παράπονο. Και είχε και ωραία κίνηση όταν κινούμουν πάνω στη καρέκλα. αυτο εξυπακούεται.. Spoiler σωστή ενημέρωση κάνουν και επισημαίνουν τι να προσέξουμε και γιατί γίνονται κάποιες επιλογές πχ firm seat απο τις ακριβές εταιρίες. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από prefuse
makis89 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, thanasis00 είπε Το back stop επειδή δε μου είναι προφανές τι εννοείς, είναι το να κλειδώνει η πλάτη σε συγκεκριμένη θέση; Νομίζω έχει κάποια διακριτά σημεία, 3 αν δε κάνω λάθος, που κλειδώνει η πλάτη, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που δε το χρησιμοποιώ καθόλου. Έχω σφίξει πολύ τον μηχανισμό ανάκλισης, έτσι ώστε όταν απλά ακουμπάω στη πλάτη να μη κουνιέται σχεδόν καθόλου, και όταν δώσω λίγη παραπάνω δύναμη να πάει προς τα πίσω ανάλογα το βάρος που δίνω, οπότε με έχει βολέψει πολύ αυτή η μέθοδος. Το κάθισμα της Zody τη πρώτη φορά που έκατσα δε μου φάνηκε κάτι τρομερό, αλλά μου άρεσε που έχει μια καμπύλη για να μην υπάρχει μεγάλη πίεση προς το κέντρο του καθίσματος. Και μου έκατσε και αρκετά καλά στα πόδια, και έχω καλή στήριξη. Μετά από κάποια ώρα χρήσης στη δοκιμή, είδα ότι δεν είχα νιώσει καθόλου την αίσθηση της κούρασης στο κάθισμα. Γι αυτό και την επέλεξα. Τώρα όσον αφορά Leap/Amia, για τη δική μου αίσθηση, στην Amia με το που έκατσα ένιωσα λες και καθόμουν χρόνια σε αυτό το κάθισμα, ήταν πολύ άνετο και ένιωθα σωστή στήριξη παντού. Και μετά από κάποια ώρα συνέχισα να νιώθω το ίδιο άνετα. Και πραγματικά, αν δεν δοκίμαζα και τη Zody, θα πήγαινα σίγουρα στην Amia, απλά με τη Zody ένιωσα κατά 90% το ίδιο ωραία με την Amia, και ζύγισα ότι για τη μεγάλη διαφορά κόστους δε θα έβλεπα τόσο μεγάλη διαφορά με την Amia. Αν με ρωτάς 6 μήνες μετά, δε το χω μετανιώσει καθόλου με τη Zody, αλλά όταν χρειαστεί να αλλάξω πάλι καρέκλα, λογικά θα πάω στην Amia. Τώρα όσον αφορά τη Leap, ενώ είχα ξεκινήσει για να πάω να την αγοράσω εξ αρχής, μόλις κάθισα είδα ότι δεν ένιωθα την ίδια άνεση με την Amia. Και όταν τις έχεις δίπλα δίπλα και μπορείς να τις δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις εύκολα που το σώμα σου νιώθει πιο άνετα. Δε λέω ότι δεν είναι καλή καρέκλα, αλλά για τα δικά μου δεδομένα και γούστα μου ταίριαξε πολύ περισσότερο η Amia. Ίσως ήταν το λίγο πιο άνετο κάθισμα αυτό που μου έκανε τη διαφορά. Σίγουρα πάντως μη μείνεις μόνο στις steelcase, πήγαινε δοκίμασε και Haworth, και αυτές είναι πραγματικά ποιοτικές. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ναι, αυτό εννοώ με το backstop, επειδή συνήθως οι καρέκλες που είχα μέχρι τώρα είχαν αυτόν τον μηχανισμό, δεν ξέρω πόσο βολεύει απλά να σκληραίνω την ανάκλιση. Έχω δει ότι και στο BTOD κάπως έτσι χρησιμοποιούν την Amia, βέβαια, οπότε κάτι θα ξέρουν. Είχα πάει στην ΕΚΑ Hellas και δοκίμασα Think και Amia, αλλά λόγω χρόνου δεν πρόλαβα να δω και την Leap. Την Think την σκεφτόμουν γιατί την είχαμε στη δουλειά και την χρησιμοποιούσα χρόνια και είχα σχηματίσει καλή άποψη. Βέβαια, η Amia μου φάνηκε ακόμα πιο άνετη και στην πλάτη και στο κάθισμα. Μάλλον θα ξαναπάω να δοκιμάσω και την Leap και να περάσω και από asset να δω τις Haworth. Επίσης, στην ΕΚΑ μου είπαν ότι οι Steelcase έχουν 12 χρόνια εγγύηση.
Sebu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Προφανως το καθισμα στο οποιο καθομαστε τοσες ωρες πρεπει να μας παρεχει ανεση, ασφαλεια και υγεια. Απο την αλλη ομως χρειαζεται και το αντιστοιχο "μετρο". Οταν καποιος δινει για μια καρεκλα γραφειου 1.000+ ευρω, καλα να ειναι να την χαρει, αλλα αντιστοιχα για στρωμα κρεβατιου πρεπει να δωσει πανω απο 2.000+ ευρω. Δεν μπορεις δηλαδη να δινεις τοσα λεφτα για μια καρεκλα στην οποια καθεσαι 3-4-5-8 ωρες και σε ενα στρωμα στο οποιο περνας πανω απο το 1/3 της ζωης σου και στο οποιο αναπαυεται ολο το σωμα σου και οχι κατα βαση ο κορμος σου οπως στο καθισμα, να δινεις τα ιδια ή λιγοτερα χρηματα. Ειναι σαν να αγοραζουμε γαματο ενισχυτη 1.500 ευρω για να τον συνδεσουμε με ηχεια των 300 ευρω, με καλωδια μαυροκοκκινα ρευματος και να παιξουμε mp3. Προφανως πρεπει το ενα μερος του εξοπλισμου να συναδει και να ειναι του ιδιου επιπεδου με το αλλο κοκ. Καθως ειμαι σε αναζητηση καρεκλας γιατι η gaming που ειχα με τα χρονια διαλυθηκε ειμαι αναμεσα στην Corsair TC100 Relaxed και την ErgoAction Active. Προφανως η μια ειναι gaming και η αλλη ανατομικη/γραφειου. Στα συν της δευτερης ο μηχανισμος tilt και η κινουμενη εδρα. Στα μειον της και στα καρα υπερ της πρωτης οτι η Corsair ξαπλωνει περισσοτερο και μπορεις να εισαι κυριολεκτικα ξαπλα, αρκετα χρησιμο αν την ξαπλαρεις στο γραφειο με τα ποδια επανω και βλεπεις βιντεο. Δεν νομιζω οτι καρεκλα γραφειου θα αντεξει τετοια κακοποιηση να εισαι ξαπλωμενος ετσι με τα ποδια στο γραφειο χωρις να κανεις ζημια στο μηχανισμο ανακλισης.
prefuse Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Sebu said: Προφανως το καθισμα στο οποιο καθομαστε τοσες ωρες πρεπει να μας παρεχει ανεση, ασφαλεια και υγεια. Απο την αλλη ομως χρειαζεται και το αντιστοιχο "μετρο". Οταν καποιος δινει για μια καρεκλα γραφειου 1.000+ ευρω, καλα να ειναι να την χαρει, αλλα αντιστοιχα για στρωμα κρεβατιου πρεπει να δωσει πανω απο 2.000+ ευρω. Δεν μπορεις δηλαδη να δινεις τοσα λεφτα για μια καρεκλα στην οποια καθεσαι 3-4-5-8 ωρες και σε ενα στρωμα στο οποιο περνας πανω απο το 1/3 της ζωης σου και στο οποιο αναπαυεται ολο το σωμα σου και οχι κατα βαση ο κορμος σου οπως στο καθισμα, να δινεις τα ιδια ή λιγοτερα χρηματα. Ειναι σαν να αγοραζουμε γαματο ενισχυτη 1.500 ευρω για να τον συνδεσουμε με ηχεια των 300 ευρω, με καλωδια μαυροκοκκινα ρευματος και να παιξουμε mp3. Προφανως πρεπει το ενα μερος του εξοπλισμου να συναδει και να ειναι του ιδιου επιπεδου με το αλλο κοκ. Καθως ειμαι σε αναζητηση καρεκλας γιατι η gaming που ειχα με τα χρονια διαλυθηκε ειμαι αναμεσα στην Corsair TC100 Relaxed και την ErgoAction Active. Προφανως η μια ειναι gaming και η αλλη ανατομικη/γραφειου. Στα συν της δευτερης ο μηχανισμος tilt και η κινουμενη εδρα. Στα μειον της και στα καρα υπερ της πρωτης οτι η Corsair ξαπλωνει περισσοτερο και μπορεις να εισαι κυριολεκτικα ξαπλα, αρκετα χρησιμο αν την ξαπλαρεις στο γραφειο με τα ποδια επανω και βλεπεις βιντεο. Δεν νομιζω οτι καρεκλα γραφειου θα αντεξει τετοια κακοποιηση να εισαι ξαπλωμενος ετσι με τα ποδια στο γραφειο χωρις να κανεις ζημια στο μηχανισμο ανακλισης. Καμία σχέση δεν έχει η τεχνολογία που έχουν οι εργονομικές καρέκλες με τα στρώματα. Είχα δοκιμάσει πάνω από 10 εταιρίες στρωμάτων (μήνες δοκιμών) και έβρισκα την ίδια άνεση σε στρώματα 3000 και 700-1000€. Ειδικά αν υπολογίσουμε και τις ψεύτικες εκπτώσεις που έχουν αρκετές εταιρείες. Δεν χρειάζεται να δώσουμε τόσα χρήματα για στρώμα, καλύτερα να το αλλάζουμε συχνότερα και για λόγους υγιεινής και γιατι καταπονείται το στρώμα κάθε μέρα και χάνει την αρχική του αίσθηση, παρά να πάρουμε ένα ακριβό και να το κρατήσουμε, πάνω από 10 χρόνια. Στις καρέκλες καλύτερα να έχουμε μια καλή εργονομική των 1500€ με 12ετη εγγύηση (που την τηρούν οι μεγάλες γνωστές εταιρείες) και να καθόμαστε καθε μέρα σε καλή καρέκλα, παρά να δώσουμε 1500€ σε 12 έτη για φθηνές καρέκλες που δεν θα είναι άνετες και θα χαλάνε στα 2-3 χρόνια. Οι gaming chairs αν το έχεις ψάξει, δεν πολυαξιζουν, παίρνεις πολύ καλύτερη εργονομική με τα ίδια λεφτά. Ψάξε gamer's nexus και BTODtv. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από prefuse
Sebu Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 10 hours ago, prefuse said: Καμία σχέση δεν έχει η τεχνολογία που έχουν οι εργονομικές καρέκλες με τα στρώματα. Είχα δοκιμάσει πάνω από 10 εταιρίες στρωμάτων (μήνες δοκιμών) και έβρισκα την ίδια άνεση σε στρώματα 3000 και 700-1000€. Ειδικά αν υπολογίσουμε και τις ψεύτικες εκπτώσεις που έχουν αρκετές εταιρείες. Δεν χρειάζεται να δώσουμε τόσα χρήματα για στρώμα, καλύτερα να το αλλάζουμε συχνότερα και για λόγους υγιεινής και γιατι καταπονείται το στρώμα κάθε μέρα και χάνει την αρχική του αίσθηση, παρά να πάρουμε ένα ακριβό και να το κρατήσουμε, πάνω από 10 χρόνια. Στις καρέκλες καλύτερα να έχουμε μια καλή εργονομική των 1500€ με 12ετη εγγύηση (που την τηρούν οι μεγάλες γνωστές εταιρείες) και να καθόμαστε καθε μέρα σε καλή καρέκλα, παρά να δώσουμε 1500€ σε 12 έτη για φθηνές καρέκλες που δεν θα είναι άνετες και θα χαλάνε στα 2-3 χρόνια. Οι gaming chairs αν το έχεις ψάξει, δεν πολυαξιζουν, παίρνεις πολύ καλύτερη εργονομική με τα ίδια λεφτά. Ψάξε gamer's nexus και BTODtv. Συγγνωμη αλλα αν δεν βρηκες διαφορα σε στρωμα των 2.000+ ευρω (λχ Tempur) και σε στρωμα των 700-1.000 τότε μάλλον κατι δεν πάει καλα. Αλλά ταυτόχρονα βρίσκεις διαφορά σε καρέκλα των 1.500 στην οποια καθεσαι πολυ λιγοτερες ωρες απο οτι κοιμασαι στο στρωμα. Επισης προφανως ενα στρωμα θελει αλλαγη καποια στιγμη οπως θελει και μια καρεκλα. Δηλαδη θα κρατησεις 12 χρονια μια καρεκλα η οποια δεχεται μεγαλυτερες κατακορυφες και διαμηκεις καταπονησεις, της οποιας το καθισμα εχει μικροτερο παχος και χειροτερης ποιοτητας αφρο απο ενα πολυ καλο στρωμα, αρα θα κατσει πολυ πιο γρηγορα, χωρια την τυχον πλατη που αν ειναι mesh μπορει ευκολα να χαλαρωσει, και η οποια καρεκλα μετα την 5ετια θα εχει αρχισει να δειχνει τα χρονια της και να μην στηριζει το ιδιο αλλα θα αλλαζεις συχνοτερα στρωμα? Ή ακομα χειροτερα θα αγορασεις στρωμα αναλογικα φθηνοτερο/χειροτερης ποιοτητας απο την καρεκλα? Οκ αποψεις ειναι αυτες και γουστα.
prefuse Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Sebu said: Συγγνωμη αλλα αν δεν βρηκες διαφορα σε στρωμα των 2.000+ ευρω (λχ Tempur) και σε στρωμα των 700-1.000 τότε μάλλον κατι δεν πάει καλα. Αλλά ταυτόχρονα βρίσκεις διαφορά σε καρέκλα των 1.500 στην οποια καθεσαι πολυ λιγοτερες ωρες απο οτι κοιμασαι στο στρωμα. Επισης προφανως ενα στρωμα θελει αλλαγη καποια στιγμη οπως θελει και μια καρεκλα. Δηλαδη θα κρατησεις 12 χρονια μια καρεκλα η οποια δεχεται μεγαλυτερες κατακορυφες και διαμηκεις καταπονησεις, της οποιας το καθισμα εχει μικροτερο παχος και χειροτερης ποιοτητας αφρο απο ενα πολυ καλο στρωμα, αρα θα κατσει πολυ πιο γρηγορα, χωρια την τυχον πλατη που αν ειναι mesh μπορει ευκολα να χαλαρωσει, και η οποια καρεκλα μετα την 5ετια θα εχει αρχισει να δειχνει τα χρονια της και να μην στηριζει το ιδιο αλλα θα αλλαζεις συχνοτερα στρωμα? Ή ακομα χειροτερα θα αγορασεις στρωμα αναλογικα φθηνοτερο/χειροτερης ποιοτητας απο την καρεκλα? Οκ αποψεις ειναι αυτες και γουστα. Δεν έχουν εξωτικές τεχνολογίες τα στρώματα, είτε πανάκριβα είτε ακριβά. Πχ Η ακριβη σειρά της sato, grecostrom κτλ είναι και καλά στα 3000€ (η μία τα έχει 50+% έκπτωση σχεδόν όλο το χρόνο, ή άλλη -25% όλο το χρόνο, αντίστοιχα και άλλες ή κάποιες δεν κάνουν εκπτώσεις επίτηδες για αυτούς που πιστεύουν, λαθεμένα, ότι δίνεις παίρνεις...ειδικά αν κάποιος έχει ασχοληθεί με hi end ενισχυτικά, καλώδια κτλ το γνωρίζει καλύτερα) σχεδόν όλο τον χρόνο την εχουν 50+ % έκπτωση και έχει χειρότερη αίσθηση από φθηνότερες σειρές. Το ότι βουλιάζεις σε ένα στρώμα, έχεις αλογοτριχες, είναι χειροποίητα ή έχουν ακριβή διαφήμιση πχ βγάζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες τα στρώματα σε διάφορα νησιά, κάτω από τεράστιους όγκους μαρμάρου κτλ είναι κόστος που μεταβαίνει στην τιμή του στρώματος για ένα γυαλιστερό προσπέκτους. Τώρα αν βολεύουν κάποιον τα μεταξωτά φύκια κανένα πρόβλημα. Προσωπικά το grecostrom trillion μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν αίσθηση από στρώματα (υποτίθεται) τριπλασιας τιμής. Η κατασκευή στρώματος δεν είναι τόσο δύσκολη γι'αυτό βλέπουμε και μικρές εταιρείες να μπορούν να τα κατασκευάσουν, δεν είναι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Στις καρέκλες αλλάζουν τα υλικά και ο μηχανισμός recline, δοκίμασε το recline του ΙΚΕΑ και αυτόν της embody, leap v2. Επίσης οι γνωστές μεγάλες εταιρείες στέλνουν ανταλλακτικά για ότι έχει φθαρεί/χαλάσει, αν δεν υπάρχει κάποιος κοντά στην περιοχή για να αναλάβει την επισκευή. Καμία σχέση με τις εγγυήσεις των στρωμάτων που θα βρουν χίλιες δικαιολογίες (πχ 2cm αντί για ένα που καλύπτουν κτλ) για να μην καλύψουν την εγγύηση. Εξάλλου δεν υπάρχουν και "ανταλλακτικά" συνήθως θέλει αλλαγή όλο το στρώμα. Ότι και να επιλέξεις, καλές αγορές! Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από prefuse
Sebu Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, prefuse said: Δεν έχουν εξωτικές τεχνολογίες τα στρώματα, είτε πανάκριβα είτε ακριβά. Πχ Η ακριβη σειρά της sato, grecostrom κτλ είναι και καλά στα 3000€ (η μία τα έχει 50+% έκπτωση σχεδόν όλο το χρόνο, ή άλλη -25% όλο το χρόνο, αντίστοιχα και άλλες ή κάποιες δεν κάνουν εκπτώσεις επίτηδες για αυτούς που πιστεύουν, λαθεμένα, ότι δίνεις παίρνεις...ειδικά αν κάποιος έχει ασχοληθεί με hi end ενισχυτικά, καλώδια κτλ το γνωρίζει καλύτερα) σχεδόν όλο τον χρόνο την εχουν 50+ % έκπτωση και έχει χειρότερη αίσθηση από φθηνότερες σειρές. Το ότι βουλιάζεις σε ένα στρώμα, έχεις αλογοτριχες, είναι χειροποίητα ή έχουν ακριβή διαφήμιση πχ βγάζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες τα στρώματα σε διάφορα νησιά, κάτω από τεράστιους όγκους μαρμάρου κτλ είναι κόστος που μεταβαίνει στην τιμή του στρώματος για ένα γυαλιστερό προσπέκτους. Τώρα αν βολεύουν κάποιον τα μεταξωτά φύκια κανένα πρόβλημα. Προσωπικά το grecostrom trillion μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν αίσθηση από στρώματα (υποτίθεται) τριπλασιας τιμής. Η κατασκευή στρώματος δεν είναι τόσο δύσκολη γι'αυτό βλέπουμε και μικρές εταιρείες να μπορούν να τα κατασκευάσουν, δεν είναι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Στις καρέκλες αλλάζουν τα υλικά και ο μηχανισμός recline, δοκίμασε το recline του ΙΚΕΑ και αυτόν της embody, leap v2. Επίσης οι γνωστές μεγάλες εταιρείες στέλνουν ανταλλακτικά για ότι έχει φθαρεί/χαλάσει, αν δεν υπάρχει κάποιος κοντά στην περιοχή για να αναλάβει την επισκευή. Καμία σχέση με τις εγγυήσεις των στρωμάτων που θα βρουν χίλιες δικαιολογίες (πχ 2cm αντί για ένα που καλύπτουν κτλ) για να μην καλύψουν την εγγύηση. Εξάλλου δεν υπάρχουν και "ανταλλακτικά" συνήθως θέλει αλλαγή όλο το στρώμα. Ότι και να επιλέξεις, καλές αγορές! Δεν μπορω και δεν θελω να σε πεισω, εφοσον πιστευεις οτι ολα τα στρωματα "ειναι ιδια" και δεν εχουν τιποτα ξεχωριστο. Σου ευχομαι απλα καποια μερα να κοιμηθεις σε Tempur και να αντιληφθείς τη διαφορά. Ως προς τις καρεκλες στο τελος της ημερας ειναι ολα "ιδια", λ.χ. μηχανισμος tilt synchro δεν ειναι καμια παγκοσμια αποκλειστικη πατεντα, ολοι εχουν και βαζουν, απλα το πουλανε σαν κατι εξωτικο και το δινουν σε ακριβες σειρες για να ξεζουμιζουν. Σε gaming δυσκολα θα μπει tilt γιατι τις κατεβαζουν μεχρι και 180 μοιρες ξαπλωμα και την πεφτουν για υπνο, οποτε το tilt εκει θα πηγαινε ψιλοαχρηστο. Ευχαριστω!!! Ευχομαι να καταληξω συντομα. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από Sebu
prefuse Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Sebu said: Δεν μπορω και δεν θελω να σε πεισω, εφοσον πιστευεις οτι ολα τα στρωματα "ειναι ιδια" και δεν εχουν τιποτα ξεχωριστο. Σου ευχομαι απλα καποια μερα να κοιμηθεις σε Tempur και να αντιληφθείς τη διαφορά. Ως προς τις καρεκλες στο τελος της ημερας ειναι ολα "ιδια", λ.χ. μηχανισμος tilt synchro δεν ειναι καμια παγκοσμια αποκλειστικη πατεντα, ολοι εχουν και βαζουν, απλα το πουλανε σαν κατι εξωτικο και το δινουν σε ακριβες σειρες για να ξεζουμιζουν. Σε gaming δυσκολα θα μπει tilt γιατι τις κατεβαζουν μεχρι και 180 μοιρες ξαπλωμα και την πεφτουν για υπνο, οποτε το tilt εκει θα πηγαινε ψιλοαχρηστο. Ευχαριστω!!! Ευχομαι να καταληξω συντομα. πουθενά δεν εγραψα οτι ΟΛΑ τα στρώματα ειναι ίδια, εγραψα οτι το sweet spot τιμής για 160χ200 στην ερευνα που έκανα, ηταν 600-1300ε πάνω απο αυτο το ποσό (στο περίπου) δεν εβρισκα ουσιαστικές διαφορές που να δικαιολογούν την διπλάσια+ τιμή τους. γέλασα και με μερικές πωλήτριες που για τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο που πωλούσαν, τα έιχαν τριπλάσια τιμή απο ενα που ειχα βρει στο ΙΚΕΑ και ειχα βγάλει φωτογραφία την μάρκα και το μοντέλο του μηχανισμού και μου έλεγαν οτι έχουν καλυτερο μηχανισμό... ενω ειχαν το ίδιο ή και χειρότερο μοντέλο της ίδιας μάρκας... οι ακριβες σειρες απο καρέκλες ΕΧΟΥΝ διαφορετικο μηχανισμό, ψαξε btodtv το αναφέρουν. το θεμα εγγυήσεων, ειναι αυτο που έχει σημασία και στο εξήγησα παραπάνω. το jysk δίνει 25 χρόνια εγγύηση στα στρωματα του, πιστεύεις οτι θα το υπάρχει η εταιρεία ως τότε, οτι θα τηρήσουν την εγγύηση μετα απο 25 χρόνια, οτι θα έχουν χαλάσει τα στρώματα τους, οτι δεν θα έχει λίωσει η αποδειξη (ή θα ξεβάψει το μελάνι) και δεν θα δέχονται την φωτογραφία της αποδειξης; γενικά οι καρέκλες χαλάνε πιο εύκολα και εχουν μια Χ τεχνολογία, τα στρώματα ειναι πιο απλά στην κατασκευή τους (γιαυτό και υπάρχουν κατασκευαστες απο μικρες οικογενειακές επιχειρήσεις, ενω μερικές γνωστές μάρκες, κάνουν μεγάλες εκπτώσεις μέχρι και 70-80%.. προφανώς εχουν πολυ μεγάλο περιθώριο κέρδους) και αλλάζουν οι στρώσεις και τα υλικά. τέλος στο στρώμα ειναι τι αρέσει στον καθένα πχ σκληρό ή μαλακό και αυτα τα βρίσκεις ακόμα και σε στρωματα φθηνά. οπως και τα ανεξάρτητα ελατήρια που πλεον έχουν και στρώματα κάτω απο 500e Στις καρέκλες δεν κάνουν τόσο μεγάλες εκπτώσεις ποτέ και δεν μπορεί να κάνει καλή εργονομική καρέκλα ο καθένας, καθώς χρειάζεται, πέρα απο την τεχνογνωσία και καλό σχεδιασμό για διάφορα μέρη της καρέκλας. Τα στρωματα εξωτερικά ειναι ολα ίδιο σχεδιασμο και αλλάζουν μονο οι στρώσεις υλικών και το εξωτερικό ύφασμα. για gaming chair, πριν την αγορά, καλό ειναι να δεις και τα παρακάτω, πέρα απο την ερευνα που χρειάζεται. ΥΓ αν διαθέτεις τα χρήματα που ζητάει η Embody Logitech φαινεται ιδανική Spoiler Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από prefuse 1
Sebu Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 On 22/12/2022 at 15:56, issle said: Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν εισάγωνται ποιοτικές καρέκλες και σε καλή τιμή. Οι περισσότερες εργονομικές καρέκλες που πουλάνε οι εισαγωγείς είναι είτε unbranded κινέζικες (π.χ. NEC Seating Comfort Plus) είτε καρέκλες μέτριας ποιότητας από Κίνα (π.χ. GTChair της Sigmaoffice) και Μαλαισία (Merryfair της ergoaction) είτε φτηνές απομιμήσεις κακής ποιότητας (Dromeas Action, Reflex κτλ). Δεν φταίνε οι εισαγωγείς / καταστηματάρχες. Η Ελληνική αγορά δεν μπορεί να σηκώσει ποιοτικές καρέκλες. Η χονδρική τιμή μιας καρέκλας, εξαρτάται από το πόσα κομμάτια θα πάρεις. Αν πχ πάει ένας εισαγωγέας και ζητήσει 1000 κομμάτια Steelcase θα του κάνει πολύ καλύτερη τιμή απότι αν ζητήσει 1 κομμάτι παραγγελία πελάτη. Όμως δεν μπορεί να πάρει χονδρική 1000 Steelcase όπως μπορεί ο Άγγλος και ο Γερμανός, γιατί θα του μείνουν στην αποθήκη 100 χρόνια και θα τις φάνε τα ακάρεα Γιαυτό ποιοτικές καρέκλες όπως οι Kinnarps 8000 plus, Steelcase Leap V2, Xilium, Herman Miller Aeron/Embody, Profim, SCIN κτλ είτε δεν έρχονται καθόλου στη χώρα μας, είτε έρχονται σε πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που αγοράζει ο Άγγλος και ο Γερμανός. Πρόβλημα όμως στην τιμολόγιση υπάρχει και στις φτηνιάρικες καρέκλες. Μια NEC Seating Comfort Plus πωλήται χονδρική από το εργοστάσιο στην Κίνα στα 60-100 ευρώ με το λογότυπο της επιλογής σου. Όμως ο εισαγωγέας, είτε έχει μια καρέκλα των 1000 ευρώ, είτε μια καρέκλα των 100 ευρώ, τα ίδια μεταφορικά έχει, τον ίδιο υπάλληλο θα πληρώσει για να διατηρήσει το logistics hub του, τον ίδιο χώρο και βάρος θα καταλάβει στην αποθήκευση και τη μεταφορά και τον ίδιο πωλητή θα πληρώσει στο μαγαζί για να τη λανσάρει. Κοινώς αν πχ ένας εισαγωγέας έχει 200 ευρώ έξοδα ανα καρέκλα που αγοράζει 100 ευρώ, το κόστος πάει στα 300 ευρώ και για να βγάλει και αυτός ένα κέρδος + φόροι θα φτάσει τα 400. Έτσι καταλήγεις να δίνεις 400 ευρώ για μια καρέκλα που κοστίζει 100. Και για να μην κατηγορώ μόνο έναν ιδιοκτήτη να αναφέρω οτι όμοιας ποιότητας είναι και οι "made in greece" καρέκλες άλλων επώνυμων ονομάτων, τύπου dromeas και sato. O τζόγος που έχει το synchro που βάζουν πχ στις reflex d είναι τραγικός. Για εμένα εάν εξερέσουμε το δρόμο της αγοράς online από εξωτερικό, η λύση είναι να πηγαίνουμε σε μέσης ποιότητας καρέκλες ώστε να μειώσουμε το premium εισαγωγής μικρής ποσότητα αλλά και την αναλογία "αξία προιόντος/έξοδα διάθεσης". Προσωπικά έχω πάει σε GTChair αλλά στο mid-range οχι τις top λύσεις τύπου Dvary (Zeus την λένε στο sigmaoffice). Είναι καρέκλες καλύτερες από τις ανώνυμες κινεζιές του alibaba, αλλά σε καμια περίπτωση δεν φτάνουν επώνυμες μάρκες made in germany, made in USA, made in Italy. Επίσης η "φτωχότητα" των εισαγωγέων φαίνεται και από τη διαθεσιμότητα των εκθεσιακών μοντέλων. Για πολλά από τα μοντέλα που διαφημίζουν Sato/Dromeas/Ergoaction/Sigmaoffice/Plaisio/Ikea δεν φέρνουν κάν κομμάτι για να δοκιμάσεις. Παίρνεις γουρούνι στο σακί και το χρησοπληρώνεις. Επίσης όταν ο εισαγωγέας σου λέει παραγγελία και αγορά σε 45 μέρες, σημαίνει οτι δεν έχει στην αποθήκη ούτε ένα κομμάτι γιατί δεν θέλει να πάρει το ρίσκο να αγοράσει κάτι που μπορεί να μην μπορέσει να πουλήσει. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, και αναφέρω ξανά οτι δεν καταλογίζω τίποτα στους εισαγωγείς-κατασκευαστές. Μέχρι να καταλάβει ο μέσος Έλληνας οτι ο κόλος του αξίζει να κάθεται σε κάτι ακριβότερο από 200 ευρώ για το οκτάωρο που δουλεύει, αυτή θα είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά. Θα έχουμε μέτρια ή κακά προιόντα σε τσιμπιμένες τιμές. Τέλος, υπάρχει και η λύση της επιλογής καρέκλας με λίγες ρυθμίσεις. Οι πολλές ρυθμίσεις σε μια καρέκλα, είναι εκεί είτε για να ταιριάζουν σε πολλά άτομα, είτε σε άτομο που δεν θα τη δοκιμάσει. Εάν πρόκειται για καρέκλα που μπορείς να τη δοκιμάσεις και με σιγουριά δεις οτι σου κάνει, δεν είναι ανάγκη να έχει όλες αυτές τις ρυθμίσεις που αυξάνουν τόσο πολύ το κόστος. Αν όμως πρόκειτε για μια καρέκλα εργασιακού χώρου, όπου δεν γνωρίζεις το σωματότυπο των υπαλλήλων που θα έρθουν ανα περίοδο, προφανώς χρειάζεσαι τις πολλές ρυθμίσεις. Πολυ ενδιαφερουσα επιλογη οι GTChairs. Ξερει καποιος που μπορουμε να τις βρουμε Ελλαδα? Ειδικα η Neoseat φαινεται ενδιαφερουσα ιδιως αν παιζει στα 150 δολλαρια που βλεπω τιμες εξωτερικου. http://m.gtchair.com/#/production/47
Ouzododeka Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρέλαβα την Fern που είχα παραγγείλει αρχές Ιουνίου στα τέλη Ιουλίου. Δυστυχώς έχει ένα θεματάκι με το lumbar (δεν κάθεται στην θέση που το ρυθμίζω, πάντα κατεβαίνει μετά απο λίγο 2 κλικ από το μίνιμουμ) και περιμένω καινούριο backrest μέσα στον Σεπτέμβρη. Ξενέρα μεν να έχεις δωσει 1350 και να ξεκινάς με πρόβλημα αλλά τουλάχιστον η asset και η Haworth μου πρότειναν χωρίς πολλά πολλά να μου στείλουν δεύτερο backrest (όλη την πλάτη, μαζι με το lumbar). Στα θετικά τώρα η καρέκλα γενικά είναι σούπερ. Πάρα πολύ άνετη και (το πιο σημαντικό) σηκώνομαι μετά απο ώρες καθισιού στον υπολογιστή και δεν καταλαβαίνω τίποτα από πιασίματα, σαν να ήμουν καθιστός 10 λεπτά. Θα βαθμολογίσω τα διάφορα μέρη της καρέκλας παραβλέποντας το θέμα του lumbar (και έτσι όπως είναι λειτουργικό είναι, απλά θα το ήθελα ιδανικά 1-2 κλικ πιο πάνω). Άνεση πλάτης: 10/10 Άνεση έδρας: 9/10 Ανάκληση: 10/10 Μπράτσα: 9/10 Στήριξη μέσης: 9/10 Θερμότητα: 7/10 Ποιότητα κατασκευής*: 7/10 Όπως βλέπετε με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο η καρέκλα και η μέχρι τώρα εξυπηρέτηση πελατών της asset. Στην ποιότητα κατασκευής είναι απαγοητευτικό το θέμα που έχω αναφέρει αλλά η υπόλοιπη καρέκλα είναι πολυ στιβαρή και καλοσυναρμολογημένη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι στην πολύωρη χρήση η έδρα ζεσταίνεται αρκετά. Ίσως φταίει το ύφασμα που διάλεξα η το αφρολέξ της καρέκλας αλλά πιστεύω ότι αν δεν πάει κανείς σε full mesh τότε είναι απλά κάτι που πρέπει να υποστεί αν θέλει έδρα με μαξιλλάρι. Θα δείτε συννημένες και φωτογραφίες της καρέκλας. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από Ouzododeka 4 3
Zeda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα, είμαι σε αναζήτηση καρέκλας για γραφείο. 1.85 80 κιλα . Έχετε να προτείνετε κατι έως 300 ευρω ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
papaleole Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα. Βρήκα την Anda Seat Phantom III Large Linen Fabric και μου την δίνει φίλος που διατηρεί κατάστημα στα 180€. Είμαι σε αναζήτηση καρέκλας λόγω πόνων στην μέση και το μπατζετ μου είναι μέχρι 200€. Αυτήν την στιγμή κάθομαι σε καρέκλα των 60€ και έχω πραγματικά αγανακτήσει. Αξίζει λέτε αυτά τα χρήματα? Από κριτικές στο σκρουτζομάγαζο βλέπω αρκετά καλές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα