Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω, αν βαλει κανεις φυσικο αεριο, υπαρχει λογος να μην κανει την παρακαμψη του θερμοσιφωνα? Δηλαδη μολις ολοκληρωσε ο μηχανικος την εγκατασταση με ρωτησε αν θελω να ανοιξουμε κατι βανες ωστε να εχω μονιμο ζεστο νερο, χωρις να πρεπει να ανεβαζω το διακοπτη του θερμοσιφωνα. Υπαρχει κατι που πρεπει να σκεφτω, οτι πχ αυτο θα εχει αυξημενο κοστος ηλεκτρισμου ξερω γω, η να το κανω και να μην ξανανοιξω ποτε το θερμοσιφωνα

Δημοσ.

Αν μιλάμε για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ξήλωσε τον και δώσε τον στον παλιατζή.

Θα καλύπτεσαι με πολύ μεγαλύτερη οικονομία από τον εναλλάκτη του επίτοιχου λέβητα αερίου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stelakis1914 είπε

Αν μιλάμε για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ξήλωσε τον και δώσε τον στον παλιατζή.

Θα καλύπτεσαι με πολύ μεγαλύτερη οικονομία από τον εναλλάκτη του επίτοιχου λέβητα αερίου.

Ειναι σπιτι το οποιο χρησιμοποιειται 2 μερες την εβδομαδα. Με αυτο το σκεπτικο ειμαστε σιγουρο, πως 1,5 ωρα λειτουργιας ηλεκτρικου θερμοσιφωνα για τους 7 μηνες κρυου που εχουμε, συμφερει με το να δουλευει ολοχρονικης ο εναλλακτης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

28 λεπτά πριν, therock είπε

Παιδια να ρωτησω, αν βαλει κανεις φυσικο αεριο, υπαρχει λογος να μην κανει την παρακαμψη του θερμοσιφωνα?

ναι , έτυχε σε παγετό να βγει off ο λέβητας και δεν έβρισκα μάστορα μιας και γινόταν πανικός.

Οκ έπαιζε τζάκι /ac , αλλά νερό ζεστό με κατσαρόλες

28 λεπτά πριν, therock είπε

ο μηχανικος την εγκατασταση με ρωτησε αν θελω να ανοιξουμε κατι βανες ωστε να εχω μονιμο ζεστο νερο, χωρις να πρεπει να ανεβαζω το διακοπτη του θερμοσιφωνα.

μάλλον εννοεί οτι συνδέεται με τους σωλήνες της θέρμανσης και ζεσταίνεται το νερό του θερμοσίφωνα . Δε βρίσκω λόγο να το κάνεις , μόνο σε πολυκατοικίες που έχουν κεντρική το κάνουν

Απλά άστον να υπάρχει (με βάνα ,αχρείαστο να είναι , γυρνάς ζεστό απο το θερμοσίφωνα )

επίσης είμαστε offtopic

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

100%. Ο εναλλάκτης ξοδεύει ελάχιστο καύσιμο για να σου προσφέρει όσο ζεστό νερό χρειάζεσαι σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμα και να μιλάμε για χρήση ως boiler ΖΝΧ πάλι είναι ασύμφορο αφού ξοδεύει πολλές θερμίδες για αυτή την δουλειά.

Δημοσ.

γνωριζει κανεις ποσο ρευμα καιει το boiler του καυστηρα την ωρα αν καποιος εχει ατομικο λεβητα?

εχω γνωστη με φα και βλεπει 7  kwh καταναλωση ρευματος απο τις 12 το βραδυ μέχρι τις 8 το πρωι.

ανοιχτο ειναι το ψυγειο και ο λεβητας απο οτι λεει αλλα μου φαινεται υπερβολικη καταναλωση

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userAnon είπε

γνωριζει κανεις ποσο ρευμα καιει το boiler του καυστηρα την ωρα αν καποιος εχει ατομικο λεβητα?

εχω γνωστη με φα και βλεπει 7  kwh καταναλωση ρευματος απο τις 12 το βραδυ μέχρι τις 8 το πρωι.

ανοιχτο ειναι το ψυγειο και ο λεβητας απο οτι λεει αλλα μου φαινεται υπερβολικη καταναλωση

https://www.insomnia.gr/forums/topic/643062-εγκατάσταση-φυσικού-αερίου/page/35/

Δημοσ.

Τελικός λογαριασμός από EFA energy , καλά τα βλέπω , αυτή η χρέωση διανομής τόσο βγαίνει;

Υποθέτω ότι σε επόμενο διορθωτικό λογαριασμό θα μου βάλουν και την έκπτωση Δεκεμβρίου 0.034 , δικαιούμαι κάτι άλλο από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν;

received_1332536403928069.jpeg

Δημοσ.

Πάρτε και αυτό γατάκια....

Έχω υπογράψει την αίτηση εδώ και 10 ημέρες στην ΔΕΗ και περιμένω, όπως επίσης έχω κάνει και αίτηση αμφισβήτησης στην ΡΑΕ για την αδικαιολόγητη τιμή της kWh του ΗΡΩΝ. Από ΗΡΩΝ καμιά απάντηση στο email που τους είχα στείλει στις 29/12.

image.png.107bd8bf4ed11c25516a240f44a90c65.png

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argimeg είπε

Πάρτε και αυτό γατάκια....

Έχω υπογράψει την αίτηση εδώ και 10 ημέρες στην ΔΕΗ και περιμένω, όπως επίσης έχω κάνει και αίτηση αμφισβήτησης στην ΡΑΕ για την αδικαιολόγητη τιμή της kWh του ΗΡΩΝ. Από ΗΡΩΝ καμιά απάντηση στο email που τους είχα στείλει στις 29/12.

image.png.107bd8bf4ed11c25516a240f44a90c65.png

0,15€/kWh 😳😳😳

Χρυσό ή αέριο πουλάνε εκεί στον Ήρων τελικά; 

Δημοσ.
22 minutes ago, PastiGR said:

0,15€/kWh 😳😳😳

Χρυσό ή αέριο πουλάνε εκεί στον Ήρων τελικά; 

Πεφτει πιο χαμηλά όταν υπολογίζεται η έκπτωση αλλά και πάλι το 0,08 - 0,09 (χονδρικά) είναι πολύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, marmagia είπε

Πεφτει πιο χαμηλά όταν υπολογίζεται η έκπτωση αλλά και πάλι το 0,08 - 0,09 (χονδρικά) είναι πολύ 

Ακριβώς. Και αν τους σηκωθεί έναν μήνα και χρεώσουν 0,25; Μεγάλοι καραγκιόζηδες...κάτσε σε λίγο θα περάσει και το εξάμηνο με το ρεύμα που το έχω σταθερό 0,07850 και θα γελάσουμε και εκεί με τους αστείους.

Ελπίζω να καταφέρω κάτι με το αίτημα που έκανα στην ΡΑΕ. Φαίνεται καθαρά η κοροιδία που κάνουν. Αν και εκεί δεν καταφέρω έστω κάτι ελάχιστο έτσι για το γαμώτο, ξανά δεν ασχολούμαι με καταγγελίες και τέτοια.

Επεξ/σία από argimeg
Δημοσ.

Στην περίπτωση που λόγω αλλαγής παρόχου έχει εκδοθεί πιστωτικός τελικός λογαριασμός εξαιτίας της επιστροφής της αρχικής εγγύησης, γνωρίζει κανείς αν στο myθέρμανση καταχωρίζουμε το χρεωστικό ποσό που αφορά την κατανάλωση της περιόδου (και όχι το τελικό πιστωτικό ποσό του λογαριασμού)?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mousmoulis είπε

Στην περίπτωση που λόγω αλλαγής παρόχου έχει εκδοθεί πιστωτικός τελικός λογαριασμός εξαιτίας της επιστροφής της αρχικής εγγύησης, γνωρίζει κανείς αν στο myθέρμανση καταχωρίζουμε το χρεωστικό ποσό που αφορά την κατανάλωση της περιόδου (και όχι το τελικό πιστωτικό ποσό του λογαριασμού)?

Η πλατφόρμα διασταυρώνει τα παραστατικά που ανεβάζεις, δεν έχουν πρόσβαση σε όλη σου τη καρτέλα. Μην ανεβάσεις καθόλου τον πιστωτικό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...