Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος από παιδική χαρά

nikos_k1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω ένα πρόβλημα με θόρυβο από παιδική χαρά.
Για να γίνω πιο σαφής και αναλυτικός, κολλητά στο σπίτι μου υπάρχει παιδική χαρά η οποία άνοιξε πρόσφατα
μετά από εργασίες τις οποίες πραγματοποίησε ο Δήμος.
Να πω από την αρχή ότι δεν είμαι κατά του να πηγαίνουν τα παιδιά και να παίζουν, καθώς και να ακούγονται οι φωνές τους κατά το παιχνίδι.

Το πρόβλημα βρίσκεται με μια συγκεκριμένη κυρία, η οποία φέρνει τα παιδιά της τα οποία κυριολεκτικά ουρλιάζουν 3 ώρες συνεχόμενα,
ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παίζουν κανονικά με ελάχιστο θόρυβο.

Στην πρώτη παρατήρηση που έγινε η απάντηση της ήταν κουμάντο να κάνετε στα παιδιά σας και όχι στα δικά μου.
Στη δεύτερη παρατήρηση όπου ενημερώθηκε ότι λόγω του θορύβου αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εργασία μου απάντησε
ότι είναι πρόβλημα μου που δουλεύω σπίτι και να πάω στο Δήμο να βρει λύση εκείνος.

Υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος να αναγράφει τις αντίστοιχες διευκρινήσεις για το θόρυβο τον οποίο μπορεί κάποιος
να πραγματοποιεί σε ώρες οι οποίες δεν είναι στις ώρες κοινής ησυχίας?

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο καθώς επίσης και αν έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο θέμα το οποίο δεν το έχω παρατηρήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

11 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Καλησπέρα σε όλους, όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω ένα πρόβλημα με θόρυβο από παιδική χαρά.
Για να γίνω πιο σαφής και αναλυτικός, κολλητά στο σπίτι μου υπάρχει παιδική χαρά η οποία άνοιξε πρόσφατα
Να πω από την αρχή ότι δεν είμαι κατά του να πηγαίνουν τα παιδιά και να παίζουν, καθώς και να ακούγονται οι φωνές τους κατά το παιχνίδι.

Το πρόβλημα βρίσκεται με μια συγκεκριμένη κυρία, η οποία φέρνει τα παιδιά της τα οποία κυριολεκτικά ουρλιάζουν 3 ώρες συνεχόμενα,

Στην πρώτη παρατήρηση που έγινε η απάντηση της ήταν κουμάντο να κάνετε στα παιδιά σας και όχι στα δικά μου.
Στη δεύτερη παρατήρηση όπου ενημερώθηκε ότι λόγω του θορύβου αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εργασία μου απάντησε
ότι είναι πρόβλημα μου που δουλεύω σπίτι και να πάω στο Δήμο να βρει λύση εκείνος.

Υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος να αναγράφει τις αντίστοιχες διευκρινήσεις για το θόρυβο τον οποίο μπορεί κάποιος

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο καθώς επίσης και αν έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο θέμα το οποίο δεν το έχω παρατηρήσει.

Απευθυνθηκες φαντάζομαι πρώτα στον δήμο σου να ρωτήσεις σχετικά Τι σου είπαν για να σε βοηθήσουμε περαιτέρω? 

• Like 1

Είχα καλέσει για θόρυβο από οικοδομικές εργασίες στην αστυνομία.

Μου είπαν πως παρ'όλο που μπορεί να μην είναι σε ωράριο κοινής ησυχίας, αν υπάρχει μεγάλη ενόχληση, μπορούν να στείλουν αστυνομικό για συστάσεις.

Προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα γιατί τελικά σκέφτηκα πως είναι κρίμα να απασχολώ το αστυνομικό προσωπικό για τέτοιο θέμα.

Αν φτάσεις στο αμήν, μπορείς να καλέσεις στο 100 ώστε να στείλουν να της κάνουν συστάσεις.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποτίθεται ότι οι φωνές, η δυνατή μουσική κτλ κτλ δεν επιτρέπονται καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Απ' την άλλη τα πιτσιρικια γενικά μιλάνε δυνατά, φωνάζουν, ουρλιάζουν όταν βρίσκονται έξω πράγμα απόλυτα φυσιολογικό (για παιδιά). 

Υποθέτω ότι μπορείς να καλέσεις αστυνομία να βεβαίωση παράβαση. Αν έρθει για τέτοιο ζήτημα.

Παρολαυτα, επειδή τυχαίνει να κατοικώ δίπλα σε πολυσύχναστο δρόμο (κόρνες, γκάζια, φωνές κτλ σε καθημερινή βάση) ακόμα και να βεβαιωθεί μία παράβαση τη συγκεκριμένη στιγμή για συγκεκριμένα άτομα, δε σημαίνει ότι θα γλιτώσεις από αλλα.

Πρόσφατα στο δήμο Νέας Σμύρνης είχε γίνει ολόκληρο θέμα με τις ταμπέλες που έλεγαν "παίζουμε χωρίς να ενοχλούμε", κτλ κτλ. Αναγκάστηκε ο Δήμος να τις αφαιρέσει.

Γενικά είναι δύσκολη η κατάσταση με το θέμα του θορύβου πλέον όταν αυτός προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι πχ από τον από πάνω σου.

Επεξ/σία από gas7777
  • Like 1

Οποιος μενει σε πολυκατοικια και εχει απεναντι παιδικη χαρα καταλαβαινει..απριλιο με οκτωμβριο απλα κλεινεις παραθυρα 5 με 11 το βραδυ.

• Like 4
  • Sad 3

Σήμερα ειναι αυτη η κυρια, αυριο θα ειναι μια αλλη κυρία χειρότερη, και μεθαύριο ακόμα χειρότερα.

Σε παιδική χαρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως.

Εκτός αν εχεις μεσων στον δήμο και την κλείσουν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διπλά-τριπλά-τετραπλά τζάμια ή ακουστικά και ησύχασες.

Άλλος τρόπος μάλλον δεν υπάρχει. Μιλάμε για παιδική χαρά και για παιδιά.

Ρίξε μια ματιά και σε τέτοια άρθρα για να πάρεις μια ιδέα

https://www.styletech.gr/νέο/2

Επεξ/σία από archer100
  • Like 3

ευτυχως το πρόβλημα σου εχει ημερομηνία ληξης. κάποτε θα μεγαλώσουν.

εγω εβαλα ηχομονοτικά τζάμια και κάνουν πολύ καλη δουλεια. δεν εχω 3, εχω 183 παιδάκια που ουρλιάζουν γιατι δίπλα στο υπνοδωμάτιο μου ειναι η αυλή του δημοτικου σχολείου. βέβαια το εχω συνηθησει πλέον, ο εγκέφαλος μου κάνει αυτόματο noise cancellation.

• Like 3
  • Sad 4

6 ώρες πριν, nikos_k1 είπε

Πετα της κλουβια αυγα.

4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

ευτυχως το πρόβλημα σου εχει ημερομηνία ληξης. κάποτε θα μεγαλώσουν.

εγω εβαλα ηχομονοτικά τζάμια και κάνουν πολύ καλη δουλεια. δεν εχω 3, εχω 183 παιδάκια που ουρλιάζουν γιατι δίπλα στο υπνοδωμάτιο μου ειναι η αυλή του δημοτικου σχολείου. βέβαια το εχω συνηθησει πλέον, ο εγκέφαλος μου κάνει αυτόματο noise cancellation.

υπαρχει καποιο λινκ ωστε να κατεβασω αυτο το firmware update και για τα δικα μου αυτια?

• Like 1

20 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

υπαρχει καποιο λινκ ωστε να κατεβασω αυτο το firmware update και για τα δικα μου αυτια?

Your Brain Comes with Noise Canceling

(Εκτός εάν έχεις κάποιο παλιό μοντέλο.. Δεν παίρνουν αναβάθμιση.)

• Like 2

16 ώρες πριν, nikos_k1 είπε

Δυστυχώς είναι μια πονεμένη ιστορία το να αναγκάζεσαι να ζεις απέναντι από σχολείο, πλατεία ή παιδική χαρά….

Μόνο κωφός θα πρέπει να είσαι για να αντέξεις την φασαρία που κάνουν όλες τις ώρες…

• Like 2

• Super Moderators
10 hours ago, Ntinaras said:

Μην ανησυχείς, σταδιακά όσο μεγαλώνεις θα αρχίσει η φθορά του ακουστικού συστήματος και θα ακούς ...ό,τι σε βολεύει! 😛

Σοβαρά τώρα: φυσικά και όπου υπάρχουν μικρά παιδιά (ή γενικότερα συγκεντρώνεται πολύς κόσμος), η φασαρία θα είναι περισσότερη από την προβλεπόμενη! Απλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φτάνουμε στα όρια της αναισθησίας από μερικούς γονείς που βλέπουν την παιδική χαρά σαν μια όαση από τον πανικό που επικρατεί στο σπίτι αγνοώντας όλους τους άλλους που υπάρχουν δίπλα τους. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν το λες και φυσιολογικό για ένα παιδί που έχει αρχίσει ήδη να μιλάει και να καταλαβαίνει γενικότερα, να ουρλιάζει σαν νεάντερταλ με απροσδιόριστες κραυγές χωρίς λόγο, νόημα & αφορμή! :) 

• Like 7

Ειναι συμπτωματα των καιρων.Τα παιδια πλεον αναμεσα στο παραχαιδεμα κ την περιφρονηση με ενα ταμπλετ αφενος αποζητουν την προσοχη,κ αφετερου βαριουνται που απλα οτι ζητησουν τους δινεται πριν καν το ζητησουν οποτε ψαχνουν να "ξυπνησουν" το ενδιαφερον του εγωκεντρικου γονιου πουχει βυθιστει στο instagram στα θελω κ το survivor, με κραυγες κ διαφορες τεντωμενες συμπεριφορες.Αυτο εχει ως αποτελεσμα παιδακια που κανουν σα δαιμονισμενα.

Δε μας κανει εντυπωση η αντιδραση της μαμας/νταντας.Ταιριαζει γαντι στο προφιλ του γονιου παραπανω.

• Like 10
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, billdanos είπε

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν το λες και φυσιολογικό για ένα παιδί που έχει αρχίσει ήδη να μιλάει και να καταλαβαίνει γενικότερα, να ουρλιάζει σαν νεάντερταλ με απροσδιόριστες κραυγές χωρίς λόγο, νόημα & αφορμή! :) 

Φυσιολογικό δε ξέρω αν ειναι (δεν ειμαι ψυχολόγος) αλλά σιγουρα ειναι σύνηθες φαινόμενο :P Ειδικά μετά τη καραντίνα. 

Γενικά στις παιδικές χαρές, πάρκα κτλ κτλ, τα παιδιά μιλάνε δυνατά. Παίζουν κυνηγητό, φωνάζουν, παίζουν κρυφτό φωνάζουν, έχουν μια μπάλα, φωνάζουν. 

Και επειδη προφανως δεν θελουμε να βάλουμε τον εαυτο μας στη θέση τους, θυμηθητε τη τελευταία φορά που πηγατε να παιξετε μπάσκετ, ή ποδόσφαιρο, αν υπηρξατε ηρεμοι και χαμηλόφωνοι. Νομιζω και φαντάζομαι θα συμφωνησουν ολοι πως η πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια παιχνιδιου, γκαριζει (παντου, οχι μονο στην Ελλάδα) και ακουγεται. Και το "ρε μλκ" "ω ρε φιλε τι έκανεεεεεεε" και οι ιαχές πανηγυρισμού, δινουν και παίρνουν. Το περιεργο θα ηταν να μη γκαριζατε. (αν ο άλλος δουλευει σπιτι και μένει διπλα σε γηπεδάκι μπάσκετ, ακομα και η μπάλα ενοχλητική ειναι...δε χρειάζονται οι φωνές)

Ts, οπως ειπαν και παραπάνω δε νομιζω να βρεις ακρη. Και αστυνομια να καλέσεις, πάντα θα υπάρχουν πιτσιρίκια που θα φωνάζουν δυνατότερα απ΄τα άλλα. Ευτυχως η κατάσταση θα βελτιωθει σιγουρα τον Αυγουστο και απο Οκτωβριο.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 6

54 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Ειναι συμπτωματα των καιρων.Τα παιδια πλεον αναμεσα στο παραχαιδεμα κ την περιφρονηση με ενα ταμπλετ αφενος αποζητουν την προσοχη,κ αφετερου βαριουνται που απλα οτι ζητησουν τους δινεται πριν καν το ζητησουν οποτε ψαχνουν να "ξυπνησουν" το ενδιαφερον του εγωκεντρικου γονιου πουχει βυθιστει στο instagram στα θελω κ το survivor, με κραυγες κ διαφορες τεντωμενες συμπεριφορες.Αυτο εχει ως αποτελεσμα παιδακια που κανουν σα δαιμονισμενα.

Δε μας κανει εντυπωση η αντιδραση της μαμας/νταντας.Ταιριαζει γαντι στο προφιλ του γονιου παραπανω.

Aυτό ακριβώς, χωρίς τους λαϊκισμούς περί survivor και instagram. Φταίει γενικά η κουλτούρα υπερ-πλήρωσης των "θέλω" των παιδιών, τα οποία λογίζονται ως υπεράγια και υπερπολύτιμα στο μεταμοντέρνο δυτικό καπιταλισμό, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο σύστημα παραγωγής κι εξουσίας έχει εξασφαλίσει ένα πραγματικά εχθρικό περιβάλλον προς τον ποιοτικό χρόνο διαπαιδαγώγησης και ουσιώδους αλληλεπίδρασης γονιού - παιδιού.

• Like 5
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...