Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, αν όχι σε όλα, στο αυτοκίνητο πάντως σίγουρα. 

Ο "μαντρας" θα ψάξει να βρει σε γερμανικές μάντρες ότι σαβούρα υπάρχει,θα το φέρει Ελλάδα, θα γυρίσει τα χλμ, θα το σουλουπωσει όσο μπορεί και θα το πουλήσει στον αφελή. 

Ο επαγγελματίας έμπορος,θα ψάξει σε ιδιώτες, σε εμπόρους και σε αντιπροσωπείες, παράδειγμα το mx5 από ιδιώτη στα 16 χιλιάρικα που ήταν σε ένα άλλο θέμα. Θα κινηθεί δηλαδή σαν να ζει εκεί και θα ψάξει αμάξια που είναι για την γερμανική αγορά, και λόγω πληθώρας και ανταγωνισμού πωλούνται σε αρκετα χαμηλότερη τιμή από εδώ 

Οποτε όπως σε κάθε κλάδο υπάρχουν οι κουτοπονηροι που κάνουν αρπαχτες και οι επαγγελματίες. 

Φυσικά όσο δύσκολο είναι να πετύχεις σωστό έμπορο, άλλο τόσο δύσκολο ειναι να πετύχεις σωστό τεχνίτη,μηχανικό, ψυκτικό, υδραυλικό κλπ που δεν θα σε υπερχρεωσει το ανταλλακτικό. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη και οι καλοί έμποροι κάνουν τις απατεωνιες τους, αν όχι σε όλα τα αυτοκίνητα τους σίγουρα σε κάποια κραχτες τύπου smart η Yaris που ξέρουν ότι θα πουληθεί ζεστό ψωμάκι  

Σαφώς υπάρχουν και ευκαιρίες και καλοι έμποροι αλλά μαλλον  είναι τυχαίο γεγονός να τους πετύχεις παρά κανονας

Επεξ/σία από zourman1981
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 17/6/2021 στις 12:15 ΠΜ, GrecoPrimo είπε

Μου εδωσε ενα χαρτι με υπογραφη που λεει πως θα μου φερει αμαξια να δω και να αντικαταστησω αυτο που εχω ως καποια ημερομηνια. Εχω ερθει ηδη δε επαφη με πραγματογνωμονα κτλπ. Δεν μπορω να πω ονοματα εμπορου κτλπ, αλλα ουτε καποια περαιτερω στοιχεια. Το παθημα μαθημα. Οποιος παθει κατι παρομοιο απευθειας πραγμαυογνωμονα μεσω ασφαλιστικης και ολα γινονται. Θα ενημερωσω οταν μπορεσω να δωσω περισσοτερα στοιχεια. Τελος, ολοι εσεις που γελατε, ειρωνευεστε κλπ ή ειστε εμποροι ή κλασικοι ελληνες που μεγαλωσαν επι πασοκ

Φίλος εγώ έχω να πω ότι εν έτη 2025 κάθισα και διάβασα και τις 7 σελίδες αυτού του φόρουμ. Πες μου αν θες τι συνεβει εν τέλη. Το πήρες το ανταλλακτικό αμάξι;

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει χρόνο και υπομονή η ανεύρεση καλού μεταχειρισμένου σε καλή τιμή και να ξοδέψεις μερικά λεφτά .

Εγώ στην τέταρτη προσπάθεια βρήκα καλό αμάξι. Πρώτα πληρώνεις car vertical,cebia η κάποια άλλη βάση δεδομένων να δείς ιστορικό. Αν εκεί δεν δείς κάτι το περίεργο και είναι όπως τα λέει ο πωλητής προχωράς σε έλεγχο. 

Τα 3 πρώτα που προχώρησα σε έλεγχο επειδή βάση μηχανικού ήθελαν κάποια πράγματα άλλαγμα και δεν συμφέρε η τιμή που του έδινε γιατί ήθελε ακόμα 2κ να αλλάξω πράγματα μου με να μην τα πάρω. Στο τέταρτο αμάξι που τσεκαρα με μηχανικό ήταν κομπλέ χωρίς να θέλει να επένδυσω λεφτά πέρα από ένα service.

Στην σούμα ξοδεψα 380 ευρώ περίπου σε ελέγχους με μηχανικό και αναφορές από βάσεις δεδομένων μέχρι να βρω σωστό αμάξι. Και ήταν από ιδιώτη το αμάξι.

Επεξ/σία από sakks80
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απορώ πως την πατάνε ακόμα!!! Πριν 20χρονια έπεξε κάτι τέτοιο από γνωστό σε παρέα του πατέρα μου. Έβαλε τους πάντες να δώσουν προκαταβολή για αμάξια που θα έφερνε από Γερμανία (ήταν χρόνια μαντράς) και εξαφανίστηκε. Ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που του πήρε απόδειξη για την προκαταβολή. Τα πήραμε πίσω (είχε καταδικαστεί ερήμην) όταν επέστρεψε μετά από μια δεκαετία και τον πιάσανε στα σύνορα όταν έμπαινε. Βέβαια δεν θα βλέπαμε δεκάρα αν δεν ξαναγυρνουσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...