Προς το περιεχόμενο

Pizza & ζύμες (άλευρα, πλάκες, τεχνικές, φουρνάκια)


Zenor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, tsarbo said:

Καλησπέρα 

Τελικα πήρα τον Glowen Dragon. 
Σημερα ηρθε όποτε δεν έχω προλάβει να τον δοκιμάσω πολύ ακόμα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασίες 

Στα 15 λεπτά περίπου είχε ανεβασει 420 στο μέσο της πλάκας και στην μισή ώρα (που το άφησα για να καούν υπολείμματα από το εργοστάσιο, όπως πρότεινε και το manual) είχε πιάσει 500 κοντά στον καυστήρα και αν θυμάμαι καλά 480 στην μέση. 
 

Η πρώτη πίτσα βγήκε πολύ καλη απλά λίγο μικρή γιατί δεν είχα αφήσει, πάνω στην βιασύνη μου να τον δοκιμάσω, αρκετή ώρα την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου όποτε δεν άνοιγε εύκολα. 
 

IMG_5924.jpeg

IMG_5923.jpeg

Καλά ψησίματα ! 

Πολύ καλό το αποτέλεσμα για πρώτες προσπάθειες. 

Πόσο το πήρες;

 

Επεξ/σία από nogoso
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 565
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω που διαθετω μονο οικιακη κουζινα και ψησταρια υγραεριου στο σπιτι ΑΛΛΑ ξυλοφουρνο στο χωριο τρωγομαι να δοκιμασω στον ξυλοφουρνο.Θα φτιαξω κανα 2 ζυμαρια απλα για να δω λιγο πανω-κατω τους χρονους ψησιματος κλπ αλλα εχω 1-2 ισως κ χαζες αποριες αλλα οπως ειπα δεν εχω ιδεα απο χρηση ξυλοφουρνου:1.Τι θερμοκρασια θελουμε να εχει ο φουρνος πριν ριξουμε μεσα στο ζυμαρι και 2 απ'ευθειας επανω στην επιφανεια του φουρνου ή οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, nogoso είπε

Καλά ψησίματα ! 

Πολύ καλό το αποτέλεσμα για πρώτες προσπάθειες. 

Πόσο το πήρες;

 

Σε ευχαριστώ 

Τον πήρα €300 αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες τον είχε σε έκπτωση (νομίζω λόγω Πάσχα)

Τωρα έχει ανεβεί η τιμή του 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα ομάδα, παρακολουθώ καιρό και θέλω να πάρω ένα οικιακό και εγώ ( σε κουζίνες δουλεύω και έχουν δει πολλά τα μάτια μου). 

Για αυτόν εδώ έχει γνώμη κανείς? 

https://gas24.gr/el/thermogatz-xml/3895--agon-tgp-12-5212024303240.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα παίδες,

 

1η δοκίμή χθες και γω στην naterial pizza oven και δεν μπορώ να πω ότι πηγε καλα αυτό. :)

Το ζυμάρι που έκανα και κάνω τελευταια είναι του μιχαηλίδη.

Το αποτέλεσμα παρακάτω. 
Πόσοι ώρα την αφήνετε σε τέτοιους φούρνους? Πριν έκανα μονο σε ψησταρια υγραερίου κανονική και φουρνο κουζίνας.

Επίσης σκέφτομαι μήπως είναι καλυτερα να την ψήσω πρώτα χωρις σαλτσα και τα υλικά 1 λεπτό και μετα την βγαλω και την ξαναβάλω μαζί με τα υλικά...

439581465_25141981738780772_6550101170888270002_n.jpg

439397964_1494825394580352_3534155055684381577_n.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, mixomoras said:

καλησπέρα παίδες,

 

1η δοκίμή χθες και γω στην naterial pizza oven και δεν μπορώ να πω ότι πηγε καλα αυτό. :)

Το ζυμάρι που έκανα και κάνω τελευταια είναι του μιχαηλίδη.

Το αποτέλεσμα παρακάτω. 
Πόσοι ώρα την αφήνετε σε τέτοιους φούρνους? Πριν έκανα μονο σε ψησταρια υγραερίου κανονική και φουρνο κουζίνας.

Επίσης σκέφτομαι μήπως είναι καλυτερα να την ψήσω πρώτα χωρις σαλτσα και τα υλικά 1 λεπτό και μετα την βγαλω και την ξαναβάλω μαζί με τα υλικά...

439581465_25141981738780772_6550101170888270002_n.jpg

439397964_1494825394580352_3534155055684381577_n.jpg

 

στο ooni 1 λεπτό με 1,5 το πολύ, μαζι με τα υλικά, σε αυτο το χρόνο  πρέπει κανονικά να υπερ έτοιμη 

Πόσο την άφησες

πριν τη βάλεις πόση ώρα το ειχες αφήσει να ζεσταθεί

Επεξ/σία από sndev
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζύμη για rustic pizza δίωρης ωρίμανσης | MyPizza Project

αυτη τη συνταγη εκανα και πριν τη αφησα περιπου μιαμιση ωρα.

Μεσα στη ψησταρια την άφησα σιγουρα 3-4 λεπτα για στις ακρες φαινοταν να μην εχει ψηθει, ενω πανω το τυρι φαινοταν οτι ειχε παρει...

Την ενταση την ειχα πριν βαλω τη ζυμη στο High και μετα στο ψησιμο στο low.

Παλαια ειχα κανει και την κλασσικη του vito την οποια θα ξαναδοκιμασω.

Ποια ζυμη ενδείκνυται για τετους φουρνους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειχες προθερμανει το φουρνο αρκετα; 

Btw το Σαββατο ειχε τον συγκεκριμενο φουρνο 99ευρω το λερου.

τοσο τον πηρα ναι και αυτος ηταν και ο λογος... συμφωνα με τις οδηγιες 5-10 λεπτα. Ισως βεβαια ειναι λιγο. 
Σήμερα που θα ξαναψησω θα τον αφησω 15-20

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 minutes ago, mixomoras said:

Ζύμη για rustic pizza δίωρης ωρίμανσης | MyPizza Project

αυτη τη συνταγη εκανα και πριν τη αφησα περιπου μιαμιση ωρα.

Μεσα στη ψησταρια την άφησα σιγουρα 3-4 λεπτα για στις ακρες φαινοταν να μην εχει ψηθει, ενω πανω το τυρι φαινοταν οτι ειχε παρει...

Την ενταση την ειχα πριν βαλω τη ζυμη στο High και μετα στο ψησιμο στο low.

Παλαια ειχα κανει και την κλασσικη του vito την οποια θα ξαναδοκιμασω.

Ποια ζυμη ενδείκνυται για τετους φουρνους?

Δεν κάνει η συγκεκριμένη συνταγή για τέτοιο φούρνο. Εκτός του χρόνου ωρίμανσης που είναι υπερβολικά μικρός, είναι φτιαγμένη για οικιακό φούρνο και ψήσιμο σε θερμοκρασίες κάτω των 250.

Θέλεις συνταγη χωρίς λάδι και ζάχαρη και αρκετά μεγαλύτερο χρόνο τουλάχιστον 8 ωρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα με τα χθεσινά ζυμαρια που είχα ψυγείο και έπλασα ελάχιστα μικρότερη διάμετρο είχαμε αισθητά καλύτερο αποτέλεσμα 

 

IMG_0881.jpeg

IMG_0880.jpeg

IMG_0879.jpeg

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε κανε ενα review απ το glowen αν μπορεις.Νεα εταιρια με ωραια προιοντα κ πολυ καλες τιμες.Παιζει να εισαι κ ο πρωτος απο το φορουμ που εχει παρει.Βαλε καμια φωτο κτλ να το δουμε.Το αποτελεσμα παντως δειχνει πολυ καλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...