Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Δεν ειχα χρόνο για να το ψάξω παραπάνω μπορώ να σου πω πως το έχω κάνει και τι έχω καταλάβει.
Επειδή στο pi3B+ έχω home assistant , του έχω περάσει το plugin του cloudflare κ τα ρυθμίζει αυτόματα.
Το μονο που πέρασα είναι ένα επιπλέον entry στα settings του plugin κ έχω πρόσβαση στο plex σ' ένα άλλο pi3b+ με bullseye (σε subdomain που όρισα εγώ πχ https://plex.mydomain.gr)

Βασικά οτιδήποτε σε υπηρεσία έχω εντός τοπικού δικτύου (ftp, web server κτλ) μπορώ να τα περάσω στα settings κ αυτόματα έχω πρόσβαση σε αυτά (πχ https://ftp.mydomain.gr )

Για vpn χρησιμοποιώ το teleport του ubiquiti amplifi , δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με το openvpn.

Αλλά με γρήγορο ψάξιμο είχα βρει οδηγίες πως να ρυθμιστεί σε linux / raspberry το cloudflare και να δουλέψει πίσω απο cgnat.

Οι ip κάμερες μου δούλευαν έτσι κι αλλιώς μέσα απο τις εφαρμογές τους, πισω απο cgnat. Με το cloudflare πλεον τις βλέπω κ μέσω home assistant.

Ααα κι επιπλέον, όταν συνδέομαι μέσω vpn μπορώ κ βλέπω τηλεόραση μέσω tvheadend απο το pi3b+ . Δεν το έχω ρυθμίσει ακόμα να συνδέομαι μεσω cloudflare.

Λογικά δεδομένου ότι έχω vpn server wireguard στο raspbbery θα λειτουργούν τα πάντα και ας είναι πίσω από cgnat έτσι δεν είναι;θα συνδέομαι δηλαδή απομακρυσμένα στο vpn οπότε θα κάνω ότι τακανα και τοπικά στο δίκτυο ασχέτως αν είμαι πίσω από cgnat.

Ξέρεις αν έχει speed limit όταν συνδέεται μέσω vpn? Δηλαδή αν έχω 30mb/s. Taxythta στο σταρλινκ αν μπω απομακρυσμενα στο δίκτυο μου και κατεβάσω κατι από εκει θα είναι με full speed?

Δεν ήξερα τι είναι το home assistant 

Επεξ/σία από Hamurabi
  • Απαντ. 974
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Λογικά δεδομένου ότι έχω vpn server wireguard στο raspbbery θα λειτουργούν τα πάντα και ας είναι πίσω από cgnat έτσι δεν είναι;θα συνδέομαι δηλαδή απομακρυσμένα στο vpn οπότε θα κάνω ότι τακανα και τοπικά στο δίκτυο ασχέτως αν είμαι πίσω από cgnat.

Ξέρεις αν έχει speed limit όταν συνδέεται μέσω vpn? Δηλαδή αν έχω 30mb/s. Taxythta στο σταρλινκ αν μπω απομακρυσμενα στο δίκτυο μου και κατεβάσω κατι από εκει θα είναι με full speed?

Δεν ήξερα τι είναι το home assistant 

Εαν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να ρυθμίσεις ένα tunnel (στο cloudflare) με συγκεκριμένη πόρτα που να κατευθύνει το request στην ip σου.

Στην δικιά σου μεριά θα πρέπει να έχεις ρυθμίσει με κάποιον τρόπο επικοινωνία με το cloudflare κ κάπως έτσι, φαντάζομαι, θα λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες που θες να έχει (vpn, ftp, plex κτλ).

Απλά σ' εμένα γίνεται ευκολα μέσω του plugin στο home assistant και για vpn μέσω teleport στο ubiquiti.
Για wireguard ή openvpn θα χρειαστεί λιγάκι digging.

Με vpn σίγουρα δεν πιάνω ταχύτητες starlink γιατί παίζει ρόλο η σύνδεση που έχω όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Άλλοτε βλέπω κανονικά HD streaming απο τηλεόραση (tvheadend) κι άλλοτε το γυρίζω σε SD κανάλι γιατί κάνει σπασίματα το HD.

Επεξ/σία από _filippos_
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Γιατί χωρίς το cloudfair δε θα δουλεύει το wireguard vpn?

Δεν το εχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Και για το openvpn πάλι, δεν αφιέρωσα χρόνο γιατί είδα πως δούλεψε out of the box το teleport. Κάποια στιγμή το πσκ ίσως να ασχοληθώ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Δεν το εχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Και για το openvpn πάλι, δεν αφιέρωσα χρόνο γιατί είδα πως δούλεψε out of the box το teleport. Κάποια στιγμή το πσκ ίσως να ασχοληθώ.

Αν το δοκιμάσεις έλα σε παρακαλώ να μου πεις ένα.λεπτακι.σε ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
7 hours ago, Hamurabi said:

Γιατί χωρίς το cloudfair δε θα δουλεύει το wireguard vpn?

Πώς θα συνδεθείς απομακρυσμένα στο WireGuard όταν θα έχεις CGNAT; Τώρα έχεις κάνει κάποιο port forward λογικά.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Διαβάζω στο redit gia πως μπορούμε να αποφύγουμε το cgnt όταν έχουμε σταρλινκ κ λένε η λύση λέγεται tailscale.

Το ψάχνω τώρα...

Δημοσ.
12 minutes ago, Hamurabi said:

Διαβάζω στο redit gia πως μπορούμε να αποφύγουμε το cgnt όταν έχουμε σταρλινκ κ λένε η λύση λέγεται tailscale.

Το ψάχνω τώρα...

Ψάξε και για το ZeroTier.

Δημοσ.

Ναι ναι αποτι βλεπω το ίδιο είναι... Ωραία περίπτωση όποτε ξεπερνιέται το πρόβλημα εύκολα, ευτυχώς.

Το θέμα είναι πόσο σου περιορίζουν τη ταχυτητα αυτά μόνο... Ελπίζω όχι πάρα πολυ

Δημοσ.

Παιδιά διάβασα για throttling στα τορρεντσ. Throttling εννοούμε ότι πέφτει πολύ η ταχύτητα ή δεν κατεβαίνουν καθόλου;

Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί;

Επίσης διαβάζω στο reddit όταν κάποιοι απλά ενεργοποίησαν thn IPv6 όπου προσφέρεται απτή σταρλινκ όποτε λύθηκε το θέμα του cgnat κ έτσι 

Δημοσ.
1 hour ago, Hamurabi said:

Παιδιά διάβασα για throttling στα τορρεντσ. Throttling εννοούμε ότι πέφτει πολύ η ταχύτητα ή δεν κατεβαίνουν καθόλου;

Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί;

Επίσης διαβάζω στο reddit όταν κάποιοι απλά ενεργοποίησαν thn IPv6 όπου προσφέρεται απτή σταρλινκ όποτε λύθηκε το θέμα του cgnat κ έτσι 

Οπωσδήποτε vpn με τα τόρρεντ. Ο Έλον δεν αστειεύεται με αυτά

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Οπωσδήποτε vpn με τα τόρρεντ. Ο Έλον δεν αστειεύεται με αυτά

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;δεν μπορείς να κατεβάσεις; Το βλέπουν και σου κόβουν τη συνδρομή;κατεβάζεις αλλά με χαμηλή ταχύτητα; Τι ακριβως;;

Δημοσ.
4 hours ago, Hamurabi said:

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;δεν μπορείς να κατεβάσεις; Το βλέπουν και σου κόβουν τη συνδρομή;κατεβάζεις αλλά με χαμηλή ταχύτητα; Τι ακριβως;;

Ότι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τα τορεντ. Σου έρχονται προστιματα. Το ότι πέφτει λίγο η ταχύτητα είναι το λιγότερο κακο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Ότι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τα τορεντ. Σου έρχονται προστιματα. Το ότι πέφτει λίγο η ταχύτητα είναι το λιγότερο κακο

A οκ ευχαριστώ δεν το ήξερα καθόλου αυτό. Εγώ έχω το τορρεντ app στο raspbbrry . Η σωστή λύση θα ήταν ένα vpn λοιπόν μόνιμα ανοιχτό σωστά;κάποια πρόταση για vpn για το raspbbery?

Δημοσ.
1 hour ago, Hamurabi said:

A οκ ευχαριστώ δεν το ήξερα καθόλου αυτό. Εγώ έχω το τορρεντ app στο raspbbrry . Η σωστή λύση θα ήταν ένα vpn λοιπόν μόνιμα ανοιχτό σωστά;κάποια πρόταση για vpn για το raspbbery?

Έχω την εντύπωση πως μόνο την ταχύτητα γλιτώνεις από το vpn. Το πρόστιμο ενδέχεται να έρθει χωρίς να είμαι σίγουρος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...